Zafere gönderiyoruumm eyt diyerekten şurada manyaklığımın da altını çizeyim, sen çizmişsin madem
Turuncu, bu ağırsiklet sporları zaten, karateden taekwondodan başlarlar illaki de, 9-10 yaşa doğru sikleti duruma göre arttırmakta fayda görüyorum ben. Bunu bir okul değil, dünya gibi gördüm. Zorbalar bi okulda mı? Her yerde, her an karşımızda.
Bu sporlara "Savunma sanatı" demeleri de zaten, öfke kontrolünden geçen bi yolu olduğundan, disipline, sakin.
Ama tehlike anı için kendini koruma-karşısındakini etkisiz hale getirme-gerekirse öldürmeyecek kadar kırıp yere serip ambulansı çağırıverme halinde olmalı. Karate ve taekwondo yapan biri, sokakta dayak yer Turuncu, onların yeri salonlar; bu iki spor ise underground, yeri bizzat sokak.
Öğretmenin öyle birşey demek gibi bir hakkı yok.Konuşmak dışında pek yapacağı birşey yok.
Lisede var ama ilkokulda ,ortaokulda yok.Çok problemli bir kaç öğrenci var girdiğim sınıflarda.Çok da şimdi iş görüyor bu tip çocuklar.Diğer çocuğa olmadık laflar söylemiş ,sınıf öğretmeniyle konuştum ama hiçbir şey hallolmadı.diğer çocukların da bunu yapmaya hakkı yok ama yapıyor. aileler dur demeli ama demiyor. kimse yapması gerekeni yapmıyor.. bizim dönemde uzaklaştırma disiplin falan vardı onlarda mı yok artık?
Okulunu değiştirin bence.çocuk değil canavar bunlar seni dovecez öldürecez nasıl derler öğretmen de ilgilenmek zorunda okulun rehber öğretmeniyle müdürle konuşun.cocuklarin aileleriyle muhattap olmayın boşuna çocuklar annesi babası nasıl davranırsa onu görüp öğreniyor.düzgün insanlar düzgün çocuk yetiştirir.diger yaptıkları iğrençlik için hiçbirşey söyleyemiyorum bile.o ortamdan ve o çocuklardan uzak tutun.Merhaba arkadaşlar
Hemen konuya giriyorum .oğlum ilkokul 3.sınıfa giriyor.sakin bir çocuk bebek ligi de öyleydi.kavga nedir bilmez yani.son 1 2 haftadır mutsuz geliyordu eve sorduğumda arkadaşlarımla aram iyi değil galan derdi .bende olur böyle şeyler arkadaşlar arasında der kapatirdim .
Ama bugun çocuk aglayarak eve geldi .aynı serviste aynı sınıfta 2 arkadaşı var .bugün oğlumu sıkıştırmislar seni dovecez.seni öldürecez diye tehdit etmişler ..buraya kadar çocuk dedim ama özel bölgesini tutup sıkmışlar dellendim bu duruma içim acidi .Öğrt.iletisime geçtim ikiside artık söz dinlemiyorlar diyo aileleriyle konuştuğum halde düzelme yok dedi çocuklarda.sınıf grubuna yazdım telefonları yoktu benimle iletisime geçin diye ..ama hamimefendiler okudular dönmedi ler.yarım saat sonra ben aradım .birisi açtı konuştum diğeri telefonu bile acmadi..
Nasıl bir yol izlemeliyim ..çok moralim bozuk ..öğretmen olan arkadaşlar nasıl bir yol izlemeliyim..
Şimdi çok Üzgün oğlum uyumak istiyorum deyip yattı .biliyorum uuumuyor yorganin altında..neden böyle çocuk yetistiryorlar ..neden çocuklarına duracakalri yeri bildirmezler bu anne babalar
Az önce bana dönüp anne suan o hareketleri ben bi başkasına yapsaydim .seni ararlardi ve cok kotu üzülür dün ben iyu kalpli biriyim zaten yapmazdim dedi...ya arkadaşlar ben ne kadar söylersem söyleyeyim bü çocuk yapamaz kaba olamaz ...Bu arada öğretmen eşimi aramış .yarın rehberlik servisinde görüşelim demiş .beni aramadi nedense.
İşte bu yüzden boks. Çok uzatmadan bir yumrukta yere sersin kafasındayım bende. Sonra kaçar
Allah kötüyle karşılaştırmasın, ihtiyaç kalmasın diyeyim yine de.
Zorbalar her yerdeye katılıyorum.
Geçen parka bir kadın iki çocuk geldi.
Çocuklardan biri 4 biri 2 yaşında. 4 yaşındaki benimki ile oynadı diye kadın önce çocuğa,
Ben seni parka Bununla oyna diye mi getirdim, diye bağırdı,
baktı değişiklik Yok, benimkine,
hadi bakalım sen git başka yerde oyna, onlar birlikte oynasın diye kışkışlamak için bağırdı.
Ayağa kalkıp yanlarına gidiyordum ki,
Bana gerek kalmadan oğlum kendini yırtarcasına
Sen bana bağıramazsın, sus dedim sana, falan diye kaydı fırçayı.
