• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fiziksel şiddet-sözlu siddet

annen kızının ikinci kez boşanmasını kaldıramaz diye düşünüyorsun ama o biraz da elalem ne der tarafı işin.. sen sırf annen elaleme karşı iyi görünsün diye bir ömür bu adamı çekecek misin? üstelik şimdi devam etsen beş yıl on yıl sonrasında ayrılsan daha zor Bence annen senin bçyşe bir evliliği sürdürmenden daha çok üzüntü duyacak
eşinin mesleği ne ve eski eşinin ne borcunu ödüyorsunuz o kadar? sen çalışıyor musun

Tabi ki konusuldu evleri vardi guzeldi de bende tekrar hic bisey aldirmadim. Nolcak dedim
Evleri vardı derken...
Kurulu bir düzen demek ki..
Ama yeni gelin evi gibi değil. Kendi evinden çıktın onun yaşadığı eve girdin sonuçta demi?
Daha önce de bu evi görmüş olman lazım demi?
O zaman annen falan nerede yaşıyor gibi bir muhabbet olmadı mı?
Annesinin evi diye başka bir eve hiç gitmediniz mi?
Siz 3-5 günde oldu bittiye gelen bir şekilde hatta düğünsüz mü evlendiniz?

annen kızının ikinci kez boşanmasını kaldıramaz diye düşünüyorsun ama o biraz da elalem ne der tarafı işin.. sen sırf annen elaleme karşı iyi görünsün diye bir ömür bu adamı çekecek misin? üstelik şimdi devam etsen beş yıl on yıl sonrasında ayrılsan daha zor Bence annen senin bçyşe bir evliliği sürdürmenden daha çok üzüntü duyacak
eşinin mesleği ne ve eski eşinin ne borcunu ödüyorsunuz o kadar? sen çalışıyor musun
Evet annemde babam da milleti bir kere daha kaldiracaklarini sanmiyorum. Abimin vefatinda da cok yuklenildi benim ilk evlenip bosnadigimda da. Ben calismiyorum ama cok istiyorum calismak. Eski esi ile 70 bin tllik borc yapmislar bosaninca da borc ona kalmis.

Evleri vardı derken...
Kurulu bir düzen demek ki..
Ama yeni gelin evi gibi değil. Kendi evinden çıktın onun yaşadığı eve girdin sonuçta demi?
Daha önce de bu evi görmüş olman lazım demi?
O zaman annen falan nerede yaşıyor gibi bir muhabbet olmadı mı?
Annesinin evi diye başka bir eve hiç gitmediniz mi?
Siz 3-5 günde oldu bittiye gelen bir şekilde hatta düğünsüz mü evlendiniz?
Ailesinin yurtdisinda yasadigini soyledi babasi vefat etmis diye evlendik diye bizimle o evde yasayacaklarini soyledi evlendikten sonra dugun sadece benim ailemin oldugu ilde olmustu.onun tum akrabalari da gelmisti.

Ailesinin yurtdisinda yasadigini soyledi babasi vefat etmis diye evlendik diye bizimle o evde yasayacaklarini soyledi evlendikten sonra dugun sadece benim ailemin oldugu ilde olmustu.onun tum akrabalari da gelmisti.
o zaman seni resmen kandırmış hem de aile boyu.
Böyle ciddi bir yalan söylemiş olmasından sonra sen bunu yutup oturmuşsun o evde.
Sonra da annesi sizi kovmuş.
Her şey net değil mi?

NE düzelmesi senin aklın yerindemi.. hani ben hep yapıcı olmaya çalışırımda bunun yapılacak bi yanı yok.. aklını başına topla sana ailene sürekli hakaret eden bir adama niye katlanıyorsun.. bırak hepsini 15 yaşındaki kuzenine sarkan bi adamın yanında durmanı söylemiyorum bile.. sapık kafayı yemiş bir adamı niye çekiyorsun.. iki kere boşandı demesinler diyemi.. annen seni her gün böyle görünce ölmeyecekmi... nasıl uyuyacak yatağında kızımı öldürürmü kapıya koyarmı diye.. ALLAH aşkına git otur babanın ananın dizinin dibinde azıcık huzur iste elin manyağını niye çekiyorsun.. değişirmi değişmez...
15 yasinda ki kuzenmis ben kizin nasmusuna laf atmisim o sapik degilmis annemi arayip kizini bu evden sag cikarmam elimden kaza cikacak demis.

