- 20 Mart 2016
- 937
- 1.031
- 33
- Konu Sahibi kralicetaci
-
1. Neden sen konuşmuyorsun? Şu devirde hayatında birinin olması ve evlenmek istemen çok normal aslında. Tabi bu aile durumuna göre değişir ama rahmetli canım babamla ben her konuyu konuşabilirdim. Bu ekstra güven veriyor insana. Onu geçtim annen bile konuşamıyor taaa ev dışından halan devreye giriyor. Baban despot galiba biraz.Eğer 5 yıllık bir ilişkiniz olsaydı, Üniversite son sınıfa geçtiğiniz yaz erkek arkadaşınızla sözlenir miydiniz? Çünkü şuan öyle bir durum söz konusu.İlişkimizin 5 yıllık olması sebebiyle özellikle son 1-2 senedir erkek arkadaşımla bunun tartışmasını çok yaşıyorduk.Ben okul bitmeden olmaz dedikçe erkek arkadaşım kaç yıldır birlikteyiz sülalemde benden baska bekar kalmadı ben okul bitmeden evlenelim demiyorum adını koyalım diyorum sadece dedi.En son dün karar verdik bende anneme söyledim babamla konuşması için.Sonucu halamın babamla konuşmasına bağladık.En nihayetinde bu hafta içi halam babamla konuşucak.Kabul eder mi etmez mi bilmiyorum gerçi ama genel görüş ediceği yönünde.Erkek arkadaşımı çok seviyorum evlenmeyide istiyorum zaten ama ben kendimi mezuniyetten sonrasına hazırladığım için durumu biraz garipsedim.Ama erkek arkadaşıma daha fazla bekle diye baskı yapamadım çünkü aramız bu konuda gerçekten çok fazla gerilmeye başlamıştı.Bunun daha önceside var tabi, önlisans okurken lisansa devam etmeye karar vermiştim bu kararımıda ona önlisanstan mezun olmama 1 hafta kala son dakika söylemiştim.Baya bozulmuştu evlenmeyi beklerken okul diyosun diye ama engel olmamıştı tabi.Durum özetle bu biraz dağınık anlatmış olabilirim kusura bakmayın kafam karışık bu durumlardan tam toparlayamadım.Sizin bu konudaki fikriniz nedir? Anormal yada olağan? Gereksiz yersiz yada gayet hoş?
1. Neden sen konuşmuyorsun? Şu devirde hayatında birinin olması ve evlenmek istemen çok normal aslında. Tabi bu aile durumuna göre değişir ama rahmetli canım babamla ben her konuyu konuşabilirdim. Bu ekstra güven veriyor insana. Onu geçtim annen bile konuşamıyor taaa ev dışından halan devreye giriyor. Baban despot galiba biraz.
2. Erkek arkadaşın çalışıyor galiba ki bu kadar baskı yapıyor??? İş?? Askerlik????? bu durumları söylersen daha iyi yorum yapabiliriz.
Gayet olagan bi durum tabi sartlar da yerindeyse. Sonucta hoop mezun olduk evlenioruz diil durum, iliskiyi bi tik oteye tasiosunuz sadece.
Eger es adayinizin isi var calisiyor ve aklinizda onunla ve iliskinizle ilgili soru isaretleri yoksa neden olmasin
Bu tabi aile meselesi de erkek arkadaşın için "geriye bir tek evliliği kaldı" gibi bir şey olması bana göre yanlış. Bunun yaşı yoktur doğru zamanı vardır. İki taraf da hazır olduğu zaman olur. Tek tarafın şartlarındaki uygunluk doğru değil bence.Ne yazıkki bu konuda bizde kimse bireysel olarak babayla konuşamaz.Aslında despot değildir hiç.Çok sakin bir adamdır evde bir kere sesinin yükseldiğini bilmem.Fakat bizim adetlerde evin büyüğü konuşur.Aslında hala değil babaanne konuşur ama geçen sene babaannemizi kaybettik, bu sebepten halayı öne sürdük.Halamda inanılmaz tatlı dillidir.O halletsin istedik.Tamamen örf adet meseleleri yani öyle söyliyim.İkinci olarak evet kendi iş yeri var.Düzenli bir geliri var.Hatta baktığımız zaman sadece geriye evliliği kaldı kendisinin.Mesele sadece hep okul bitmeden evlenen nişanlanan insanları garipserdim ne acelesi var yahu diye.O yüzden çok istediğim birşey olmasına rağmen zamansız buluyorum.Eğer babamda benim gibi düşünürse ve okul bitmeden gelemezler derse tatile ailemin yanına gittiğim zaman baya utanıcam:) Yoksa normal şartlarda babam mesela ''kendi eşyanı kendin al bizi uğraştırma hee'' filan derdi, bende ''baba valla ben alamam okul bitince daha mali müşavirlik sınavlarına hazırlanıcam yağma yok'' derdim.Bu tarz konuşmalarımız vardı.Ama bu süreç içerisinde zamanlama açısından ne düşündüğü konusunda hiç bir fikrim yok.
