- 19 Eylül 2013
- 618
- 422
- 53
- Konu Sahibi Dingonunahiri
-
akkk görümcek ahhhhh.
eger anlattığın gibiyse abin paracı, arada soğukluk sezdıgınız anda devreye anne baba girmelıydı. böyle kaynana bızı bulmuyor yaaaaaa. bak şimdi daha cok uzuldum
yapacak bırsey yok gelın ıstemyor abınde laf dınletemıyorsa gorusemezsınız. ama hakkınız olanı alın derım. yok oyle hem saygısızlık yapacak hem borcu bana bırakacak hem karısının etegınden ayrılmayacak. o abiyi sap gibi bırakırım.
gelin hanım cok aılesıne guvenıyorsada bırazda aılesınden geçinsin.
kredıyı bıtır evi üzerine al. annen baban hatta ölmeden (allah kousun) butun malı uzerıne yapsın. bence hakettıklerınden cok fazlasını almışlar. sız böyle yapıp bunlarda duyulunca gelın hanım tıpış tıpış gelır merak etmeyın.
bak canım anlattıkça açılıyorsun en önce böyle yataklara kadar yemek geldı dedin sonra yüzüne soyledık dıyorsun.
evın ıcınde tartışma abıne esını kötüleme yada gelınızın abine baskı yapacak kadar koz verdiniz mi?
Barısmak istiyormusunuz?
Gelınle kavga ettınız mı?
Gelın sıze daha öncesınde kızdı mı? evime gelmeyin , toplamayın, sık sık gelmeyin falan diye
Gelının hamileliğinde konuştunuz mu?
Çocuk ıcın bıseyler yapıldımı?
Aile içinde para konusu konusuldumu ? kardesın oduyor sen ode zaten evde kalıyorsunuz daha ne kadar ödeyeceğiz biz sizin evinizi v.s
canım aynı dertten ben de muzdaribim ama bunları anlatmayım sana..
sen kimin için bu kadar fedakarlık yapıyorsun ki kusura bakma abin abi olsaydı hadi sana demiyor anne babasını da bilseydi 6 yıldır sizinle küs olmazdı. Ne demek bu.. Hani deyin ki karımın namusuma göz diktiler veya iftira attılar,beni ayırmak istediler.. bazı sorunlar vardır tamam sık sık arayıp sormazlar ama böyle yıllardır konuşmamazlık yapılmaz.. küs durulmaz..
abim de evlenmemişti bir arkadaşım bana dedi ki sakın öyle fazla birşey alma işte düğününde vs ama ben unuttum istedim ki abla kardeş olalım onlar rahat etsin bir tek abim diye ben de bekardım ama ne oldu işe yaramadı.. sözünü dinlemedim. keşke dinleseydim.
görümceyim diye konuya girince irkildim birden
böyle abim olsa o rahat yaşasın diye kredisini falan ödemem karısıyla birlikte ödesinler bi zahmet kendimi hiç yoramam.
şuan borçlu olan banka kredili olan bir evi üstüme değiştiremem ki, anca borç biter o zaman... O zamana kim öle kim kala
abim rahat yaşasın diye değil.. Annem ve babam 2 kardeş ikinizinde birer evi olsun dedi. 1 evimiz var zaten annem babamla ben yaşıyoruz... bir tane krediyle alalım biz dediler işte abim oturacak ama iki kardeş ortak ödeyin dediler ve öyle anlaşmıştık , biz ölünce birer daire sahibi olun dedi annem babam...
sorun burada zaten, görümce deyince 2 kilometre öte git, kaynana deyince 5 km öte git.
Şunu diyorum, gelin - kaynana- görümce olmak sorun değil....... sorun insan olabilmekte, karakterli olabilmekte, emek bilmekte, insan olabilmekten geçiyor ne yazık ki...Ben hep anlam veremezdim, gelin kaynana, görümce muhabbetini anlayamazdım. Bize derlerdei ki hele ele karşın o zaman görürsünüz derlerdi ve de oldu
yakında bende görümce olucam ama buradan okuduğum bazı konulardan sonra kendimden bile korkmaya başladım :)
ben anlamadım ev kimin üstüne şimdi?
çok samimi söylüyorum ben olsam evi satarım.. alan kişi de krediyi tamamlar ben de kendime yeni ev alırdım.. siz "gelin beni kullanıyordu" demişsiniz ama hala sizi kullanıyorlar.. neden 4 sene daha erteleyesiniz ki mutluluğunuzu sizi hiç takmayan abiniz ve eşi yüzünden..
Bu fikri yukarıda bir arkadaş daha söylemiş, şimdi farkettim.. bence düşünün :)
İşte orada tıkanıyorum , annem yüksek tansiyon hastası defalarca hastaneye düştü, doktor dikkat edin ya felç ya ölüm dedi.
