- 11 Şubat 2023
- 11.130
- En iyi cevaplar
- 2
- 26.069
- 528
- Konu Sahibi SinemAhsen
-
İntahar eden universite mezunlarıni araştır istersen. Siz de en azından devlet bakıyor güvence varmış burda yıllarca okuyup mezun olup okuma yazma bilmeyen patronun yanında sigortasız çalışmaya mahkum gencecik insanlar var.Eğitim haberleri takip etmiyorum ama turkiyede ki tanidim cocuklar ve burdakilere kilaslayinca orda okumaya cabaliyorlar ve ellerinde meslek oluyor ve farkindalar ki burda nasil olsa devlet bakar ve eğitime yeterince kendilerini vermiyorlar gozlemledim ama bu sadece cevre den tabiki fazlasini bilmiyorum
Fiyatlarda goruyorum tekevizyonda daDevletten öğretmen olarak 20 bin bile alamıyorum henüz,gerçi öğretmenlik de değersiz artık ülkemizde. :) Hangi kanallardan takip ediyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten durum sandığınız gibi değil. Ev kiraları uçtu gitti.
Aaa o da var bence de onun calisqaca yer sigorta yapmazlarİntahar eden universite mezunlarıni araştır istersen. Siz de en azından devlet bakıyor güvence varmış burda yıllarca okuyup mezun olup okuma yazma bilmeyen patronun yanında sigortasız çalışmaya mahkum gencecik insanlar var.
Eşiniz sizi dinlemeyen bir adamsa salıverin gitsin Türkiyeye,siz çocuğunuzla kalın Fransada.Keske onun cevresinde herkes boyle konuşsa
Biz onun tersine gittik mi catir karisiyor evin icinde
Vatandaşlığı varsa gelir biraz takılır dönerim diyordur umurunda mı adamın arkadaşlarla takilayim iç beş aleme akayim para bitince vinn yoksa ordaki hurdacilikla 4 kez Türkiye'ye tatile gelip burda da 30 bin kazanırım diye kariyi başka kimse kandiramaz.Bazılarına rahat batıyor.
Aslında yaptik da akisi tarafindan acikca dolandirirdikTürkiye kendi vataniniz.Cocugunuzun terbiyesi size bağlı.Keske orada kazandığıniz para ile önceden Türkiye de yatırım yapsaydiniz rahat ederdiniz.
Biraz gozu kara ve cok cabuk gaza gelirHdjdjdj
Ben şahsen kendine olan güvenine şaşırdım 30 binden ziyade. Yakıngillerdense tabii bilemiyorum.
Hey yavrum hey. Bacım siz yine tatilden tatile gelin. Yiyin için 5 yıldızlı otellerde sonra da Fransa'ya dönün. Senin Türkiye hakkında çok bilgin yok diye adam seni kandırıyor.Aaa o da var bence de onun calisqaca yer sigorta yapmazlar
Burda calismayan bile sigortali devlet tarafindan
Abisi tarafindanAslında yaptik da akisi tarafindan acikca dolandirirdik
Dogru diyorsunuz vallah teşekkürler herkese fikriniz içinHey yavrum hey. Bacım siz yine tatilden tatile gelin. Yiyin için 5 yıldızlı otellerde sonra da Fransa'ya dönün. Senin Türkiye hakkında çok bilgin yok diye adam seni kandırıyor.
Dogru oyle dedi bir kac ay denerim olmazsa doneriz dedi kendi bile emin degilVatandaşlığı varsa gelir biraz takılır dönerim diyordur umurunda mı adamın arkadaşlarla takilayim iç beş aleme akayim para bitince vinn yoksa ordaki hurdacilikla 4 kez Türkiye'ye tatile gelip burda da 30 bin kazanırım diye kariyi başka kimse kandiramaz.
O zaman tek gitsin 3-4 ay denesin bencil. Seni zorlarsa bu duruma boşan gitsin dünyanın sonu mu çok seviyorsa dönsün ulkesine tek başına.Dogru oyle dedi bir kac ay denerim olmazsa doneriz dedi kendi bile emin degil
Evet daha once bir kac ay turkiyede yasadim ve tatile gelince bile sasiyorum fiyatlara
Burda bile bir sey 3 euro olunca almiyorum pahali geliyor diye
Ve okul konusunda baya gozumu actiniz burda 20 kisi sinifta
O zmn bu durumda da kritik..
Evet oyle edecekti babasi izin vermiyor yanliz gitmesineBen de eski gurbetciyim. 12 yaşındayken Almanyadan Türkiyeye döndük. Burada okudum öğretmen oldum. Ama ne yalan söyleyeyim geçim de zor eğitim de zor burada.
Evet herkes okuma telaşında, çünkü başka çare yok. Kasiyerler bile torpille tanıdıkla işe giriyor artık. Biraz çığrından çıktı durum. Eşin çok meraklıysa önden gitsin türkiyeye bi denesin görsün
Evet basta oyle olacakti babasi karsi cikiyor yanliz gitmesineO zaman tek gitsin 3-4 ay denesin bencil. Seni zorlarsa bu duruma boşan gitsin dünyanın sonu mu çok seviyorsa dönsün ulkesine tek başına.
Amooo gitmeden battikTürkiyede belediyeye girecek 30 bin lira mı alacakmışbelediyeler de bekliyordu gelsin de işe alalım diye, Türkiye’deki belediyelerde öyle kafanıza göre işe başlayamıyorsunuz, belediyeye girme işini unutsun, 30 bin lira maaşı öğretmen bile alamıyor ki vasıfsız eleman nasıl alsın
Araba tamircisine girerse asgari ücret alır o da 11 bin 402 lira, 8-9 bin lira kira verseniz elektrik su doğalgaz internet telefon faturalarına da 3000 lira gitseeee aldığı para kira ve faturalara gider, siz ve kızınızın da çalışması gerekir ki mutfak masrafı, kızınızın okul harcamaları, giyim vs harcamalarınızı karşılayabilesiniz.
Geçmiş olsunAslında yaptik da akisi tarafindan acikca dolandirirdik
Siz Fransa’daki sosyal haklarınıza oradaki maddi rahatlığa alışmışsınız Türkiye’de yaşayamazsınız.Amooo gitmeden battik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?