- 12 Ağustos 2021
- 17
- -8
- 1
- 30
- Konu Sahibi Seherrrr3545
Öyle değil maalesefYoo cezaevinde olmasi bosanma icin gecerli bir sebep ve genellikle tek celsede sonuclanir. Takmayin kimseyi, hayatiniza bakin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öyle değil maalesefYoo cezaevinde olmasi bosanma icin gecerli bir sebep ve genellikle tek celsede sonuclanir. Takmayin kimseyi, hayatiniza bakin
Avukatim ben, bana mi anlatiyorsunuzÖyle değil maalesef
Yüz kızartıcı suçu olursa boşar mahkeme örnek veriyorum tecavüz VS avukat hnmAvukatim ben, bana mi anlatiyorsunuz![]()
Yoo uzun sureli hurriyeti baglayici ceza almasi da bosanma sebebidir; adami omur boyu beklemenizi kimse sizden beklemez yaniYüz kızartıcı suçu olursa boşar mahkeme örnek veriyorum tecavüz VS avukat hnm![]()
Maalesef eskidendi oYoo uzun sureli hurriyeti baglayici ceza almasi da bosanma sebebidir; adami omur boyu beklemenizi kimse sizden beklemez yani
Gereksiz vicdan yapmayın…Bilmiyorum değil nedense çok üzülüyorum ona ailesi yanına gidip gelmiyor bende bırakınca yanlız kalacak o beni çocuğumuzu düşünmedi ama ben yine de düşünüyorum
Ablacım sen okuduğun kadarıyla biliyorsun, hanımefendi bu işin içinde kilomuz kadar hukuk kitabı okumuştur allah bilir. Vardır bir bildiği, siz buraya yol yordam istemeye değil kocanızın eş ailesinin acısını çıkarmaya gelmişsiniz belli.Yüz kızartıcı suçu olursa boşar mahkeme örnek veriyorum tecavüz VS avukat hnm![]()
Şaka mısınız kadın avukat avukatMaalesef eskidendi o
Karşı taraf razı gelesiye bekleniyor işin tuhafı hadi diyelim bir şekilde hakim benim konuşmama göre bitirdi temyiz yolu açık tekrar karşı taraf mahkeme kararı değiştirmek istiyorMaalesef eskidendi o
Şuana kadar en mantıklı destek Di Allah razı olsun güzel yorumun içinGereksiz vicdan yapmayın…
Bazı istisnalar olsa da, kimse boşu boşuna hapse girmez..
Kimse durup dururken boşanmaz…
Demek ki onunla mutlu değilsiniz, kaldı ki sizi düşünen bir insan da değilmiş.
son pişmanlık fayda etmez, insan ne oldum değil ne olacağım demeli hep bu hayatta.
bakın, nasıl da kötü davrandığı karısının vicdanına kaldı…
Şey benim de ablam avukat, azıcık terimler duymuştum o ders çalışırken, bence ben de sana akıl verecek kadar bilgiliyimdir vumın, ülkemizde her konuda uzman kesilmek çok kolay çünkü sen de biliyorsunAvukatim ben, bana mi anlatiyorsunuz![]()
Ama size 2. Yorumumda kızdım kusura bakmayın.Şuana kadar en mantıklı destek Di Allah razı olsun güzel yorumun için
Yoo yargitayin 2. Hukuk dairesi bosanma davalarina bakar ve bu konuda zibilyon tane karari var ama siz benden daha iyi bildiginiz icin baskoydugunuz bu yolda devam edin derimMaalesef eskidendi o
Ahahahaha kadin ictihat yapistirdi yahuTaraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davacı (kadın) tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Davalının, uzun süreli özgürlüğü bağlayıcı cezaya mahkum olduğu ve cezasının infazı için cezaevinde bulunduğu, bu yüzden davacının geçim sıkıntısına düştüğü yapılan soruşturma ve toplanan delillerden anlaşılmaktadır. Cezaevinde bulunması sebebiyle davalının evlilik birliğine ilişkin görevlerini ifa etmesi olanağı bulunmamaktadır. Davacının uzun süre bu duruma katlanması da beklenemez. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan bırakmayacak nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Gerçekleşen bu durum karşısında davacı, dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya (TMK.md.166/1) karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.24.09.2014 (Çrş.)
Kaynak için ayrıca bakınız, yazı temmuz 2020 tarihinde eklenmiş.
Yoo uzun sureli hurriyeti baglayici ceza almasi da bosanma sebebidir; adami omur boyu beklemenizi kimse sizden beklemez yani
Hanımefendi hukuk mezunu olsa neyse diyeceğim ama kendisi lise mezunuymuş. Bilmediği konular hakkında alanında uzman kişiye kesin konuşmaya çalışması aşırı komik. Ve evet uzun süreli mahkumiyet boşanma sebebidir, yakın bir komşumuz bundan dolayı boşandı.Yoo yargitayin 2. Hukuk dairesi bosanma davalarina bakar ve bu konuda zibilyon tane karari var ama siz benden daha iyi bildiginiz icin baskoydugunuz bu yolda devam edin derim
Amaaan hayat onun hayatisiz avukat olsanız da, hukuk okusanız da görduğunuz gibi sizden daha çok avukat olanlar var.
ulkemizde çoğunluk doktordan daha çok doktor, avukattan daha çok avukat, öğretmenden daha çok öğretmen.
işinin ehilleri ancak mutevazilik yapsın, cehalet en geçerli meslek. bilmiyor, bilmediğini de bilmiyor. denklem sonucunda herkesten iyi biliyor. elin yabanı boşuna dememiş ignorance is bliss diye. her anlamda bliss valla. hem bilmezlik hem cehalet açısından.
gece gece ben bile sinir oldum.
fikrinize ihtiyacım var diyip bir avukata o eskidendi oooo falan çekmek hem acayip hem ayıp.
Peki neden ben Bir senedir o istemediği için boşanamıyorumTaraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen, yukarıda tarihi ve numarası gösterilen hüküm davacı (kadın) tarafından temyiz edilmekle, evrak okunup gereği görüşülüp düşünüldü:
Davalının, uzun süreli özgürlüğü bağlayıcı cezaya mahkum olduğu ve cezasının infazı için cezaevinde bulunduğu, bu yüzden davacının geçim sıkıntısına düştüğü yapılan soruşturma ve toplanan delillerden anlaşılmaktadır. Cezaevinde bulunması sebebiyle davalının evlilik birliğine ilişkin görevlerini ifa etmesi olanağı bulunmamaktadır. Davacının uzun süre bu duruma katlanması da beklenemez. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan bırakmayacak nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Gerçekleşen bu durum karşısında davacı, dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, boşanmaya (TMK.md.166/1) karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.
SONUÇ: Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen sebeple BOZULMASINA, temyiz peşin harcının istek halinde yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.24.09.2014 (Çrş.)
Kaynak için ayrıca bakınız, yazı temmuz 2020 tarihinde eklenmiş.
Senin düşüncen biraz da olsa rahattı
Haydaaa, noluyor yahu durup dururken parladınız, bi de kendinize cevap vermişsinizÜlkemin saçma düşünceli insanı sende hoş geldin örf adet aile bağı namus kavramı sana uğramış herhalde yinede fikrine sağol