Folic Plus kullananlar.....

xsxehrazat35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
515
7
96
55
İzmir
Arkadaşlar 2 günden beri eczanelere folic plus soruyorum,yok artık diyorlar, sebebini bilen varmı,firmamı battı acaba?Gebeler ve gebe kalmak isteyenler ne içicek şimdi?:uhm:

canım aynı sorunu dün ben yaşadım...dr folic plus dedi,canımı dişime katıp her yerde onu aradım :) içeriği değişecek herhalde bilmiyorum ki...en az 20 eczane gezmişimdir...ama buldum sonunda...ellerinde kalmış 1 kutu..şansım varmış:) sen de bak her yere.

sebebini bilmiyom ama bende başta folic plus kullanıyodum sonra drum dediki artık o piyasada yok sana folbiol yazcam diye,,,sende folbiol al canım günde 1 tane

Yaklaşık 1,5 ay önce bende çok aradım.piyasada yok,firma yollamıyor artık dedi eczaneler..en son bir kutu buldum zaten yarısına geldiğimde doktorum artık bırak dedi..ama folic asit içeren birçok ilaç var doktorunuza danışıp farklı bir ilaç içebilirsiniz bence:)

evet kızlar bende geçen ay zor buldum.ezacının dediğine göre gümrük işlerinde sorun yaşanıyormuş(fransadan geliyormuş galiba)onun yerine benim drda folbiol önerdi.tableti 4e bölerek içmemi tavsiye etti.

Kızlar benim doktorum FOLBİOL adlı ilacın daha iyi olduğunu söyledi.Doktorum profösör,daha iyi biliyordur heralde.Bende kullanıyorum.

Arkadaşlar 2 günden beri eczanelere folic plus soruyorum,yok artık diyorlar, sebebini bilen varmı,firmamı battı acaba?Gebeler ve gebe kalmak isteyenler ne içicek şimdi?:uhm:

ay evt yaaa benim de bugün 2. kutuya başlamam gerekiyordu unutmuşum almayı
eşime gelirken al dedim zor bulmuş 3 eczane dolaşmış
eczacı başka bir şey vermek istemiş onun yerine doktorlar artık onun yerine bunu yazıyorlar demiş ama bizimki almamış tabi
ben de anlamadım ki niye acaba

ben de doktora gıtmeden önce folik plus almıstım hatta 8-9ytl bısıdı.dok bana folbılı verdi.oda 2-3 ytlben karısık kullanıyorum.

bende karısık kulandım gebe kalmadan once folık plus kullanıyodum hamıle kalınca folbıol ıctım dr arasındakı tek fark folbıol yuksek doz oldugu ıcın gunde 1kere plus 3kerede ufak doz seklınde alınıyo dedı ıkısıde aynı dedı folbıol kullanın yanı bı problem olmaz

bende folbiol kullanıyorum ama doktorum günde 3 tane demişti.1,5 aydır günde 3 tane içiyorum.ama yüksek doz diye günde bir tane mi alınması gerekiyor şimdi?

bende folbiol kullanıyorum ama doktorum günde 3 tane demişti.1,5 aydır günde 3 tane içiyorum.ama yüksek doz diye günde bir tane mi alınması gerekiyor şimdi?

fatoş yanlış anlamışın herhalde folbiolde 1 tane alman lazım,,sakın ha o şekil devamö etme,,,,ay sana ne diyeyim insan bi prospektüsü okumazmı ,,1 tanesi bile günlük ihtiyacın üstünde ,,

murgiz ben kendi kafama göre kullanmıyorum ki.doktor reçeteye yazmıştı bende eczaneye verdim o yazdı üstüne.şimdi burda da okuyunca kafama takıldı.propektüste de 3 tablete kadar çıkılabilir yazıyo.şimdi 2.kutudayım.ya napcam şimdi bir zararı varmıdır ki?hem sohbet odasında konuşurken bi arkadaşımızda aynı benim gibi günde 3 tane folbiol içtiğini söylemişti.

allah allah fatoşcum çok şaşırdım valla nasıl olailir,,,bak folik asite ihtiyacımız hamilelik için önemli nolan miktar 4 mg,,1 tablette 5 mg var 3 tablette 15 yani ,,ihtiyacının 3 katından fazla,,ya prospektüs hastalıklarda 3 tablet farklı bi durumda kullanılabilir diyo ,,,canım bence özel bi sağlık problemin yoksa 1 tane kullan yada tekrar dr a sor...buarada fayoş naptın ya adet oldunmu

murgiz canım aynı hatayı benim eczacımda yaptı..bu hafta gittiğimde bir güzel uyarcam onu..hadi ben bilinçliydim.2.gün anladım hatayı..ya insanlara zarar verse...ki sitelerde açıklıyor folik asit plus gebeler için özel ama folbiol sadece gebelere degil...eczacının hatası!!!

evet canım demekki eczacı hatası kızlarrrr dikkat edin folbiolü günde bir defa kullanın diyolar

İnsan bünyesinin gün içinde alması gereken minimum folik Asit 400 mcg dir Folbiol 0.5 mg
bir tanesi yeterlidir ama üç tane alan arkadaş ta korkmasın fazlalık folik asit(folbiol) i vücut atar ama bir tanesi yeterlidir Ama bilmeyenlere öneririm ki ben bir eczacı olarak kullanıyorum
G N C mağzalarında folik asit tek başınada satılıyor ayrıca Bkomplex in içinde de yeterli miktarda var GNC de Big-50 B-complex formula satılmaktadır içinde B1 B2 Niasin folicasit B12
kolin vs vs... vücuda faydalı olan bütün B vitamin ler minumum miktarda verilmiş fiyatı normal günlerde 34.95 indirimli günlerde %20 ucuz şu anda kampanya var 19.00ytl
internettte GNC tr den bulup bulunduğunuz şehirde nerede olduğunu öğrenip alabilirsiniz tamamı bitkisel ilaçlar

Yanlız Gebelik varsa Folik asit(Folbiol) bunlar gebeliğin ilk iki ayına kadar kullanılır diye biliyorum. ancak gebelik varsa Big 50 yi doktora sormadan almayın içindeki karışımlardan zararlı olan olabilir mesela B 6 olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…