Fikrinizi isterim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

SinemAhsen

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2023
36
23
3
27
Merhabalar
Az bi ozetecem, 7 yillik evliyim 8 aylik bir kiz cocugum var, eşim turkiyede dogdu, bende fransada ama asli ( turkum)

6 senedir fransada yasiyoruz iyi si ile kotusu ile

Ama simdi eşim turkuyeye donus yapmak istiyor temmeli ve ben kararsizim
Cunku fransada maddi ve alim satim kolay devlet den de yardim aliiyoruz sorun olunca ve burda bütün ailem var

Turkiyede ailem yok sadece esimin ailesi olur onlar da biraz fransada bize turkiyede yasiyorlar

Ben burda rahatim, ama eşim rahatsiz olduğu için huzur hic yok

Sorun su ki guvenmiyorum bizi idare edebilecek konusunda
Ve bütün arkadaslari turkiyede olduğu için aile ortam da kalmayacak diye dusunuyorum
Cikmayi seven bir insan olduğu için

Ama turkiyede egitim konusunda kizim daha iyi buyur oldugunu eminim
Ve diger yanda esimin ailesi ve kendisi de terbiye yok yani cocugum onlar yuzunden kotu bir insan olur diye cok korkarim
Onlarin cocuklari gibi

Sizce ne yapmaliyim rahatimi ve guvendim liman terkedip esimle turkiyeye gitmek mi

Yoksa kalirsak eşim gidecek ve elin sonunda kizimdan beni ayiracak diye cok korkuyorum

Eşiniz fransadan gidip sizi kızınızdan nasıl ayıracak bunu anlamadim.

Buraya gelip ne iş yapacak? Ne kadar kazanacak, ne şartlarda yaşatacak ailesini? Hiç mantıklı bir istekmiş gibi gelmedi bana. Fırsatını bulup gitme derdinde herkes.

Sakın gelmeyin burada durumlar çok kötü.
Esimin ablalari ailesi de aynisini soyluyorlar tanimadigim insanlar bile. Esime ben sana iş veririm ama sen burda yasayamazsin dediler

Ama arkadaslari iste kafasini kuruyorlar ve elimizden bir sey gelmiyor

Gelmem dedigimde bugun ki gibi huzursuklu yaratiyor ve tartismaya giriyor

Bilmiyorum korkuyorum
Cunku dedi ki gidecem ama kizima hasret kalacam ve bunu size odetecem ( ki kendi tercih) gitmek

Burda herkes gibi en dusuk 2000€ kazaniyor eşim ve geciniyoruz cok şükür istedigimiz yiyp giyinip tatile bile kendisi yilda 4 kere turkiyeye gidiyor yani hayat rahat
Turkiyede 1000€ civarinda kazanacak ve daha zor geciniriz biliyorum

Inanin herkes ona soyluyor annesi babasi ailesi gelme diyorlar ama iste arkadaslari..

Eşinizin mesleği nedir ki Türkiyede 1000 euro alacak?

Türkiye'de 1000€ kazanacak ne mesleği var merak ettim de. Türkiye'de 28000 ediyor da ?

Türkiye hakkında en son bilginiz hangi yıla ait? Şu anda eğitim yerlerde çünkü

Turkiye'de ki eğitim Fransa 'dan iyi mi dediniz? Pardon ne kastediyorsunuz tam olarak???
Eğitim haberleri takip etmiyorum ama turkiyede ki tanidim cocuklar ve burdakilere kilaslayinca orda okumaya cabaliyorlar ve ellerinde meslek oluyor ve farkindalar ki burda nasil olsa devlet bakar ve eğitime yeterince kendilerini vermiyorlar gozlemledim ama bu sadece cevre den tabiki fazlasini bilmiyorum

Merhaba. Herkes şu anda Türkiyeden gitmeye çalılıtken Türkiyeye dönmek istemeniz çok mantıksız.

Öncellikle eşiniz ne iş yapacak? Fransadaki gibi bir alım gücünüz olmayacak. Her sabah uyandığınızda Süt’ün ya da Peynir’in dsha pahalılaştığını göteceksiniz.

Ayrıca kızınızı özel okulda okutmayacaksanız, 30-40 kişilik sınıflara hazır olun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…