• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 🍀Umudumuz Anne Olmak 🍀

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rahim mukozasının çizilmesi yaralanan dokunun yenilenme sürecine yol açar. Bunun sonucunda daha çok beyaz kan hücresi dokuya yönelir. Ardından bu beyaz kan hücreleri yerel olarak büyüme faktörleri ve sitokinler salar, bundan dolayı muhtemelen endometriumda ek genler de etkinleştirilir. Bu süreçler ile embriyonun rahim mukozasına implantasyonunun kolaylaştırılması hedeflenir.

Yani dollenme kolaylaşıyor
Hoay maşşallah.

Benim rahim hafif kemerli yapıdaydı üstte çıkıntı vardı onun için yaptılar histeroskopi. Yüzde 50 düşük ya da erken doğuma sebep olabilirmiş. Olmayadabilirmiş. Ben risk almak istemedim. Hsg fotom var tüp bebek konumda direkt baksan görürsün çıkıntıyı mesela.
İnşallah sizin için hayırlı olur. Ben de bunu rahim genişletmek için biliyordum😊

Rahim mukozasının çizilmesi yaralanan dokunun yenilenme sürecine yol açar. Bunun sonucunda daha çok beyaz kan hücresi dokuya yönelir. Ardından bu beyaz kan hücreleri yerel olarak büyüme faktörleri ve sitokinler salar, bundan dolayı muhtemelen endometriumda ek genler de etkinleştirilir. Bu süreçler ile embriyonun rahim mukozasına implantasyonunun kolaylaştırılması hedeflenir.

Yani dollenme kolaylaşıyor
O zaman çok güzel bir şey bu😍😍😍 teşekkür ederim o kadar güzel ve detaylı yazmışsın ki eline sağlık.

Aselhannn Aselhannn doktorumun bana dediği olay şu: Rahim duvarları yanlardan hafif dar. Bu şekilde hamile kalan insan da var ama senin 2 seneyi geçtiği için bu ihtimali elemeliyiz. çizik atınca vücut hücreleri o bölgeye hücum ediyor tamir edebilmek için. Dolayısıyla birçok protein, yeni hücre filan oluşuyor ve bebek daha güzel tutunuyor. zaten babalar gibi hormon kullanıyorsun ameliyat sonrası.
Anladm canm çok tskler. Zaten bemm embryolar hep 5. Gün embryolarydi çift embryo transfer edildi kalitesi 4ab idi ama tutmadı doktor şaşıyor tutması lazm diyor e rahimde iyi durumdaydı neden tutunmadgni bulunamyor maalsef 🤦‍♀️🤦‍♀️

Kanka taksamda takmasamda bizimki doğal yoldan olmaz . Yani o açıdan takmıyorum . Olmamasını takıyorumda ay bu ay gebelikmi var diye takmıyorum anlata bilmişimdir umarım 😌
Neden doğal yolla olmaz diyosun. 🤦🏻‍♀️ Deme öyle nasip tanımını kapatma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X