Fikirlerinizi Bekliyorum :)/ Çiftlik Evi

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Merhaba kızlar :) mutlu sağlıklı günlerimiz olsun..
Size şöyle bir şey sormak istiyorum. Eşimin babası bir ev sahibi olacak yakın zamanda ama bu evi tamamlaması için belli bir nakite ihtiyacı var. Bizden şu an borç istemedi ama eşim babası olduğu için yardım etmek istiyor. 5/1 lik kısmıni vermek istiyor mesela. Bu ev için de düşüncesi şu yönde, ilerde bu evin bize kalabileceğini, diğer erkek ve kız kardeşlerinin mirastan normal paylarını verip o evin bize kalabileceğini söylüyor. (Adil bir şekilde ederini hesaplayıp) Tabi bu parayı verirken kardeşlerini de haberdar edecek ve anlaşacak bu konuda. Ev çiftlik tarzı ve çok katlı. Aynı zamanda bazı sorunlardan ötürü ev eşimin üzerine olacak.
Siz olsanız ne tepki verirsiniz? Mantıklı mı duruyor okuyunca?

Son düzenleme:
Neden ev sizin olacak.İleride miras paylaşılırken eşinin verdiği para evin değerinden düşülür geriye kalan değer tüm kardeşlere eşit paylaştırılır.Kimsenin hakkına girmesin eşiniz verirken parayı kardeşlerini de düşünsün.Babası eşinizden para istememiş bu konudaki düşüncesi eşinizin açıkgözlülüğü gibi duruyor.

Neden ev sizin olacak.İleride miras paylaşılırken eşinin verdiği para evin değerinden düşülür geriye kalan değer tüm kardeşlere eşit paylaştırılır.Kimsenin hakkına girmesin eşiniz verirken parayı kardeşlerini de düşünsün.
Su an ev babasının üzerine olamıyor çok fazla detaya girmeyeyim.
Neden haksızlık olsun ki zaten eşim de aynı şeyi söylüyor, ederini hesaplayıp geri kalan kısmını kardeşlerine dağıtıp evi satın almış gibi olacak ilerde.

Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum yardım edilebilir ama ileride ev bize kalır düşüncesiyle yapıyorsa bunu o iş düşündüğü gibi olmaz. Niye olsun?
Kendi rızasıyla yardım etmek istiyor neticede babasına.
Mal paylaşımında çok sıkıntılar çıkabiliyor o günlere gelmeden bunun üzerine plan yapmak çok afaki bence.

Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum yardım edilebilir ama ileride ev bize kalır düşüncesiyle yapıyorsa bunu o iş düşündüğü gibi olmaz. Niye olsun?
Kendi rızasıyla yardım etmek istiyor neticede babasına.
Mal paylaşımında çok sıkıntılar çıkabiliyor o günlere gelmeden bunun üzerine plan yapmak çok afaki ve gereksiz bence.
Maddi durumumuz öyle mükemmel sayılmaz, kendimize yetiyoruz diyelim.
Ev bize kalır mantığını açıklamaya çalıştım aslında. Bu ev satılıp kardeşleri oranında paylastirilmak yerine, eşim zaten evi alırken de verdiği için, kardeşlerinin paylarını onlara ödeyecek. Satmaktan farki var mı ben mi yanlış düşünüyorum 🙄

Milletin hakkını yemeyecekseniz neden haksızlık olsun ki.
Yani ben de öyle düşünüyorum haksızlık olacak bir şey göremiyorum. Kaldı ki kul hakkından çok korkarım Allah korusun aksi bir şey yapmak istemem.

Maddi durumumuz öyle mükemmel sayılmaz, kendimize yetiyoruz diyelim.
Ev bize kalır mantığını açıklamaya çalıştım aslında. Bu ev satılıp kardeşleri oranında paylastirilmak yerine, eşim zaten evi alırken de verdiği için, kardeşlerinin paylarını onlara ödeyecek. Satmaktan farki var mı ben mi yanlış düşünüyorum 🙄
İlk yazdığınızda bu konuyu, kardeşleriyle anlasacagınızı yazmamıştınız yada ben mi atladım orayı 🤔
Bana miras kalacak olan mal üzerinden böyle planlar yapılması hoş gelmiyor açıkçası. O yüzden sıcak bakmazdım sanırım.

Yani ben de öyle düşünüyorum haksızlık olacak bir şey göremiyorum. Kaldı ki kul hakkında çok korkarım Allah korusun aksi bir şey yapmak istemem.

