1)Okula bi baskın basanındır yaparım, müdüre çıkarım maaile
2)Hararetli tartışırım gerekirse, yol bulunmazsa çocuğumu okuldan almayı düşünürüm ve fakat bir pedagog ile de görüşürüm bu süreci
3)Karşı tarafta madem anne-baba muhatap değil, eh çocuk muhatabımdır; okul içinde bir yerde denk getirir ya güzellikle ya parmağımı sallayarak konuşurum (Yanlış evet ama yaparım, bizimki de evlat) ki muhtemelen parmağımı öyle bi sallarım ki, çocuğumun yanından geçerken besmele çeker. Ona da ders olur.
4)Çocuğumu bir savunma sporuna yazdırırım.
5)Son olarak da öğretmenin yanına gelir, suratına bakar; yere tükürürüm. (Surata tükürmek suçmuş :) )
Ya konuya nasıl uzaksam cilala-parlat döneminden Miyagi-San da kalmışımbir tane var dövüş sporu, adı ne bilmiyorum da böyle boyunla sırt arasında bir noktaya değince adamı kötürüm bırakıyor, ondan öğrenmeleri lazım çocukların, dokun geç karşı taraf pert
Krav maga olmasın
Ama felç melç değil, elde bıçak filan varsa adamın elinden tertemiz alıyor.
İşe yaradığını söylüyolla Ofiş, ordu savunma sanatıymış bu. Bordo bereli gibi gezeriz bunu da öğrenirsek
Oğlan büyürse, bakalım.
Muay thai de bu, dokunup felç etmeye gerek yok, zaten kemiği kırılmış olur
Bir filmden, ama filmdekine hemen hemen yakın hale geliyorsun zaten, adamlar abartmamışlar ekleyeyim de :)
Merhaba arkadaşlar
Hemen konuya giriyorum .oğlum ilkokul 3.sınıfa giriyor.sakin bir çocuk bebek ligi de öyleydi.kavga nedir bilmez yani.son 1 2 haftadır mutsuz geliyordu eve sorduğumda arkadaşlarımla aram iyi değil galan derdi .bende olur böyle şeyler arkadaşlar arasında der kapatirdim .
Ama bugun çocuk aglayarak eve geldi .aynı serviste aynı sınıfta 2 arkadaşı var .bugün oğlumu sıkıştırmislar seni dovecez.seni öldürecez diye tehdit etmişler ..buraya kadar çocuk dedim ama özel bölgesini tutup sıkmışlar dellendim bu duruma içim acidi .Öğrt.iletisime geçtim ikiside artık söz dinlemiyorlar diyo aileleriyle konuştuğum halde düzelme yok dedi çocuklarda.sınıf grubuna yazdım telefonları yoktu benimle iletisime geçin diye ..ama hamimefendiler okudular dönmedi ler.yarım saat sonra ben aradım .birisi açtı konuştum diğeri telefonu bile acmadi..
Nasıl bir yol izlemeliyim ..çok moralim bozuk ..öğretmen olan arkadaşlar nasıl bir yol izlemeliyim..
Şimdi çok Üzgün oğlum uyumak istiyorum deyip yattı .biliyorum uuumuyor yorganin altında..neden böyle çocuk yetistiryorlar ..neden çocuklarına duracakalri yeri bildirmezler bu anne babalar
Ben sizin yerinizde olsam okulda ortalığı karistirirdım o telefonu açmayan veli de bilirdi haddini hududunu maalesef çocukları böyle yetiştirmeyi marifet sanan aileler varÇok kötüyüm suan inanin ..artık çocuk büyütmek çok zor .
Az önce bana dönüp anne suan o hareketleri ben bi başkasına yapsaydim .seni ararlardi ve cok kotu üzülür dün ben iyu kalpli biriyim zaten yapmazdim dedi...ya arkadaşlar ben ne kadar söylersem söyleyeyim bü çocuk yapamaz kaba olamaz ...Bu arada öğretmen eşimi aramış .yarın rehberlik servisinde görüşelim demiş .beni aramadi nedense.
Aynısını ben de yaptım.valla yanlis ama o yas civari guclu bi tanidik cocugu varsa korkutsun digerlerini:
ben kardesimle ayni okuldaydim, boyle zorbalik yapanlari bi iki dovdum bi daha da olmadi.
ama yetiskin bi birey olarak siz sadece konusabilirsiniz cocuklarla.
alt tarafı 2 sümüklü bebe.
