- 24 Ocak 2021
- 12.980
- 29.807
- 548
- Konu Sahibi SinemAhsen
-
Bence gelmemelisin , orada daha rahatsın inan bana...Merhabalar
Az bi ozetecem, 7 yillik evliyim 8 aylik bir kiz cocugum var, eşim turkiyede dogdu, bende fransada ama asli ( turkum)
6 senedir fransada yasiyoruz iyi si ile kotusu ile
Ama simdi eşim turkuyeye donus yapmak istiyor temmeli ve ben kararsizim
Cunku fransada maddi ve alim satim kolay devlet den de yardim aliiyoruz sorun olunca ve burda bütün ailem var
Turkiyede ailem yok sadece esimin ailesi olur onlar da biraz fransada bize turkiyede yasiyorlar
Ben burda rahatim, ama eşim rahatsiz olduğu için huzur hic yok
Sorun su ki guvenmiyorum bizi idare edebilecek konusunda
Ve bütün arkadaslari turkiyede olduğu için aile ortam da kalmayacak diye dusunuyorum
Cikmayi seven bir insan olduğu için
Ama turkiyede egitim konusunda kizim daha iyi buyur oldugunu eminim
Ve diger yanda esimin ailesi ve kendisi de terbiye yok yani cocugum onlar yuzunden kotu bir insan olur diye cok korkarim
Onlarin cocuklari gibi
Sizce ne yapmaliyim rahatimi ve guvendim liman terkedip esimle turkiyeye gitmek mi
Yoksa kalirsak eşim gidecek ve elin sonunda kizimdan beni ayiracak di
Hayatınızı etkileyecek kararlar almaya çalışırken Biraz daha sağlam kaynaklardan araştırma yapınEğitim haberleri takip etmiyorum ama turkiyede ki tanidim cocuklar ve burdakilere kilaslayinca orda okumaya cabaliyorlar ve ellerinde meslek oluyor ve farkindalar ki burda nasil olsa devlet bakar ve eğitime yeterince kendilerini vermiyorlar gozlemledim ama bu sadece cevre den tabiki fazlasini bilmiyorum
Yahu bizim aylık kazancımiz güya en iyisi, eşimle ikimiz memuruz 30 binden fazla para giriyor evimize ama gecinemiyoruz, iki memur daha ev alamıyoruz , şuan bebekte doğmadı henüz bebekten sonra eminim birikim de yapamayacağız, ki eşiniz buraya gelse asla o işle 30 bin falan kazanamaz, en iyi ihtimalle asgari ücret olur onunla da kiranizi bile veremeyebilirsiniz, sakın ha eşini dinleme hiçbişey hayal ettiğiniz gibi değil, devletteki en iyi doktor bile aldığı maaşla ev alamıyor, buraya gelirsen hayatınız mahvolur , bırak esin çok istiyorsa tek gelsin çeksin bu sefaleti ...Onun acikcasi oyle bir meslegi yok turkiyede önceden fayans yapardi fransada kurdacida calisiyor ve turkiyeye dokunce araba tamircisi veya belediyeye giderim 30.000tl alirim diyor
Evet ya şuanda kasiyer olmak bile torpille , o bile lüks oldu , geçen teyzemin oğlu bir markette işe girdi sanki memur olmuş gibi seviniyor kadın, normalde hep torpille alındığı için hala inanamıyor oğlunun kasiyer olarak iş bulmasınaBen de eski gurbetciyim. 12 yaşındayken Almanyadan Türkiyeye döndük. Burada okudum öğretmen oldum. Ama ne yalan söyleyeyim geçim de zor eğitim de zor burada.
Evet herkes okuma telaşında, çünkü başka çare yok. Kasiyerler bile torpille tanıdıkla işe giriyor artık. Biraz çığrından çıktı durum. Eşin çok meraklıysa önden gitsin türkiyeye bi denesin görsün
Arada bir Türkiye‘ye turistik gezi için gelince geçiniriz sanıyorlar, Türkiye’ye dönenler var ama çoğunluğu karı-koca yurtdışında emekli olmuş, çalıştıkları zamanlar buradan ev almışlar, çoluk çocuk yurtdışında iş güç sahibi olmuş evlenmiş, hadi biz 2 emekli ülkemize gidelim de deniz güneş keyfi yapalım, yaz sezonunda da izne ayrılan çocuklarımız yanımıza gelir tatil yaparlar diyorlar, özellikle Ege bölgesinde temelli yerleşen gurbetçilerin çoğunluğu emekli kesim, senede birkaç ay da hangi ülkeden emekli oldularsa oraya gidiyorlar çocuklarının yanına, ki çoğunlukla kış aylarında gidiyorlar burada çuvalla yakıt parası ödeyeceğine kışı yurtdışında geçiririz mantığındalar.Yahu bizim aylık kazancımiz güya en iyisi, eşimle ikimiz memuruz 30 binden fazla para giriyor evimize ama gecinemiyoruz, iki memur daha ev alamıyoruz , şuan bebekte doğmadı henüz bebekten sonra eminim birikim de yapamayacağız, ki eşiniz buraya gelse asla o işle 30 bin falan kazanamaz, en iyi ihtimalle asgari ücret olur onunla da kiranizi bile veremeyebilirsiniz, sakın ha eşini dinleme hiçbişey hayal ettiğiniz gibi değil, devletteki en iyi doktor bile aldığı maaşla ev alamıyor, buraya gelirsen hayatınız mahvolur , bırak esin çok istiyorsa tek gelsin çeksin bu sefaleti ...
