Doğuma Hazırlık Folik asit içmek istemiyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

enfali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
360
151
103
Arkadaşlar iki gün önce adet günümdü test yaptım pozitif. Bir kaç kez denedim yine pozitif. Zaten kendim değişiklikler hissetmiştim. Sorunum su ki ben de inanilmaz derecede kilo takintisi var suan folik asit kullanmam gerektigini ogrendim ve takintim yuzunden icmek istemiyorum daha hamileligin basinda kilo alirsam daha fazla takacagim. Bugune kadar hic bir hastaligim olmadi kan degerlerim vitaminlerim enzimlerim icin hep doktorlar cok iyi dedi sizce ne yapmaliyim? Icmesem olur mu?

Folik asit kilomu aldiriyoki. Folik asit içeren gerçekten dogal yiyecekler bulabilirsen günlük alman gereken miktari alırsan skntı olmaz bnce.

Folik asit ne için acaba illa gebelik döneminde mi kullanilmasi gerek yoksa hamile kalmayı planladigin zaman mı baslamak gerek

Burda ve baska sitelerde kilo aldirdigina dair bir cok mesaj var

Vitaminler genel olarak iştah açabilir ama kilo alma ile direk bir bağlantısı yoktur. İlk aylar zaten iştah kapanıyor bulantı koku hassasiyetinden dolayı. Folik asit kullanmasanız da hamilelikte içtah açılıp kilo alınabilir. Vücudun ihtiyacı neyse ona göre yönlendiriyor, kendinizi şartlamayın bu yüzden. Hap olarak almak istemiyorum derseniz folik asit içeren besinlere ağırlık verebilirsiniz

hamile kalmadan önce başlamak gerekiyor bebeğin beyin gelişimini sağlıyor canım

Peki ben 1 buçuk yıldır istiyorum olmadı daha bı sorun yok önümüzdeki ay rahîm filmi de cekilcek ne zaman olacağını bilmiyorum şuan da başlasam sorun olmaz değil mi doktordan mi istiyoruz birde

Peki ben 1 buçuk yıldır istiyorum olmadı daha bı sorun yok önümüzdeki ay rahîm filmi de cekilcek ne zaman olacağını bilmiyorum şuan da başlasam sorun olmaz değil mi doktordan mi istiyoruz birde
Doktorunuzla konuşun bunu. Size en doğrusunu o söyler. Sizin süreç farklı çünkü

Arkadaşlar iki gün önce adet günümdü test yaptım pozitif. Bir kaç kez denedim yine pozitif. Zaten kendim değişiklikler hissetmiştim. Sorunum su ki ben de inanilmaz derecede kilo takintisi var suan folik asit kullanmam gerektigini ogrendim ve takintim yuzunden icmek istemiyorum daha hamileligin basinda kilo alirsam daha fazla takacagim. Bugune kadar hic bir hastaligim olmadi kan degerlerim vitaminlerim enzimlerim icin hep doktorlar cok iyi dedi sizce ne yapmaliyim? Icmesem olur mu?
Folik asit kilo yapmıyor ki neden öyle düşündün hamileligin ilk 3 ayı folik asit sonra da vitaminler falan kullandım hala da kullanıyorum hamilelikte şuana kadar 6 kilo aldım sadece bunun folik asit le alakası yok hiç kullanmadan da çok kilo alma ihtimalin var vücudunla alakalı bir durum benim vücudum normalde çok kilo almaya müsait su içse yarıyor dediklerinden ama hamilelikte herkesi şaşırttım karnım bile çıkmadı öyle düşünme yani ki folik asit bebek için çok önemli kullanmalısın

bebegınızn gelişimi mi sizin için daha önemli yoksa alacağınız 1 2 kılo mu

Burda ve baska sitelerde kilo aldirdigina dair bir cok mesaj var
Ya bu herkeste aynı olmaz ki ona bakarsan dogum kontrol hapı da kimisine kilo aldırıken kimisine verdiriyor öyle yazdılar diye ihmal etme bebek için önemli folik asit çocugundan kıymetli mi kilo alsan bile verirsin ama çocuguna Allah korusun bişey olursa bunun geri dönüşü yok hayatın boyunca pişmanlığını yaşarsın ya kullansaydım diye diye kendi kendini yersin

rahim filmi çektirdikten 1 hafta sonra kontrole gideceksin canım .O kontrolde doktoruna sor ben folik asite başlayayım mı diye o sana yazar ilacı 😊

Merhaba. Hamileliğinin başındasın henüz diye yazıyorum bunları. Henüz duygu karışıklığı da yaşamıyorsun belliki. Yazın bu hastalık yüzünden bebeğini 6 buçuk aylıkken aldırmak zorunda kalan görümcemi düşününce istersem 100 kilo alayım umurumda olacağını sanmıyorum. Zira bende 7 buçuk-8 aylık hamileydim hala daha derin bir üzüntüdür bizim için. Çok acı veriyor bunu yazmak ama bi internetten bakıp folic asit kullanıp kullanmamaya yeniden karar ver isterim. Hastalığın adı anensefali

Back
X