Fikrinizi alabilirmiyim

O aile öyle bir aile olmasa bu hanım bunları düşünmezdi o da var.Kadın hamile çeşit çeşit yemek yapamayabilir bir makarna bir çorba yaşlı insanlar her şeyi yiyemez alıştığı düzeni ister.. kaç aylık hamile bilmiyorum ama son zamanlarındaysa yerinden kıpırdamaya dermanı olmayabilir o haldeyken bir de çeşit mi düşünsün ? ne kadar kasmam evde ne varsa götürürüm dese yalan illa ki ayrı bir özen ister.Bu akşam kahvalyı edelim halim yok yemek yapamadım dese dedeye de zeytin peynir mi götürmeli ?
O zaman da çok düşünceli eşi bir zahmet dışardan söyler.Siz ne yapmasını önerirsiniz?Bırakın aç kalsın.Yaşayacağı varsa Yaşar mı desin?

O aile öyle bir aile olmasa bu hanım bunları düşünmezdi o da var.Kadın hamile çeşit çeşit yemek yapamayabilir bir makarna bir çorba yaşlı insanlar her şeyi yiyemez alıştığı düzeni ister.. kaç aylık hamile bilmiyorum ama son zamanlarındaysa yerinden kıpırdamaya dermanı olmayabilir o haldeyken bir de çeşit mi düşünsün ? ne kadar kasmam evde ne varsa götürürüm dese yalan illa ki ayrı bir özen ister.Bu akşam kahvalyı edelim halim yok yemek yapamadım dese dedeye de zeytin peynir mi götürmeli ?
6 aylık hamileymiş. Onu da dedik zaten her gün götürmeye gerek yok ki. 2 veya 3 günde bir gidebilir yemek. Isıtır dede..simdi 1 haftalık yemek bırakılmış mesela. Çok kötü pislik bir aile olmadıkça bize kadar yapıyoruz denilmez. Size doğru geliyorsa geliyordur bir şey diyemem. Ve yaşlı insan zaten çorba yese yeter çok yemez ki tam tersi çorba makarna hayet yeter hatta makarnaya gerek bile yok.

O zaman da çok düşünceli eşi bir zahmet dışardan söyler.Siz ne yapmasını önerirsiniz?Bırakın aç kalsın.Yaşayacağı varsa Yaşar mı desin?
Bir tutturmuşlar hamileyim. Yatmasını gerektiren bir durum yoksa mide bulantıları da bitince hamilelik güzel şey aslında. Hastalık değil ya... sonrası zor mesela lohusalık ve sonrası.

Eşinin seni sahiplenmesi güzel de
Olmaz ki ama ayıp değil mi yeri geliyo konsumuza veriyoruz
BBir haftalik bir sorumluluk bu lutfen değerlerimiz kaybetmeyelim
B

Bir tutturmuşlar hamileyim. Yatmasını gerektiren bir durum yoksa mide bulantıları da bitince hamilelik güzel şey aslında. Hastalık değil ya... sonrası zor mesela lohusalık ve sonrası.
Ben de hamileyim.Hem de tüp bebekle.İlk 3 ay hareketlerime dikkat etmek zorundaydım.Kalktım yavaş yavaş yaptım.Sonra fazla ağrılarım oldu.Eşim yardım etti .Ben dinlene dinlene yaptım.Çok yüksek riskli olmadığı sürece hamileyim bir bahane değil.

