• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

fikrinize ihtiyacım var

Dingonunahiri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2013
618
422
53
Merhaba Bayanlar….sizin fikrinizi almak istedim. Ben evli değilim, görümceyim. Görümceyim dedim diye korkmayın sakın. Size yaşadıklarımız tüm çıplaklığıyla anlatıcam ki sizde objektif olarak yanıtlayabilin..Benim abim evli ve onun eşiyle sorunlarımız oldu… Yaklaşık 6 yıldır abimle konuşmuyoruz, abimde bizimle konuşmuyor, hiç görüşmüyoruz..
Eşi , abime olmayan ve yaşanmamış şeyleri anlatmış doldurmuş üstümüze saldı 6 yıl önce ve o gün bugündür ipler koptu. Torunda oldu biliyor musunuz anneme göstermiyorlar..Durduk yere neden diyeceksiniz…Hep sorunlu gelin mi diyeceksiniz?
Abimin eşi evlendiği ,ilk 2 yıl mükemmel biriydi , annemle anne-kız gibiydiler. Kaynanaya yani anneme gelince;gelin hastaysa kendi evine alır yatağını hazırlar elinde çayı yatağa çayını götürür, yemeğini yatakta kucağına tepsisiyle veren biri. İyileştirmden ayağa kaldırmazdı….Eğer anlattıklarımda tek kelime yalan varsa ALLAH SABAH EZANIYLA EN SEVDİĞİMİ ALSIN YADA BENİ ALSIN….Gelin başlarda çok iyiydi ve sonra karakter değişmeye başladı, kendi kendine sebep yokken mesafe koydu. Bizle arası iyiyken kendi ailesindekilerde dahil, bize kötülediği kişilerin şuan dibinde … Diyorum ya kendi ailesini anlatıyordu, biz hep boşver deyip geçiyorduk. Mesela; bir komşusu var, kadın çalışmıyor ve gün içinde internette erkeklerle sohbet eden bir kadınmış o öyle deri ben günah alamam, ne yaptığı belli değil derdi… Şuan onun evinden çıkmıyor biliyor musunuz…Bana gelince; görümce yani ben…… abimin oturduğu evin aylık kredi taksitlerini ödeyen ben görümce (6 yıldır ödüyorum ve daha 4 yıl daha ödiycem çünkü ailemi ortada bırakamam ben, abim ödemiyor) .. Biz 2 kardeşiz…abim yapabilir ama ben anama babama haksızlık yapamam, ama kötü görümce oldum….
Durduk yere neden böyle derseniz anlamadım ama tek anladığım ayağıma yer edeyim gör sana neler edeyim oldu. Yani evlendiğinde kendi ailesi için derdi ki kuzenleri ve kendi ailesinden olan kişiler için.. cahiller, beni kıskanıyorlar mutluyum ya kıskanıyorlar derdi, şuan onların dibinde ??? benim her ay parasını ödediğim evde; gelin hanım , benim ve ailemin dedikodusunu yapıyor ve annem torun yüzü görmüyor…Başlarda kendi annesini dinlerdi şimdi onuda iplemiyor, zaten en başlarda annesi çok dizginliyormuş bizde sonradan anladık. Kendi ailesinden birkaç ucuz basit dedikoducuya da uydu ve durum bu…Şimdi diyeceksiniz ki; abin neden sizinle konuşmuyor….Onunda işine geldi. Annem neden oturduğun evin kredisini ödemiyorsun kız kardeşinin üstüne attın yardım et dedi… Küsmemiz işine yaradı, krediyi ödememek için. Bu arada oturduğumuz ev kendi evimiz sadece abimin oturduğu evi annemle babam krediyle aldı… Annem ve babam emekli başka gelirleri yok, güya krediyi 2 kardeş ortak ödeyecektik ama en başından beri ben ödüyorum… eşi de bizim dedikodumuzun derdinde….
Şimdi soruyorum sizlere bu reva mı? Biz eş ailesi olarak kötü insanlar mıyız? şimdi içinizden belki de eksik anlattın diyeceksiniz ama değil inanın değil. Annem çok üzülüyor zaten anneme bir şey olursa bu dertten olur, bana her gün soruyor ben ne yaptım diyor , sen gibi kızım gibi sahip çıktım ondan mı böyle oldu diyor

görümce deyince insan bıraz duraksıyor yanı anlattıklarına bakarak ıyı yanı benım gorumcem benm ev kredımı odermı bılmıyorum ılk ıkı yıldan sonra neden boyle oldukı anlasılan abını ıyce avucuna almıs bı laf varya esın koynuna gırınce erkekler aıleyı unutuyor dıye sızdede oyle olmus

anlattığınız olaylar böyle büyük bir küslüğü açıklamaya yeterli değil.
ama ne olursa olsun, madem onlar sizi sildiyse siz de krediyi ödemeyin.
krediyi anne babanız mı çekti, orayı anlayamadım, sanırım siz onları ortada bırakmak istemiyorsunuz.
eğer öyleyse ben yerinizde olsam evden bile çıkartırdım onları.

