Fos çıkan görücüler..

bacım daha ne olsun okum yazma ogrensin. bu devirde kim okuma yazması olmayan birini ister.
yani buna kırılmasın ama yarın cocogu dogdugunda nasıl hastaneye götürecek? dolmuşa bile binemez.
lutfen bölgenizde okul veya halk egitimlerde okuma yazma kursu veriliyordur araştırın önce ögrensin sonra talipleri cıkar.

öncelikle okuma yazma öğrenip yarım kalan veya hiç başlamadığı okullarını bitirmeli ve tüm bunları yaparken siz arkasında olursanız herkes size destek olur

zihinsel bir engeli mi var görümcenizin ? delilik gibi yorumlamayın ama algılama zorlugu ? veya başka birşeyi ?
cunku gercekten okuma yazma bilmemesi anormal. eger bir rahatsızlıgı varsa evlenmemesi en güzeli olur.
ve evlilik sadece yemek yapmak, ütü yapmak el işi yapmak degil. karşmızda kendini her türlü ifade edebilen insanlar ararız. okuma yazma konuşma, hayata karşı bakış duruş önemlidir.

Sayfaları ara ara okudum herkes gereken şeyi fazlasıyla söylemiş bir tekrarda ben yapmayacağım bütün herkes çok haklı önce kendi için okuma yazma bilmesi gerek benim annem sene 72 de sanırım ilk evlendiğinde okuma yazması yokmuş evin en büyüğü çocuk bakarak büyümüş hep iş güç okula gitmemiş evlendikten sonra TV de dersler çıkarmış o zamanlar kendi kendime öğrendim der, zor değil isteyen herkes yapabilir hayatın ne getireceği belli olmaz ölüm var kalım var insanın kendine yetmesi gerekir

Acil okuma yazma öğrensin
İnan bu daha büyük bir dert
Binecegi otobüste dahi numarayı okuyamazsa nereye gider bu kadin
Evlendiği adamın işi çıksa nasıl baş eder bit başına

Biz okuduk da ne oldu diyenler olmuş.
Pes..
Eğitim her daim şart

aklıma geldi de baktım online okuma yazma dersleri bile var

açın karşısına esra erol izleyeceğine onu izlesin indirin cd ye atın ya da usb belleke atın tvye takın tekrar tekrar izlesin

biraz öğrendikten sonra belki bi heves güven gelir eğitim kurslarına devam eder

siz gayet güzel ve akıcı olarak kadınlar kulübüne üye ve güzel yazan bir bayansınız. siz neden kendisini teselli etmiyorsunuz? kafası dağılsın die dışarlarda bir şeyler yapmıyorsunuz. ve en can alıcı durum okuma yazma öğrenmesi için teşvik etmiyorsunuz. evlenmek istiyor ise evlilik programına çıksın. bunu asla gülmek eğlenmek için yazmıyorum. gayet güzel kısmetleri gelir birine evet der. bence esra erola çıksın.
ayrıca her şeyin hayırlısı inş kalbine göre bulur.

görücüler okuma yazma bilmiyorsa zeka geriliği var falan zannediyolardır. bu devirde öğrenemeyenler zihinsel yetersizlik yaşayanlar çünkü.
benim annemide dedem okula göndermemiş ama annem 12-13 yaşında abilerinden sora sora öğrenmiş, gayet iyi okur, okula gidenlerden daha iyi. taa annem zamanında annemden bir görücü ilkokula gitmedi diye vazgeçmiş, annem 60 yaşında.

Konunun gercekliginden şüphe duymaya başladım. Konu sahibi daha ilk mesajında çok normal bir şeymiş gibi okuma yazma bilmiyor, ben okuyacağım ona yazmış. Bir de sanki biz söyleyene kadar görücülerin "fos" çıkmasının okuma yazma bilmemediyle alakalı olduğunu dusunememis de konu açmış. Sanki fos olan görücülermis gibi. Okuyanların başı göğe mi erdi temalı mesaji ve 1 2 mesajdan başka cevabı da yok. Çok garip geldi.