Ben de hamileyim.Hem de tüp bebekle.İlk 3 ay hareketlerime dikkat etmek zorundaydım.Kalktım yavaş yavaş yaptım.Sonra fazla ağrılarım oldu.Eşim yardım etti .Ben dinlene dinlene yaptım.Çok yüksek riskli olmadığı sürece hamileyim bir bahane değil.
Gözünüz aydın:)) aynen ilk 3 ay gerçekten mide bulantısı varsa hatta bazılarında 4 ay zorlu. Düşük tehlikesi de var normal seyretse bile. Ama 4 ve 7. Aylar arası güzel yani. Tabii dikkat etmek lazım can taşıdık, taşıyoruz hepimiz ama her şeyi ona bağlamak yanlış. Normal yaşantına devam edeceksin sorun yoksa. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir konuda fikrinizi alabilirmiyim?
Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Yazık ya dedeye kendinize 1 tabak fazla yapsan versen olur aslında. Yarın sizde elden ayaktan düşeceksiniz. Bide mübarek zaman şimdi. Benim içim el vermezdi. Ne diyim şimdi üzüldüm

Cok cok uzuldum bunu okuyunca. Cidden burada yazan herkes yaniliyor mu sizin gozunuzde? Yani herkes mi yanlis anladi? Gercekten vicdanen rahat misiniz? Su Ramazan gununde bu konuyu acarken sadece buradaki kadinlarin kayinvalidenizi mi kotuleyecegini sandiniz? Ben onun icin de cok uzuldum cunku kadin yaslaninca ona bakmayacak 2 merhametsizle basbasa kalacak. Allah kimseyi sizin gibilerin eline dusurmesin.

İyiyde kayınvalidemlere eşim ben yaparım (ki benim midemin kötü olduğu zamanlar yapmışlığı vardır dedesine) dese asla kayınvalidem yaptırmaz ki amaç bana yaptırmak

Eşiniz neden ve ne zaman dedeye yemek yaptı

Annesi varken annesi, o gidince halası yapmış

Siz hamileyken yemek yapan eşiniz babasına bize kadar yapıyoruz demez, biz dedeye zamanında yemek yaptık zaten, biraz da diğer torunlar yapsın derdi

Eşimin dedesi ve kayınvalidem kayınpederim alt üstü oturuyorlar normalde. Pandemi dolayısıyla kayınvalidemler yazlığa geçti. Dedeye ise yemeğini eşimin halası yani kızı yapıp getiriyordu onlarda korona olduklarından karantidalar çıkamıyor. Kayınpederim aradı geçen akşam eşimi, "siz yemek yapabilirmisiniz" diye eşimde "yapamayız kendimize kadar yapıyoruz" dedi ben hamile olduğum için yemek yapmamı istemedi kısacası, onlar anladı mı bilmem. Kayınpederim de "ozaman haftada bir getiririm ben yemek bir düşünelim" dedi ama pek işine de gelmedi, eşimde daha da bişey demedi bende eşime istersen yaparım dedim boşver dedi konu kapandı. bu arada hamile kalmadan önce zorda kaldıklarında yapar severek gönderirdim bizde birkaç sokak ötede oturuyoruz. Ama elim verdim kolumu kaptırdım gibi de hissetmiyor değilim ne yalan diyim sanki benim sorumluluğumdaymış gibi. Bana kadar başkaları da yapabilir kısacası eşimde öyle dedi bana. Neyse konu kapandı dedik bir hafta geçti kayınvalidem aradı bugün napıyosun nasılsın diye laf lafı açtı korona dan dolayı kendine dikkat et falan konuşuyoruz "sen gitme diye haftada bir burdan yapıyoruz getiricez" gibi bişey dedi lafmı soktu anlamadım ama canım çok sıkıldı. Eşime de demedim bişey ne düşünmeliyim sizce?
Çok kötüsünüz. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Umarım siz de muhtaç kalmazsınız bu kötü kalbinizle. Yazık acıdım karninizdaki bebeğe bu kadar merhametsiz anne ve babası olduğu için. Benim yakınımda tanimadigim yaşlı birisi bile olsa her gün götürurdum yemek ... Ayrıca varsayın ki yemek yapmadığınız günler oluyor hamilesiniz diye ben de yaşadım bazen yapamıyordum peynir ekmek hazırlayın. Dışardan alın bir şeyler. Sadaka servetten giden para değildir bunu unutmayın.

diger insanlar kaçıyorsa benim de gicigima giderdi ama yaşlı adam aramış rica etmiş, kesinlikle yapardım. kayınvaliden de istediğini desin. zaten haftada bir dememiş mi adam? bir mercimek çorbası, bulgur pilavı, taze fasulye yapsan yarim saat bile sürmez.

