İyi geceler sevgili KK hanımları. Fazla zamanınızı çalmadan birşey sormak istiyorum. Konunun cevabı çok öznel olacak ama bilirsiniz işte, biraz da içimi dökmeye, belki de farklı öznel bakış açıları görmeye ihtiyacım var. Mesele şu:
Birinden hoşlanıyorsunuz ya da seviyorsunuz, her neyse sizin için özel olan biri. Onunla ilgili bütün düşünceleriniz şimdiye kadar olumlu diyelim ki... Ama nasıl desem, karşınızdaki insanı tanıma aşamasındasınız. Ve şimdi söyleyeceğim şey bir insanı az çok tanımanın bir parçası olabilir nitelikte sanırım. Burada siyaset konuşmak yasak, ben de siyaset konuşmayacağım zaten ama, her şey süper giderken bu kişinin bir tercihinin (siyasi tercihi, aslında referandum tercihi demek çok daha doğru ona) sizinkinin zıttı olduğunu ya da olabileceğini öğrenseniz... O kişiden soğur muydunuz mesela? Ya da ilişkinizde bir uzaklaşma, o kişiye bakış açınızda bir değişme olur muydu? dert eder miydiniz yani? Böyle şeyler ilişkinizi etkiler miydi? Aslında konunun çok fazla detayı var ama burada açıklayamıyorum.
Altını çiziyorum bu bir siyaset tartışması konusu değildir. İki zıt görüş de diyebiliriz buna. Birinin doğru gördüğü şeyi diğerinin yanlış görmesi ile aynı şey. Fikirlerinizi ve özellikle öznel düşüncelerinizi bekliyorum. Ortada bir saygısızlık yok, kimse kimseye karışmıyor. Sadece duygusal anlamda siz olsanız etkilenir miydiniz ya da önemsemez miydiniz onu merak ediyorum... Mesele iki zıt düşünce olduğu için bireysel fikirleri merak ediyorum, bunu isteme amacım bu yani buraya gelip de "benim dememle mi hareket edeceksin?" diyecek olan üyelere söylüyorum.
DETAY: forum kurallarını aşmadan şöyle anlatayım:
İşi gereği bu iki zıt görüşten birine daha yakın olursa, yakın gözükürse daha avantajlı oluyor. Bir sunum yapacak, bu organizasyona ev sahipliği yapan grup da o siyasi tercihe daha yakın hatta onun kampanyalarını yapıyorlar resmen. Bizimkinin yapacağı sunum siyasi bir sunum değil, işle ilgili ama adamlar daha şimdiden konuşacağı kürsüye koca koca harflerle o siyasi tercihi yazmışlar. Yani o tercihi destekleyenlerin arasında, onların kampanyasında işiyle ilgili bir sunum yapacak, tercihin kocaman harflerle yazdığı o kürsüde... Kendi ağzıyla bana "ben şu oyu vereceğim" demedi. Fanatizm de yapmıyor, biz konuşmayız siyaset falan ama olay bu. Yani bir yandan da düşünüyorum ki o tercihe yakın olmasaydı o sunumu yapmayı kabul etmeyebilirdi sonuçta. Ben olsam yapmazdım.