Ben seninle niye ugrasmak icin and iceyim ki? Kisacik bir cevap yazmistim sadece, gene kisa olacak bu cevabim da, iki saat Kurandan ayet getirmeyecegim, Muhammad suresi, Bakara suresinde cevaplarini bulursun. Islam dininde muslumanligin sartlari ve islamin sartlari belli, Sahadet getirmis bir insan Kuran ayetlerinden senin anladiginin tersini anliyor diye dinden cikmaz Islamda.. Islam dininde afaroz yoktur. Islamin kafir dedigi Allahin varligini ve birligini inkar edendir, Allaha sirk kosandir, insanlari Allahin yolundan ayirip seytanin yoluna itmek isteyendir, adam olduren degil... Hele ki cihat icin, Allah yoluna adam oldurdugunu soyleyen, peygamber hakkina Allah hakkina adam oldurdugunu soyleyen hasa kafir degildir..
Fransada Hz. Muhammedin karikaturunu yaptigi icin o karikaturistleri olduren teroristler bugun senin musluman olarak kabul etmedigin milyonlarca kisinin Islam kahramani olmuslardir, onlar da oldukleri icin sehit sayilmislar, hatta Turkiyede bile taninmis bazi Islami tarikatlar tarafindan giyabinda cenaze namazlari bile kilinmistir, Maalesef...Kim musluman degilmis?
Buluefe, kendince iyi diyorsun ama adam Kurandaki o ayeti okudugunda senin anladigini anlamiyor ki.. Bir kere, sunu insanlar iyi anlamali.. Iyi bir insan dogustan iyidir zaten, sonradan iyi olmaz. Kotu niyetli de dogustan kotudur, getirilen kurallarla, ceza veya odullerle o insanlar yaptiklari kotu seylerden alakoyulmaya calisilir. Dinlerin cogu da bu sebeple dogmustur, kotu niyetlere iyiligi asilamak, bunda bir mukafat oldugunu belletmek, aksini yapmaya devam edersen cezalandirilacagini soyleyerek iyilige sevketmek icin.. Kimi insan bunu alir, kimisi almaz. Herkes istedigi gibi anlar, burada tartismamizin sebebi bile bu, ben farkli anlam yuklerim, sen farkli.şöyle bır konu varkı mısal ben katlıam yapıyorum veya kuran dıyelım bır konuda yasak veya gunah dyor ben gunah oldugunu bıle bıle yapıyorsam dinden cıkmam cunku ayetı kabul edıyorum ama gunah ıslıyorum ama dersemkı hayır ben bunu yapıyorum kuranda yasak degıl yanı kuranı kerımde yask olarak gunah oalark soylenen bıseyı mısal ben yapıyorsam dınden cıkmam ama egerkı ben yaptıgımı gunah olarak adlandırmayım hayır gunah degıl boyle bır ayet yok dıyorsam musluman olmam cunku ayetı red edmıs olurum kuaranı kerım açık ve nettır ınkar edılmez bı musluman tarafından ayetler analat bıldımmı bılmıyorum
Milyonlarca musluman alkisliyor, oh olsun diyor diyorum, anlamak bu kadar zor mu yav? Onlar da dinden cikti diyorsan artik denecek sey kalmadi, aynisini onlar da senin icin dusunebilir, oyleyse kim hakli?La havle.. Bilerek mi yapıyorsun? Ben Charlie Hebdo katliamı sorumluları ve ışid diyorum sen milyonlarca kişi diyorsun. Ben onları neden müslüman gibi görmediğimi Allah'ın ayetlerine dayanarak açıklıyorum sen o ayetlerden çıkarımlar yapıp milyonlarca kişi hakkında sonuca varıyorsun. Varsa onlar gibi MASUM CANLARA KIYIP; IRZA GEÇİP gaddar olup da ben müslümanım diyen değildir mirim. Sonradan pişman edip tövbe ederse başka. Burada anlık bir hatayla günaha düşenlerden bahsetmiyoruz, planlı programlı hareket eden bir örgütten bahsediyoruz. Allah yolunda öldürdüğünü söylemek değil gerçekten o amaca hizmet etmek önemli. Meşru müdafaa ve kısas durumları hariç müslüman kişinin masum cana kıyma hakkı yoktur. Bahsedilen savaş da ille adam öldürmekle sınırlı değil ha. Fransa'da müslüman polisi de öldürdüler, ışid masumları katlediyor. Bunu sistematik olarak yapıyorlar. Şimdi bu katliamlarla kaç tane müslüman kazandırdılar dünyaya sence? Bu arada haşa demişsin gözümden kaçmadı kafamda soru işretleri oluşturdun.
