Fikirlerinizi Merak Ediyorum...

Beni etkilerdi. Ne bileyim bu parti işi de değil başka bişey. Belki de dönüşü olmayan bişey. Baya soğurdum hele kendi düşüncesi yok da bunu fazla para kazanmak için yapıyosa daha çok benim dediğimi dese de soğurdum. Bu iş sadece onu düşünerek olmaz geleceğini hatta doğmamış çocuğunu bile düşünerek karar vermekle olur.

Terörist=pkk=hdp
Cümlede iki partiyi (chp ve hdp) ayırmak için hem 'ile' hem de 'bir de' kullanmışım. Daha nasıl ayırabilirdim?

Burda o kadar ayrılacak bir taraf yok ya evet ya hayır var cümlen de açık

Barzani meselesini konuşalım buraya geldi kimlerle görüştü kim o bayrağı göndere çekti, MHP nin oyları tek başına yetmiyor diye o tarafa kaydı resmen adamlar, cici görünmek için bayrak dikti, o bayrak güneydoğuda dalgalanmasın diye 30 bin kişi can verdi vermeye de devam ediyor o sebeple şimdi terörist falan demen en hafif ifadeyle komik, ya gündemden haberin yok ya da bilgi astigmatı

Baktım alıntılardan böyle görünüyor, banlanır büyük ihtimalle. Neden hoşgörülsün. Sen alıntılayana kadar farketmemiştim bile. Yönetim de gerekeni yapacaktır. Böyle düşünme rica ediyorum. Bize her gün kaç kere terörist, vatan haini ve hatta şeytan deniliyor biliyor musun? Onu da hoş gören evetçiler var. Ne diyim ben o zaman. Bütün evetçiler aynısınız mı diyeyim.
Canınfıstığı, şunun şurasında 4 parti var ikisi evet diyecek ikisi hayır. Hayır diyeceklerden birini 'şimdiye kadar zarardan başka bişey görmediğim kanat', diğerini 'terörist' olarak tarif ettim.

Tutup da şimdi olay ama sen de bize terörist dedine gelirse ben bunda iyi niyet aramam.

Burada kimseye bir hakaretim olmamıştır benim, aynı davranışı beklemek hakkım değil mi?

Kimseye etmesinler yahu bu kadar mı zor

Terörist=pkk=hdp
Cümlede iki partiyi (chp ve hdp) ayırmak için hem 'ile' hem de 'bir de' kullanmışım. Daha nasıl ayırabilirdim?

Hdpyi günahım kadar sevmem ama kendisi bir parti. Bir kesimi temsil ediyor. Direk terörist demek seni yasal anlamda zor duruma düşürür. Karşılıklı saygıyı yitirirsek çok başka konumlara gider olay. Özgürlük birilerine makarnacı, kömürcü ya da terörist demeyi kapsamıyor ki takdir edersin ki içlerinde en kötüsü terörist.

Kullanılmayan bir şey kalmadı ki.Her türlü sömürü yapılıyor.Ondan sonrada adaletten haktan hukuktan bahsediliyor.
burada bir arkadaşımız siyasi görüşünden dolayı şuan yaşadığı mağduriyetlerinden bahsetti haklı olarak son derece katılıyorum mağduriyetlerine
o yüzden ben geçmiştede mağduriyetler olduğunu hatırlatmak için baş örtüsü konusunu açtım
arkadaşlar biraz sakin olun bence yazılanları okudukça üzülüyorum ülkemin geleceği adına
aha da kendim de katarak söylüyorum bir öz eleştri olsun
yok birbirimizden farkımız bir tarafın eli yeşil diğerinin kırmızı
Allah sonumuzu hayretsin
artık işlerime dönmeliyim sevgiyle kalın...

Canınfıstığı, şunun şurasında 4 parti var ikisi evet diyecek ikisi hayır. Hayır diyeceklerden birini 'şimdiye kadar zarardan başka bişey görmediğim kanat', diğerini 'terörist' olarak tarif ettim.

Tutup da şimdi olay ama sen de bize terörist dedine gelirse ben bunda iyi niyet aramam.

Burada kimseye bir hakaretim olmamıştır benim, aynı davranışı beklemek hakkım değil mi?

Kimseye etmesinler yahu bu kadar mı zor

Güzel arkadaşım hdpye terörist demek hdpyi destekleyenlere ne demek oluyor? Burda destekleyenler yok mu? Bu kadar rahat söylediğin şey hakaret olmuyor mu? Dediğim gibi hdpyi sevmem ama demokrasinin arkasındayım.

Siyasette bunun topiğinde uzun uzun tartışıldı. Madde madde neden hayır dediğimiz belirttik. Evet denilmesinin sebebi olarak hızlı karar alınamaması ve el kol bağlanması söylendi. En mantıklı gerekçe bu. Kimse lütfen bana falanca hayır diyor o zaman biz evet diyoruz mantığı ile gelmesin kalbini kırarım. Çünkü bunu ciddiye alıp tartışmak bile istemiyorum artık. Hızlı karar = doğru karar değil dedik. Belki dedim en hızlı karar alınan yönetim biçimi padişahlık, o zaman halka soralım padişahlık gelsin mi diye, %51 evet derse kabul mu edelim. Hızlı karar alınmasını engelleyen şey çok seslilik ve demokrasi. Başka insanların sesinin kısılması kabul edilemez. Bir insan hemen karar verecek diye tüm güç ona verilemez. Güçler ayrılığı bozulamaz. Bunların da hangi maddelerle bozulacağını anlattık. Artık lütfen sadece düşünün. Hayır diyin demiyorum ama lütfen düşünün. Çocuklarımın geleceği için oy veriyorsunuz çünkü. x evet dedi ya da hayır dedi diye verilecek bir oy değil bu.

