Filmde 30 yaşında evlenen kıza ne kusurun var diyen kayınvalide??

beyazpapatya14

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2019
57
69
3
39
Kocan kadar konuş filmini izledim. Orada kız 30 yaşında evleniyor fakat oğlanın babaannesi kıza ne kusurun vardı da 30 olmuş bekarsın diye girişiyordu. Aklıma takıldı. Bu iğrenç düşüncede olan insanlar var mıdır hala? Ben de 30 yaşımdan büyük ve bekar biri olarak acaba bu önüme gelir mi diye düşündüm. Ne dersiniz?

Bu genellikle eş seçiminde bile etkili oluyor. Örneğin uzun zamandır bekar olan biri yerine insanlara sevgilisinden ya da eşinden yeni ayrilmis kisiler daha cazip geliyor. Icgudusel bisey. Bekarsa vardır bir sebebi olarak dusunuluyor. Ya da daha önce evlenmişse, bak birisi tarafından tercih edilmiş gibi bir düşünce oluşuyor insanlarda. Bu arada ben de bekarım ama böyle düşünen cok maalesef

Var malesef bu zihniyet aynen devam ediyor. Ama değiştiremeyeceğimize göre yapacak bşy yok.

Tabii ki böyle insanlar var. Benim bi arkadaşım 20’sinde kaçıp evlendi 22’sinde çocuk yaptı. O dönemlerde bana ‘çok gecikmeden evlen, çocuk yap’ demişti. 30’dan sonra çocuk yapmak nerdeyse imkansız olacakmış. :)
Yıllar önce en geç 24’ümde evlenmiş olurum diyodum, yaşım 30 oldu evliliği hala düşünmüyorum.

Bunları dert etmeyen insanlar çıkarsa karşınıza ne ala ama böyle kendini bilmez şeyler söyleyenleri de takmayacaksınız. İnsanlar karşısındakini hiç düşünmeden konuşuyor, maalesef susturamayız. O yüzden bu zihniyetteki insanlarla karşılaşsanız bile takmayın. :)

20 yaşında evlenip çocuk yapan insanların rezil hallerini de görüyoruz kusura bakmayın. Evlenmenin yaşı yoktur,isteyen herkes 18 yaşına bastığı gibi evlenir. Geç ya da erken evlenmek insanın kendi kararıdır,bir eksiklik ya da fazlalık değildir.

Evet bu düşüncede olanlar maalesef var.
Ben etkiye tepki şeklinde davranırım.
Diyelim yüzüme karşı arsız arsız ''Sen 31 yaşına kadar (31 yaşındayım) ne oldu da bekledin, seni kimse istemedi mi? derse, bende Sizin gibi 16,17 yaşında ergenken evlenip kayınvalidenin hizmetini, ayak işlerini görmektense 31 yaşında evlenmek bin kat iyidir bence derim.
Ve o an kuzuların sessizliği olur.
Hayatta o insanlara etki- tepki yapacaksınız. Yoksa arsız arsız devam ediyorlar.
Not: Normalde insanlar isterse 18 yaşında evlensin ama beni sadece 30 yaşımı geçip bekarım diye küçümsemeye başlarsa, bel altı vurmaya çalışırsa haliyle bende bel altı vururum.Bunu belirttim yoksa erken evlilik yapan tanıdıklara hiç haddimi aşmadım, aşmam da.
Herkesin kendi hayatı.

O daha ne ki :) yaşlıdır, öyle görmüştür deyip umursamaz geçersiniz.
Bir de daha genç cahiller var ki yüzünüze karşı sizi bozmaya çalışan, tipinizi beğenmediğini söyleyen 3.derece akrabalar, uygun olmadığınızı söyleyen dış kapının mandalı uzak arkadaşlar...
Dahası ise.. bunlara sesini çıkarmayan ama sizden hoşgörülü olmanızı isteyen bir kocayla evlendiğinizi anlamanız.
Demem o ki olgunluk iyidir, ayaklar sağlam basar, ezilmezsiniz

Evlilik nasip meselesi belli bir yaş sınırı yok ki. Ama bi gerçek var özellikle kırklı yaslarına kadar hiç evlenmemiş olanlara yaklasmak isteyenler daha dikkatli davranıyorlar. Ama bu ne kusuru vardan ziyade acaba ikili hayatı istemiyor mu, fazla mı mukemmelliyetçi, beklentileri cok mu yüksek gibi endişelerle de olabiliyor.

Yahu eskiden erkekler ve erkek anaları seçerdi, o kızı beğenen isteyen biri çıkmazsa evde kalırdı. Artık böyle değil ki...Artık kadınlar da seçiyor. 30 yaşını geçen bir kadın eğer evlenmemişse evde kalmış değil, evlenmeyi tercih etmemiştir. Evliliğe bu kadar büyük anlamlar yükleyenler, hayatta evlenmek ve çocuk doğurmaktan başka vasfı olmayanlardır. Sallamayın onları

Kesin vardır, ben 32 yaşındayım kim bilir ben neler duyacağım :) ama şuda var tabi, kocan kadar konuş zaten tamda bu evde kalmışların dertlerini güzel ve komik bir şekilde dile getiren bir film :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…