Fikrinize ihtiyacım var..

Nerde yaşiyorsun ki
Ben eskisehirde dogdum buyudum. Ama aslen hatayliyiz .babamin isi dolayisiyla tasinmislar eski sehire . Lisenin yarisini orda okudum. Sonra bazi problemlerden geri donus yaptik. Guzel buralar seviyorum ben.burda da evlendim. Sık sık istanbula gideriz esimle tasinalim mi buraya der.hayir asla diyorum. Istanbulda yasayamam ben sadece gezmeyi seviyorum

İstanbul'da 2000tl kira demek süper lüks bir ev demek değil...Normal 3 oda 1 salon vasat mutfak ve banyo..tek özelliği laminant parkesi ve pimapenleri anlayacağınız....eh birazda temiz oluyor işte..

Size önerim 1 2 sene bekleyin bu süreçte kızınızla şu an bulunduğunuz evde yaşayın...cocuğunuz kreş yaşına geldiğinde işe başlayıp dilediğiniz eve geçin...hem 2 sene kadar çocuğunuzla vakit geçirebilin hemde kısa bir süreçten sonra gönlünüze göre bir evde yaşamaya başlayın...belki o zamana kadar durumlar değişir ve istediğiniz eve sahip olabilirsiniz..

Hem karnım doysun hem pastam dursunla olmuyor maalesef. İstediğiniz sartlarda yasamak istiyorsanız fedakarlık yapacaksınız.

Butun maasi kiraya vermek cok mantiksiz o degil aksamdan aksama yatmaya gelecegin evin kirasi icin calisacaksin hemde cocugunu onun bunun eline birakacaksin
calisma kizini buyut kocanla ortak paydada bulusup daha makul bi karar verin

Hepsi bir arada olmuyor hayatta.
Eşin haklı tek başına taşıyamayacaksa o yükü nasıl girsin bunun altına?
Ben olsam çalışırdım ve istediğim yerde otururdum. Çocuğumu güzel bir ortamda büyütürdümm. Çalışan, üreten anne olmak her zaman avantaj sağlar bence.

Benzer şeyler yaşamış biri olarak;
Çocuklar için önemli olan büyük evler , güvenlikli site , havuz vs değildir , kaldı ki öyle olsa bile çocuğunuz bunların keyfini sürecek - anlayacak yaşta değil...
İki kişi çalışmanın mantığı daha rahat bir hayat sürebilmektir evet ama elinize geçen tüm parayı başka bir ihtiyacınızı alamadan gidip kira için yatırdığınızda içiniz acıyacak emin olun...
Bunun yerine çalışmak isteseniz bile eşinizin dediği gibi uygun ama temiz bir eve geçip , maaşınızdan yapabiliyorsanız çocuğunuz için birikim yapsanız daha mantıklı gibi...
Hem inanın anlıyorum düzgün , huzurlu evde oturmak isteyişinizi - hepimiz istiyoruz. Ben çok kötü evlerde de oturdum ...
Sonra sizin istediğiniz gibi İstanbul'da sayılı büyük sitelerden birine taşınmak istedim. Taşındık ta ...
Havuz , top sahası , yürüyüş parkurları evet çok güzel - havalı ama tüm vaktimiz iş-trafik vs gittiğinden hiçbirini gözümüz görmedi bile...
Çocuğum için de öyle aman aman mutluluk kaynağı da olmadı hiçbiri. Çünkü anne baba özlemi herşeyin önüne geçti.
Son olarak bir şey tavsiye edeceğim , temiz bir ev bulun ...
İç dekoruyla ilgili Pinterest'ten araştırmalar yapın... Evi güzelleştiren küçük detaylardır. Minik şeyler yapsanız bile evinizi sıcacık bir ortama dönüştürebilirsiniz.

o kadar kirayi eve verene kadar neden ev almayi dusunmuyorsunuz?

Su anki sartlarinizda kira için 2000 lira butce ayirmak pek mantikli degil ayrica cocugunun da yaninda olamayacaksin en kotusu de bu bana göre. Bir de esin is kuracakmis belki isler umdugu gibi gelismeyebilir(Allah herkese is rastligi versin) bence esinle ortak vermelisin bu karari orta fiyatli bir evde oturun ve kizinin yaninda ol, bu gunler geri gelmiyor.

tavsiyeleriniz ve hayatınızdan örnek verip vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim tabi :)

Sanırım kreş yaşına kadar kızıma ben bakacağım..

Canim valla bende yalilarda oturmak istiyorum ama malesef durumlar el vermiyo saka bi yana senin yerinde olsam kira icin calismazdim.isten cikip evdede oturmazdim. Calis ve kirasi uygun isinabilecek bi evde otur para biriktir bence. 2000 lira ne ya kredi oder gibi

Bence kocaniz hakli.
Eger illada o evleri istiyosaniz bence 1 yada 2 sene disinizi sikn ve kalin su anki evde.
Calismayin.
2 sene snra ne zamanki kiziniz buyur, o zmn calismaya baslayin siz.

Calissaniz bile kiraya degil muhtemelen bakiciya verirsiniz. Luks ev yarinlara kalir yanii. Hangi sehirdesiniz bu arada hic iyi yerlere denk gelmemissiniz? Siz mi kuruntulusunz yksa sadece?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…