Boş zamanlarimda "Saraylı nin korkunç hayal dünyası"nı okuyorumTavsiye ederim sen de gul.. Omru uzatiyormus.. Bir kahkaha bir kilo pirzola eder derler, hic duymadin mi?
Uslubumda birsey yok, ne demem gerekiyorsa onu yazdim. Yakistirdiysan niye sasirdin ki ben hasa deyince? Neyse, sana da iyi geceler..Bu nasıl bir üslup böyle? Boşuna karışmıyor buralar.. İşime gelen gelmeyen? Ve ben sana haşa kelimesini, imanı yakıştıramamışım öyle mi? Sen beni kendinle karıştırıyorsun anladım. Keşke yazsaydın da uçukluyor mu uçuklamıyor mu görseydin. Sana iyi geceler diliyorum.
E sözün bittiği yerde
can kurtarır
gül gül
Canım verdıgın şınke baktım ama azerıce yaxılmış oluyamadım buran yazarsan soylemek ıstedıgını anlarım cunku 2 kere denedım oluyamadım buarada tlf gıyorum eksık yazmışsam affola
Evet işte tam da böyleAtayiz e niye bu kadar taktiniz?. Ben bu forumda bizzat bi cok kez yazmisimdir. Amacimda ateistlerle değil "dinci"lerle dalga gecmekti. Ve eminim herkes de gördü. Hadi atayizler bunu da aciklasin kalibini bilmiyorum demeyin lütfen
Meryem de Merveyle ilgiki farkli dusunceleri oldugu icin ona takılıyor arada. Bunda buyutulecek saygisizlik sayilacak bir sey yok
Kafirleri öldürün neden diyor?
Savaş, arbede adı herneyse üç şekilde vuku bulur diyebiliriz. 1.Kendisine saldırana pasif kalarak 2.kendisine saldırmayana saldırarak 3.kendisine saldırana saldırarak
İslam 3. maddedeki hallerde öldürmeyi emreder. Asla diğer kitaplarla aynı kefeye konamayacak hükümler. Yoksa siz gül mü uzatırdınız?
mervecik01 çıkalım dinden islamdan, en basit örnek kurtuluş savaşına gidelim..Yunanlıları öldürdük, ingilizleri öldürdük, fransızları öldürdük..Savaş halindeydik zira. Vatan gaspedilmişti.
İnsanlıkta öldürmek var mı? Farklı milletten ya da ırktan insanlar birbirlerini öldürüyorlar mı? Hayır..Ama savaş hali başka.
Kuran kafirlerin zulm ve baskısından bahseder..Hatta der ki onlar sizle savaşmadığı sürece siz de savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa savaşın ve onları öldürün..Kuran en mantıklı hükmü vermiştir burada.
Biraz ilkokulvari bir mesaj oldu ama başka örnek bulamadım :)
Bunun mantığını anlamak çok zor değil.
Kuranda yazılandan, bazı güruhlar "inanmayanları yakaladığınız yerde öldürün" anlamı çıkarıyorsa bu islamın sorunu değil.
Evet epey ilkokulvari olmuş ama ne olursa olsun bu açıklamaları son yapacagınız kişi bile degilim ben çünkü şu sitede ''kimse şiddeti hak etmez'', ''savaşlar hep kötüdür'' gibi düşünceleri savunmayan tek kişiyimdir herhalde.
Sadece savunma amaçlı zannediyorsunuz, öyle anlatırlar tabi fakat olay bu degil. İslam, baskıcı siyaset izleyen, fethetmeye ve asimile etmeye yönelik bir ideolojidir.
Şimdilik çok uzatmıyım... En azından bikaç ayeti gidip sakin bir kafayla okuyun sonra ne dedigimi anlayacaksınızdır zaten... Yani öyle umuyorum; Enfal/39, Tevbe/29, Ahzab/27
mervecık sen eyetlere tek olarak bakıyorsun halbuku butunuyle bakmak gerekıyor işte bı ornek verımEvet epey ilkokulvari olmuş ama ne olursa olsun bu açıklamaları son yapacagınız kişi bile degilim ben çünkü şu sitede ''kimse şiddeti hak etmez'', ''savaşlar hep kötüdür'' gibi düşünceleri savunmayan tek kişiyimdir herhalde.
Sadece savunma amaçlı zannediyorsunuz, öyle anlatırlar tabi fakat olay bu degil. İslam, baskıcı siyaset izleyen, fethetmeye ve asimile etmeye yönelik bir ideolojidir.
