Fikrinize ihtiyacım var

lonelybuthappy

always alone never lonely
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2018
2.804
4.508
53
28
Merhaba arkadaşlar
Mahpustan yeni çıktım, hemen konu açayım dedim:)

21 yaşındayım bu ay mezun oldum. Üniversitede öğrenim kredisi aldım, ailemin yanında yaşadım birikim yapabilecekken har vurup harman savurdum. Kıyafet aldım, boş boş cafelerde vakit öldürdüm. Yine de ailemden para istemedim hiç. Son 5 ay aklım başıma geldi, aylık 675 lira gelirim vardı. Kenara atarak son 4-5 ayda 2200 tl biriktirmişim.

Şimdi bursum kredim her şeyim kesildi. Birikimim hariç cüzdanım boş. Telefonum yok, çok eski 2010 model (önceki telefonum tamir olamayacak kadar bozuldu) ihtiyacım var. Ama bu sene kendimi yine dershaneye yazdırmam gerekiyor, bu sene babam göndermişti. Bir daha beni yazdırın diyemem. Ehliyet de almam gerekiyor, önceden ehliyet lazım değildi ben de erteledim ama şimdi araba aldık. Sizce ben ne yapayım, yoksa hiç harcamayım dursun mu garanti olarak?

dersaneye yazılın oncelikle telefonunuz da idare edemeyecek gibiyse faturanıza ek alın uygun fiyatlılardan ama
Işte faturaya ek alınca faturamı nasıl ödeyeceğim ki Babama bana telefon al diyemem. Onun da telefonu yok elinde tuşlu telefon var. O da genç adam

Günde 4 5 saat çalışıyorum. O da oyalana oyalana sürüyor.

part time calissan ya günde 4 saat calisirsin elinde yine 20 saat kaliyor- 8 saat uyudun, 12 saat ordan iki saat yemek yedin kisisel bakim, 5 saat ders calistin hayatini yasamaya tam 5 saat kaliyor :) part time calis, düzene soktun mu kendini zorlanmazsin.

benim ark misal doktorluk okuyo ünivde hastanelere gidio tecrübe kazanmak icin cocugu var esi var temizlencel evi var, parasi yetmio + part time calisiyor.

istedigin zaman hersey olur. sinav dönemi ben cmtesi ve pazar sabah altidan aksam yediye kadae üretimde calisiyordum, elim ayagim titriodu ama oda oldu.

Çalışırken kpss çalışabilir miyimki? Branşım zor birsürü dersten sorumluyum
İnsan ne kadar yoğun olursa o kadar düzenli oluyor hayatı. Üniversitede en iyi notları dershanede part-time çalışırken almıştım. vakit çok olunca insan daha bir tembellesiyor. Bende öyle oluyordu en azından.

Evet bu çok doğru. Mezun oldum aslında şu an boşum ama sürekli yatasım geliyor

Evet bu çok doğru. Mezun oldum aslında şu an boşum ama sürekli yatasım geliyor
Gir bir işe, cafede garsonluk olur, markette kasiyerlik olur, mağazalarda satış danışmanlığı olur. Böyle çok iş var. Mutlaka bulursun. Yarım gün çalış, yarım gün dersaneye git. Hem para kazanırsan motivasyonun artar.

Şu anda en büyük sorun dershane gibi duruyor. Ehliyeti ne yapacaksınız ki? Otobüs, dolmuş kullanın bir yerlere giderken.
Telefonu da faturaya ekleyebilirsiniz. Yarı zamanlı iş bulun. Zaten 4-5 saat ders çalışıyormuşsunuz sizi zorlamaz. Bu süreçte de ehliyete bile para biriktirebilirsiniz.
Hayatınızın sorumluluğunu alma vakti gelmiş.

Kpss atanmak cok zor bu devirde tabi branşınızı bilmiyorum ama eğer 90 gibi bi puan alamayacaksanız gece gündüz çalışırım demiyosanız özel sektörde iş bulabilirseniz çalışın derim. Yok ben atanırım diyosaniz part time bi iş olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…