Fikrinizi isterim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İntahar eden universite mezunlarıni araştır istersen. Siz de en azından devlet bakıyor güvence varmış burda yıllarca okuyup mezun olup okuma yazma bilmeyen patronun yanında sigortasız çalışmaya mahkum gencecik insanlar var.

Fiyatlarda goruyorum tekevizyonda da
Detaya insanlarin anlattiklari kadar .. olur bende

Aaa o da var bence de onun calisqaca yer sigorta yapmazlar
Burda calismayan bile sigortali devlet tarafindan

Bazılarına rahat batıyor.
Vatandaşlığı varsa gelir biraz takılır dönerim diyordur umurunda mı adamın arkadaşlarla takilayim iç beş aleme akayim para bitince vinn yoksa ordaki hurdacilikla 4 kez Türkiye'ye tatile gelip burda da 30 bin kazanırım diye kariyi başka kimse kandiramaz.

Aaa o da var bence de onun calisqaca yer sigorta yapmazlar
Burda calismayan bile sigortali devlet tarafindan
Hey yavrum hey. Bacım siz yine tatilden tatile gelin. Yiyin için 5 yıldızlı otellerde sonra da Fransa'ya dönün. Senin Türkiye hakkında çok bilgin yok diye adam seni kandırıyor.

Hey yavrum hey. Bacım siz yine tatilden tatile gelin. Yiyin için 5 yıldızlı otellerde sonra da Fransa'ya dönün. Senin Türkiye hakkında çok bilgin yok diye adam seni kandırıyor.
Dogru diyorsunuz vallah teşekkürler herkese fikriniz için

Hele eğitim konusunda benim tek kabul buydu simdi insallah kaliriz fransada

Dogru oyle dedi bir kac ay denerim olmazsa doneriz dedi kendi bile emin degil

Evet daha once bir kac ay turkiyede yasadim ve tatile gelince bile sasiyorum fiyatlara
Burda bile bir sey 3 euro olunca almiyorum pahali geliyor diye

Ve okul konusunda baya gozumu actiniz burda 20 kisi sinifta

O zmn bu durumda da kritik..

Ben de eski gurbetciyim. 12 yaşındayken Almanyadan Türkiyeye döndük. Burada okudum öğretmen oldum. Ama ne yalan söyleyeyim geçim de zor eğitim de zor burada.

Evet herkes okuma telaşında, çünkü başka çare yok. Kasiyerler bile torpille tanıdıkla işe giriyor artık. Biraz çığrından çıktı durum. Eşin çok meraklıysa önden gitsin türkiyeye bi denesin görsün

Evet oyle edecekti babasi izin vermiyor yanliz gitmesine
Ve haklisiniz onu unutmustum calisma sartlari bir kadin için
Burda kolay

Türkiyede belediyeye girecek 30 bin lira mı alacakmış belediyeler de bekliyordu gelsin de işe alalım diye, Türkiye’deki belediyelerde öyle kafanıza göre işe başlayamıyorsunuz, belediyeye girme işini unutsun, 30 bin lira maaşı öğretmen bile alamıyor ki vasıfsız eleman nasıl alsın
Araba tamircisine girerse asgari ücret alır o da 11 bin 402 lira, 8-9 bin lira kira verseniz elektrik su doğalgaz internet telefon faturalarına da 3000 lira gitseeee aldığı para kira ve faturalara gider, siz ve kızınızın da çalışması gerekir ki mutfak masrafı, kızınızın okul harcamaları, giyim vs harcamalarınızı karşılayabilesiniz.

Amooo gitmeden battik

Amooo gitmeden battik
Siz Fransa’daki sosyal haklarınıza oradaki maddi rahatlığa alışmışsınız Türkiye’de yaşayamazsınız.
Türkiye‘de yaşayabilmeniz için eşinizin de sizin de Fransa’dan emeklisi olmalı, Ege’de denize yakın bir yerde ev almış olmanız lazım ki Fransa‘dan gelip emekli maaşınızla Türkiye’de keyifle yaşayın lakin siz Türkiye‘de işe girip kirada oturmaktan bahsediyorsunuz, bir kere eşiniz hemen iş bulamaz aylarca işsiz kalma ihtimali yüksek, eşiniz gibi vasıfsız birini de 11 bin 402 lira asgari ücretle işe alırlar, burada kiralar 8-9 bin lira, elektrik su doğalgaz faturaları yüksek, yiyecek fiyatları uçtu, 11 bin lira maaşla evinize 6 ayda bir et alabilirseniz öpüp de başınıza koyun, kirada oturacaksınız ev sahibiniz kiraya yüzde yüz zam yapmak isteyecek ödemezseniz çıkın evden diyecek.

Eşiniz kahvehanede arkadaşlarıyla oturup keyif yapmak için gelmek istiyor herhalde zira burada kimse ona 30 bin lira maaş vermez, ki 30 bin lira maaşla dahi kira faturalar mutfak masrafı ve çocuğunuzun okul masraflarına ancak yetişirsiniz.

Sakın öyle bir şey yapmayın. Türkiye'ye gelirseniz oturumu buraya alırsanız eşiniz izin vermezse çocuğu bir daha götürmeniz bile çok zor. Şartlar da eskisi gibi değil, düzen bozulmaz eş heves etmiş diye.
Yalnız 3 kişi 2000 euro ile nasıl rahatça geçinip 4 kere Türkiye'ye geliyorsunuz hoc anlamadım, biz 2 kişi bile yapamayız o miktarla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…