Kredi kimin adınaysa tapu onun üzerinde olmuyor mu ?
Ben görümce olsam ya krediyi ödemem veya evden çıkın orası benim derim sanırım.

Öte yandan annenin yerinde olsam asla oğlumla küs kalamazdım hatta olayları bu raddeye asla getirmezdim.

Yok canım duraksama evet ben bir görümceyim . Sırf abimin evinin kredisini ödeyeyim onlar zorda kalmasın , eşiyle huzursuz olmasın, suçlu anma babam olmasın üzülmesin diye çırpınıyorum ve ben 31 yaşındayım ve hala yuva kuramadım biliyor musun. Dahası da kredi bitmeden 4 yıl daha yuva kuramam, işte ben böyle görümceyim kuzum...
Başlarda sorun yokken gelin hanımın tüm ihtiyaçlarını ben karşılardım , baktım sırtıma biniyor , bunu alışkanlık yaptı artık yapmamaya başladım ona da zıtlandı ya zaten, onun ihtiyaçlarını da karşılarken yani her istediğini alıyordum..Kredi kartı aylık ödemem yarı yarıya indi..

Ev kimin ustune acaba ve krediyi sizmi cektiniz kendi adiniza.eger oyleyse evden cikmalarini isteyin.hersey anlattiginiz gibiyse baslarinin caresine baksinlar...

Yok canım duraksama evet ben bir görümceyim . Sırf abimin evinin kredisini ödeyeyim onlar zorda kalmasın , eşiyle huzursuz olmasın, suçlu anma babam olmasın üzülmesin diye çırpınıyorum ve ben 31 yaşındayım ve hala yuva kuramadım biliyor musun. Dahası da kredi bitmeden 4 yıl daha yuva kuramam, işte ben böyle görümceyim kuzum...
Başlarda sorun yokken gelin hanımın tüm ihtiyaçlarını ben karşılardım , baktım sırtıma biniyor , bunu alışkanlık yaptı artık yapmamaya başladım ona da zıtlandı ya zaten, onun ihtiyaçlarını da karşılarken yani her istediğini alıyordum..Kredi kartı aylık ödemem yarı yarıya indi..

hata yapıyorsunuz.
hayat başkaları için kendi mutluluğunuzu erteleyebileceğiniz kadar uzun değil,
hele hele bunun kıymetini bilmeyecek insanlar uğruna.
arkanıza bile bakmayın, herkes ne hak ediyorsa onu yaşasın.
abiniz biraz gurur sahibi olsaydı, bu ödemeyi bu şartlarda asla kabul etmezdi.

anlattığınız olaylar böyle büyük bir küslüğü açıklamaya yeterli değil.
ama ne olursa olsun, madem onlar sizi sildiyse siz de krediyi ödemeyin.
krediyi anne babanız mı çekti, orayı anlayamadım, sanırım siz onları ortada bırakmak istemiyorsunuz.
eğer öyleyse ben yerinizde olsam evden bile çıkartırdım onları.

Ben krediyi ödeyemem diyemem, dersem banka elimizden alır. İlk evlendiğinde annemle babam dediki ağabeyme; kira ödeyene kadar yarısını sen yarısını kızkardeşin ödesin ev sahibi ol.
İkimizde kabul ettik, şimdi ben ödemem dersem o ev giderse annem – babam bana bir şey demez ama kahrolur, Gelin zaten abimi üstümüze salmaya bahane arıyor , derkli bak evimizden olduk.
Zaten olayların ilk olduğu yıl abime gidelim buradan demiş, aynı muhitteyiz. Avrupa yakasındayız Anadolu yakasına gidip ev tutalım burayı kiraya verelim , onunla kiramızı öderiz demiş, abimin işi Anadolu yakasında ev yakın olur demiş.
Annem evden çıkarsan kiraya veririm ama kira parasıyla krediyi öderim deyince abim evden çıkmadı ve para için her şeyi yapacak biri olduğunu evlendikten sonra anladım.Bu konuşma olunca annemle babama demiş ki; çok biliyorsanız siz çıkın evden ben oturayım, siz gidin kiraya. Kızınızıda kocaya verin ev bana kalsın demiş…
Babamın bu olaylar yüzünden tansiyonuı sürekli tavanda , annem hergün ağlıyor …evden çıkartırsa boşanırla yuvası dağılmasın , bizi sebep göstermesin diyorlar…