Şimdilik çok uzatmıyım... En azından bikaç ayeti gidip sakin bir kafayla okuyun sonra ne dedigimi anlayacaksınızdır zaten... Yani öyle umuyorum; Enfal/39, Tevbe/29, Ahzab/27
Açık ve net bir soru soruyorum. Bu ayetler terörü mü emrediyor?
Dinden çıkalım diyorum..Daha da kişiselleştirelim..
Ellerinde silahla adamlar evini bastı, işgal etti..Annene, kızkardeşine ya da eşine tecavüz etti(misal)..Ne yaparsın?
Ben de islam, sosyalizmle büyük paralellik gösteren bir dindir diyorum bir çok ayete bakarak..Hadi bakalım nasıl çıkıcaz bu işin içinden :)
Fetih, terör, asimilasyon... Evet bunları emrediyor.
mervecık sen eyetlere tek olarak bakıyorsun halbuku butunuyle bakmak gerekıyor işte bı ornek verım
Kâfir olanlara de: Kâfirliklerinden vazgeçerlerse geçmiş günahları örtülür, yarlıganır, fakat vazgeçmezler de savaşa kalkışırlarsa şüphe yok ki onlardan önceki hüküm ve kanun yürüyüp gidecektir enfal 38 ornek verıgı ayetın ustundekı ayet
Bir dönem konu dışı mesajdan ban olayı baya zirvedeydi o aralar itiraf etmeliyim kiMune ye bozulduğum oluyordu. Zamsn geçtikçe ve yazılanları gördükçe ona hak vermeye başladım. Ne üslup üslup, ne tavırlar tavır.
Hani o çok sevdiğimiz saygı kelimesinin anlamını kaçımız hakkıyla gösteriyoruz?
Lafa gelince hepimiz kendimizin olmayan fikre saygiliyiz, dinliyoruz vesaire... ya icraate gelince: Koskocaman bir 0.
Fransa ırkçılık ile ün yapmış ülkelerden biri gözümde. Asla kibirlerinden ödün vermedikleri gibi asla kendi inançlarından da ödün vermezler. Karikatür olayını kesinlikle tasvip etmiyorum. Neden: çünkü hassas olan bir konuda resmen kışkırtıcı davrandılar. El Kaide olmasaydı başka bir topluluk gene onlara bir şekilde saldırı düzenleyecekti. Sonrasında müslümanlar terörist gibi ithamlar çıktı ortaya. Evet dünya yüzünde çok sayıda terörist dini grup var. Bunların içinde müslüman adı altında terörist gruplar da revaçta. Bunun neden olduğunu düşündünüz mu? Sebep hep sorgulamamak.
Neymiş din sorgulanmazmış, günahmış falan filan. Nerede yazıyor bu? Hiçbir yerde.
Kuran'ı Allah bize okumak için göndermiş olmasına rağmen, onu duvara asıp bize hayır getirmesini bekliyoruz dünyaca.
"Siz okusanız da kelimeleriniz yetmez, bakın biz açıklayalım" diyen hoca grubuna kanıp okumak yerine onların sözlerine inanmayı seçiyoruz.
İtiraz edenlere ise onlar bizi aydınlatıyor diyoruz. Bu durumda kabul ettiğiniz noktaya ait bir soru sormak istiyorum: 'güneş mi ışık kaynağı yoksa ay mi?'
Kuran'ı ışık kaynağı olarak görmektense hoca grubunu görmeyi tercih ediyoruz.
Sonra çıkıp her yerde 'tek bozulmamış kitap Kuran' diyoruz.
*Madem tek bozulmamış kıtap Kuran neden okumaktan kendimizi alikoyuyoruz?
*Neden bizim anadilimiz Türkçe iken okuduğumuz her duayı sadece arapçasini okuyarak değerlendiriyoruz?
*Neden Kuran ölü kitabı değil de yaşayanların kitabı iken en çok dua ölü evinde okunuyor bürün toplumlarda?
İlim dini akıl dini dediğimiz dinde neden düşünmeye itmiyoruz beyinlerimizi?
Kusura bakmayın ama Kuran bozulmamış tek kitap olabilir buna sözüm yok fakat İslamiyet bozulmuştur. Ve ebediyete kadar da bu bozuk çarkın düzeleceğini sanmıyorum.
Açık ve net bir soru soruyorum. Bu ayetler terörü mü emrediyor?