Bir kere bosandim ailem yiprandi. Abim vefat etti annem siroz hastasi oldu hergece agliyor. Babam abimin esi ve cocugu icin gelecek hazirlamaya calisiyor ben becillik yapip simdi ailemi mi uzeyim birde milletle mi ugrastirayim.
kafan mı iyi?
böyle bir yaratıktan boşanmak bencillik değil.
tam tersi ailene de iyilik edersin.
dayaktan öldürülsen ailen daha az üzülmeyecek emin ol.
o elalemin çenesi hiçbir zaman kapanmaz zaten, iki gün seni konuşurlar, 3. gün başkasına sararlar.
o yüzden boşan.

Bu nasıl bir evlilik ya.. Nasıl insanlar var. Akla ilk gelen ve mantıklı olan boşan demek. Git ailenin yanına bir işe gir birbirinize destek olun ama her şey burda iki satırdan anladığımız yorumladığımız gibi olmuyor. Abi intihar etmiş anne ciddi rahatsızlıkları var daha önce boşanılmış. Muhtemelen şartlar el verse siz de direk boşanırsınız. Neden insan kendine bu hayatı Layık görsün ki? Çok zor bir durum. Psikolojik yardım almaya çalıştınız mı? Aile danışmanları falan? Adamın elle tutulur tek bir iyi yanı yok.

15 yasinda ki kuzenmis ben kizin nasmusuna laf atmisim o sapik degilmis annemi arayip kizini bu evden sag cikarmam elimden kaza cikacak demis.
bak şimdi ablacım bu evde senin can güvenliğin yok.. bu adam sana hiç değer vermiyor.. üstüne bide sana ailene zarar veriyor..
şimdi bırak insanlar ne derse desin.. ailen emin ol daha fazla üzülmez.. bunu üç çocuk annesi bir ablan olarak söylüyorum.. kaç kurtar kendini.. etraf iki kez boşanmış desin annen iki gün üzülür ama yanında olduğun sağlıklı olduğun için şükreder.. kocaman insansın.. gidip bir mağazada tezgahtarlık yapsan kazanırsın paranı ailene yük olmazsın babanda torunlarına bakar..
ama olurda sana bişey olursa baban yaşatırmı o adamı yada ikinci bir evlat acısı yaşatmaya hakkın varmı.. acı çekiyorsun ama bir ay bir yıl sonrası geçecek.. aşağılandıkça dayak yedikçe aldatıldıkça daha çok üzülürsün.. yapma nolur yapma topla eşyanı çık git iki sefer sarılsa annen geçer acıların..

Bu nasıl bir evlilik ya.. Nasıl insanlar var. Akla ilk gelen ve mantıklı olan boşan demek. Git ailenin yanına bir işe gir birbirinize destek olun ama her şey burda iki satırdan anladığımız yorumladığımız gibi olmuyor. Abi intihar etmiş anne ciddi rahatsızlıkları var daha önce boşanılmış. Muhtemelen şartlar el verse siz de direk boşanırsınız. Neden insan kendine bu hayatı Layık görsün ki? Çok zor bir durum. Psikolojik yardım almaya çalıştınız mı? Aile danışmanları falan? Adamın elle tutulur tek bir iyi yanı yok.
Ben destek aliyorum ilac yardimi da aliyorum anca esim asla kabul etmiyor bir cok kez soyledim gel yardim alalim dedim ama deli olan sensin kafasinda kuran sensin ben degilim diyor. Tanidigim sevdigim adami ozluyorum. Kaderine razi olacak biri degilim asla ama ailem baristirma taraftari aileler arkadas tanidik kisileri ayni. Babam diyor sen bosansan ben buralarda durmam giderim ama abimin esi abini birakip gidemem cocugumu bu evde buyutecegim diyor.

benim okurken işim şişti. ne yani bu ikinci aman boşanmayayım diye katlanacakmısın niye elalem ne der diye. neden elaleme göre yaşıyorsun elalemmi veriyor senin ekmeğini suyunu. annem üzülür ölür demişsin. sen şimdi acı çekiyorsun annen bu halini görünce zevkmi alıyor. böyle kalman daha mı iyi. kacıncı olursa olsun ister iki ister üç. mutlu değilsen huzursuzsan ayrıl bu dünyaya bir kere geliyoruz. kimse için değmez. o adamda sittin sene düzelmez.