Ev kimin ustune acaba ve krediyi sizmi cektiniz kendi adiniza.eger oyleyse evden cikmalarini isteyin.hersey anlattiginiz gibiyse baslarinin caresine baksinlar...

krediyi annemle babam çekti... ama onlar emekli anca geçim sağlıyorlar..
Benle abim ödeyecektik, benim üstüme kaldı. Eveden çıkın desinler gelin hemen abimi boşar, abimde anamla babamın yakasına yapışır.

Ben bitmişim.. Bir çocuk görsem özeniyorum, neden benim yok , yuvam yokdiye ve olmayacakta biliyorum.
rabbime soruyorum , bunda emeğin karşılığı neden bu diye

Öte yandan annenin yerinde olsam asla oğlumla küs kalamazdım hatta olayları bu raddeye asla getirmezdim.

abim hele annemlere yanaşsın bak neler yapıyor... çocuk doğduğunda abim bize getirmek istedi arada aile büyükleri de vardı, gelin ya onlar 8bizim için) ya biz ( kendisi ve çocuk için) demiş.. annemde varsın canları sağolsun dedi

abim hele annemlere yanaşsın bak neler yapıyor... çocuk doğduğunda abim bize getirmek istedi arada aile büyükleri de vardı, gelin ya onlar (bizim için) ya biz ( kendisi ve çocuk için) demiş.. annemde varsın canları sağolsun dedi

abim hele annemlere yanaşsın bak neler yapıyor... çocuk doğduğunda abim bize getirmek istedi arada aile büyükleri de vardı, gelin ya onlar (bizim için) ya biz ( kendisi ve çocuk için) demiş.. annemde varsın canları sağolsun dedi

Evin tapusu sizde olmasi gerek sanirim?
Krediyi bitirin pasa pasa alin evinizi.
Yani madem onlar öyle kati davraniyorlar.
Siz neden göz yumasiniz ki?

Üstelik torununu göremeden dede ve babanne var.
Anlattiklariniza göre de belli belirsiz bir sebeb yokken ortada.
Cok sacma cok yalnis bir davranis.

Gelininiz doldurusa geliyor olabilirmi?
2 sene gayet iyi sonra birden dönme dolab gibi dönmesi??
Cok enteresan.

Evin tapusu kimin üzerine?
Sizinse kendinize ödüyorsunuz çıkarın evinizden gerekirse kötü yolla.
Kardeş falan farketmez. İyilik bilmeyene etmeyin.

Bu arada kimse 2 yıl mükemmel olup sonrasında yok yere bu kadar beter biri olamaz.
Hiç kimse, öz anne bile karakteri bozuk birini 2 yıl dizginleyemez.
Gelin hanıma mesafe koyduracak bir şeyler olmuş olabilir..

Her neyse kimse için borç ödemek zorunda değilsiniz..
Hayatınızı ertelemeniz sizin seçiminiz..
Onları da suçlayamazsınız.
Kendinize sebepler buluyorsunuz ve bu sizin sorununuz.
Evi kaybedersek;
Annem babam kahrolur diyorsunuz..
Onlar abinizin ve gelininizin nankörlüğüne kahroluyorlar zaten.
Bundan büyük kahır olmaz diye düşünüyorum.

Üstelik kendi hayatını erteleyen, onlar için yuva kurmayan bir evlat için
daha sonra yine kahrolmayacaklar mı?

Evin tapusu sizde olmasi gerek sanirim?
Krediyi bitirin pasa pasa alin evinizi.
Yani madem onlar öyle kati davraniyorlar.
Siz neden göz yumasiniz ki?

Üstelik torununu göremeden dede ve babanne var.
Anlattiklariniza göre de belli belirsiz bir sebeb yokken ortada.
Cok sacma cok yalnis bir davranis.

Gelininiz doldurusa geliyor olabilirmi?
2 sene gayet iyi sonra birden dönme dolab gibi dönmesi??
Cok enteresan.