Ben zaten diyorum tekrar diyeyim ben yemek yapmaktan gocunmuyorum eşim bana bişey demeden söyledi söyleyeceğini ben yine yapayım dedim sana kadar başkaları sorumluluk almayı öğrensinler onlar hiç bir işin ucundan tutmuyor dedi bende haklı buldum ısrar etmedim benim tek hatam ısrar etmemek olabilir bu konuda. Bana burda miras falan diyorlar ya şaşırıyorum emin olun o mirası benden önce yiyecek ve hatta yiyen insan çok gözümde yok evim barkım bana yeter.

Kim bu başkaları

Sorumluluk alsın dediğiniz

Maden öyle eşin arayıp söyleseymiş kim ise o sorumluluk almayanlara “dedeye yemek götürün” diye

Kimse getirmemiş kv almış gelmiş bir saat yoldan

İki sokak ötesi size uzak ama kv ye yakın

Ne olacak geçen nikaha da gelmişlerdi zaten

Dede biraz inatçı 90 küsür yaşında rahat edemiyor orda o yüzden götürelim deselerde gitmiyor
90 kusür yaşında adamcağıza bir kap yemek çok görülüyor haa.evime alır bakarım ben ramazan boyunca.zaten izoledir adam.insanlık ölmüşşş.diyecek söz yokk

kadınlar 7 8 çocuk doğuruyordu eskiden.ne çamalır makinesi vardı ne bulaşık ne de çocuk bezi.aynı zamanda da ekip dikenleri vardı bahçe vs.hayvan bakanları vardı.hamilelik resmen kullanılıyor bazı kadınlar tarafından.son 15 gün ilk 1 ay hariç gayet eski hayatımızı sürdürebiliyoruz az çok

kadınlar 7 8 çocuk doğuruyordu eskiden.ne çamalır makinesi vardı ne bulaşık ne de çocuk bezi.aynı zamanda da ekip dikenleri vardı bahçe vs.hayvan bakanları vardı.hamilelik resmen kullanılıyor bazı kadınlar tarafından.son 15 gün ilk 1 ay hariç gayet eski hayatımızı sürdürebiliyoruz az çok
Evet sağlık sorunu olmadıkça gayet de güzel bir şey. Hatta isteklerin daha çabuk yerine geliyor süper bir şey de olabilir:) ama hamileyim diye abarttikca yorgunluğu, uykusuzlugu falan bizler çağırıyoruz sanki. Moralini yüksek tut yeter en güzeli.

Yapmak istemiyorsanız tabi ki yapmayın kimse size bunun için bi şey diyemez zaten de konu şu, size gelene kadar yapacak kimse yapmıyorsa siz yapıverin ne olacak. Yapmayan yapmasın o onun problemi. Bu sebeple diger kimseler de ayni sekilde dusunurse kim yemek verecek? Sonuc itibari ile yasli ve muhtac belli ki.

Bence çok ayıp etmişsiniz.Sonucta en fazla 10 gün yemek yapacaksınız eşiniz götürecek.Evde ne yapıyorsanız malzemeyi bir tik fazla koyunca bir kap da dedeye yemek çıkar.Hem belki bu iyiliğiniz işlediğiniz bu sevap, dogumunuzun kolay olması,çocuğunuzla ilgili güzel bir şeye vesile olacaktı.Sonucta gelin dedeye burda bakın dememişler bise dememişler ki ben olsam ona da bakarım ama bilmiyorum bana çok vicdansızca geldi bu davranış.Kayinvalidenizin de size laf soktuğunu düşünmüyorum biz hallettik anlamında söylemiş

Back
X