Zaten tek başına iktidar kaldır eli indir eli kabul edilmiştir bitti,bir de gördük yani 15 senede verilen kararları ve kandırıldık itiraflarını

Bizi seçin terör bitsin demek bile bir itiraf, yahu hiç sormuyo mu bu insanlar şimdi yapamadıkları neyi yapacaklarda terör bitecek diye

Hdpyi günahım kadar sevmem ama kendisi bir parti. Bir kesimi temsil ediyor. Direk terörist demek seni yasal anlamda zor duruma düşürür. Karşılıklı saygıyı yitirirsek çok başka konumlara gider olay. Özgürlük birilerine makarnacı, kömürcü ya da terörist demeyi kapsamıyor ki takdir edersin ki içlerinde en kötüsü terörist.

Hdp ye gelin siyaset yapın dağdan inin düz ovaya diyen kimdi yaw aklımı delirecem

Burda o kadar ayrılacak bir taraf yok ya evet ya hayır var cümlen de açık

Barzani meselesini konuşalım buraya geldi kimlerle görüştü kim o bayrağı göndere çekti, MHP nin oyları tek başına yetmiyor diye o tarafa kaydı resmen adamlar, cici görünmek için bayrak dikti, o bayrak güneydoğuda dalgalanmasın diye 30 bin kişi can verdi vermeye de devam ediyor o sebeple şimdi terörist falan demen en hafif ifadeyle komik, ya gündemden haberin yok ya da bilgi astigmatı
Ben teröristi kime dedim okudun değil mi?

Terörist=pkk=hdp

Onu bunu boş verin. Evet demenizin tek nedeni yanlarında bulunmak istemediğiniz güruhun hayır demesi mi? Çünkü bu cümleden bu sonuç çıkıyor. Karşı çıktığımız nokta da bu. Kusura bakmayın ama bütün ülkenin geleceğini etkileyecek bir oyun kararını vermek bu tip gerekçelere dayandırılmamalı. Altı boş şeyler bunlar.

Beni etkilerdi şahsen...Çünkü siyasi görüşler,hayat tarzımızı yansıttığı için o insanları seçiyoruz bize benzedikleri için bizim gibi düşündükleri için,insanların siyasi görüşü onun hakkında fikir verir kesinlikle...

Ayni fikirdeyim

Peki şimdi bizlere aynısını yapması eskiyi geri getirip içinizi mi ferahlatıyor?'
Ben ve en yakın arkadaşım lisede büyük ideallerle iletişimi kazandık birinci sınıftan itibaren stajlar yaparak bitirdik. Çalışmadığım özel kanal yok. Arkadaşım altı yıl aynı yerde başarıyla çalıştı mesela.
Sonra TRT alım yapacak dendi büyük umutlarla girdik. Ne oldu peki? Başka bir arkadaşımın araya tanıdık sokan iktisatçı arkadaşı girdi. Biz atanamadık.
Altmış kişi alınacaktı yirmi kişi alındı kalanlar yetersiz dendi. Tecrübesi olmayan, okulunda mezun olmayan yeterli, biz değiliz?
E benim hakkımı peki savunan kanal var mı şu an?
Duydunuz mu bir havadis?
Ben bu mağduriyetimi kullanarak ama dindar kesime saldırmıyorum aman onlar gelmesin de demiyorum.
Geçmiş yanlışlar hep sağa da yapılmadık ayrıca. Babam 12 eylülde solcu olduğu için öğretmenlik yapamadı mesela. Geçmişte yaşananlar hepimizin mağduriyeti ama bunlar kullanılarak günümüzde Yeni mağduriyetler yapılmasına da karşı çıkmaz insanlık vazifesi
Elvan konu dışı bir sorum olacak özür dileyerek..Radyo televizyon mu bitirdin.Şuan çalışıyor mısun bir kanalda.Yeğenim de bitirdi.İyi bşr iş için ne yol izlemesini tavsiye edersin.Tecrübesiz.Yerel tv den mi başlasın?Başladı da 6ay ücret vermeyecrklermiş.Zatem maaşlılar bile maaşını alamıyormuş.Spikerlik kursu diksiyon kursu aldı.

Mihail Zoscenko Mihail Zoscenko referandum sonu bi bakalım doğu ve güneydoğu tercihini neyden yana kullanmış 4 sene batmanda yaşadım çevre illeri az çok tecrübe ettim büyük laflar ediyosun

Ortada 18 madde var ve sen ona göre oy vermelisin doğrusu budur ha maddeler bunlar aklıma yattı desen amenna ama şunlar hayır diyo hayır demem ne demek,kaldı ki nerden biliyosun hayır diyeceklerini adamlar ölüyo eyalet diye ve sözde bayrakları göğe çekilmiş göz kırpılmış, otobüste osmanlı gelecek sizi kılıçtan geciricez diyen adam da var ama ben o sebeple evet demek demiyorum

Bence siyasete kaydırmayın olayı kapanmasın konu. Onun dışında da şu parti Hayır diyor tabi ki ben evet diyeceğim o zaman diyen biri ne kadar araştırır ne kadar düşünür. Kendi düşüncesi var mıdır yoksa öğretilmiş kalıplar içinde midir belli değil. Burdan yazmakla asla anlatamazsınız ne dediğinizi.

Back
X