Yazmıştım aslında, Evin kredisi babamla annemin üzerine. Yani var olan borçta malda annemle babamın üzerine... Biz 2 kardeş ortak ödeyecektik. Şuan bizim yani annemle babamın ve benim oturduğumuz ev bizim ve borçsuz kendi evimiz.... ailemde dediki kira ödeyene kadar iki kardeş ortak ödeyin 2 ev olur . Biz öldükten sonra sizlerin olur eviniz olur istediler, doğruda düşündüler ama borcun benim sırtıma kalacağını tahmin etmediler. Geline gelince aynen dönme dolap oldu, şu dedikoducu bu fesat şu kıskanç dedi, şuan onların dizinin dibinde bizi çekiştiriyorlar... belli belirsiz sebep yok değil, dedim ya birilerine uymuş gidiyor...

Ödediğiniz evi neden kendi üzerinize yapmıyosunuz?
Annenin,babanın yerinde olsam iki evide sizin üzerinize yapardım.

Hayırsız oğlumla,gelinim oturacağına kızım otursun,yesin daha iyi.

Evin tapusu kimin üzerine?
Sizinse kendinize ödüyorsunuz çıkarın evinizden gerekirse kötü yolla.
Kardeş falan farketmez. İyilik bilmeyene etmeyin.

Bu arada kimse 2 yıl mükemmel olup sonrasında yok yere bu kadar beter biri olamaz.
Hiç kimse, öz anne bile karakteri bozuk birini 2 yıl dizginleyemez.
Gelin hanıma mesafe koyduracak bir şeyler olmuş olabilir..

Her neyse kimse için borç ödemek zorunda değilsiniz..
Hayatınızı ertelemeniz sizin seçiminiz..
Onları da suçlayamazsınız.
Kendinize sebepler buluyorsunuz ve bu sizin sorununuz.
Evi kaybedersek;
Annem babam kahrolur diyorsunuz..
Onlar abinizin ve gelininizin nankörlüğüne kahroluyorlar zaten.
Bundan büyük kahır olmaz diye düşünüyorum.

Üstelik kendi hayatını erteleyen, onlar için yuva kurmayan bir evlat için
daha sonra yine kahrolmayacaklar mı?

Evin tapusu annemle babamın üstüne.... Evden çık dediklerinde abim annemle babamın yakasına yapışacak, çünkü acayip değişti, anlatamam...Gelin hanıma mesafe koyduracak şey şu oldu, baktım sürekli benden geçiniyor beni kullanıyor maddi olarak , musluğu kıstım. Annemde ona kızı gibi davrandı , gelinim değilsin kızımsın derdi, sanırım kendini tanrıça sandı...Havalara girdi. Sonrada zaten ailesinden bir kaç kişiye uydu ve bir kaç dedikodu duyduk kendisine sorunca panikledi....Evin sırrını dışardan duymaya başladık ve direk kendisine neden yaptık deyince cevap veremedi, kaçtı ve tavır yapmaya başladı... dedim ya bir kaç kişiye uymuş dedikodu aleminde.. Annesi 2 yıl dizginleyemez demişsiniz ya , dizginledi ve annesinin ölümünden sonra her şey dökülmeye başladı... Annesi hep gelir kusuruna bakmayın cahil siz affedin derdi..Allah rahmet eylesin..çok iyiydi...

akkk görümcek ahhhhh.
eger anlattığın gibiyse abin paracı, arada soğukluk sezdıgınız anda devreye anne baba girmelıydı. böyle kaynana bızı bulmuyor yaaaaaa. bak şimdi daha cok uzuldum :(

yapacak bırsey yok gelın ıstemyor abınde laf dınletemıyorsa gorusemezsınız. ama hakkınız olanı alın derım. yok oyle hem saygısızlık yapacak hem borcu bana bırakacak hem karısının etegınden ayrılmayacak. o abiyi sap gibi bırakırım.

gelin hanım cok aılesıne guvenıyorsada bırazda aılesınden geçinsin.

kredıyı bıtır evi üzerine al. annen baban hatta ölmeden (allah kousun) butun malı uzerıne yapsın. bence hakettıklerınden cok fazlasını almışlar. sız böyle yapıp bunlarda duyulunca gelın hanım tıpış tıpış gelır merak etmeyın.:ssz:

Ödediğiniz evi neden kendi üzerinize yapmıyosunuz?
Annenin,babanın yerinde olsam iki evide sizin üzerinize yapardım.

Hayırsız oğlumla,gelinim oturacağına kızım otursun,yesin daha iyi.

şuan borçlu olan banka kredili olan bir evi üstüme değiştiremem ki, anca borç biter o zaman... O zamana kim öle kim kala

ay bitmedi hatta evi sat geri kalan krediyi alacak kişi kapatabilir. parasuyla başka ev al kendine ...

dınsızın hakkından imansız gelır demişler. butun maddi kaynakları keserseniz torunda gelır abınde gelır gelınde gelır.

Back
X