- 22 Kasım 2010
- 11.325
- 20.375
- 598
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Ne münasebet silmezdim tabi.. Yaptığı saygısızlık.Herkese merhaba,
Benim cok uzun senelerdir gorusmedigim bir arkadasim vardi. Gecenlerde beni instagramdan eklemis. Bugun de mesaj atmis taaa 10 sene onceki fotograflarimiz varmis instagramimda en altlara inmis gormus, ben unutmusum bile. Bizim gorusmedigimiz surede kapandigi icin acik olan fotograflarini silmemi istedi.
Once bir sey dusunmedim saygi duydum tamam dedim ama silmeye baslayinca kendi mezuniyet balo fotograflarimi, sehir disi gezisi fotograflarimi bile silmek durumunda kaldim. Ve bu beni huzursuz etti. Ortak arkadasimiz yok, ve o kadar asagiya inip fotograflarimiza bakacak kimse oldugunu sanmiyorum.
Siz olsaniz ne yapardiniz, siler miydiniz? 16 haftalik hamileyim hormonlar beni biraz degistirdi o yuzden de huzursuz hissediyor olabilirim.
Bende senle aynı fikirdeyim katip. Benim anne tarafı sülalem kapalı. Bir kuzenim imam hatip mezunu. Diğer kuzenim o zamanlar üniversiteler türbanlı kabul etmediği için başını açmamak için Fatih Üniversitesinde okudu. Ee haliyle de herhangi çekinceleri olmadı.Koca buldu heralde ya, benim çevremde hep koca bulup kapananlar bu tribe girdi, ben kendi isteğimle 17 yaşında başörtü taktım hiç foto kovalamadım sağda solda.
zaten sorun ne biliyor musunuz, bazı kapalı kişiler artık ne hırsla yada baskıyla kapandıysa açık hallerine yada acık insanlara tahammülsüzlüğe girip kök söktürmeye başlıyorlar.Bana sacma geliyor bu ben de kapalıyım lisede açıktim yıllıkta fotograflar var kisa elbiseyle maşalı saçlarla o mantıkla bakarsak herkesten yıllıkları atmasını rica etmem lazım.Kendimiz açık fotoraflarimizi kaldirsak yeter baskalarına kaldır deme hakkımız yok bence ama insan rica edilince de bir sey diyemiyor anliyorum
Fotoları ozelime atar silerdim ben olsamHerkese merhaba,
Benim cok uzun senelerdir gorusmedigim bir arkadasim vardi. Gecenlerde beni instagramdan eklemis. Bugun de mesaj atmis taaa 10 sene onceki fotograflarimiz varmis instagramimda en altlara inmis gormus, ben unutmusum bile. Bizim gorusmedigimiz surede kapandigi icin acik olan fotograflarini silmemi istedi.
Once bir sey dusunmedim saygi duydum tamam dedim ama silmeye baslayinca kendi mezuniyet balo fotograflarimi, sehir disi gezisi fotograflarimi bile silmek durumunda kaldim. Ve bu beni huzursuz etti. Ortak arkadasimiz yok, ve o kadar asagiya inip fotograflarimiza bakacak kimse oldugunu sanmiyorum.
Siz olsaniz ne yapardiniz, siler miydiniz? 16 haftalik hamileyim hormonlar beni biraz degistirdi o yuzden de huzursuz hissediyor olabilirim.
Hangimizin günahı yokki?neye tövbe etmiş?
günahkarmıymış öncesinde?
Eline su dökemeyiz :)Bu kelimeyi ilk kez kullanacağım, tam bir kezbansın.
Ya bende sosyal medya kullanıyorum. Bende üniversite mezuyum ayrıca da klüp sporcusu olduğum için çok il gezip bir sürü resimler çekinirdik arkadaşlarla ama sosyal medya hesabımda kimseye ait resim yok. Böyle muhabbetlere düşmemek için hiç koymadım. Yani yıllarca görmediğiniz biriymiş zaten istemiyorum deyip arkadaşınızı silin.
Aynen öyle kafam öyle rahat kiBenim de sosyal medyamda kimseyle fotoğrafim yok. Toplu cekilen ya da biriyle cekildiğim fotograflari hikaye olarak atarim kendi kalkiyor zaten.
