Fikrinize ihtiyacım var

Hbnl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
74
39
88
Kizlar ben evlatlığım amanbuna bildiğimden ailemin haberi yok ben bı şekilde öğrendim ve onlara yansıtmadan hayatima devam ediyorum. Ama sorun bu degil..
Küs olduğumuz bı halam var (evlatlik oldugum konusunu biliyor tabiki) ve bizim babamın üstüne olan bir evimiz birde arabamız var. Sanırım gecmiste konusu geçmiş ki suan annem evi benim ustume geçir diye babama baskı kuruyor ve bı avukatla konusmak için babama baskı yapıyo babam tamam diyo ama avukata felan henüz gidilmedi ( ben bu konuşmaları tesadit eseri duydum )

Benim sorum evlatlik olduğum için babamın evi ve arabasi üzerinde bı hakkim yok mu ileri de halamlar ev uzerinde hak talep edebilir mi ?

(Ben küçükken çok iyi hatırlıyorum babama KOAH tanisi konmuştu ve kuzenim olacak karaktersiz babama sen yakinda ölürsün arabayı benim üzerime yapalım demisti yani bunlar boyle igrenc insanlar herşey beklenir)

Uzun oldu ama çok uzatmadan anlatmak istedim simdiden teşekkür ederim..

Evlatlık ya olsanız kan bağı iz var gibi, tüm haklara sahipsiniz.

Sanırım.anneniz babanızın bir şekilde kandırılmasindan korktuğu için babanıza böyle bir talepte bulunuyor.

Kizlar ben evlatlığım amanbuna bildiğimden ailemin haberi yok ben bı şekilde öğrendim ve onlara yansıtmadan hayatima devam ediyorum. Ama sorun bu degil..
Küs olduğumuz bı halam var (evlatlik oldugum konusunu biliyor tabiki) ve bizim babamın üstüne olan bir evimiz birde arabamız var. Sanırım gecmiste konusu geçmiş ki suan annem evi benim ustume geçir diye babama baskı kuruyor ve bı avukatla konusmak için babama baskı yapıyo babam tamam diyo ama avukata felan henüz gidilmedi ( ben bu konuşmaları tesadit eseri duydum )

Benim sorum evlatlik olduğum için babamın evi ve arabasi üzerinde bı hakkim yok mu ileri de halamlar ev uzerinde hak talep edebilir mi ?

(Ben küçükken çok iyi hatırlıyorum babama KOAH tanisi konmuştu ve kuzenim olacak karaktersiz babama sen yakinda ölürsün arabayı benim üzerime yapalım demisti yani bunlar boyle igrenc insanlar herşey beklenir)

Resmiyette anne ve babanız olduğu için mirasta elbette hakkınız var tüm haklara sahipsiniz,halanız mirasçı olamaz çünkü babanız evli,ama anneniz neden üstüne istiyor ki halandan ötürü mü,Allah korusun vefat etse size ve annenize kalır zaten tapu değişikliğine gerek olmadan.

Resmiyette anne ve babanız olduğu için mirasta elbette hakkınız var tüm haklara sahipsiniz,halanız mirasçı olamaz çünkü babanız evli,ama anneniz neden üstüne istiyor ki halandan ötürü mü,Allah korusun vefat etse size ve annenize kalır zaten tapu değişikliğine gerek olmadan.
Evet halam yüzünden sanırım geçmişte benimde tanık olduğum gibi şeyler olmuş ki halam hep bana düşman gibiydi beni hiç sevmezdi

Tam bilmiorum da annenizin üzerine olmasada annenizin onayı falan olmadan evi satamiyor satılması durumunda eğer böyle ise babanızın üzerinde olması birşey değiştirmiyor.

Baban ölürse, halan hak iddia etmesin istedi anne galiba?
Kanuni olarak tek mirasçı sensin bildiğim kadarıyla

Eğer evlatlık durumu gayri resmi olmuşsa bozulabilir. O zaman halanız hak sahibi olabiliyor.

