Walla forumda yatar gıbı bir halın varYırtınmak? Dikkat edelim kelimelerimize. Saygı sınırlarını aşmayalım.
Her defasında da "şimdi mi aklınıza geldi, hani nerdesiniz" gibi kıyaslamalara girip hariçten gazel okumayın, zira ben her kim bu tip saygısızlıklarda bulunursa ilk tepki gösterenlerdenim.."Gördüğüm anda" tabi..7/24 forumda yatmıyorum.
Ben forumda kimsenin müslümanlara "dindoş, müslimoş, müminoş" gibi abuk kelimelerle seslendiğini görmedim, eğer biri bu tip bir saygısızlık yaptıysa ona da tepkim aynı olur.
Ahiret inancı olmayanlarla dalga geçme lüksünüz yok.
Walla forumda yatar gıbı bir halın var
Ben ne dedıgomı çok ıyı biluyorum
Atayız demek saygısızlık falan degıl
Yanından bıle gecmıyor
Bu terımı zaten ateıst seklinde yszamayan muslumanlar kullanıyor ve bu terımı dalga amaclı zaten atrsçısler kullanıyor
Daha acık nasıl yazıcam
Hariçten gazel dedıgın seyler burda sahıt olduğumuz konular
Dınnci
Islam terör dını diyenlere susmadınız snki
sıkıntı etme bunu yeterince bılgım varTahrik etmeden konuşamıyorsun anladım...Bilgin olmayan konularda bolca ahkam kesme derdindesin onu da anladım..
İslam terör dini diyenlere susmadım evet. İslamın güzelliğini her defasında dilimin döndüğünce anlatmaya çalışanlardanım.
Uzatmıcam daha fazla..
Merve kanka sen atayizlarin en çok itiraz ettiği iki noktada nasıl onlardan ayrılıyorsun
bir,kadına vurulmasi (geçen sene bir konuda gördüm )
Bir de bu zina cezası
Çok ilgincsin yav
ama savaş gibi bir gerçeği Kabul etmeyip savaş âyetlerini yanlış yorumluyrsun
yanlış hatırlamıyorsam.
sana göre Islamda kafir olanların kafasının kesilmesi gerekiyor di mi ?
Ha Savaşla dayak ne alaka dersen
konu şiddet ya ondan
Sen bu konuda farklı olabılirsın ama evet ulkemızdekı ateıstler ıslama her yonuyle karsıBu ne şimdi? Ben diger ateistlerle aynı görüşlere sahip olmak zorunda degilim. Yani belli bir kurallar bütünü olmayan ateistlerin farklı düşünmesini mi konu edindin? Halbuki müslümanların belli bir kitabı var ve ona ragmen her biri ayrı telden çalıyor, asıl konu edinmen gereken bu. Yoksa ateistler ayrı telden çalarlar, gayet normal.
Savaş ayetlerini yanlış yorumluyorsun diyemezsin çünkü dogru yorumu diye bir şey yok. Herkes başka şeyler söylüyor. Bana göre savaş ayetleri gayet de mecburi olmaksızın savaşın demeye getiriyor. Olayların sıralaması şöyle;
1 - İslam diye bir din geldi,
2 - Tek dogru budur ve sadece islama göre (Allah'ın indirdigiyle) hüküm verilebilir, gerisi batıldır,
3 - İnanmayanlar Allah'ın indirdigiyle hükme karşı çıkarlar (şimdinin laikligi, o zamanların bedevi yahudiligi ve hrıstiyanlıgı),
4- Önce islama davet et, kabul etmezse din Allah'ın oluncaya kadar savaşın.
Yani sorunu başlatan islam, sorunu devam ettiren islam ve sorunu çözmek için savaşı mecbur eden yine islam. Bu yüzden savaş mecburiyetini doguran islamın kendisi. Savaşa durduk yere teşvik etmiş oluyor bu durumda. Teşvigi de geçtim emretmiş oluyor.