şöyle bır konu varkı mısal ben katlıam yapıyorum veya kuran dıyelım bır konuda yasak veya gunah dyor ben gunah oldugunu bıle bıle yapıyorsam dinden cıkmam cunku ayetı kabul edıyorum ama gunah ıslıyorum ama dersemkı hayır ben bunu yapıyorum kuranda yasak degıl yanı kuranı kerımde yask olarak gunah oalark soylenen bıseyı mısal ben yapıyorsam dınden cıkmam ama egerkı ben yaptıgımı gunah olarak adlandırmayım hayır gunah degıl boyle bır ayet yok dıyorsam musluman olmam cunku ayetı red edmıs olurum kuaranı kerım açık ve nettır ınkar edılmez bı musluman tarafından ayetler analat bıldımmı bılmıyorum
Milyonlarca musluman alkisliyor, oh olsun diyor diyorum, anlamak bu kadar zor mu yav? Onlar da dinden cikti diyorsan artik denecek sey kalmadi, aynisini onlar da senin icin dusunebilir, oyleyse kim hakli?
Hasa ile ne alaka, bana bu kelime yasak mi nedir, anlamadim..
SaraylıMilyonlarca musluman alkisliyor, oh olsun diyor diyorum, anlamak bu kadar zor mu yav? Onlar da dinden cikti diyorsan artik denecek sey kalmadi, aynisini onlar da senin icin dusunebilir, oyleyse kim hakli?
Hasa ile ne alaka, bana bu kelime yasak mi nedir, anlamadim..
Sasiracak birsey yok, ben de o anlamda kullanmistim zaten. Herseyi tekelinize almaktan da bir vazgecebilseniz...:) Yeterince cümle kurdum ve derdimi anlattım. Anlatabildiklerim karşımdakinin anlayabildiği kadar oluyor işte. Her cevapta seni tazelemek lazım ben şuna şunu dedim buna demedim diye.. Gülme geldi yemin ederim :)
Haşa nedir? İlgili Deyimler ve Anlamları ne demektir
Ne bileyim şaşırdım yani :)
- (Arapça) Bir durum yada davranışın kesinlikle kabul edilmediğini anlatır. Yok. Haşa; o demek değil büyük hanımcığım.
- Dince aykırı görülen bir şeyin zorunlu olarak söylendiğini belirtmek için kullanılır. Kendi sözünü, haşa, Hakkın iradesinden müessir zannettim.
Sasiracak birsey yok, ben de o anlamda kullanmistim zaten. Herseyi tekelinize almaktan da bir vazgecebilseniz...
Oncelikle Sarayli degil, Saraylim olacak.. Sen bu isimlerle dalga gecmeyi iyice bir huy edinmissin anlasilan..Saraylı
mesela Yahudilerin en son gerçekleşen Gazze olaylarında bunu protesto eden Yahudiler oldu gibi alkışlar koparanlari da oldu
üstelik onların kitaplarında ucu açık değil bizzat "müslüman kanı namusu parasi" onlara helal olarak geçer (bir kısmının inanisi)
Drum böyle iken burada sen ve bir çoğunuz
Yahudiler genel olarak harika insanlar ve bu yapılanlar Yahudilik ile alakali değil dediniz
ise bu olayla anlattığım olay bire bir aynı ve sen buna rağmen o konuda yaptığın yorumları burada yapmıyorsun
işte problemin bu
Hm bak yine aynı şey protesto edenleri gör Paylaş ama alkışlayanlar ??Oncelikle Sarayli degil, Saraylim olacak.. Sen bu isimlerle dalga gecmeyi iyice bir huy edinmissin anlasilan..
