Fit Olun

Merhaba! :) 50 kiloyum. Kilolu degilim ama fazlaliklarim var. Bacak ve basen bolgesinde. Bir turlu kurtulamayacakmisim gibi geliyor. Diyet yapmam yeterli degil gibi? Ya da diyet + spor ile sizce kurtulabilir miyim ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tabiki kurtulabilirsiniz. Yarin size bacak ve basen bolgelerinden kurtulmanizi sagliycak bir egzersiz videosu gonderebilirim sayet bir rahatsizliginiz yoksa. Ve herzaman dedigim gibi diyet degil saglikli beslenme. Bir listeye bagli kalmayin. Seker un tuzu azaltip protein ve sebzeleri arttirin. Ozellikle sikilasmak icin protein almaniz cok onemli tavuk,yumurta,yogurt tuketimini arttirin. Farki kisa zamanda goruceksiniz :)

:) bi rahatsizligim yok. Dogru beslendigimi dusunuyorum.un tuz ve sekerle pek aram olmadigi icin rahatim.genellikle pilav ve corbayla besleniyorm. Tavugu da severim.ama yumurta ve yogurdu neredeyse agzima koymam.sadece tavuk yeterli mi?video icin cok sevinirim. :))

Pirinc vucutta su tutar ve seker deposudur. Esmer pirinci kullanmanizi oneririm metobolizmayi hizlandirir. Sadece tavuk ile yeterli protein alamazsiniz. Ancak yumurtayi kucuk kucuk kesip salataniza atabilir yada limon zeytinyagi ile tatlandirabilirsiniz. Yogurda da sevdiginiz meyveleri karistirirsaniz gercekten lezzetli olur. Ben spor egitmeni oldugum icin surekli hareket halindeyim bu yuzden ekstra protein icerikli yerim. Muzu ezerek light yogurt ve musliyle karistirmak favori aperatiflerimdendir. Tavsiye ederim. :)

:)) peki. Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim.kesinlikle deniycem.Son bi sorum var. Peki mercimek pilavi?

Merhaba Alison! Hocam, :) gechen yazmishtim size, 109 kiloyum, walk at home yapiyorum her gun 1 saat - 5 mile.

Ramazandan sonra sabah aksham sporunu yap dediniz. Lessie-yi cardio olarak dushunursek, 2. yapacagim spor cardio tarzi mi olsun, yoksa sikilashmak ichin mi bi sheyler onerirsiniz?

Burda internetim iyi degil, elimde bi de Cindy Crawford'un - Shape your body DVD si var, ayri ayri bacak chalishtiriyor, 1 kgluk agirlikla kollar ve gobek ichin egzersizler.

Bu kilomla, bu DVD yi yapmami oneriyormusunuz? Yani sabah Cindy, aksham Lessieyle evde yuruyush? Yoksa 2 sporum da cardio mu olsun?

Alison merhaba. :)

Depresyon sebebiyle aldığım 10 kilonun 2sini çok kolaylıkla verebiliyorum ama gerisi hiç gelmiyor. Yaklaşık 1.5 yıl oldu bu kiloyu alalı. Zaman zaman yediklerime dikkat etmeye başlıyorum 68'den 66'ya birkaç gün içinde düşüyor kilom ama 66da kalıyor ve haftalarca oynamıyor, haliyle vazgeçip bırakıyorum.Hatta yalan olmasın 65'e indiğim de oldu. Ama bir iki gün sonra dikkat ettiğim halde 66'ya dönüyor. Öncesinde 57 kiloydum. Boyum da 1.69 falan, ideal kilom 56 imiş. Şu ara kendi hazırladığım müsli( yulaf,buğday,kuru kayısı,kuru üzüm, badem, fındık) ve yağsız sütle kahvaltı yapıyorum akşama da hafif bir yemek. Geç kalktığım için 3-4 gibi hallediyorum kahvaltı işini.

Yol gösterebilirsen çok memnun olurum, çok sıkılmaya başladım çünkü bu işten.