Ben şiddete karşı biri degilim, bunu da epey kişi biliyor zaten forumda. ''şiddete hayır'' gibi bir şey söylemem. Şiddetin de gerektigi yerler vardır. İslamın ideolojisi ve emrettigi şiddet ve baskılar benim açımdan yanlış. Abartı çünkü...
Ben dahil kimsenin islamda şiddet yoktur dediği yok. Siz şiddete meyil verir dediniz. Bakın şiddete meyil vermek başka şiddete mecbur kalındığı durumlarda izin vermek başka. Sapla samanı ayırmak da tam bu noktada devreye giriyor. Meşru müdafaa kanunu şiddete meyil veriyor demeyiz mecburi durumlarda izin veriyor deriz. İslamda şiddet de aynen bu şekilde. Verdiğim diğer dinlerden ayet örneklerini aradaki farkı anlayabilesiniz diye verdim gerisi size kalmış.
Diğer konuşmalarımızda kimin müslüman olup olmadığına karar veriyormuşum gibi algılamıştınız. Haşa ben böyle bir kararı nasıl verebilirim bu mümkün mü? Fakat benim bir kitabım var, o kitapta mümin ve kafir tanımları var. Müslüman değildir dediğim kişiler ışid ve Charlie Hebdo katliamının sorumlularıdır başka kimse hakkında yorumda bulunmadım. Oysa siz dediklerimi tüm müslümanlara bağladınız... Neden böyle bir şey dedim ve ben mi karar veriyorum buna? Ben karar vermiyorum. Hiç kadına kıza tecavüz eden, çoluk çocuğu ve masum insanları hatta müslümanım diyeni bile öldüren, bizleri dünyaya terörist gibi gösteren bir örgütün üyesi müslüman olabilir mi? Olamaz. Bakın Allah c.c. Kuran'da ne diyor:
6:151 - De ki: Rabbinizin size neleri haram kıldığını okuyayım: O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın, ana babaya iyilik edin, fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin, sizin de onların da rızkını biz veriyoruz. Kötülüklerin açığına da, gizlisine de yaklaşmayın. Haksız yere Allah'ın haram kıldığı cana kıymayın. Düşünesiniz diye Allah size bunları emretti.
2:85 - Sonra sizler öyle kimselersiniz ki, kendilerinizi öldürüyorsunuz ve sizden olan bir grubu diyarlarından çıkarıyorsunuz, onlar aleyhinde kötülük ve düşmanlık güdüyor ve bu konuda birleşip birbirinize arka çıkıyorsunuz, şayet size esir olarak gelirlerse fidyeleşmeye kalkıyorsunuz. Halbuki yurtlarından çıkarılmaları size haram kılınmış idi. Yoksa siz kitabın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? Şu halde içinizden böyle yapanlar, netice olarak dünya hayatında perişanlıktan başka ne kazanırlar, kıyamet gününde de en şiddetli azaba uğratılırlar. Allah, yaptıklarınızdan gafil değildir.
4:92 - Hata dışında bir mümin, diğer bir mümini öldüremez.
23:80 - Ve O, yaşatan ve öldürendir; gecenin ve gündüzün değişmesi O'nun eseridir. Hâlâ aklınızı kullanmaz mısınız?
Bunlar nasıl müslüman ki masum birini kasten öldürebiliyor? http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2014/11/141116_kassig_infaz
Bunlar nasıl müslüman ki öldürdükleri adamların karılarına kızlarına tecavüz edebiliyor?
Umarım anlatabilmişimdir.