İşte bu vicdan azabını ben yaşayamam ondan susuyorum.. Annem krediyi ödemiyoruz çık evden abime dediğinde olaylar patlak verecek ,adım gibi biliyorum.... Tek tesellim 2 kardeşiz zaten, şuan annem-babam ve benim kaldığımız ev var. Kredi borcu bitince abimin oturduğu evde bizim olacak. Allah gecinden versin anneme babama birşey olursa, kanunen 2 ev birer birer benle abime kalmıyor mu? yanlış mı biliyorum? söyler misiniz canlar...
bu konuyu buraya yazmamın sebebide şu; aranızda evli olanlar var gelin olanlar, görümce olanlar, kayınvalide olanlar var. tecrübelerinize dayanarak, biz nerede hata ettik onu anlamaya çalıştım...hepsi bu.. Tüm yakınlarımız bize en başında dedi ki ; neredeyse ayaklarını yıkıycaksınız gelinin bu kadar yüz vermeyin dediler.. Bizde onlara dedik ki istiyorsunuz ki gelinle kötü olalım sizlere de eğlence lazım dedik, milleti tersledik. Tam da onların zamanında bizi uyardıkları noktaya geldik, şimdi daha iyi anlıyorum..
Ya ben görümceyim o kadar kötüyüm ki, annem kaynana o kadar kötü ki; gelin annemle beni yolda gördü biz hiç ses etmedik.. Bize ne dese beğenirsiniz.. yerden bitmeler sizi... sustuk... bunu babam abime söyledi, biz yalan söylüyormuşuz eşi bizi görmemiş bile... rabbim sorsun o çoook yüce, onun adaleti yüce ve çok büyük
sızın yaptıgınız bı hata yok gelınınız gıbı allahtan korkmayan ile abınız gıbı uydum akıllı bırıne denk gelmıssınız. ben hep bız ıyı olursak karsımızdakıde ıyı olur derdım durum boyleolmuyormus.
İşte orada tıkanıyorum , annem yüksek tansiyon hastası defalarca hastaneye düştü, doktor dikkat edin ya felç ya ölüm dedi.
İşte bu vicdan azabını ben yaşayamam ondan susuyorum.. Annem krediyi ödemiyoruz çık evden abime dediğinde olaylar patlak verecek ,adım gibi biliyorum.... Tek tesellim 2 kardeşiz zaten, şuan annem-babam ve benim kaldığımız ev var. Kredi borcu bitince abimin oturduğu evde bizim olacak. Allah gecinden versin anneme babama birşey olursa, kanunen 2 ev birer birer benle abime kalmıyor mu? yanlış mı biliyorum? söyler misiniz canlar...
bu konuyu buraya yazmamın sebebide şu; aranızda evli olanlar var gelin olanlar, görümce olanlar, kayınvalide olanlar var. tecrübelerinize dayanarak, biz nerede hata ettik onu anlamaya çalıştım...hepsi bu.. Tüm yakınlarımız bize en başında dedi ki ; neredeyse ayaklarını yıkıycaksınız gelinin bu kadar yüz vermeyin dediler.. Bizde onlara dedik ki istiyorsunuz ki gelinle kötü olalım sizlere de eğlence lazım dedik, milleti tersledik. Tam da onların zamanında bizi uyardıkları noktaya geldik, şimdi daha iyi anlıyorum..
Ya ben görümceyim o kadar kötüyüm ki, annem kaynana o kadar kötü ki; gelin annemle beni yolda gördü biz hiç ses etmedik.. Bize ne dese beğenirsiniz.. yerden bitmeler sizi... sustuk... bunu babam abime söyledi, biz yalan söylüyormuşuz eşi bizi görmemiş bile... rabbim sorsun o çoook yüce, onun adaleti yüce ve çok büyük
Hayat ne tuhaf. Bu arkadas da gorumce, az once benim actigim konudaki sahis da gorumce. Sizin gelin cok akilliymis arkadasim. Ilk basta herkesin basta abinin ailenin gozunu boyamis. Yani tabiri caizse guven saglamis. Sonra bu durum uzerinden prim yaparak abini yavas yavas koparmis. Abin de esini iyilik melegi biliyor yaa. Belki gercekten de icinden gelerek yapti sonra isler degisti bilemem. Ama anlattiklarina gore biraz rol yapmis gibi duruyor.krediyi niye oduyosun deli misin. Ne gorumceler var adamin canina okuyor. Satin evi gitsin. Annene babana da soyle biraz tas kalpli davransinlar. Iyilik hakedene deger bilene yapilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?