Fikrinizi isterim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence gelmemelisin , orada daha rahatsın inan bana...

Hayatınızı etkileyecek kararlar almaya çalışırken Biraz daha sağlam kaynaklardan araştırma yapın

Onun acikcasi oyle bir meslegi yok turkiyede önceden fayans yapardi fransada kurdacida calisiyor ve turkiyeye dokunce araba tamircisi veya belediyeye giderim 30.000tl alirim diyor
Yahu bizim aylık kazancımiz güya en iyisi, eşimle ikimiz memuruz 30 binden fazla para giriyor evimize ama gecinemiyoruz, iki memur daha ev alamıyoruz , şuan bebekte doğmadı henüz bebekten sonra eminim birikim de yapamayacağız, ki eşiniz buraya gelse asla o işle 30 bin falan kazanamaz, en iyi ihtimalle asgari ücret olur onunla da kiranizi bile veremeyebilirsiniz, sakın ha eşini dinleme hiçbişey hayal ettiğiniz gibi değil, devletteki en iyi doktor bile aldığı maaşla ev alamıyor, buraya gelirsen hayatınız mahvolur , bırak esin çok istiyorsa tek gelsin çeksin bu sefaleti ...

Arkadaş gazına gelen sokma akıllı bir adama uyup kendinizi heder etmeyin. Kurulu düzeni varmış, kendince standartlara sahip. Arkadaşlarımla gezip tozacağım diye aileyi dağıtmayı göze alan adamın peşinde mahvolursunuz. Bir de yanlış anlamayın ne olur ama nasıl desem Avrupa'da büyüyen Türkler daha saf oluyor. Sizi çiğ çiğ yerler. Gerekirse boşanın ama peşinden gelmeyin. Aynı profil için Avrupa'ya da gitmeyin derdim mesela.

Evet ya şuanda kasiyer olmak bile torpille , o bile lüks oldu , geçen teyzemin oğlu bir markette işe girdi sanki memur olmuş gibi seviniyor kadın, normalde hep torpille alındığı için hala inanamıyor oğlunun kasiyer olarak iş bulmasına

Arada bir Türkiye‘ye turistik gezi için gelince geçiniriz sanıyorlar, Türkiye’ye dönenler var ama çoğunluğu karı-koca yurtdışında emekli olmuş, çalıştıkları zamanlar buradan ev almışlar, çoluk çocuk yurtdışında iş güç sahibi olmuş evlenmiş, hadi biz 2 emekli ülkemize gidelim de deniz güneş keyfi yapalım, yaz sezonunda da izne ayrılan çocuklarımız yanımıza gelir tatil yaparlar diyorlar, özellikle Ege bölgesinde temelli yerleşen gurbetçilerin çoğunluğu emekli kesim, senede birkaç ay da hangi ülkeden emekli oldularsa oraya gidiyorlar çocuklarının yanına, ki çoğunlukla kış aylarında gidiyorlar burada çuvalla yakıt parası ödeyeceğine kışı yurtdışında geçiririz mantığındalar.

8
Onun acikcasi oyle bir meslegi yok turkiyede önceden fayans yapardi fransada kurdacida calisiyor ve turkiyeye dokunce araba tamircisi veya belediyeye giderim 30.000tl alirim diyor
Kocan ne yiyor, ne içiyor acaba
Öyle kolay iş bulamazda
Hadi buldu diyelim, bakalım aldığı parayla geçinebilecek mi?
Birde hangi belediye 30.000 TL maaş veriyormuş merak ettim
Memurların bile maaşları o kadar değilken

İşte buraya gelip ordaki dolarları euro ları saça saca harcayıp tatil yaptıkları için burdaki halkı da o kadar rahat sanıyorlar mune ablacım , burdaki memur kirasını zar zor ödüyor, bunlardan haberleri yok ki...