Yok yok haksızlık olmaz bence. Sadece şunu önerebilirim saklı gizli yapmayın herkes bilsin, öylesi daha şık olur. Ki zaten sizde söylenecek kardeşlere demişsiniz. Bence ortada hiçbir sıkıntı yok. 😊

adamlar ölmeden miraas konuşacaklar kardeşlerle valla ne evlatlar var. belki sizler önce öleceksiniz kimbilir. çocuklarım olsa ben ölmeden ev bana kalır muhabbeti yapsa mahvolurdum.
Lütfen dramatize etmeyelim. Su an o parayı da ben boğazımdan kısıp veriyorum neticede yani konuşmayıp ne edeceğiz

Belki başka bir kardeş evin 1/5 lik kısmını verip babasına evi yaptır sonra ev benim olsun diyebilir.Herkese sordunuz mu?Sizin durumunuz çok mu iyi ya da diğer kardeşlerin durumu kötü mü bunları çok detaylandırmamışsınız.Bu tarz konuları daha baba ölmeden konuşmak çok kurnazca geliyo kusura bakmayın

İlk yazdığınızda bu konuyu, kardeşleriyle anlasacagınızı yazmamıştınız yada ben mi atladım orayı 🤔
Bana miras kalacak olan mal üzerinden böyle planlar yapılması hoş gelmiyor açıkçası. O yüzden sıcak bakmazdım sanırım.
Belki görmemiş olabilirsiniz elbette konuşulur kardeşleriyle.
İşin açığı bana da çok güzel bir konu gibi gelmiyor ama eşim beni böyle ikna etmeye çalışıyor diyelim 🙄

Belki başka bir kardeş evin 1/5 lik kısmını verip babasına evi yaptır sonra ev benim olsun diyebilir.Herkese sordunuz mu?Bu tarz konuları daha baba ölmeden konuşmak çok kurnazca geliyo kusura bakmayın
Tabi ki sorduk neyin kurnazlığı olacak? Kimsenin maddi durumu şu an buna müsait olmadığı için, kayinbabam da bankadan çekmek istemediği için konu buraya geldi.
Lütfen düzgün okuyun şu konuyu ya ev bizim falan olmuyor. Herkesin payı verilir Allah korusun bir şey olsa yani neden bizim olmuş olsun

Belki görmemiş olabilirsiniz elbette konuşulur kardeşleriyle.
İşin açığı bana da çok güzel bir konu gibi gelmiyor ama eşim beni böyle ikna etmeye çalışıyor diyelim 🙄
Yani herkesin aile bağı farklıdır ama abim böyle bir konuyu açsa, rahatsız olurum,daha babam yeni almış evi sen kendini düşünüp onlar öldukten sonrasının hesabini yapıyorsun diye.

Yani herkesin aile bağı farklıdır ama abim böyle bir konuyu açsa, rahatsız olurum,daha babam yeni almış evi sen kendini düşünüp onlar öldukten sonrasının hesabini yapıyorsun diye.
Evet haklısınız ben de konuşmak istemem ama ben neticede bunun için birikimimi vermiş olacağım. Bunu konuşmayıp en nihayetinde bir şey olsa o para uçup gitmiş olacak

Hayır arkadasım şimdi benim anlamadığım baba eşinizden borç ister oğlum şu miktarı ver de evi yaptıralım vs. der de anlarım ama sizin bu şekilde düşünmeniz ters belki kardeşler hepsi belirli bir miktarı eşit verecek ev o şekilde yaptırılacak.

Soyle ki
Kardesler evin satilmasini istemeyebilirler. Ben olsam istemem,babamin evi,bayramda seyranda toplanir buyuklerimizi anariz diye dusunurum sahsen. Kaldi ki ciftlik tarzi diyorsunuz,kimse hissesini satmak zorunda degil,herkes oyle ev ister niye vazgecsinler?

Hayır arkadasım şimdi benim anlamadığım baba eşinizden borç ister oğlum şu miktarı ver de evi yaptıralım vs. der de anlarım ama sizin bu şekilde düşünmeniz ters belki kardeşler hepsi belirli bir miktarı eşit verecek ev şekilde yaptırılacak.
Babasi direk şu kadar para ver borç Vs demedi. Ama adam en başından beri bu konuda eşime güveniyor. Maddi durumumuz çok yüksek değil ama diğer kardeşlere oranla daha iyi. Ve kardeşleri yardım etmek istemiyor, zorla verin mi diyeceğiz, vermiyorlar 🤷‍♀️

Back
X