Fikirlerinizi Bekliyorum :)/ Çiftlik Evi

Sahsen ben hak yeme olarak dusunmedim de,insanlar satmak istemezlerse ne yapacaksiniz onu dusundunuz mu dedim. Kimse butun birikimini vermek zorunda degil,siz de vermeyebilirsiniz zorla almazlar herhalde.
Evet elbette düşündüm. Zaten benim bu olaya karşı çıkma nedenim de bu. Yani ben bu olayı istemiyorum zaten.

ben böyle bir işe girişmem.daha ölmeden miras hesabı var onu geçtim böyle durumlarda muhakkak bir sorun çıkıyor kardeşleri birbirine giriyo.hele ki şimdiden bunun planlandığını görsem ben kardeşime kinlenirim.hiç bulaşmayın derim, allah gecinden versin rahmetli olduklarında kendi paylarınızla napıcaksanız yaparsınız.evladımın da bana böyle gelmesini istemem.bizim ailede oldu böyle bir örnek ama üslup daha kabaydı.öldükten sonra beni çocuklarınla uğraştırma şimdiden ayarlayalım bunu dedi birisi annesine, ondan sonra kavga kıyamet

Haklısınız çok sagolun.

Evet bulasmamayi tercih edeceğim ben zaten. Bakalım akşam eşimle konuşacağım, gerçekten istemiyorum babasını yüz üstü bırakmasını da istemiyorum ama birikimimizi de ne olacağı meçhul bir şeye bağlamak bana da mantıklı gelmiyor..

Evet elbette düşündüm. Zaten benim bu olaya karşı çıkma nedenim de bu. Yani ben bu olayı istemiyorum zaten.
Peki esiniz sizi dinler mi? Hani bazi adamlar dinlemez ya o bakimdan sordum. Ya da esinizin babasina yardimci olacagi miktar sizin geciminize engel olur mu olmaz mi bunlar onemli

Evet düşündüm. Zaten bu yüzden ben de istemiyorum :) bu konu benim istemeyip eşimin istediği bir konu aslında. Fikir almaya çalışıyorum yalnızca.

"Babamızdan kalan ev satmayalım, ortak tapuyla devam edelim, dönüşümlü kalırız" diyebilirler. Bu durumda size hiçbir söz hakkı düşmez.
Bugün durumları iyi değildir, 5 yıl sonraya çok iyi olabilir, aynı şeyi size önerip hissenize talip olabilirler.
En iyisi siz bu işe hiç karışmayın. Kardeşler kendi aralarında bir şekilde çözerler. Çünkü siz o ev üzerinde hiç bir koşulda hak sahibi değilsiniz. Müdahil olmanız aileyi öfkelendirebilir bile.

Haklısınız ama bizim verdiğimiz pay ne olacak şu durumda
Baba ölünce kardeşler aralarında toplayıp size verirler bi sorun kalmaz

Benim babamların tarafınında annemlerin tarafınında kardeşler arasında herkes kredi çekti köy evini yaptırdı şimdi isteyen gidiyor ben köy evini satın alayım gibi bir durum hiç hoş durmuyor

bu olay olmasa bile bence birikiminizi şu ara elinizde sıkı sıkı tutun.önümüz çok karanlık çok belirsiz.şuna yatır şu mantıklı denebilecek hiçbir şey yok.

Konuda kendinizi ifade edememissiniz
Eger kardesleri kabul ediyorsa olur elbette , kardeslere paylari odenir ve ev sizin olur
Olmuyor milanacım olmuyor zamanında anne baba vermiş oluyor çocuklar haktır şudur budur diye arıza çıkarıyor ki bence bu tarz evler ortak olmalı sürekli kalınan yerler değil sonuçta satın alıp napıcan

Mal paylaşımında sıkıntı çıkar. Ancak babasıyla senet tarzı elle tutulur birseyler yapılması lazım ki benim hakkım daha fazla desin. Çıkacak rezilliğe değmez. Zaten borc istememiş baba. Ayrıca eşiniz uyanıklık yapıyor gibi görünüyor. Hoş durmuyor. Onun yerine parayı siz degerlendirin

Peki esiniz sizi dinler mi? Hani bazi adamlar dinlemez ya o bakimdan sordum. Ya da esinizin babasina yardimci olacagi miktar sizin geciminize engel olur mu olmaz mi bunlar onemli
Olmaz olur mu canim elbette geçimimizi olumsuz etkiler. Eşim beni dinlemek zorunda, benim de payım var orada. Razi değilim diyeceğim, gidip hala veriyorsa o Allahtan korksun

Haklısınız. En iyisi bu işte eşimi bir şekilde ikna edip hiç bulasmamak

Evet ben gerçekten neden yüklendiklerini anlamadım kimsenin :) başkasına satmakla bize satmalarinin ne farkı var acaba.. Bunun neresi haksızlık
Bu tamamen kardeslerle iliskisine bagli esinizin , ben kardesime boyle birsey teklif etsem nasil istersen abla der ve sorun cikarmaz ama cok okuyoruz ariza cikaran insanlari burada

Evet diyebilirler tabi. Canım yani benden para çıkmıyor olsa ağzımı açmam banane halletsinler. Ama eşim o parayı verirse benim de maddiyatimi kullanıyor olacak birikim sonuçta. Müdahil olmam bu yüzden. En iyisi ikna edip hiç karışmamak.

Hepsinden yazılı bir söz alınırsa haklarının verileceğine dair ve buna razı iseler neden olmasın ki. Bizim de böle bir ciftlik evimiz var babamın. Abim dese ki sana hakkını vericem benim olsun, tamam derim =) yılda gidebileceğim maksimum 15 gün benim sonucta onda da misafir olurum. Bu kardeslerin anlasmasına da baglı. Eve sahip cıkılsın orada durulsun hatta ekilsin, bicilsin para kazanılsın isterim ben. Kim caba sarfediyorsa da desteklenmeli bana göre. Yani demek istediğim kardeslerini az cok tanımıssınızdır. Hersey yasal olduktan sonra onlardan razı olursa ortada sorun kalmaz.

Ederini hesaplayip kardeşlerine verecekmiş niye haakkssizlik olsun. Su an 5 de birini verip ilerde evin tamamina benim dese haksizlik olur ama kardeşlerinin payini verecekmiş

Bence daha simdiden miras düşünmesi cok ayıp olur. Ama parayi versin babasi sonucta ama illa bir beklentiye girmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…