Fotograflarini silmemi isteyen eski arkadas

İkbal Gürpınar var, kendisini çok severim. Sabah programları yapardı. Bir sürü kitabı var. Eski kitaplarının kapağında açık fotografları var. Napacaktı kadın? Kitaplarını mı toplatacaktı. İnsanlar zaman içinde radikal kararlar alabilir ama herkes kendi geçmişini de kabullenmek zorunda. Kendi sayfasında paylaşmasın ama bir başkasının özgürlük alanına müdahale edemez.

Eklentiler

• 7C249A7D-41C2-4BDA-8F1B-F1A323F8B4FE.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 52
  • C9B55093-165B-41E8-B5E6-9BE01FC7A5EB.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 54
KVKK kapsamında fotoğraflar da kişisel veridir. Kişilerin kişisel verilerinden olan fotoğraflar kişinin izni ve muvafati dışında işlenemez ve kullanılamaz.

Yani resmi olarak da hakkı var

Tabii ki onun izni olmadan paylasmadim. Izin alip, paylastiktan sonra kamuya acik oluyor uzgunum. Bu katildiginiz etkinliklerdeki fotograflar icin de gecerli. Once izin verdiyseniz sonra silin diyemezsiniz.

Arşivlemişsinizdir umarım. Silmezdim ben

Tabii ki onun izni olmadan paylasmadim. Izin alip, paylastiktan sonra kamuya acik oluyor uzgunum. Bu katildiginiz etkinliklerdeki fotograflar icin de gecerli. Once izin verdiyseniz sonra silin diyemezsiniz.
Bu kadar önemli mi o fotoğrafınızın görünmesi bu neyin inadı anlamıyorum

KVKK kapsamında fotoğraflar da kişisel veridir. Kişilerin kişisel verilerinden olan fotoğraflar kişinin izni ve muvafati dışında işlenemez ve kullanılamaz.

Yani resmi olarak da hakkı var
Kendisinin şahsi fotografı değil. Mezuniyet fotografı.
Mesela ben boşandım. Ayrıldığım kocamın benle fotograflarını paylaşmak istemiyorum. Evet bu Kvk kapsamında. Ama 90 mezunu İtü’lüler diye bir fotografı paylaşmak Kvk olmuyor.
Ben inada bindirir sileceğim varsa da silmezdim.

Silerim tabiki.
Her ne sebepten olursa olsun biri istemiyorsa silerim fotoğrafları.

Ben sezeryanla doğum yaptım. Hastane kendi sayfasında paylaşmak için benden imzalı izin istedi. Bu Kvk Benim mahremim. Ama açık alanda, topluca bir fotograf Kvk kapsamına girmez. Öyle olsa kimsenin ne düğünü, ne mezuniyeti, hiçbir özel anısı kalmazdı.

Tabii ki var tek fotograflarim. Ama hepsinin yeri ayri.
Ikili fotonuz varsa yada 3 lu 5 li silin bence.
Izni yok arkadaşınızın sonuçta.
Zaten bence yasak olmalı foto paylaşımı .
Ben istemiyorum belki paylaşılmasını izin alınmalı.
Bir arkadaşım pat diye ikili cekildigimiz fotoyu paylaşmıştı sildirdim hemen
Bir sorulması lazım.
Ben sorarım mutlaka önce

Ve evet tabii ki de onemli. Kisisel sayfamda neyin onemli olup olmadigina da ben karar vermeliyim.
Başkası sizin kişisel sayfanızda olmak istemiyor.. özgürlük sadece sizin değil ve eminim arkadaşınız sizinle görüşmemekte haklıymış

Özgürlük, başkasına zararlı olmayacak her türlü kullanımda bu- lunmaktır. Kişisel özgürlüğe sınır olarak, başkalarının özgürlük sınırı gösterilir. Bu sınır ancak yasa yoluyla saptanır ve belirtilir. Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisi: Madde 4- Özgürlük, başkasına zarar vermeyen herşeyi yapabilmeye dayanır.

Tabii ki sordum. Her seferinde sorarim. Sormadan story bile paylasmam. Ama 10+ yil oncesinin fotograflarindan bahsediyoruz, ve biz uzun senelerdir gorusmuyoruz benim kapandigindan bile haberim yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…