Adam o sanki emin ne kadar kovsamda dövsemde kufretsemde zaten ikinci evliligi bosanamaz bende diye. Bence kararli olun cikin gidin bir daha donmeyin yuzunu bile gormeyin. Aileniz basta uzulur ama zamanla alisir. Allah yardimciniz olsun.

Kosullu sevgi bikiyor erkekler boyle giyinirsen severim. Boyle yaparsan mutlu oluruz benden habersiz markete gidemezsin ben izin vermezsem calisamazsin yoksa sevmem seni der gb. Kadinda aman huzursuzluk cikmasin diye sineye cekiyor. Kendine olan saygisini yitiriyor birey olmayi unutup kolelik sistemine geciyor. Erkeklerden cok birsey beklemiyoruz ki adam olsunlar yeter.

okurken beynim daraldı,kalbim sıkıştı yeminle.
bu nedir ya?
kusura bakma da senin mutluluğun önemli değil mi annenin gözünde?
bir şey olmaz üzülme boşan kurtul,bu düzelmez.

Benim bi çözümüm yok ama içimden Allah yardım etsin demek geldi. Bak elinden geliyorsa ailene de ki boşanıp yanınıza döneceğim, başka yolum yok. Sonra bir işe gir tüm gün anne babayı da görme. Kısmet ama yine de uzun bir süre uzak dur sevgiliden, kocadan. Boşan sonra.. Kazara çocuğun olsa mahvolursun, ailen yaş ilerledikçe hiç kaldıramaz. Bu adam hasta. Senin imtihanın da buymuş arkadaşım, Allah sabır versin.