Sonra beni görünce zaten geçti oturdu bir yere, bir kaç dakika sonra da kalktı gitti.
Biraz yırtık yetiştirmek lazım çocukları sanırım.
Kendi gözetimimizdeyken küçük yaşta görevler vermek, insanlarla mesafeli diyalog kurmayı öğretmek önemli.
Ben hep mağdur çocuk neden ‘o çocuk’ diye düşünüyorum. Herkesin zorba hakkında fikri var, da kurban olmaktan nasıl koruruz kısmı biraz boş...
İşte bu yüzden boks. Çok uzatmadan bir yumrukta yere sersin kafasındayım bende. Sonra kaçar
Allah kötüyle karşılaştırmasın, ihtiyaç kalmasın diyeyim yine de.
Zorbalar her yerdeye katılıyorum.
Geçen parka bir kadın iki çocuk geldi.
Çocuklardan biri 4 biri 2 yaşında. 4 yaşındaki benimki ile oynadı diye kadın önce çocuğa,
Ben seni parka Bununla oyna diye mi getirdim, diye bağırdı,
baktı değişiklik Yok, benimkine,
hadi bakalım sen git başka yerde oyna, onlar birlikte oynasın diye kışkışlamak için bağırdı.
Ayağa kalkıp yanlarına gidiyordum ki,
Bana gerek kalmadan oğlum kendini yırtarcasına
Sen bana bağıramazsın, sus dedim sana, falan diye kaydı fırçayı.
Sonra beni görünce zaten geçti oturdu bir yere, bir kaç dakika sonra da kalktı gitti.
Biraz yırtık yetiştirmek lazım çocukları sanırım.
Kendi gözetimimizdeyken küçük yaşta görevler vermek, insanlarla mesafeli diyalog kurmayı öğretmek önemli.
Ben hep mağdur çocuk neden ‘o çocuk’ diye düşünüyorum. Herkesin zorba hakkında fikri var, da kurban olmaktan nasıl koruruz kısmı biraz boş...
Evet bir ara malesef bu sıkıntıları yaşayan ve intihar eden çocuklar olunca bu konu çok önemseniyor diye biliyorum ben de.Yurtdısında anasını ağlatırlar adamın. Ben Amerıka dayım. Cocuk tek zorbalık gordugu arkadası yanına yaklastıgında elını kaldırıyor ve bu yeterlı oluyor,hemen yaptırım uygulanıyorz.. uzaklastırma bıle verılıyor zorbalık uygulayan cocuga
Şu anda ben bile gitmek istiyorum kick boksa. De acaba bende bu psikolojiyle silah etkisi yapar mı merak ediyorum..
Oğlum 5-6 yaşına gelsin mutlaka göndereceğim zaten. Afacan ama uyumlu sevecen bir çocuk. Korkutuyor beni bu insancıl halleri
Toplum olarak ne hale geldik yazık
Merhaba arkadaşlar
Hemen konuya giriyorum .oğlum ilkokul 3.sınıfa giriyor.sakin bir çocuk bebek ligi de öyleydi.kavga nedir bilmez yani.son 1 2 haftadır mutsuz geliyordu eve sorduğumda arkadaşlarımla aram iyi değil galan derdi .bende olur böyle şeyler arkadaşlar arasında der kapatirdim .
Ama bugun çocuk aglayarak eve geldi .aynı serviste aynı sınıfta 2 arkadaşı var .bugün oğlumu sıkıştırmislar seni dovecez.seni öldürecez diye tehdit etmişler ..buraya kadar çocuk dedim ama özel bölgesini tutup sıkmışlar dellendim bu duruma içim acidi .Öğrt.iletisime geçtim ikiside artık söz dinlemiyorlar diyo aileleriyle konuştuğum halde düzelme yok dedi çocuklarda.sınıf grubuna yazdım telefonları yoktu benimle iletisime geçin diye ..ama hamimefendiler okudular dönmedi ler.yarım saat sonra ben aradım .birisi açtı konuştum diğeri telefonu bile acmadi..
Nasıl bir yol izlemeliyim ..çok moralim bozuk ..öğretmen olan arkadaşlar nasıl bir yol izlemeliyim..
Şimdi çok Üzgün oğlum uyumak istiyorum deyip yattı .biliyorum uuumuyor yorganin altında..neden böyle çocuk yetistiryorlar ..neden çocuklarına duracakalri yeri bildirmezler bu anne babalar
Onları da araştırayım da kursunu bulmak zor burada.Muay Thai onun bir üst versiyonu Grill. Bir önceki sayfada iki savunma sanatı verdim. Bunlar benim araştırı-gözlemlerime göre en iyileri ve Bruce Lee abimize saygılar sunaraktan Kung fu'nun daha az yorucu, işi yer çekimi ve fizik kurallarına yaptırdığın alt savunma sanatı olan jujitsu.
Oyum; krav maga-muay thai-jujitsu karışımından yana. :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?