Fikirlerinizi Bekliyorum :)/ Çiftlik Evi

Evet haklısınız ben de konuşmak istemem ama ben neticede bunun için birikimimi vermiş olacağım. Bunu konuşmayıp en nihayetinde bir şey olsa o para uçup gitmiş olacak
Bir kısmını yardım bir kısmını borç verebilir bu durumda. Kayınpederiniz normal bir ev değil çiftlik evi alırken bunların hesap etmedi mi acaba? Eşiniz olmasa ne yapacaktı? Sonrasında siz üzülmeyin de. Eşiniz o parayı gözden çıkaracak yapıdaydı sanki, ailesine karşı fazla vericiydi eski konularınızdan hatırladığım.

Soyle ki
Kardesler evin satilmasini istemeyebilirler. Ben olsam istemem,babamin evi,bayramda seyranda toplanir buyuklerimizi anariz diye dusunurum sahsen. Kaldi ki ciftlik tarzi diyorsunuz,kimse hissesini satmak zorunda degil,herkes oyle ev ister niye vazgecsinler?
Haklısınız ama bizim verdiğimiz pay ne olacak şu durumda 🙄

Yaa çiftlik evi ne şirin❤ Her yerde tavuklar kuzular❤

Bir kısmını yardım bir kısmını borç verebilir bu durumda. Kayınpederiniz normal bir ev değil çiftlik evi alırken bunların hesap etmedi mi acaba? Eşiniz olmasa ne yapacaktı? Sonrasında siz üzülmeyin de. Eşiniz o parayı gözden çıkaracak yapıdaydı sanki, ailesine karşı fazla vericiydi eski konularınızdan hatırladığım.
Evet öyle. Aslında bu konuyu şu anda savunma maksatlı açmadım. Ben de karşı çıktım eşime en başta ve fikir almaya çalışıyorum. Hayır istemiyorum dediğimde eşim vazgeçebilir bu durumdan yani. Mantıklı düşünmeye çalışıyorum 🙄

Evet öyle. Aslında bu konuyu şu anda savunma maksatlı açmadım. Ben de karşı çıktım eşime en başta ve fikir almaya çalışıyorum. Hayır istemiyorum dediğimde eşim vazgeçebilir bu durumdan yani. Mantıklı düşünmeye çalışıyorum 🙄
Bence hic kendinizi zora sokacak, lafta kalacak şeylerin altına girmeyin. Yardımı amaçlı birşeyler yapmak istiyorsa yapsın eşiniz. Gerisinin ne olacağı belli olmaz çünkü.

Konuda kendinizi ifade edememissiniz
Eger kardesleri kabul ediyorsa olur elbette , kardeslere paylari odenir ve ev sizin olur

Haklısınız ama bizim verdiğimiz pay ne olacak şu durumda 🙄
Su anda esiniz babasina kendi gonluyle para verdiyse yapacak bir sey yok, belki diger kardesler de vermistir. Gonullu bir is,hibe ettiyse bir sey diyemezsiniz. Dusunun siz simdi annenize para verseniz esiniz nolcak simdi diye sorarsa kirilmaz misiniz?

Konuda kendinizi ifade edememissiniz
Eger kardesleri kabul ediyorsa olur elbette , kardeslere paylari odenir ve ev sizin olur
Evet ben gerçekten neden yüklendiklerini anlamadım kimsenin :) başkasına satmakla bize satmalarinin ne farkı var acaba.. Bunun neresi haksızlık 🙄

Evet ben gerçekten neden yüklendiklerini anlamadım kimsenin :) başkasına satmakla bize satmalarinin ne farkı var acaba.. Bunun neresi haksızlık 🙄
Ya adam daha evi yaptırmamış siz hemen sattırdınız şimdiden.Bence gerçekten yanlış düşünüyorsunuz.Ben eşinizin kardeşi olsam asla kabul etmezdim.

Esin yardım etmek maksatlı değil hızlı davranıp evi ben alayım düşüncesi.. kardeşlerini egale etmek istemiş..
Sanirim bu konuya daha fazla devam edemeyeceğim. Ya ne alaka arkadaşım? Nerden vardın bu konuya? Kardeşlerinin maddi durumu yok ve para lazım. Tek verebilecek şu an eşim. Neyin egale etmesi bu Allah aşkına.

