Fıtrati sakin olan çocuk ve üstüne üstüne gelen kabadyilar

İşte bu yüzden boks. Çok uzatmadan bir yumrukta yere sersin kafasındayım bende. Sonra kaçar

Allah kötüyle karşılaştırmasın, ihtiyaç kalmasın diyeyim yine de.

Zorbalar her yerdeye katılıyorum.
Geçen parka bir kadın iki çocuk geldi.

Çocuklardan biri 4 biri 2 yaşında. 4 yaşındaki benimki ile oynadı diye kadın önce çocuğa,

Ben seni parka Bununla oyna diye mi getirdim, diye bağırdı,

baktı değişiklik Yok, benimkine,

hadi bakalım sen git başka yerde oyna, onlar birlikte oynasın diye kışkışlamak için bağırdı.

Ayağa kalkıp yanlarına gidiyordum ki,
Bana gerek kalmadan oğlum kendini yırtarcasına
Sen bana bağıramazsın, sus dedim sana, falan diye kaydı fırçayı.
Sonra beni görünce zaten geçti oturdu bir yere, bir kaç dakika sonra da kalktı gitti.

Biraz yırtık yetiştirmek lazım çocukları sanırım.
Kendi gözetimimizdeyken küçük yaşta görevler vermek, insanlarla mesafeli diyalog kurmayı öğretmek önemli.
Ben hep mağdur çocuk neden ‘o çocuk’ diye düşünüyorum. Herkesin zorba hakkında fikri var, da kurban olmaktan nasıl koruruz kısmı biraz boş...

Canim yeğenim ilk yeğenim, el bebek gül bebek büyüdü, sevgi ile büyüdü. Kardeş kardeş oyna yavrum, oyuncaklarını paylaş bitanem, üzme arkadaşını güzel kuzum derken abimler İstanbul’a taşındı. Sokakta oynadığı bir arkadaşı kavgada eliyle gözünü çıkarmaya çalışınca dur bi dk dedik biz mi yanlış yapıyoruz? Sonrası kick boks kursu falan, simdi sorun yok, “sorun olamıyor” çok şükür

Öğretmenin öyle birşey demek gibi bir hakkı yok.Konuşmak dışında pek yapacağı birşey yok.

diğer çocukların da bunu yapmaya hakkı yok ama yapıyor. aileler dur demeli ama demiyor. kimse yapması gerekeni yapmıyor.. bizim dönemde uzaklaştırma disiplin falan vardı onlarda mı yok artık?

Büyük konuşmayayım ama biri benim çocuğuma böyle yapsa onu parçalarım.
Ev numarasını alın öğretmenden arayın doğrudan babasını bir daha çocuğun benim Çocuğum etrafında olursa onu savcılığa şikayet ederim deyin. Öğretmene de gidin eğer bu çocuğu benim çocuğumun Etrafında görürsem adliyeye şikayet eder hakkında soruşturma açtırır okuldan kovdururım siz engel olmadığınız icin sizi de şikayet ederim deyin.
Oğlunuzun yannda gidin bir iki o çocuklar kimmiş Çıkın karşısına o çocukların zaten öyle çocuklar karşısında Dişli birini görünce hemen tırsar.
Resmen döl israfı tipler bunlar. Ana Babaları da hiç ilgilenmiyor toplumun basına bela salıyorlar ortalığa.

diğer çocukların da bunu yapmaya hakkı yok ama yapıyor. aileler dur demeli ama demiyor. kimse yapması gerekeni yapmıyor.. bizim dönemde uzaklaştırma disiplin falan vardı onlarda mı yok artık?
Lisede var ama ilkokulda ,ortaokulda yok.Çok problemli bir kaç öğrenci var girdiğim sınıflarda.Çok da şimdi iş görüyor bu tip çocuklar.Diğer çocuğa olmadık laflar söylemiş ,sınıf öğretmeniyle konuştum ama hiçbir şey hallolmadı.

Okulunu değiştirin bence.çocuk değil canavar bunlar seni dovecez öldürecez nasıl derler öğretmen de ilgilenmek zorunda okulun rehber öğretmeniyle müdürle konuşun.cocuklarin aileleriyle muhattap olmayın boşuna çocuklar annesi babası nasıl davranırsa onu görüp öğreniyor.düzgün insanlar düzgün çocuk yetiştirir.diger yaptıkları iğrençlik için hiçbirşey söyleyemiyorum bile.o ortamdan ve o çocuklardan uzak tutun.

Olayın üstünü örtmeye çalışacaklar. Siz şimdi öfkelisiniz diye eşinizle daha kolay anlaşacaklarını düşünürler.
Mutlaka siz de gidin.
Bir arkadaş kendinden örnek vermiş akşam kurumlara yazacağınız şikayet dilekçelerini hazırlayın ve onlara gösterin..
Oğlunuzun beyanı esastır aksini kabul etmeyin..
O çocuğun babasının şiddet eğilimi olması, sizin çocuğunuzun problemi değil..

buna benzer bir şey duymuştum, birebir aynı değil gerçi. Mağdur çocuk psikiyatriste gitmiş galiba, psikiyatrist de okulla iletişime geçti. Durum rehber öğretmen ve müdüre bildirildi. Diğer çocuğun velisi çağrıldı, çocuğu okuldan aldı adam. Almasaydı, polise şikayet edeceklerdi. Siz de müdüre durumu bildirip polise gideceğinizi söyleyebilirsiniz. Ama bu hafta halletsin, kadınlara da söyleyin, taciz için şikayet edeceğim diye

Amin, iyi insanlarla karşılaşalım...