Savaşa göndermeyeceğiz çocukları. Zarar görmesinler yeter.
office cilala parlat iyidir bencede :)
Bu arada boks da iyidir :) ilgilenmek isterse ben boks düşünürdüm sanırım. Biraz estetik masrafımız artar ama olur o kadar :))
Kickboks iyidir bence :)Zafere gönderiyoruumm eyt diyerekten şurada manyaklığımın da altını çizeyim, sen çizmişsin madem
Turuncu, bu ağırsiklet sporları zaten, karateden taekwondodan başlarlar illaki de, 9-10 yaşa doğru sikleti duruma göre arttırmakta fayda görüyorum ben. Bunu bir okul değil, dünya gibi gördüm. Zorbalar bi okulda mı? Her yerde, her an karşımızda.
Bu sporlara "Savunma sanatı" demeleri de zaten, öfke kontrolünden geçen bi yolu olduğundan, disipline, sakin.
Ama tehlike anı için kendini koruma-karşısındakini etkisiz hale getirme-gerekirse öldürmeyecek kadar kırıp yere serip ambulansı çağırıverme halinde olmalı. Karate ve taekwondo yapan biri, sokakta dayak yer Turuncu, onların yeri salonlar; bu iki spor ise underground, yeri bizzat sokak.
Kickboks iyidir bence :)
Polise gidiyorum deyin bakayim nasil ciddiye aliyorlar.ya da esiniz babalariyla gorussunMerhaba arkadaşlar
Hemen konuya giriyorum .oğlum ilkokul 3.sınıfa giriyor.sakin bir çocuk bebek ligi de öyleydi.kavga nedir bilmez yani.son 1 2 haftadır mutsuz geliyordu eve sorduğumda arkadaşlarımla aram iyi değil galan derdi .bende olur böyle şeyler arkadaşlar arasında der kapatirdim .
Ama bugun çocuk aglayarak eve geldi .aynı serviste aynı sınıfta 2 arkadaşı var .bugün oğlumu sıkıştırmislar seni dovecez.seni öldürecez diye tehdit etmişler ..buraya kadar çocuk dedim ama özel bölgesini tutup sıkmışlar dellendim bu duruma içim acidi .Öğrt.iletisime geçtim ikiside artık söz dinlemiyorlar diyo aileleriyle konuştuğum halde düzelme yok dedi çocuklarda.sınıf grubuna yazdım telefonları yoktu benimle iletisime geçin diye ..ama hamimefendiler okudular dönmedi ler.yarım saat sonra ben aradım .birisi açtı konuştum diğeri telefonu bile acmadi..
Nasıl bir yol izlemeliyim ..çok moralim bozuk ..öğretmen olan arkadaşlar nasıl bir yol izlemeliyim..
Şimdi çok Üzgün oğlum uyumak istiyorum deyip yattı .biliyorum uuumuyor yorganin altında..neden böyle çocuk yetistiryorlar ..neden çocuklarına duracakalri yeri bildirmezler bu anne babalar
Yurtdısında anasını ağlatırlar adamın. Ben Amerıka dayım. Cocuk tek zorbalık gordugu arkadası yanına yaklastıgında elını kaldırıyor ve bu yeterlı oluyor,hemen yaptırım uygulanıyorz.. uzaklastırma bıle verılıyor zorbalık uygulayan cocugaAkran zorbalığı ve başetme ile ilgili bir uzmana danışın derim
Başa çıkması zor bir durum olabiliyor
Yurtdışında bu konudan muzdarip çok çocuk var özellikle
Öğretmenin öyle birşey demek gibi bir hakkı yok.Konuşmak dışında pek yapacağı birşey yok.Tam bunu diyecektim benden önce siz söylemişsiniz.. hem de hiç zaman kaybetmeden yapın bunu. bu günler unutulmaz ileride de sıkıntı yaşar. o aileleri de tehdit etmek lazım canımı yakanın canını yakarım diye. dellendim yemin ederim ya. öğretmenle de iyilikten anlamıyorsa anladığı dilden konuşun, bir eğitimci değilim ama olsaydım uyarımı dinlemiyorlar demek yerine ailelerini çağırıp çocuklar bu şekilde devam ederse kayıtlarını almak zorunda kalacaksınız derdim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?