Yirumunuzun bir kismina katiliyorum fakat bir kismina katilmiyorum

Doguda dogup buyumus biri olarak sizin dusunceletinkzi orneklendireyim

Konu sahibinin hirumcesi 35 yasinda evet o donemlerde diyarbakirda o gorumce gibi okumayan yuzlerce kiz vsrdir ne yazikki ama o doneme gorede tahminen en gec 18-20 lerde evlenilmis oluyordu
O zansnlarda pek onemsenilmeyen birsey su zamanda oralarda dahi onemseniyor

Misal yakin bi akrabamiz kendi kizlarida ilkokul mezunu universite okuyan oglunun ilkokul mezunu fakat kendini yetistirmis bi kizla gorustugunu ogrenince su sekilde yorum yapmisti

Benim oglum okumus yarin oburgun meslek sahibi olacak geliniminde okumus meslek sahibi olmasini isterim demisti

Yani o sartlarda yasamis hatta kendi kiz evladinin dahi okumasina karsi bi insan dahi gelini okudun istiyirsa

Bence gelen goruculerde bunu problem edebilir

Bu arada 80 yaşındaki anneannem oğlum durmuyor diye ona kitap okumuş

Tabii kadın W harfini bilmediği için M demiş Willy Milly olmuş

Oğlum 3 yaşında idi sessizce baba gelip büyükanneanne Willy ye Milly dedi demişti

Ona yorum yapmamış ayıp olmasın diye bana alçak sesle söylemişti

Bunu anlattığım herkes de anneannen nerede okuma öğrenmiş dedi okulda öğrenmiş tabii ki 1936 doğumlu iç Anadolu da küçücük bir ilçede büyümüş

madem öğretmensiniz
Keşke buraya görümcemi nasıl evlendirebiliriszden ziyade, görümcemi okuma yazma öğrenmeye nasıl ikna edebilirim diye konu açsaydınız.
Bana kalsa evlilikten önce halletmesi gereken çok çok şey var..sadece okuma değil! Ama defalarca söyledim yine söylicm kızın buna asla niyeti yok..cocuk değil ki zorla ikna edeyim..benden 9yas büyük.!

Sen de masLlah hem tip okuyorsun!
Hem muge anli izliyorsun
Hem kk takiliyorsun
Hem sinaninla geziyorsun
Bu arada ne ara ders calisyorsun cozemedim gun bitti cunku:)
Konu sahibi bazi seyler nasip kismet ins. Gorumceniz gonlune gore biriyle kurar yuvasini

Eş mi arıyorum dedim :)) görücüleri sürekli bi bahaneyle gelmedikleri için ve üstüne dün gece yine aynı şekilde olumsuz cevap gelen görücülerden dolayı çok üzülen gorumceme "Teselli" istedim sizlerden..Hatta o kadar konuştum ki ardından "hadi gel kk da paylasalim tarafsiz gozler sana ne diyecek gorelim" dedim ki ikna oldu buraya yazdim..

Bence de bana, bize masallah

Bence de bana, bize masallah
Aynen masallah tanidigim tipcilar baslarini dersten kaldiramiyor.dedesinin cenazesine gitmedi dersleri oldugu icin tip okuyan kuzen.
Masallah siz heryerdesiniz
Konu sahibi gorumcenize okuyacakmissiniz evlilik kiamet isi birazda sosyalik gerektiriyor halk egitimin kuralari oluyor mutlaka bir alanda becerisi vardor o yinde kursa gitse birilelri ile tanisir belki vesile olur

E siz madem yazilanlari goruyordunuz neden kimseye cevap yazmiyorsunuz???

Vazgectiler nedir ya?? Pazardan elmami seçiyorlar! Yok kilolu yok zayıf. . Kafamız uymadı vs. gibi kırıcı olmayan bahaneler daha iyi olur. Insanlar ne hale geldi ya.

E siz madem yazilanlari goruyordunuz neden kimseye cevap yazmiyorsunuz???
Görmüyorum sürekli nete girmediğim için:) şimdi açıp okudum yazılanları..
Çok agresif bi toplumuz onu anladım.. herkes ya bana sarmış ya birbirine :) olaydan uzaklaşılmış.Teselli istemiştim sadece..Ya da yazılanları bn de biliyor ve fazlasıyla kızı uyariyorum..Lafim genele yanlış anlamayin.iyi geceler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…