Katılıyorum, biraz yırtık yetiştirmek gerekiyor çocukları Turuncu.
Konu sahibi, muhabbet muhabbeti açtı; kusura bakmayın hani size bir eleştiri gibi gelmesin yazacaklarım; anne olarak elinizden geleni yapmışsınızdır. Ancak Turuncu'ya katılıyorum ki, zaman uysal çocukların zamanı değil.

Salt kendinden büyük diye, karşısında gördüğü her yetişkine saygı duymayacak; saygının "Kazanılması gereken bir şey" olduğunu bir tutam aşılamanız lazım. Oğlum arada anneannesini-dedesini filan gelir şikayet eder bana "Dede bla bla" (Kendi dili döndüğünce. "Dedeler şikayet edilmez aaa" filan demedim hiç; totomu kaldırıp, dedesinin yanına gittik beraber "Olay nedir bi anlatın bakalım" dedim. 1) Yüzleştirme

Duruma göre kim ne düşünerek böyle yapmış ufak konuşma 2) Anlama

Çocuk kendince daha haklıysa, çocuk haklı; dede daha haklıysa dede haklı, birlikte olayı çözümleme 3)Adalet algısı

Sonra hani çok mu sinirli, "Küstüm hıh" yapar, dedenin dizine mi vurdu; dedelere vurulmaz 4)Şiddete başvurma

Dededen özür bekliyor belli ki, dede özür dilerse "Barıştık" , dede özür dilemezse (Oğlum haklıyken hafife mi aldı misal) "Mesafe koy", falan filan... Bunları hep davranışlarla vermeye çalışıyorum elimden geldiğince.

Hakkını bilsin ki çocuk kendine kıymet versin, kıymetini bilsin ki kendini ezdirmesin...
Elbette mizaç da fark eder, çocuklar fabrikasyon değil haliyle ama az buçuk anasından-babasından tahmin edilir. Turuncu, sen duruşunla duruş vermişsin işte çocuğuna, ben de kendimce çiziyorum bir yol.. Konu sahibi, siz de mümkün olduğunca artık çocuğunuza hem öğretirsiniz, hem çocuğunuzdan öğrenirsiniz.

Oğlum bana neler öğretiyor neler ohhooğğ :)

Umarım bu sorununuz da çözülür, işin peşini bırakmayın.

Şu anda ben bile gitmek istiyorum kick boksa. De acaba bende bu psikolojiyle silah etkisi yapar mı merak ediyorum..

Oğlum 5-6 yaşına gelsin mutlaka göndereceğim zaten. Afacan ama uyumlu sevecen bir çocuk. Korkutuyor beni bu insancıl halleri
Toplum olarak ne hale geldik yazık

Evet bir ara malesef bu sıkıntıları yaşayan ve intihar eden çocuklar olunca bu konu çok önemseniyor diye biliyorum ben de.

Ya ozel bolgemi sıktılar demis ya beni o yikti gecti tobe tobee seytan cok pis durterdi beni rahat durmazdim zorbaliga daha kotu zorbalikla karsilik vermek mi yoksa anlayacagi dilden konusmakmi
Oglunuzun yapisi degismesin en kiymetlisi o ama brz acilabilir esneyebilir birde bu olayda ici sogusun lutfen pesini birakmayin

Yarın okula gidiyorsunuz müdür ile varsa rehberlik ile görüşüyorsunuz. Sınıfa gidip o iki çocuğuda korkutuyorsunuz . Bağırın çağırın böyle aileden böyle çocuk işte. O öğretmende oğlunuzdan özür diletsin. Üzüldüm ama fazla yıpratmayın kendinizi .

benim sipa 5 yasinda, yuzme kursu bakacaktim ocaktan sonra, fikrim degismeye basladi sanki

Gerçekten çok üzücü bir durum hele de özel bölgeye dokunulmasi inanılır gibi değil ya güvenerek gonderiyoruZ okula şu hale bakın. Takipte olun eğer onlar gitmezse siz çocuğunuzu o okuldan Alın derim . Gelecekte bu yaşadıkları psikolojisini bozabilir. Huzurlu ortam oluşturmak çocuklarımız için buna gücümüz yetmezse huzurlu ortamlara götürmek lazım. Lütfen rehber hocasıyla da iletişime geçin çok moralim bozuldu

Ay ne sinirlendim. Pipisini tutup sıkmakmı.Hangi görmemisligin icinde buyumus bunlar ya allah askina.Lütfen kayıtsız kalmayin burunlarindan getirin. dir müdüre rehberlik hocasina gidin sonrada guzelce cocuklarin yanina gidin uyarin. Ben de seneye wercem bole bisey olamaz ya walla kendi ogluma yapilmis gibi hissettim.

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Konuyu okuyunca aklıma ilk gelen şey, yeni nesil ebeveynlerin birçoğunun korkunç olduğu yönünde. Her istediğini almakla, organik mamalar yedirmekle, çocuk ağlamasın diye önünde taklalar atmakla olmuyor işte. Çocuklarınıza önce insan olmayı öğretin, insan. Sinir oldum.
Akran zorbalığı çok ama çok önemli bir sorun. Bu sebepten intihar eden küçücük çocuk haberleri okuyorum. Daha 2 gün önce okudum en son. Mutlaka önü alınmalı bunun.

Onları da araştırayım da kursunu bulmak zor burada.

Teşekkürler :)

Öğretmen resmen durumun farkında ve elimizden birşey gelmiyor diyor. Böyle birşey olabilir mi?

Çocuklar uyarıyla akıllanmıyorsa okuldan uzaklaştıracak, yetmiyorsa temelli gönderecek bu kadar basit...

Kesinlikle velilerle muhatap olmaya çalışmayın. Öğretmene ve idareye karşı da sakin davranmayın. İlçe ve il milli eğitime gideceğinizi, gerekirse öğretmeni ve okul idaresini de şikayet edeceğinizi söyleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…