Merhabalar. Ben 23.08.2014 tarihinde ikinci evliligimi gerceklestirdim. ilk evliligim 15 gun surmustu. Evlendigimde ailesi ile yasayacagimi bilmiyordum. Dugunden sonra yasayacagimiz eve gittigimde annesi. Sizofren dayisi sizofren anneanne ve 2 yetiskin erkek kardesle ayni evde buldum kendimi. Ve 15 gun icerisinde de ciddi anlamda darp edilerek baba evine geri dondum. Bosandik zor bir surecti beni cok yipratmisti ama 1 senenin sonunda bosanmistik. Abim o surecte hep yanimda oldu surec bittikten 3 gun sonra da artik mutlusun sen guclusun karim kizim sana emanet diyerek intihar etti. Tum o surecte cok aci cektim tedaviler gordum zamanla aci gecmedi ama normal yasama geri donme cabasi icine girdim o surecte esimle tanistim. Bana surprizler ilgi alakasi bana iyi geldi onunla konusabilmek anlatmak bana cok iyi geldi. Kendimi ozel hissettim. Yasama sarilmam gerektigini hayatin devam ettigini gosterdi. Bi sure sonra babalarin arkadas oldugunu ogrendik ve aileler de laf olmasin isim koyalim dediler ve 6 aylik tanisma donemi de dahil evlendik.esimin de 2. Evliligiyim 7 yillik bir evliligi olmus ve bosanmislar.dugunumde altin takamayiz dediler tamam dedim kayin pederim takida onume 5 tl atti sustum. Balayimin 1. Gunu kv aradi hemen donuyordunuz baslatmayin balayiniza dedi sabah 6 da donduk. 3 gun el opmeye cagirdi gittik. Benim ailemin elini opecegimiz gun kv ablasina gittik aksam 6 da bende gelcem sizle dedi bende bugun gitmicez anne yarin gitcez dedim esim birakiyorum bunu babasinin evine lazim degil bana dedi aglayarak annemin evine girdim
Sonra ozur diledi agladi anem uzulmesin millete rezil olmayalim dedim baristim.sonra 4 ay hersey guzeldi. Sonra evden disari onsuz cikamaz oldum. Herseyimi elestirmeye basladi. Ev tum sorumluluguyla bana kaldi. Cayini bile almaz oldu. Milletin yaninda ozel davranirken evde yuzume bakmaz oldu. Kufurler basladi yapma kiriliyorum onurum inciliyor dedikce daha cok kufur duyar oldum. Her tartismamizda ailemin yanina gidip anlatti yada annemi arayip anlatti. Son bir aydir cok kotuyuz.evi boyatalim dedim eski esinin borclarini oduyoruz her ay 2.5 bin bize maastan kalanda 600 tl oluyor oda faturalar kredi kartlari bitiyor. Eve girerken boyatmamistik biseyde almamistik. Sonra dedi tamam dedim benim de kotu huyum biseyi 3 4 kere deme gereksinimim gene dedim S***** G** (Defol) babanin evine dedi kavga basladi. Senin isteklerine yetisemiyorumlar kufurler sonra baristik. Eve kiz kuzeni geldi. 15 yasinda ama hani gosterisli kiz dedim ben yalnizim arkadas olur bana bi baktim esim kizin elini tutuyor yolda oyle yuruyor ben arkada yuruyorum kizin yanina oturuyor eli omzunda ben tek oturuyorum foto cekiniyor kizin yanagina yanak dayiyor. Eve geldik evli kuzenleri de vardi ben onlarla oturuyorum salonda esimle kiz kuzenide balkonda. Mutfaga gecerken bi baktim kizin kucagina yatmis. Sok oldum ben iceride onun kuzeni ve esiyle oturuyorum gece 2 de onun yaptigina saatlerce bekledim ne zaman kalkacak diye 1 saaten fazla oyle yatti. Yatak odasina gecti bende pesinden gittim dedim yarin bu kiz babanlara gitsin yada ablanlara sen git o gitmeyecek dedi. Sabah kizi aldi is yerine goturdu. O gun hastalandim annem geldi evimizin yakinlarindaymis korktu esimi aradi beni hastaneye goturduler tansiyonum 6ya 5 ti. Hastaneden ciktik kizin kapisini acti belinden tutup arabaya oturttu dedim bu ne terbiyesilik kiza dondum hic mi ahlak yok sende dedim. Esim o kapiyi g.t sokarim dedi annemin yaninda sonra babamin evine goturdu. Anlattik durumu babam dedi ucak biletini alip kizi gondereyim aranizi duzeltin yeter dedi. Hayir dedi babama kizi memleketine ben arabamla goturucem dedi. Bana da kizdan ozur dile namusuna laf ettin dedi. Dilmem dedim kal ozman babanjn evinde dedi babam kalkarsan yerimden kotu olur dedi esime esim gene kizi gondermedi evden. Sonra kizi memelektine biraktik dedim kizin ailesinn yaninda da oyle samimi davran ozur dilicem ikinizden de dedim kiza orada selam bile vermedi. Sonra donduk evimize yuzum gulmuyor tabi icimden gelmiyor bana surekli hakaret ediyor doktora gittik cok hastaydik yatardi hastaneye doktor beni dedi tatil parami senin icin hastaneye odeyemem dedim annemler oder odesin dedi. Hastanede de kavga ettik. Eve donduk ben astim hastasiyim evi temizledim sildim toz var diye oda cikti gezmeye gitti.dun de tartistik biraz eski konular yuzunden evden cik dedi cikmam dedim s.ktir git dedi gitmicem sen git dedim gitti annemi alip gelmis annemi birakip gitti bende ailesini aradim bana kufrediyor dayanamiyorum artik dedim. Ailesi onu arayinca evin kapisini tekmelemeye basladi ac kapiyo diye korktum ama apartmana rezil olmaktansa actim kapiyi sacimdan tutup firlatti beni sen benim ailemi uzemezsin kimsin sen diye hakaret ve kufur. Sacimi tutup vestiyere vurdu sonra sacimi tutup dis kapidan cikartti s.ktirin gidin anneme sende sende dedi. Bende hastaneye darp raporu almaya gittim. Sonra polis geldi esinde darp raporu aldi annen saldirmis dedi avukatiyla ifade veriyor simdi dedi. Bende gittim karakola sikayetci olma dediler olmadim. O da olmamis. Ailesine duygu cok alkol aldi kafayi buldu bana sardi demis dun polis alkol testi yapti bisey cikmadi bu adam niye boyle oldu bilmiyorum. Erkekler bir sey olacaklar adam onu da beceremiyorlar. Cok yorgunum cikis yolu bulamiyorum. Bu evlilik devam ettirmem gerek annem uzuntusune ölür bosanirsam. Esi boyle olup duzelen var mi ??

Benim anlamadigim abin öldü mü
Sana üzüntüsunden mi intihar etti tuhaf

Back
X