FMF ve Kolşisin

Dediğinizide biliyorum Fransa kolşisini şuan mesala mide bulantısı var çocukta ne zaman alışır bilmiyorum tek doz verirken sorun yoktu bilemedim

Hangi ilaç canım bana acil yazabilir misin

Dediğinizide biliyorum Fransa kolşisini şuan mesala mide bulantısı var çocukta ne zaman alışır bilmiyorum tek doz verirken sorun yoktu bilemedim
Temin etme şansınız yokmu
Ömür boyu kullanacak bu ilacı, sürekli ishal olursa sağlıklı olamazki, sürekli midesi bulanırsa nasıl yaşayacak bu çocuk
Ben alışanı zamanla geçeni görmedim hergün azap böyle

Merhaba yurtdışından gelen kolşisini nasıl temin ediyorsunuz?

Yurtdışı menşeli kolşisini tek kutu tek kutu satmaları zor oluyor
Uygun son kullanma tarihli 5 kutu 10 kutu şeklinde satmayı tercih ediyor benim aldığım eczaneler

Olmadı soracağım Fransız olanını hocaya vücut alismazsa onu deneyecegiz yani iki yıl kullanacağız ilacı haklısınız teşekkür ederim

Olmadı soracağım Fransız olanını hocaya vücut alismazsa onu deneyecegiz yani iki yıl kullanacağız ilacı haklısınız teşekkür ederim
Ben yine de ısrarcıyım alışmasını beklememeniz konusunda, sürekli ishalin vücuda zararları çok fazla, ilacı bıraktıktan sonrada artık kronik hale geliyor bağırsak düzgün çalışmıyor. Ayrıca fmf hastaları ilacı bırakmaz ömür boyu ilaç kullanmak zorundalar hastalansınlar hastalanmasınlar farketmez ilaç fmf in böbrekleri harap etmesini engelliyor.

İshal kusma yok bizde sadece mide bulantısı yapıyor fmf değil canım bizimki pfapa 10 yaşından sonra düzeliyor kendiliğinden atak aralarini açmak için ve gereksiz antibiyotik kullanmasın diye verdi bize kolşisini Dr lar pfapayi bilmiyorlar üç yıldır çocuk her ay düzenli ateşi çıkıyor hasta oluyor fmf gibi belirtiler var ama degil

Merhaba oğlum 3 yaşına girecek bir yıldır bizde sizle aynı durumdayız kolsişin başladık acaba size fayda etti mi son durum nedir yardımcı olur musunuz

Arkadaşlar merhaba. Bizim de yolumuz kolşisinle kesişti. Temmuz sonu ilk atağını yaşadı oğlum. Bembeyaz kocaman bademcikler, düşmeyen günlerce süren ve tek doz kortızonla düşen ateş. Ve geçen hafta tekrarladı. doktor pfapa gibi görünüyor dedi vrbu bu kez bizi inmunoloji&romatoloji uzmanına yönledirdi. Bir sürü test tahlıl derken ben pfapa diyoeum dedi ama fmf ihtimalini elemek için de genetik test ypılıyor. 2 ay var çıkmasına sonucun. Sormak istediğim bu kolsişini 5 yaşa nasıl verelim hal hiç içmedi ?
Fmf de ya da dmd taşıyıcısında ben ve eşimin ailesinde yok yine de ihtimal oluyor mu? Böbrek rahatsızlıpımız var genetik. Dua ediyorum fmf olmasın d pfapa olsun en azından geçici diye. Kabus givi günler yaşıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…