Son düzenleme:
Efenim meyve hicbir sekilde soylenildigi gibi yag yapmaz. Ancak yogurt ile tuketirseniz metbolizmaniz cok daha hizlanicak ve yag yakimini kolaylastiricaktir. Light yogurt tercih edin. :)

Diyete baslayali kullandigim sut urunleri hepsi light ama meyveyi tek basina ara ogun olarak almamda sakinca yok mu yani?cunku bildigim diyet listelerinde yaninda proteinle birlikte veriliyor meyve ara ogun olarak.en son yagdan da kilo veremeyince kafami karistirdi biraz acaba bundan mi dedim

selamlar

madem böyle bir başlık açılmış sormazsam olmaz 158 boyum 60 kg oldum son birkaç ayda :26:
55-56 olmak istiyorum fakat bu 4-5 kg yapışmış gibi üstüme ne yapsam atamıyorum. ne önerirsiniz?

Eğer sizi gereğinden fazla zorlamıyor ise yapabilirsiniz. Vücudunuz alışık değil ise bir anda yüklenmeyin derim. Sabah sporu genelde 30-40 dakikadan oluşur. Gün boyu metobolizmanızın hızlı çalışmasını ve dinç olmanızı sağlar. Ben sizi göremediğim ve kondisyonunuzu bilmediğim için net bir şey söyleyemiycem buna kendiniz karar vermelisiniz. İnternetle sorununuz olmadığı zaman bu videoyuda 2-3 kez baştan tekrarlayarak yapabilirsiniz. :) http://www.youtube.com/watch?v=7YnqibvUD14

Öncelikle verdiğiniz ilk 3-4 kilo vücudunuzdaki fazla sudur. O kiloyu hızlıca verirsiniz daha sonra vücut yağ yakımına başlar.Bu daha uzun bir zaman dilimi içinde gerçekleşir. Herkese söylediğim tavsiyeleri göz önünde bulundurup yani tuz-şeker-unu olabildiğince azaltıp,porsiyonlarınızı biraz küçültüp,protein ve sebze ağırlıklı beslenip,yeşil çay ve su tüketimini çoğaltıp bir de spor yaparsanız ulaşamıycağınız bir kilo yok. Zumba 30-40 dakika arkasından 1 saat cardio egzersizleri ile şayet bir rahatsızlığınız yok ise amacınıza çok kolay ulaşabilirsiniz. Hemen size kullanabiliceğiniz birkaç video linki göndereyim;

Zumba: http://www.youtube.com/watch?v=y9raJrc-X9k
Cardio: http://www.youtube.com/watch?v=fcN37TxBE_s

Ve günde 5-6 küçük öğünler yemeye çalışın. Kendinizi asla aç bırakmayın kilo vermeyi en çok yavaşlatan hatta,kilo almaya sebep olan bir durumdur. Vücut yağ depolamaya başlar ve yağ yakımı yerine kaslarınızı eritirsiniz. Yoğurt(light) doğal yağ yakıcıdır. :)

Hayır bir sakınca yok çünkü meyvelerin yapısında yağ üretebilicek bir besin öğesi bulunmuyor. Diyetlerde yanında protein ile verilmesinin sebebi daha etkili bir hale girdiği içindir. Sizin de bu şekilde kullanmanız daha etkili olucaktır. Ancak önce diyetisyeninizle bu konuyu görüşmeninizi öneririm. :)

selamlar

madem böyle bir başlık açılmış sormazsam olmaz 158 boyum 60 kg oldum son birkaç ayda :26:
55-56 olmak istiyorum fakat bu 4-5 kg yapışmış gibi üstüme ne yapsam atamıyorum. ne önerirsiniz?

Spor yapın ve sağlıklı beslenin. Un-tuz-şeker tüketimini olabildiğince azaltıp proteinlere yönelin. Su ve yeşil çay tüketin. Günde 2 litre su için. Yemeklere başlamadan önce 1 büyük bardak su için. Spor için diğer arkadaşlarıma gönderdiğim videoları kullanabilirsiniz. Özellikle zumba kilo vermek için birebirdir. Sıkılaşmak için ise cardio yapın. 21 gün içinde vücudunuzun nasıl değiştiğini görüceksiniz :)

Çok teşekkür ederim önerileriniz için. Müsli yemekten aşırı sıkıldım, bir de normal kahvaltı düzenine geçeyim, müsliyi arada yerim. Ayıptır söylemesi tuvalete çıkmaya baya yardımcı oluyor da. Söylediğiniz şekilde beslenmeye çalışacağım artık, sporu da iftardan sonra yaparım. Umarım kısa zamanda gelişme görürüm de devam etmeye şevkim olur. Tekrar teşekkürler.

kaydettim videoları zaten hemen teşekkür ederim.

Ne demek efenim kolay gelsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…