Pinkpin, yazdiklarin daha once yazdiklarindan itiraz edilenlere bir aciklama degil. Hala ayni yerdesin, "Islam sunu yasaklar, buna izin vermez, oyle ise yasaga uymayan biri musluman olamaz". Adam olduren, irza gecen, calan, icki icen, kumar oynayan, hapishaneleri bu gibi suclarla dolduran herkes dinsiz.. Kuranda hepsi haram, sadece oldurdugu kisinin karisinin irzina gecmek degil herhalde.. Kurandaki her yasaga uyup hic bir gunah islememis olan kac kisi taniyorsun? Yani hayatta tanidigin, kendin de dahil boyle kac musluman var? Ya digerleri? Haa, tamam, onlar musluman degil, olamazlar, degil mi?
bana bir tane kendisine atayiz diyen ateist birey göster. özür dileyim senden. ama yapamazsın. hiçbir ateist kendini bu biçimde tanımlamaz. ateistlerle dalga geçme mahiyetinde olan müslümanlar yapıyor bunu. birileri sana kalkıp dindoş bu ayol dese ortalığı ayağa kaldırırsın islama hakaretttttttt diye. zaten tek bir taktiğiniz var. siz islama hakaret edenlere sustunuz mu biz niye susalım kafasındasınız. biri hakaret edince siz de edin ondan aşağı yanınız kalmadığını gösterin. herkes karakterini ortaya koyuyor ben bir şey demiyorum daha da.Walla forumda yatar gıbı bir halın var
Ben ne dedıgimı çok ıyı biliyorum
Atayız demek saygısızlık falan degıl
Yanından bıle gecmıyor
Bu terımı zaten 'ateıst' seklinde yazamayan muslumanlar kullanıyor ve bu terımı dalga amaclı zaten ateıstler kullanıyor
Daha acık nasıl yazıcam?
Hariçten gazel dedıgın seyler burda sahıt olduğumuz konular
Dınci
Islam terör dını
diyenlere susmadınız snki
Bakara 85'te İsrailogullarından bahsediyor. Onları yeriyor ama sonra aynısını müslümanlara emrediyor başka ayetlerde...
Nisa 92'de ise bir mümin başka mümini öldürmez diyor. Yani birbirinizi öldürmeyin deniyor. Fransa'da ise kafirleri öldürdüler. Kafirleri öldürmeyin falan demiyor ki? Hatta kafirleri öldürün deniyor.
Yani ne alakası verdigin ayetlerin
Diger 2 ayet zaten hiç alakası yok uzaktan yakından.
Bak kelımeyı yazan benım dolayısıyla ne amacla yazdığımı en ıyı ben bılılrım ve acıklamamı da yaptım hala hakaret diyorsan buyur kıb lebana bir tane kendisine atayiz diyen ateist birey göster. özür dileyim senden. ama yapamazsın. hiçbir ateist kendini bu biçimde tanımlamaz. ateistlerle dalga geçme mahiyetinde olan müslümanlar yapıyor bunu. birileri sana kalkıp dindoş bu ayol dese ortalığı ayağa kaldırırsın islama hakaretttttttt diye. zaten tek bir taktiğiniz var. siz islama hakaret edenlere sustunuz mu biz niye susalım kafasındasınız. biri hakaret edince siz de edin ondan aşağı yanınız kalmadığını gösterin. herkes karakterini ortaya koyuyor ben bir şey demiyorum daha da.
tepki verdim. konulari tekrar acip okuma zahmetine girisirsen gorursun. ha okuyamam ugrasamam dersen de bilmeden ahkam kesemezsin bana.Bak kelımeyı yazan benım dolayısıyla ne amacla yazdığımı en ıyı ben bılılrım ve acıklamamı da yaptım hala hakaret diyorsan buyur kıb le
Ben kendine Atayız diyen ateıst gosterebılılrım
Konu veya sorun bu degıl
Burada sayfalarca ıslama musluman à hakaret edildi sen tepkı verdin mı hayr ama konu bu olunca saniye olmadı geldin oysa ustune basa basa bu hakaret degıl diyorum tepkı verme vermeme olayı Ise
Sayet su yazdığım hakaret olsa onu haklı cıkarmak ıcın degıl sızın cıfte standart olayınız ıcın.