Dinden çıkalım diyorum..Daha da kişiselleştirelim..
Ellerinde silahla adamlar evini bastı, işgal etti..Annene, kızkardeşine ya da eşine tecavüz etti(misal)..Ne yaparsın?
Ben de islam, sosyalizmle büyük paralellik gösteren bir dindir diyorum bir çok ayete bakarak..Hadi bakalım nasıl çıkıcaz bu işin içinden :)
O zaman seninle bu konuda tartışacak bir şey yok. Asimile etmeye çalışıyorsun beni
Ağlamak istiyorum, sonunda Allah'ım sonunda hak verenler çoğalmaya başladıııı
Bu arada nasılsa yakın zamanda dini mevzular artarak çoğaldığından ve yorumlarda da ayar kaçtığından cımbızımla buluşanlar olacak, o yüzden az biraz konuyu dağıtıp sabahları ev ahalisini kaldırdığım türküyü söyleyeyim
Horozuuuummmuuuuu kaçırdılaaaaarrrr daldan dala uçurdular, suyunu da pilav pişirdiler
Mesaj alındı mııı
Ağlamak istiyorum, sonunda Allah'ım sonunda hak verenler çoğalmaya başladıııı
Bu arada nasılsa yakın zamanda dini mevzular artarak çoğaldığından ve yorumlarda da ayar kaçtığından cımbızımla buluşanlar olacak, o yüzden az biraz konuyu dağıtıp sabahları ev ahalisini kaldırdığım türküyü söyleyeyim
Horozuuuummmuuuuu kaçırdılaaaaarrrr daldan dala uçurdular, suyunu da pilav pişirdiler
Mesaj alındı mııı
Yorumumda dine getirmeyin yazıyor mu mervecik?Dine mecburen geliyor. Gelmemesi imkansız.
Ya diyorum ki olayın ''evini bastılar, ailene tecavüz ettiler'' ile bir ilgisi yok. Sen hala oradasın. Durum bu degil.
Ahzab/27'ye bak orada ne diyor; ''size onların topraklarına(ülkelerine), mallarına ve ayak basmadıgınız evlerini size miras kıldı''
Ayak basmadıgınız evleri derken başka ülkelerden, başka topraklardan bahsediyor. Gidin oraları fethedin diyor. Gayet basit.. sakin kafayla okuyun...
Tevhe/29 a bakarsan, Allah'a inanmayanlarla, onun kanunlarını kabul etmeyenlerle savaşın ve en azından cziye alana kadadar öldürün diyor. Eger islamı seçerler ya da cizye verirlerse saldırmayın diyor. Yine fetih yine asimilasyon...
ama bu sadece Müslümanlık için geçerli değil..fransaya göç eden Cezayirlilerde asimile olduklarını söylüyorlar..Nedense bu söz hep bu durumlarda söylenir. Mesela ''köle azad edilmesi'' konusunda hiç kimse ''bütünüyle bakman lazım, onun gerisinde başka şey yazıyor'' demez. Halbuki köle azadı konusunda yapın bunu en basitinden çünkü köle azad etmek teşvik edilmez, bu bir cezai yaptırım olarak uygulanır islamda.
neyse... Enfal 38-39 da diyor ki; Eger kafirler kafirliklerinden vazgeçerse (yani müslüman olurlarsa) bir şey yapmayın... Gördügün gibi yine asimilasyon emrediliyor. Eger asimile edemediyseniz öldürün, eger asimile oldularsa, islamı seçtirlerse öldürmeyin deniyor. Sakin kafayla okuyun ayetleri.
Ya diyorum ki olayın ''evini bastılar, ailene tecavüz ettiler'' ile bir ilgisi yok. Sen hala oradasın. Durum bu degil.
Ahzab/27'ye bak orada ne diyor; ''size onların topraklarına(ülkelerine), mallarına ve ayak basmadıgınız evlerini size miras kıldı''
Ayak basmadıgınız evleri derken başka ülkelerden, başka topraklardan bahsediyor. Gidin oraları fethedin diyor. Gayet basit.. sakin kafayla okuyun...
Tevhe/29 a bakarsan, Allah'a inanmayanlarla, onun kanunlarını kabul etmeyenlerle savaşın ve en azından cziye alana kadadar öldürün diyor. Eger islamı seçerler ya da cizye verirlerse saldırmayın diyor. Yine fetih yine asimilasyon...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?