Evet elbette düşündüm. Zaten benim bu olaya karşı çıkma nedenim de bu. Yani ben bu olayı istemiyorum zaten.Sahsen ben hak yeme olarak dusunmedim de,insanlar satmak istemezlerse ne yapacaksiniz onu dusundunuz mu dedim. Kimse butun birikimini vermek zorunda degil,siz de vermeyebilirsiniz zorla almazlar herhalde.
ben böyle bir işe girişmem.daha ölmeden miras hesabı var onu geçtim böyle durumlarda muhakkak bir sorun çıkıyor kardeşleri birbirine giriyo.hele ki şimdiden bunun planlandığını görsem ben kardeşime kinlenirim.hiç bulaşmayın derim, allah gecinden versin rahmetli olduklarında kendi paylarınızla napıcaksanız yaparsınız.evladımın da bana böyle gelmesini istemem.bizim ailede oldu böyle bir örnek ama üslup daha kabaydı.öldükten sonra beni çocuklarınla uğraştırma şimdiden ayarlayalım bunu dedi birisi annesine, ondan sonra kavga kıyametMerhaba kızlar :) mutlu sağlıklı günlerimiz olsun..
Size şöyle bir şey sormak istiyorum. Eşimin babası bir ev sahibi olacak yakın zamanda ama bu evi tamamlaması için belli bir nakite ihtiyacı var. Bizden şu an borç istemedi ama eşim babası olduğu için yardım etmek istiyor. 5/1 lik kısmıni vermek istiyor mesela. Bu ev için de düşüncesi şu yönde, ilerde bu evin bize kalabileceğini, diğer erkek ve kız kardeşlerinin mirastan normal paylarını verip o evin bize kalabileceğini söylüyor. (Adil bir şekilde ederini hesaplayıp) Tabi bu parayı verirken kardeşlerini de haberdar edecek ve anlaşacak bu konuda. Ev çiftlik tarzı ve çok katlı. Aynı zamanda bazı sorunlardan ötürü ev eşimin üzerine olacak.
Siz olsanız ne tepki verirsiniz? Mantıklı mı duruyor okuyunca?
Haklısınız çok sagolun.Takmayın kafaya. Kayın aileleri üç kuruş yardım istese eşlerinin burnundan getirir bir çoğu. Kardeşler arasında böyle şeyler konuşulur anlaşılır. Ha içlerinden biri karşı çıkarsa o zaman düşünürsünüz.
Evet bulasmamayi tercih edeceğim ben zaten. Bakalım akşam eşimle konuşacağım, gerçekten istemiyorumben böyle bir işe girişmem.daha ölmeden miras hesabı var onu geçtim böyle durumlarda muhakkak bir sorun çıkıyor kardeşleri birbirine giriyo.hele ki şimdiden bunun planlandığını görsem ben kardeşime kinlenirim.hiç bulaşmayın derim, allah gecinden versin rahmetli olduklarında kendi paylarınızla napıcaksanız yaparsınız.evladımın da bana böyle gelmesini istemem.bizim ailede oldu böyle bir örnek ama üslup daha kabaydı.öldükten sonra beni çocuklarınla uğraştırma şimdiden ayarlayalım bunu dedi birisi annesine, ondan sonra kavga kıyamet
Peki esiniz sizi dinler mi? Hani bazi adamlar dinlemez ya o bakimdan sordum. Ya da esinizin babasina yardimci olacagi miktar sizin geciminize engel olur mu olmaz mi bunlar onemliEvet elbette düşündüm. Zaten benim bu olaya karşı çıkma nedenim de bu. Yani ben bu olayı istemiyorum zaten.
Evet düşündüm. Zaten bu yüzden ben de istemiyorum :) bu konu benim istemeyip eşimin istediği bir konu aslında. Fikir almaya çalışıyorum yalnızca.
Baba ölünce kardeşler aralarında toplayıp size verirler bi sorun kalmazHaklısınız ama bizim verdiğimiz pay ne olacak şu durumda
bu olay olmasa bile bence birikiminizi şu ara elinizde sıkı sıkı tutun.önümüz çok karanlık çok belirsiz.şuna yatır şu mantıklı denebilecek hiçbir şey yok.Evet bulasmamayi tercih edeceğim ben zaten. Bakalım akşam eşimle konuşacağım, gerçekten istemiyorumbabasını yüz üstü bırakmasını da istemiyorum ama birikimimizi de ne olacağı meçhul bir şeye bağlamak bana da mantıklı gelmiyor..
Olmuyor milanacım olmuyor zamanında anne baba vermiş oluyor çocuklar haktır şudur budur diye arıza çıkarıyor ki bence bu tarz evler ortak olmalı sürekli kalınan yerler değil sonuçta satın alıp napıcanKonuda kendinizi ifade edememissiniz
Eger kardesleri kabul ediyorsa olur elbette , kardeslere paylari odenir ve ev sizin olur
Olmaz olur mu canim elbette geçimimizi olumsuz etkiler. Eşim beni dinlemek zorunda, benim de payım var orada. Razi değilim diyeceğim, gidip hala veriyorsa o Allahtan korksunPeki esiniz sizi dinler mi? Hani bazi adamlar dinlemez ya o bakimdan sordum. Ya da esinizin babasina yardimci olacagi miktar sizin geciminize engel olur mu olmaz mi bunlar onemli
Haklısınız. En iyisi bu işte eşimi bir şekilde ikna edip hiç bulasmamakOlmuyor milanacım olmuyor zamanında anne baba vermiş oluyor çocuklar haktır şudur budur diye arıza çıkarıyor ki bence bu tarz evler ortak olmalı sürekli kalınan yerler değil sonuçta satın alıp napıcan
Bu tamamen kardeslerle iliskisine bagli esinizin , ben kardesime boyle birsey teklif etsem nasil istersen abla der ve sorun cikarmaz ama cok okuyoruz ariza cikaran insanlari buradaEvet ben gerçekten neden yüklendiklerini anlamadım kimsenin :) başkasına satmakla bize satmalarinin ne farkı var acaba.. Bunun neresi haksızlık
Evet diyebilirler tabi. Canım yani benden para çıkmıyor olsa ağzımı açmam banane halletsinler. Ama eşim o parayı verirse benim de maddiyatimi kullanıyor olacak birikim sonuçta. Müdahil olmam bu yüzden. En iyisi ikna edip hiç karışmamak."Babamızdan kalan ev satmayalım, ortak tapuyla devam edelim, dönüşümlü kalırız" diyebilirler. Bu durumda size hiçbir söz hakkı düşmez.
Bugün durumları iyi değildir, 5 yıl sonraya çok iyi olabilir, aynı şeyi size önerip hissenize talip olabilirler.
En iyisi siz bu işe hiç karışmayın. Kardeşler kendi aralarında bir şekilde çözerler. Çünkü siz o ev üzerinde hiç bir koşulda hak sahibi değilsiniz. Müdahil olmanız aileyi öfkelendirebilir bile.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?