Sözlenmezdim.
5.5 yıl sonunda evlilik için adım attık biz.
Bu 5.5 yılın son 2 senesi evlilik kavgasından neredeyse burnumdan geldi, ayrılmak bile geçti içimden, ama şartlar tamamen olgunlaşmadan hiçbir adım atmadım.
Ben kendi aileme açtığımda ikimizin de tam anlamıyla hem düzeni hem birikimi vardı.
Bence bosuna daraltiosun kendini. Insan bilmediginden korkar aslinda cok da haksiz diilsin tedirgin olmakta ama dedigim gbi eger karsi taraftan eminsen, eger halihazirda aklini kurcalayan seyler yoksa gayet de olabilir bi durum yani. KasmaEvet kendisinin kendine ait bir iş yeri ve düzenli geliri var.Hatta baktığımız zaman tek eksiği evlilik diyebilirim hayatı düzenli yolunda tıkır tıkır işleyen bir insan.Kendiside tam olarak sizin gibi söylüyor ''ilişkiyi sadece bir tık öteye taşımak''.Bunca yıldır hala seni evine bırakırken arka sokakta indiriyorum bunlara ne gerek var adını koyalım filan dedi.Ne bileyim okurken nişanlanmakta hep garipsediğim bişeydi:))) Büyükte konuşmadım ama anlamadımki:) Acaba saçma mı davranıyorum yersiz zamansız bir istekte mi bulunuyoruz diye düşünmekten 3-4 ay sonra olucak isteme-söz olayının heyecanını yaşayamıyorum daraldım yahu:)
Bu tabi aile meselesi de erkek arkadaşın için "geriye bir tek evliliği kaldı" gibi bir şey olması bana göre yanlış. Bunun yaşı yoktur doğru zamanı vardır. İki taraf da hazır olduğu zaman olur. Tek tarafın şartlarındaki uygunluk doğru değil bence.
Okul bitmeden hiç bir aile de bunu hoş karşılamaz. Ne zaman mezun oluyorsun ve yaşın kaç?
Valla her baba der " ne acelen var" diye.Seneye mezun oluyorum yaşım 24.
Bence bosuna daraltiosun kendini. Insan bilmediginden korkar aslinda cok da haksiz diilsin tedirgin olmakta ama dedigim gbi eger karsi taraftan eminsen, eger halihazirda aklini kurcalayan seyler yoksa gayet de olabilir bi durum yani. Kasma
Hehe okurken evlenenler netsin ozmnHiç bi sorun kafamı kurcalayan bişey yok.Sadece üniversite öğrenciside kaçıcakmış gibi sözlenmek nedir duygusu.Sadece bu kadar
Valla her baba der " ne acelen var" diye.
Resmiyet olunca ekstra ne kazanacak ilişkiniz?
Yüzük sarı halkalar falan çok büyülü gelir bu yaşlarda ama senin geleceğin daha önemli.
Kararlı ve istikrarlı ol, okulunu bitir hatta sınavına gir bence.
Bir erkek için hayat çizgini riske atma.
kesinlikle erkek arkadaşınız işe başlamadan sözlenmeyin derim ben...
çok melankolik, biraz arabesk kusura bakma.Bende böyle düşünüyordum.Erkek arkadaşımada söyledim.Özellikle son bekar kalan kuzenininde bi anda nişanlanmasının ardından girdiği triplere karşılık olarak söylemiştim.Fakat kendisi de ''hiç bir geçerli sebebin yok, sana okulunu bırak evlenelim diyen yok,zaten mezun olduğun yaz giriceksin sınavada beni sevmiyorsan söyle'' ye getirdi.Ben şok.
Bunu edit olarak konuma ekliyim:) Erkek arkadaşımın kendine ait bir iş yeri ve düzenli bir geliri var.Belli çalışma saatleri olan filan düzenli bir hayatı yani.Benden başka okuyan mezun olmayı bekleyen yok:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?