Yuzbinlerce YaHudi New York caddelerini doldurarak Gazzeyi protesto etmislerdir evet.. Dunyadaki Yahudi sayisinin sadece 15 milyonlarda oldugunu dusunuce bu bayagi da yuksek bir orandir.
Sen dunyadaki sayilari Yahudilerin bin katindan fazla olan Islam dunyasinda bu kadar muslumanin cikip Filistinde olanlari protesto ettigini gordun mu hic hayatinda?
Kitaplarda ne soylendigi ile ilgilenmiyorum demistim daha once de... Ben icraata bakiyorum. Gozumun gordugune kulagimin duyduguna kilavuz gerekmez..
Allah inancini.. Kelimeleri... sana gore benim agzima hasa kelimesi yakismiyor, cunki ben musluman degilim... Iman da yakismiyor, cunki ben senin inandigin dine inanmiyorum. Dun de imanla ilgili birseyler konusup duruyor, sairlerden ornekler veriyordun, cevap yazmaya gerek duymadim, agir gelmesin diye.. cunki herseye itiraz eden bir yapin var, isine geleni musluman ilan edip isine gelmeyeni dinden bile atiyorsun.. Cevap yazsa idim dudaklarin ucuklardi belki de kimbilir...Neyi tekelime almışım?
Ben de sana mery diyebilirim o halde.. Hristiyan ismi oldu ama olsun, canim oyle istiyor deyince akan sular durur senin lugatinda nasilsa..Hm bak yine aynı şey protesto edenleri gör Paylaş ama alkışlayanlar ??
Kitaplar ne söylüyor ilgilenmiyorum diyorsun sayfa sayfa İslamın şiddet dinî olduğunu kanıtlıyorsun(?)
Ayrıca sayı neden bu kadar önemli ki İsrail devlet olarak yapacağını yapıyor e halk da destekliyor ki devlet yapıyor
bu aralar da sayıya taktin
çok bilimsel bi yaklaşım
ayrıca canım sana saraylim demek istemiyor isimlerle dalga seçmek bir ekle mi belirleniyor
Arkadaşlar da meryy der sorun yok :)Ben de sana mery diyebilirim o halde.. Hristiyan ismi oldu ama olsun, canim oyle istiyor deyince akan sular durur senin lugatinda nasilsa..
Ben kitaplara inamiyorum ama sen inaniyorsun merycim, bu da bana yeter..
Arkadaşlar da meryy der sorun yok :)
Ayrica oyle olmasa da sorun olmazdı senden hertürlü saygısizlga alıştığımız için
Hani kemal sunal in salak tiplemesini burdaki arkadaslara benzetmistin güldün geçtin alnti yaptım cevap bile vermedin
şimdi bırak böyle tek harften hassas olma numaralarini
Allah inancini.. Kelimeleri... sana gore benim agzima hasa kelimesi yakismiyor, cunki ben musluman degilim... Iman da yakismiyor, cunki ben senin inandigin dine inanmiyorum. Dun de imanla ilgili birseyler konusup duruyor, sairlerden ornekler veriyordun, cevap yazmaya gerek duymadim, agir gelmesin diye.. cunki herseye itiraz eden bir yapin var, isine geleni musluman ilan edip isine gelmeyeni dinden bile atiyorsun.. Cevap yazsa idim dudaklarin ucuklardi belki de kimbilir...
Tavsiye ederim sen de gul.. Omru uzatiyormus.. Bir kahkaha bir kilo pirzola eder derler, hic duymadin mi?E sözün bittiği yerde
can kurtarır
gül gül
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?