Nee? 30.000 tl mi? Eşiniz hayal aleminden uyansın bi önce. Arkadaşlarla gezip eğleneceğim kafasıyla da bir işe kalkışmasın. Euro üzerinden kazanıp tatilini yapınca Türkiye'de her şey uygun geliyor olabilir ama tl üzerinden kazanınca görürüm ben eşinizi :) Ayrıca şuan 30.000 tl maaşı üniversite mezunları, çoğu devlet memuru alamıyor, herhangi bir mesleki olarak vasfı olmayan eşinize belediye veya araba tamircisi neden versin?
Kiralar 8.000 tl'den aşağı değil. O da böyle orta halli dahi olmayan semtlerde. Faturalar zaten ateş pahası. Giyim, mutfak masrafı... 30.000 tl dahi kirada yaşayan bir ailenin geçimine yetmez, yeter de anca kıt kanaat yaşamaya, birçok şeyden kısarak yaşayacak şekilde yeter. Tatil falanda hikaye.
Eşiniz kaç sene öncesindeki Türkiye'yi hatırlıyor acaba? :)
Ayrıca eğitimin iyi olduğunu nereden çıkardınız bilmiyorum. Ha üniversite mezunu olmaksa mesele her şekilde olur. Çünkü neredeyse her ilde üniversite var, büyük şehirlerde birden de çok. Sınavda barajı geçen üniversiteye girip mezun olabiliyor. Barajı geçmekte zor değil ha soruların yüzde 20'sini doğru yaparsan barajı geçiyorsun :) Sonrada nur topu gibi işsiz bir sürü genç, asgari ücretle kasiyerlik yapan gençler. O asgari ücretle de ev kirası ancak yetişir ve malesef o genç kendi evine bile çıkamaz. Aile yanında yaşamaya devam eder.
Eşinize okutun buradaki yorumları. Malesef ülkemizde ekonomi berbat. Dışardan arkadaşlarımla takılacağım, aileme kavuşacağım kafası varsa vazgeçsin. O arkadaşlarla haftada bir buluşup çekirdek-çay anca yapabilir aldığı maaştan kalanla :)

Türkiye'de 1000 Euro 28 bin ediyor. Şu an kamuda öğretmenler almıyor bu parayı, eşiniz nasıl alacak? Ne iş yapacak?
Bir de madem aylık 2000 Euro kazanıyorsunuz,yiyip içip yilda 4 kere Türkiye'ye geliyorsunuz ne demeye elin devletinden yardim alıyorsunuz?
devlet den de yardim aliiyoruz sorun olunca

Biz Türkiye'de yaşayanlar olarak pek emin olamadık ama ? Hayır diyorum ben. Avrupa varken Orta Doğu ülkesine dönülmez hele şu zamanda. Eşinize bakmayın siz herif aklı düldül aklı.
Tmm teşekkürler fikriniz için
Bu arada herkese iyi bayramlar

Simdi eşim orda dogdu için cevresinden akil aliyor turkiyedekiler ve cok haber dinliyor ama boyle bir yola girmek istiyor daha " mutlu" olmak için

Ama umarım kararindan vazgecer

Simdi eşim orda dogdu için cevresinden akil aliyor turkiyedekiler ve cok haber dinliyor ama boyle bir yola girmek istiyor daha " mutlu" olmak için

Ama umarım kararindan vazgecer
İşte dinlediği haber kanalı sıkıntılı bence. Ben eşinizin ve çevresinin haber kanalını çok iyi anladım da onlar doğru değil.

Yok almiyoruz o şekilde dedim yani iş kaybi olursa veya baska bir sey olursa devlet de yardim ediyor demek istemistim

Herkese iyi aksamlar
Bu arada bayraminiz mubarek olsun

Herkese cok teşekkür ederim yardimlariniz için fikirleriniz için cok memnun kaldim
Bilmedigim yerlerde daha iyi gormeye yardim ettiniz

Cevap verdim , goremeyip veremedim olursa
Cok teşekkür ederim
Benim icin bu kadar yeterli
Bu konuyu sonlardiriyorum
Tekrardan teşekkürler

ben devlet memuruyum esim ise makina mühendisi ve inanın ikimizin maaşı şu an 1200 € falan ediyor. yani eşinizin buraya gelip sylik 1000€ kazanması biraz hayalperestlik gibi geldi bana doğrusu. çünkü çok mümkün değil. benim evim, arabam, bankada param, kolumda bileziklerim var( asla hava atmak için değil durumu anlatmak için yazdım yanlış anlaşılmasın) çoğu kişiye göre hayat standartları yüksek biriyim. mesela her yıl 5 yıldızlı otelde tatilimi yaparım, turlara katılıp bölgeleri gezerim, senede 3 kere es memleketine giderim vs vs vs. ama deseler ki Fransa'daki mi yaşamak istersin burda kalmak mi? inanın artık yurt dışı derim. belki size durum biraz özetlenmiştir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…