Eğer evlatlık durumu gayri resmi olmuşsa bozulabilir. O zaman halanız hak sahibi olabiliyor.
Gayri resmi evlatlık nasıl oluyor?
Ailem bildiğimi yazmış orda, soyadı kütüğü legal demek ki

resmi olarak çocuğu sensin hakkın neyse alırsın kütüğün şu an neyse o bundan emin olarak sana yazıyorum gerçek baban gelse kanıtlansa bile değişmez hak iddaa ederler belki bir kısımını alırlar ama resmi olarak kızı olduğun için hakkın var

Gayri resmi evlatlık nasıl oluyor?
Ailem bildiğimi yazmış orda, soyadı kütüğü legal demek ki
Mesala benim dayım da amcasına evlatlık verilmiş. Ama dayım dahil herkes biliyor. Amcanın çocuğu olmamış. Çocuk doğunca amcanın üstüne yazılmış. Öyle evlatlık verme işlemleri falan yok. Amca vefat edince miras davaları çıktı. Bi kaç şahitle bozulma durumu var.

Bütün malları mülkleri senin. Zaten onlar sana kalmasın diye yok şunun üzerine yapalım yok bunun üzerine yapalım diyorlar. Öz evlat olmadığın için elin kızına kalmasın gibi cahilce bir zihniyetle yapıyorlar bunu. Resmi olarak anne ve babanın üzerine olan bütün mallar sana kalır

Mesala benim dayım da amcasına evlatlık verilmiş. Ama dayım dahil herkes biliyor. Amcanın çocuğu olmamış. Çocuk doğunca amcanın üstüne yazılmış. Öyle evlatlık verme işlemleri falan yok. Amca vefat edince miras davaları çıktı. Bi kaç şahitle bozulma durumu var.
Konu sahibi yazmış
Sizinki gibi çapraz karmaşadan söz etmemiş,
Ailesi onun bildiğini bilmiyor, bu durumda anlıyorum ki
Kütük babada, ailenin resmi evladı.

Ben mi yanlış anladım, siz mi doğru anlayıp sorup teyit gereği duydunuz.

Neyse

Benim için evlatlık işleri felan varmı yok mu ben hiç bilmiyorum ama sanıyorum ki benim de tam olarak aynı şekilde direk üstlerine yazıldığım ama anlamadığım şey bı kaç şahitle bozulma durumu derken ne demek istediniz ? Etrafımda olan herkes bunu biliyor ve benden saklıyorlar eger öyle bir durum olsa ben hak talep edemem mi

Konu sahibi yazmış
Sizinki gibi çapraz karmaşadan söz etmemiş,
Ailesi onun bildiğini bilmiyor, bu durumda anlıyorum ki
Kütük babada, ailenin resmi evladı.

Ben mi yanlış anladım, siz mi doğru anlayıp sorup teyit gereği duydunuz.

Neyse
Kütük de anne baba olması değil resmen evlatlık alınması önemli. Çapraz karmaşa nedir? Malum ülkemizde çocuğu olmuyor diye gayri resmi evlat edinen çok. Kimisi akrabadan kimisi farklı yollarla.

Eğer sizi üzerlerine geçirmiş,yani nüfuslarına almışlarsa aynen öz evlat gibi bütün haklara sahipsiniz.Anne veya babanızın vefatı durumunda siz ve kalan ebeveyn ortak hakka sahipsiniz. İkisinin vefatı durumunda tek vasi siz olursunuz.
Ama nüfuslarına geçirmediler,sadece alıp büyüttülerse hiç bir hakka sahip olmazsınız. Bu durumda anne ve baba konumundaki kişilerden ikisinin vefatı durumunda diğer 1.derece akrabalar vasi olur. Yani siz yasal mirasçı olmazsınız.

Yani şöyle belirteyim mahkeme kanalıyla resmen evlatlık verilmiş olması gerek. Aksi halde kütüğünüz bir kaç şahitle düşebilir.

Babanizin soyadini tasiyorsaniz olay bitmistir. Baskalarina b.. yemek duser..

Resmi olarak üzerlerine alınmışsan ki alınmışsın sanırım, hak sahibi sensin ;)

Back
X