Fos çıkan görücüler..

Vazgectiler nedir ya?? Pazardan elmami seçiyorlar! Yok kilolu yok zayıf. . Kafamız uymadı vs. gibi kırıcı olmayan bahaneler daha iyi olur. Insanlar ne hale geldi ya.
Ona bakılırsa "hersey kismet nasip" dedigimizde de dinler ki..Bazen empati şart.
Kız etrafına bakıyor,25ine hatta burda 20sine gelen ya sözlü ya nişanlı ya sevgili yapmis..o hiçbirini yapamamış ve üstüne hep saçma sapan bahanelerle ilişki sürecine girememiş biri olarak TESELLI istedi.:)

İşte biz de onu soruyoruz okumayan kız 16 sında evlendirilir o Zaman neden evlendirmemişler

Ya da 35 yaşında görücü gelene 25 yaşında gelmemiş mi

Bilmediğiniz bir evlilik yahut taciz tecavüz gibi kötü bir durum mu var

Çizdiğiniz profilde birinin 35 e kadar bekar kalması olağan değil

bu kadar cahil biri mümkünse çocuk sahibi olmasın lütfen
babaannem bile 60dan sonra heves etti öğrendi
bakıcı teyzem 40 yaşından sonra lise bitirdi ikinci dil olarak da arapça öğrendi
Niye anne olmak icin diplomami gerek?
Benim babannem de okuma yazma bilmez di 5 tane topluma faydali cocuk yetistirdi.
Konu sahibi gorumceniz eve kapanip kendini uzmesin halk egitim kurslarina yazilabilir hem cevresi olur hem de belki birileri ile tanisir.

Zamaninda isteyeni cok olmus diyorlar;ancak kendisi istememiş o zmn.Simdi de o istedigi halde olmuyor.

Bence eleştirilen şey bilgiye ulaşması bu kadar kolay bir devirde, kendisine yardımcı olunmaya çalışıldığı halde okuma yazma öğrenmeyi reddetmesi. Üstelik bunu reddederken söylediği sözlerden vizyonsuz bir insan olduğu anlaşılıyor. Babaannelerimizin devrinde okumak çok daha zormuş, şimdi öğretmen olan yengesi yardım etmeye kalkınca okuyanın başı göğe mi erdi diyen insan ne çocuğuna örnek olabilir, ne anne olabilir bence çok iyi bir insan olsa dahi... Tam tersi babaanneniz topluma faydalı çocuk yetiştirmiş, eğitimsizliğinin farkında olup çocuklarını eğitmiş, çok takdir edilecek bir şey. Ama bu hanım okumak matah değil deyip birazcık okuyanı aşağıda görüyor bile denebilir. İki durum çok alakasız yani. Devre göre de değerlendirmek lazım.

Konu için de bence, okuma-yazma olayı sonradan görümceniz soruşturularak öğrenilmiş olabilir. Görücü gelen kişilerin eğitim profilleri ve meslekleri nasıl? Konu bu değil de görüntüyle ilgiliyse, görümceniz üzülmemeli, görselliğe bu denli dayanan insanlar yarın öbür gün daha güzelini gördüğünde onun için kendisini bırakmasındansa şimdiki durum daha iyidir. Sanırım biraz toplumun evde kalmış kız dayatmasından kötü hissediyor, ama doğru insan karşısına çıkmadıysa, hayırlı kişi karşısına çıkmadıysa boşuna evlilik yapmak ona daha iyi hissettirmez ki... Yanlış insanla evlenip şiddet görüp, aldatılıp, mutsuz olup lanet etmektense, doğru insanla 40 yaşında karşılaşmak daha güzel... TV de bu konuda mutsuzluğunu körüklüyordur, çünkü her gördüğü aşkla ilgili dizide aklına kendi durumu gelecektir. Örgü örmek dikiş yapmak gibi daha yapıcı hobiler edinebilir, ürün ortaya koyabilir hatta bu yetenekle para kazanabilir. İnternette bunları videolu şekilde öğreten çok kanal var. Evden çeyizlikler ya da süsler hazırlayıp satabilir bile, tvden başka uğraş bulsun ki kafası televizyon aşklarıyla meşgul olmasın.

Kadin okumali ,kendini ifade etmeli,
Erkekten dayak yememeli,onceligi evlilik olmamali.
Koca bulmak,kismet aramak,evde kalmak,kocaya kacmak..
Bu cumleleri yazmak bile midemi bulandiriyor.
Bir programa denk geldim. Gecen hafta
Bir sarkici bayan koca bulamiyorum evlenemiyorum falan diyor surekli,
Yanindaki unlu kadin da "aa kolyen ne guzel gercek mi" diye sordu.
"Ayol gercek olsa ben kocayi napiyim dedi "
Kimilerine gore evlilik siginilacak bir liman yalniz yapamama korkusu,kimilerine gore elalem ne der ,evlensem.iyi olacak kafasi,
Kimilerine gore de yolunacak kaz bulmak.

diplomadan bahsetmiyoruz
hepimiz büyük nene si dedesi bir sekilde bilmiyordu ama öğrendiler ya da bir şekilde hayatlarına devam ettiler ama kaçlı yıllarda 40li 50li yıllarda
dusunsenize yıl 2017 kadın telefon kullanamiyor otobüse bile binemez markete gidemez çocuğun ödevi olsa yardım edemez çocuğu doktora goturemez ilac verilse prospektusu okuyamaz yanında okuma bilen biri olmadiktan sonra hiçbir şey yapamaz hayatta da her zaman yanınızda biri olmuyor maalesef
sürekli cahilligi ovecegim diye gereksiz muhalefet olmayın
ilk çağlarda da insanlar mağarada yaşıyordu ya da dumanla iletişim kuruyordu eskiden öyleydi diye onu mu yapalım eskiden olanlar her zaman doğru mu demek

Son düzenleme:
Cahiligi ovmekmi?
Soru gayet net goruculerin gomcesini begenmemesi...
Soru gorumcem okuma yazma bilmiyor degil.
Cevap vermek icin okumak yerine anlamak icin okusaniz uslubunuzda farkli olurdu.
Ben universite mezunu biri olarak nasil cahilligi ovebilirim?
Ve ya okuma yazma bilmeyen anne olmasin deme hakini ne hadle kendim de bulabilirim?
Bu kadin okumamissa altin ya buyuk travma vardir ya da egitim hakkini elinden almis bir aile vardir.
Buni sorgulamakta bana dusmez soru neyse fikrimi o yonde beyan ederim.hayirli geceler...

SOyle dusundum, 2017 de hala okuma yazma bilmiyen biri cacuklarima nasil anne olacak diye vazgecebilir insanlar.okuma yzma bilmemesi gercekten on yargiyla yaklasilacak bir sey bence.

Ayy koptumm :)

Amaan bi tuhafsınız.!
Mune lütfen konuyu kilitler misin konu saptirildikca saptirıldı.
yoooo sapıttırılmadı
insanlar düşündüklerini yazıyorlar
siz işinize gelenleri cevaplıyorsunuz
mesela ben bir yorum yaptım kaç tane soru sordum hiçbirini cevaplamamışsınız
anca işinize gelenlere cevap
sonra da sıkışıldı mı konumu kapatır mısınız

Arkadaşlara katılıyorum aslında kendisini yetiştirmesi gerek

kimse bu durumdan eğlenecek gibi gelmiyor..evlenmeyi düşünmekten önce ..okuma yazma öğrenmesi lazım..belkide onun için vazgeçiyorlardır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…