Kocan ne yiyor, ne içiyor acabaOnun acikcasi oyle bir meslegi yok turkiyede önceden fayans yapardi fransada kurdacida calisiyor ve turkiyeye dokunce araba tamircisi veya belediyeye giderim 30.000tl alirim diyor
İşte buraya gelip ordaki dolarları euro ları saça saca harcayıp tatil yaptıkları için burdaki halkı da o kadar rahat sanıyorlar mune ablacım , burdaki memur kirasını zar zor ödüyor, bunlardan haberleri yok ki...Arada bir Türkiye‘ye turistik gezi için gelince geçiniriz sanıyorlar, Türkiye’ye dönenler var ama çoğunluğu karı-koca yurtdışında emekli olmuş, çalıştıkları zamanlar buradan ev almışlar, çoluk çocuk yurtdışında iş güç sahibi olmuş evlenmiş, hadi biz 2 emekli ülkemize gidelim de deniz güneş keyfi yapalım, yaz sezonunda da izne ayrılan çocuklarımız yanımıza gelir tatil yaparlar diyorlar, özellikle Ege bölgesinde temelli yerleşen gurbetçilerin çoğunluğu emekli kesim, senede birkaç ay da hangi ülkeden emekli oldularsa oraya gidiyorlar çocuklarının yanına, ki çoğunlukla kış aylarında gidiyorlar burada çuvalla yakıt parası ödeyeceğine kışı yurtdışında geçiririz mantığındalar.
Nee? 30.000 tl mi?Onun acikcasi oyle bir meslegi yok turkiyede önceden fayans yapardi fransada kurdacida calisiyor ve turkiyeye dokunce araba tamircisi veya belediyeye giderim 30.000tl alirim diyor
Terbiyesiz olarak nitelediğiniz adamdan neden çocuk yaptınız. Çok enteresanVe diger yanda esimin ailesi ve kendisi de terbiye yok yani cocugum onlar yuzunden kotu bir insan olur diye cok korkarim
Bu konuda başka ülkeyle karıştırıyor gibisinAma turkiyede egitim konusunda kizim daha iyi buyur oldugunu eminim
Türkiye'de 1000 Euro 28 bin ediyor. Şu an kamuda öğretmenler almıyor bu parayı, eşiniz nasıl alacak? Ne iş yapacak?Bilmiyorum korkuyorum
Cunku dedi ki gidecem ama kizima hasret kalacam ve bunu size odetecem ( ki kendi tercih) gitmek
Burda herkes gibi en dusuk 2000€ kazaniyor eşim ve geciniyoruz cok şükür istedigimiz yiyp giyinip tatile bile kendisi yilda 4 kere turkiyeye gidiyor yani hayat rahat
Turkiyede 1000€ civarinda kazanacak ve daha zor geciniriz biliyorum
Inanin herkes ona soyluyor annesi babasi ailesi gelme diyorlar ama iste arkadaslari..
devlet den de yardim aliiyoruz sorun olunca
Tmm teşekkürlerBiz Türkiye'de yaşayanlar olarak pek emin olamadık ama ? Hayır diyorum ben. Avrupa varken Orta Doğu ülkesine dönülmez hele şu zamanda. Eşinize bakmayın siz herif aklı düldül aklı.
Simdi eşim orda dogdu için cevresinden akil aliyor turkiyedekiler ve cok haber dinliyor ama boyle bir yola girmek istiyor daha " mutlu" olmak içinBilgileriniz güncel değil. Ülke değiştirme fikriniz var ama araştırmamışsınız bile. 28000 tl büyük bir para olarak görünüyor olabilir ama kiralar olmuş 10-15 bin tl. Ne eğitimi alacak bu çocuk? Alım gücü yerlerde.
Güzelce bir araştırın. Sizin adınıza olumlu hbir yönü olmadığını anlayacaksınız.
Rica ederiz ne demek. Size de iyi bayramlar.Tmm teşekkürlerfikriniz için
Bu arada herkese iyi bayramlar
İşte dinlediği haber kanalı sıkıntılı bence. Ben eşinizin ve çevresinin haber kanalını çok iyi anladım da onlar doğru değil.Simdi eşim orda dogdu için cevresinden akil aliyor turkiyedekiler ve cok haber dinliyor ama boyle bir yola girmek istiyor daha " mutlu" olmak için
Ama umarım kararindan vazgecer
Yok almiyoruz o şekilde dedim yani iş kaybi olursa veya baska bir sey olursa devlet de yardim ediyor demek istemistimTürkiye'de 1000 Euro 28 bin ediyor. Şu an kamuda öğretmenler almıyor bu parayı, eşiniz nasıl alacak? Ne iş yapacak?
Bir de madem aylık 2000 Euro kazanıyorsunuz,yiyip içip yilda 4 kere Türkiye'ye geliyorsunuz ne demeye elin devletinden yardim alıyorsunuz?
Bencede herkes de ayni fikirde ailesinden de de umarım vazgecerİşte dinlediği haber kanalı sıkıntılı bence. Ben eşinizin ve çevresinin haber kanalını çok iyi anladım da onlar doğru değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?