Folik asit kullanimi

ceremkbr00

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
40
19
38
27
Meraba kizlar bugun 1 aylik hamile oldugumu ogrendim dokturum folic plus onerdi ama gunde 1 tane zaten bebek bir aylik onceden kullanilmasi gerekiyomus zaten ben gunde 3 veya 2 defa icsem bisi olurmu sizce ?

günde 1 kullansan yeter. hıc kullanmayanlar bıle oluyo skntı degl yanı fazla kullanmana gerk yok

Meraba kizlar bugun 1 aylik hamile oldugumu ogrendim dokturum folic plus onerdi ama gunde 1 tane zaten bebek bir aylik onceden kullanilmasi gerekiyomus zaten ben gunde 3 veya 2 defa icsem bisi olurmu sizce ?
Doktorun nasil onerdiyse oyle icmelisin folik asiti

günde bir tane öneriyor doktorlar. bence kesinlikle yapma.

Sanki annelerimiz bizlere hamile kalmadan önce folik asit mi aldilar ..icin rahat olsun folik asit eksikligi cok nadir durumlarda bebekte rahatsizlik yapiyor sen icmeye baslamissin sakin fazla doz alma fazla folik asit de bebegin sagligi icin iyi degil gunluk dozaj 4mg

Ya simdi ilk 3 ay kulanniliyormus benim kaldi 2 ay korkuyorum acikcasi bisey olur bebege diye
hayır bu elma armut sebze meyve değil çok ilaç alınca bebeğe birşey olmaz mı diye düşünüyorsun
ayrıca doktor önerirse tüm hamileleğin boyuncada kullanabilisin
yazık günaha bebeğine dikkatlı ve daha bilinçli olman gerekiyor

Hamile kalmak isteyenler icin 3ay onceden baslamak gerek. Hamile kaldiktan sonra doktor tavsiyesi kullanmak istersen kullanirsin. Istemezsen yerine meyve sebzelerden karsilayabilirsin.

Merhaba hanımlar. Bu konuda merak ettiklerim vardı ama yazdıklarınızı okuyunca rahatladım ;-) cevremdeki herkes hamile kalmaya niyetlenince folik asite başladı. Ben tüp bebek tedavisi görüyorum 21 22 ekimde transfer olcak nasipse doktorum şimdiden gerek yok dedi cevremdekilerde erkenden kullanınca ne yapmam gerektiğini bilemedim.

Bana da folic plus önerdi ama o yokmuş folic trio diye bir şey verdi eczacı ilacın kılavuzunda günde 3 yazıyor ben öyle kullanıyorum aşırı mı kullandım şimdi ben

Hayır 2-3 defa içme daha önceden icmedim diye onların telafi sini yaparım diye düşünüyorsun ama kesinlikle günde 1

Bana da folic plus önerdi ama o yokmuş folic trio diye bir şey verdi eczacı ilacın kılavuzunda günde 3 yazıyor ben öyle kullanıyorum aşırı mı kullandım şimdi ben
O hamile kalinmadan önce veriliyor anneye yani ben düşük yaptıktan sonra verdi doktor hamile kaldıktan sonra kullanmazsin dedi ard arda 3 tane iciliyo çünkü ağırda zaten ben bir iki hafta kullandım bıraktım hala da dolapta öylece

dru gerek yok diyen arkadaşlar bol bol ceviz, mercimek çorbası ve ıspanak tüketsin. onun dışında dr 1 tane dedi ise 1 tane alın çeşitli reaksiyonlara sebep olabilir her şeyin fazlası. ayrıca benim drum 2 ay önce başlattı ilk 3 ay da devam ettirdi folic plusa... folik asit mevcut olan yiyecekler de var onları da netten araştırın ve olabildiğince tüketin tavsiyem.

Arkadaşlar geçenlerde bi yazı okumuştum verilen bu folik asitlerin fazlasının çocuklarda otizme yol açtığına dair. Bende çocuk düşünüyorum ve folik asit içiyorum ama öyle düzenli falan değil iki üç günde bir. Bu yazıyı okuduktan sonra da yediklerime göre içmeye karar verdim. Eğer o gün karbonhidrat ağırlıklı beslendiysem içiyorum. Protein ve kuruyemiş ağırlıklı beslendiysem içmiyorum. Zaten doktorlar her önüne gelene veriyorlar. Kardeşim bi test yap önce belki benim folik asitim olduğundan fazla

Ben başından beri yanlış ilaç mı kullandım eczacı yüzünden hamile kalmadan da kullanmıştım ama farklıydı. Doktora da sordum bunu olur fark etmez dedi bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…