Bu aile ilişkileriyle alakalı açıkçası. Bizim aramızda böyle şeyler sıkıntı olmuyor. Ben kardeşlerime çok rahat söyleyebilirim bu planlarınızı mesela. Bence fikir güzel. Şimdi babanın işi görülür, yarın öbür gün de siz güzel bir ev sahibi olursunuz.

Ölüm hak, miras helal demişler. Tabi ki kimin ne zaman öleceği belli değil ama anne babalarımız dünyaya kazık çakamıyorlar. O yüzden ölmeden miras meselesi konuşulmaz diye bir kural yok. Öyle olsa vasiyetname diye bir kavram olmazdı. O tip yorumlara çok aldırış etmeyin bence. Herkes hemfikirse sorun yok.

Bakın eşinizin babası sizden para ister "evi yaptıralım oğlum" diye sizin tüm dediklerinizi anlarım, düşüncelerinize hak verebilirim ancak böyle bir talep yok siz kimin evini alıp satma planı yapıyorsunuz ben o kısmını çözemedim.Şimdi bu kurnazlık değilde nedir?

Bu aile ilişkileriyle alakalı açıkçası. Bizim aramızda böyle şeyler sıkıntı olmuyor. Ben kardeşlerime çok rahat söyleyebilirim bu planlarınızı mesela. Bence fikir güzel. Şimdi babanın işi görülür, yarın öbür gün de siz güzel bir ev sahibi olursunuz.

Ölüm hak, miras helal demişler. Tabi ki kimin ne zaman öleceği belli değil ama anne babalarımız dünyaya kazık çakamıyorlar. O yüzden ölmeden miras meselesi konuşulmaz diye bir kural yok. Öyle olsa vasiyetname diye bir kavram olmazdı. O tip yorumlara çok aldırış etmeyin bence. Herkes hemfikirse sorun yok.
Şu yorumunuzu en başa sabitlemek istedim şu an. Ne eşimin çakallığı kaldı ne benim hak yemem. Galiba kimse yarını düşünmüyor birikimini verirken..

Sanirim bu konuya daha fazla devam edemeyeceğim. Ya ne alaka arkadaşım? Nerden vardın bu konuya? Kardeşlerinin maddi durumu yok ve para lazım. Tek verebilecek şu an eşim. Neyin egale etmesi bu Allah aşkına.
Sizin yazdiklarindan bu sonuca vardım. Eşiniz paylarını ilerde öderim evi ben alırım diye biliyorsa bu egale etmektir. Şuan maddiyatlari olmaya bilir ileride de olmayacağı anlamına gelmez.

Bakın eşinizin babası sizden para ister "evi yaptıralım oğlum" diye sizin tüm dediklerinizi anlarım, düşüncelerinize hak verebilirim ancak böyle bir talep yok siz kimin evini alıp satma planı yapıyorsunuz ben o kısmını çözemedim.Şimdi bu kurnazlık değilde nedir?
Eşimin babası bizden para istedi. Ama bizden şu kadar borç istiyorum oğlum demedi. Daha doğrusu borç demedi. Çünkü bunu yatırım olarak görün, ilerde de kardeşlerinin hakkını verirsin senin olur dedi. Yani bir miktar belirtmedi. Esim de kafasında verebileceği miktarı kararlaştırdıgi için ben burda miktar belirttim.

Şu yorumunuzu en başa sabitlemek istedim şu an. Ne eşimin çakallığı kaldı ne benim hak yemem. Galiba kimse yarını düşünmüyor birikimini verirken..
Sahsen ben hak yeme olarak dusunmedim de,insanlar satmak istemezlerse ne yapacaksiniz onu dusundunuz mu dedim. Kimse butun birikimini vermek zorunda degil,siz de vermeyebilirsiniz zorla almazlar herhalde.

Takmayın kafaya. Kayın aileleri üç kuruş yardım istese eşlerinin burnundan getirir bir çoğu. Kardeşler arasında böyle şeyler konuşulur anlaşılır. Ha içlerinden biri karşı çıkarsa o zaman düşünürsünüz.

Back
X