Fos çıkan görücüler..

35 yaşındaki bir insanın 2017 yılında okuma yazması olmaz hiç aklım almadı. Hiç telefon, bilgisayar da mı kullanmıyor ne yapıyor hiç mi gücüne gitmez bir insanın oturayım 2 satır öğreneyim diye.
Benim babaannem 40 ınden sonra öğrenmiş okuma yazmayı. Sırf televizyon izlerken çıkan yazıları okuyamıyor, dedem de yanlış okuyup kendisini kandırıp dalga geçiyor diye:) Bu dediğim 30 sene önceki mevzu, 80 ler falan.
Günümüz teknolojisini, yaşam standartlarını düşününce görümcenin kafası 80 li yıllara bile gelememiş henüz.

Düşünsene tarih öncesi çağlarda bile insanlar bir şekilde iletişim kurmak için birşeyler yapmış, sonucunda yazı ortaya çıkmış. Millet uzaya turlar düzenliyor ve evlenmelik hanımefendi ne gereği var diyor

Neyse belki de evlenmemesi hayırlıdır.

okuma yazmasinin olmamasi bana cok tuhaf geldi bu devirde ve bu yaşta...

Evlenip anne olmak istiyor ama evladina 1 gram katkisi olamayacak bir anne...

once okuma yazma ogrenmesi sart ondan sonra evlilik anne olmak vs. bunlari dusunsun...

Bu konu çok tuhafıma gitti.
35 yaşına kadar okuma yazma öğrenmemesini anladım da, bu kadın hiç mi otobüse minibüse binmiyor? Hiç mi bakkal market etiketi okumuyor? Fatura yatırmıyor mu? Kargo geldiğinde imza atmadı mı? Bankada bir yerde işi olmadı mı? Akıllı telefon kullanmıyor mu? Akıllıyı bırak normal telefon rehberindeki insanları nasıl okuyor?
Nerde yaşıyor görümceniz 10 kişilik dağda izole bir yerde mi?

bende bunları oldukça merak ettim
lütfen konunuza kısa sürede yapılan yorumlara cvp verir misiniz konu sahibi?

Hayatını nasıl sürdürüyo?
Okuma yazma olmadığı için evden çıkmıyodur. Parayıda tanımaz mecbur tv izler.
Sizde öğretmensiniz zorlada olsa öğretmeniz gerekirdi kitabı defteri atsa neolur kalem kağıt yeterdi size.

Yalnız kaldığında neyapıcak anne baba siz olmasanız? O çok sevdiği tvyide izleyemez elektrik kesilir nasıl gidip yatırıcak

Evlenmesin lütfen kendine faydası yok dünyaya getiriceğine hiç olmaz.

Konu sahibinin rumuzundan anladığım üzere kendilerinin Diyarbakır'da yaşadığını tahmin ediyorum. Söylediklerim çarpıtılmasın ama şehir merkezinde falan yaşamıyor olabilir görümcesi ve malum bazı bölgelerimizin okuma yazma oranı Türkiye geneline göre biraz düşük.Yani kısacası bu görücü olayının okuma yazma ile hiçbir ilgisinin olmadığını düşünüyorum ben. Evet bana göre de çok önemli bir konu ama bu konuya kendisi takılmamış bile, daha önem verdiği şeyler var. Biraz ona göre yorum yapıp konu sahibini alakasız konularla muhatap etmeyelim bence. Neticede kendisi de sizinle aynı fikirde ve söylemiş ben öğretmek istedim ama istemiyor diye.

Bence koca aramak yerine okuma yazma öğrensin

35 yaşında okuma yazması olmayan cahil kadını kim ne yapsın ki. yarın bir gün çocuğu olsa nasıl yardım edecek okuluna ödevlerine. bence ret edenler bunu düşünüp ret ediyordur kilosundan değil.

Ivedilikle okuma yazma ogrenmeli.
Calismali da ayni.zamanda.
Kendisine yardimci olmak.istiyorsaniz bunu yapin.
Profilinizde ogretmen olduguz yaziyor,eger oyleyse cok sansliymis bayan.
Siz ona cok iyi gelebilirsiniz.

bir arkadas yazmış mesela telefon da kullanamaz bu insan
72 yaşında anneannem tablet kullanıyor ekitap okuyor takip ettiği dergiler vs. var

Canım görücü giden aileler bi kızın herşeyine bakarlar.. güzellik, hamaratlık, eğitim durumu.. hadi biriyle aşık olup anlaşıp evlense tamam ama görücü işi farklı.. neticede görümceniz evlenip ilerde anne olucak.. nasıl derslerine yardımcı olucak evlatlarının? Eşiyle nasıl mesajlaşacak Bu en basit örnek. . Büyük konuşmiyim ama okuma yazma bilmeyen biriyle oğlumun evlenmesini istemezdimç bilmiyor olabilir ama 35 yaşına kadar öğrenip en azından ilkokulu dışardan bitirmesi lazımdı.. kimse için olmasa da kendi için. .

Ona okuma yazma öğrenmezse kimsenin onunla evlenmeyeceğini söyleyin. 1 haftada okuma yazma öğrenir. .

bu zamana kadar okuma yazma bilmemenin zorluklarıyla her yerde karşılaşmıştır. nasıl oluyoda okuyanların başı göğemi erdi gibi bi cümle kurabiliyo. bu şekilde nasıl yaşıyo gencecik insan.

35 yaşında bir kadının okuma bilememesi gerçekten çok tuhaf.

Ancak 35 yıl önceki Diyarbakır'da yaşam şartları ve gelenekler düşünülürse beklenen bir durum kız çocuklarının okula gönderilmemesi.

Ama yaptığı yorumlardan anladığım kadarıyla görümcenizde de hiç istek yok, istese halk eğitime okuma-yazma kursuna gidebilirdi.

Iyide bu durumda fos çıkan görücüler değil ki...
Bu devirde erkekler üniversite mezunu çalışan arıyorken okuma yazma bilmeyen görümcenizin hiç şansı yok. Önce okumayı yazmayı öğrensin evlilik için değil kendisi için..Siz bile öğretebilirsiniz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…