Ama konu sahibi yerinde olsam toplu mezuniyet fotolarini kaldirmazdim.
Aynen öyle kafam öyle rahat kiben mezuniyet falan da koymadım hiç. Düğünde bile eşimle olanları koydum sadece
Ah bana dış çekim demeAynen benim de sadece esimle var. Dugunden de foto yok sadece dış cekimden eşimle foto var bir kac.
Benim dinim İslam. Tesettür İslamın bir emridir ve buna uymayan günahkâr olur. İslama inanmayanları bağlayan bir durum değil yani, siz isterseniz üzerinize alınmayın.neye tövbe etmiş?
günahkarmıymış öncesinde?
O zaman bu konuda hassasiyeti olan insanlar kimseyle fotoğraf çektirmesin, toplu fotoğrafların arasına dahil olmasın. Diğer tarafında kendi özgür düşüncesine göre paylaşmak istediği fotoğraflara kısıtlama getirmemiş olur. Özgürlükse bu kişinin fotoğraf paylaşmak istemesi/paylaşması da özgürlük. Toplu bir fotoğraf karesine giriyorsan, bunun bir yerler de paylaşılma ihtimalinin düşünülmesi gerekir. Sosyal medyada olmasa bile bir aile albümünde, okul albümünde vs. Yani bunu tamamen kısıtlamak çok zor.Başkası sizin kişisel sayfanızda olmak istemiyor.. özgürlük sadece sizin değil ve eminim arkadaşınız sizinle görüşmemekte haklıymış
Özgürlük, başkasına zararlı olmayacak her türlü kullanımda bu- lunmaktır. Kişisel özgürlüğe sınır olarak, başkalarının özgürlük sınırı gösterilir. Bu sınır ancak yasa yoluyla saptanır ve belirtilir. Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisi: Madde 4- Özgürlük, başkasına zarar vermeyen herşeyi yapabilmeye dayanır.
konuyu saptırmayınSaygısız mıı
Ya canım benim saygıyıda senden öğrenecektim zaten hey Allahım ya sizin gibilerden ne kadar çok var ya durduk yere yırtık dondan çıkar gibi çıkıyosunuz ve insanlara saygısız bilmem ne gibi tabirler yakıştırıp duruyorsunuz.. peki siz insanları tanıyıp bilmeden saygısız vs olduğuna nasıl karar veriyorsunuz hadi verdiniz bunu alenen karşınızdakine söyleme hakkını size kim veriyor.. Allah aşkına nerde ürüyosunuz siz ya koloni gibisiniz sizi kim çoğaltıyo acaba çok merak ediyorum.. yahu ben kendimce yorumumu yapmışım üstelik tırnak içinde ironi bir cümle kullanmışım kimsenin şahsına hakaret etmemişim kimseyi aşşağılamamışım.. ben olsam böyle derdim diye tırnak içinde belirtmiştim..
Peki siz kalkıp ta bana saygısız deme cürretine nasıl erişiyorsunuz kardeşim.. Allah aşkına bi bitmediniz ya
Neymiş hallenme dediğim için saygısız olmuşum peki siz bilip bilmeden bana saygısız dediğiniz için üstelik sizinle konunun uzaktan yakından alakası yokken sizinle hiçbir muhataplığım yokken bana SAYGISIZ diye hitap edince çok mu SAY GI LI oldunuz şimdi...
Yaaaa sabııırrrr......
Benciller toplanmış ağız birliği yapıyor.. Ay çok gülesim geldi. İşlerine geldiğinde herşeye özgürlük derler ama karşı görüş olunca bi Kezban bi bağnaz oluyor zaten milletBaşkası sizin kişisel sayfanızda olmak istemiyor.. özgürlük sadece sizin değil ve eminim arkadaşınız sizinle görüşmemekte haklıymış
Özgürlük, başkasına zararlı olmayacak her türlü kullanımda bu- lunmaktır. Kişisel özgürlüğe sınır olarak, başkalarının özgürlük sınırı gösterilir. Bu sınır ancak yasa yoluyla saptanır ve belirtilir. Fransız İnsan ve Yurttaş Hakları Bildirisi: Madde 4- Özgürlük, başkasına zarar vermeyen herşeyi yapabilmeye dayanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?