O yuzden meseleyi asagı kalma olayın getirme
Ben seninle niye ugrasmak icin and iceyim ki? Kisacik bir cevap yazmistim sadece, gene kisa olacak bu cevabim da, iki saat Kurandan ayet getirmeyecegim, Muhammad suresi, Bakara suresinde cevaplarini bulursun. Islam dininde muslumanligin sartlari ve islamin sartlari belli, Sahadet getirmis bir insan Kuran ayetlerinden senin anladiginin tersini anliyor diye dinden cikmaz Islamda.. Islam dininde afaroz yoktur. Islamin kafir dedigi Allahin varligini ve birligini inkar edendir, Allaha sirk kosandir, insanlari Allahin yolundan ayirip seytanin yoluna itmek isteyendir, adam olduren degil... Hele ki cihat icin, Allah yoluna adam oldurdugunu soyleyen, peygamber hakkina Allah hakkina adam oldurdugunu soyleyen hasa kafir degildir..Benimle uğraşmaya and içtin sanırım. Farketmez her daim açıklarım. Ben kendim de dahil kim doğru yol üzere kim değil bilemem. Daha önce de belirttiğim gibi ışid ve Fransa katliamını yapanların müslüman olmadığını söyledim. Ben konuşmayayım Kuran konuşsun:
"Şüphesiz ki, kendilerine doğru yol belli olduktan sonra, arkalarına dönenleri şeytan sürüklemiş ve kendilerine ümit vermiştir. Bunun sebebi, onların, Allah'ın indirdiğinden hoşlanmayanlara: "Bazı hususlarda size itaat edeceğiz" demeleridir. Oysa Allah onların gizlediklerini bilir. Melekler yüzlerine ve sırtlarına vurarak canlarını alırken durumları nasıl olur? Bunun sebebi, onların Allah'ı gazaplandıracak şeylerin ardından gitmeleri ve O'nu razı edecek şeylerden hoşlanmamalarıdır. Allah onların amellerini boşa çıkarmıştır."
(Muhammed: 47/25-28)
"Allah'ı ve peygamberlerini inkar edenler ve Allah ile peygamberlerini (inanma hususunda) birbirinden ayırıp: "Bir kısmına inanır, bir kısmını inkar ederiz" diyenler ve bunlar (iman ile küfür) arasında bir yol tutmak isteyenler; işte gerçekten kafir olanlar bunlardır. Biz kafirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır."
(Nisa: 4/150-151)
(Onlar öyle sapıklar ki, yeryüzünde fitne ve fesat çıkarırlar.)[Bekara 27]
(Onlara; "Yeryüzünde fitne fesat çıkarmayın" dendiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.) [Bekara 11]
(Kalblerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak için, âyetleri kendilerine göre yorumlar.) [Al-i imran 7]
Yani.. Ben de onu neden demedim diyordum, sen benden fazla yasican..Bu konuda saraylıma katılıyorum..
Kurana göre "ben müslümanım" diyen herkes müslümandır..Adam öldürdü diye, katliam yaptı diye, küçük çocuklara ve kadınlara tecavüz etti diye kimse kafir olmuyor..O adam müslümanım diyorsa yine müslümandır.
Hele ki yine saraylimin dediği gibi tüm bunları "Allah adına" yaptığını söylüyorsa taçlandırılıyorlar bile..
Konuyla alakası yok ama, aklıma "Allahuekber" diye savasta insanları diri diri yakanlar, ya da "Allahuekber diye kubilayın kafasını kör testereyle kesenler geldi..Maalesef onlar müslümandı..
Bunların islamda yeri yoktur..Bu ayrı bir mevzu.
Yani.. Ben de onu neden demedim diyordum, sen benden fazla yasican..Adamlar yakaladiginin boynunu keserken bosuna mi "Allahu Ekber!" diye bagiriyor.. Boylece oldurme eyleminin Allah yoluna cihattan niyetle oldugunu ilan ediyor, yaptigini akliyor kendince..
meryem,Bu arada belli bir kesim yuzunden bazı konularda haksız yere genelleme yaptıgım forum arkadaslarımdan ozur dılıyorum
BastaMeDceZir ve digerleri
Degerlerımıze sahip cıkan arkadaşlarıma tesekkur edıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?