Fransa 15 kişiyi kurtaran Müslüman genci konuşuyor

Walla forumda yatar gıbı bir halın var
Ben ne dedıgimı çok ıyı biliyorum
Atayız demek saygısızlık falan degıl
Yanından bıle gecmıyor
Bu terımı zaten 'ateıst' seklinde yazamayan muslumanlar kullanıyor ve bu terımı dalga amaclı zaten ateıstler kullanıyor
Daha acık nasıl yazıcam?
Hariçten gazel dedıgın seyler burda sahıt olduğumuz konular
Dınci
Islam terör dını
diyenlere susmadınız snki

Tahrik etmeden konuşamıyorsun anladım...Bilgin olmayan konularda bolca ahkam kesme derdindesin onu da anladım..
İslam terör dini diyenlere susmadım evet. İslamın güzelliğini her defasında dilimin döndüğünce anlatmaya çalışanlardanım.

Uzatmıcam daha fazla..

sıkıntı etme bunu yeterince bılgım var

Bu ne şimdi? Ben diger ateistlerle aynı görüşlere sahip olmak zorunda degilim. Yani belli bir kurallar bütünü olmayan ateistlerin farklı düşünmesini mi konu edindin? Halbuki müslümanların belli bir kitabı var ve ona ragmen her biri ayrı telden çalıyor, asıl konu edinmen gereken bu. Yoksa ateistler ayrı telden çalarlar, gayet normal.

Savaş ayetlerini yanlış yorumluyorsun diyemezsin çünkü dogru yorumu diye bir şey yok. Herkes başka şeyler söylüyor. Bana göre savaş ayetleri gayet de mecburi olmaksızın savaşın demeye getiriyor. Olayların sıralaması şöyle;

1 - İslam diye bir din geldi,
2 - Tek dogru budur ve sadece islama göre (Allah'ın indirdigiyle) hüküm verilebilir, gerisi batıldır,
3 - İnanmayanlar Allah'ın indirdigiyle hükme karşı çıkarlar (şimdinin laikligi, o zamanların bedevi yahudiligi ve hrıstiyanlıgı),
4- Önce islama davet et, kabul etmezse din Allah'ın oluncaya kadar savaşın.

Yani sorunu başlatan islam, sorunu devam ettiren islam ve sorunu çözmek için savaşı mecbur eden yine islam. Bu yüzden savaş mecburiyetini doguran islamın kendisi. Savaşa durduk yere teşvik etmiş oluyor bu durumda. Teşvigi de geçtim emretmiş oluyor.

Ben şiddete karşı biri degilim, bunu da epey kişi biliyor zaten forumda. ''şiddete hayır'' gibi bir şey söylemem. Şiddetin de gerektigi yerler vardır. İslamın ideolojisi ve emrettigi şiddet ve baskılar benim açımdan yanlış. Abartı çünkü...

Sen bu konuda farklı olabılirsın ama evet ulkemızdekı ateıstler ıslama her yonuyle karsı
Iste ben de tam olarak bunu ele aldım
Asıl ele almam gerektigini soyledıgın konuyu Ise zaten sayfa sayfa tartışıyoruz
Sakın olabılırsın
Savas konusu Ise
Baslatan musluman degıl kafır dır kuranda sadece beklenen savas ıznı cıkmıstır
Bol bol ıslam tarihi oku

Bakara 85'te İsrailogullarından bahsediyor. Onları yeriyor ama sonra aynısını müslümanlara emrediyor başka ayetlerde...

Nisa 92'de ise bir mümin başka mümini öldürmez diyor. Yani birbirinizi öldürmeyin deniyor. Fransa'da ise kafirleri öldürdüler. Kafirleri öldürmeyin falan demiyor ki? Hatta kafirleri öldürün deniyor.

Yani ne alakası verdigin ayetlerin

Diger 2 ayet zaten hiç alakası yok uzaktan yakından.

Benimle uğraşmaya and içtin sanırım. Farketmez her daim açıklarım. Ben kendim de dahil kim doğru yol üzere kim değil bilemem. Daha önce de belirttiğim gibi ışid ve Fransa katliamını yapanların müslüman olmadığını söyledim. Ben konuşmayayım Kuran konuşsun:

"Şüphesiz ki, kendilerine doğru yol belli olduktan sonra, arkalarına dönenleri şeytan sürüklemiş ve kendilerine ümit vermiştir. Bunun sebebi, onların, Allah'ın indirdiğinden hoşlanmayanlara: "Bazı hususlarda size itaat edeceğiz" demeleridir. Oysa Allah onların gizlediklerini bilir. Melekler yüzlerine ve sırtlarına vurarak canlarını alırken durumları nasıl olur? Bunun sebebi, onların Allah'ı gazaplandıracak şeylerin ardından gitmeleri ve O'nu razı edecek şeylerden hoşlanmamalarıdır. Allah onların amellerini boşa çıkarmıştır."
(Muhammed: 47/25-28)

"Allah'ı ve peygamberlerini inkar edenler ve Allah ile peygamberlerini (inanma hususunda) birbirinden ayırıp: "Bir kısmına inanır, bir kısmını inkar ederiz" diyenler ve bunlar (iman ile küfür) arasında bir yol tutmak isteyenler; işte gerçekten kafir olanlar bunlardır. Biz kafirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır."
(Nisa: 4/150-151)

(Onlar öyle sapıklar ki, yeryüzünde fitne ve fesat çıkarırlar.)[Bekara 27]
(Onlara; "Yeryüzünde fitne fesat çıkarmayın" dendiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.) [Bekara 11]
(Kalblerinde eğrilik olanlar, fitne çıkarmak için, âyetleri kendilerine göre yorumlar.) [Al-i imran 7]

aslında Mune abla cok guzel açıklamıs cıhat ayetlerını ve zinayla ılgılı olan ayetlerı kuranı kerımın hıc bır ayetınde gıt ve kafırlerı oldur demıyor mune abla cok guzel acıklamıs ayetlerı eger kuranı kerımde kafırlerı vurun oldurun herkez musluman olana kadar savaşın deseydı (senın dının sana benım dınım bana) dıye bı ayet olmazdı herkez ayetlerı ıstedıg yone cekıyor mune ablanın dedgı gıbı okumuyoruz sadece bır ıkı ayete bakıp ona gore konusyoruz... her konuda 1 vaye 2 ayet var sureklı onlar paylasılıyor ama unutmayın kuranıkerımı anlamak ıcın okumak lazım bır ayete degıl ustundekı ve altındakı ayetede bakılır ıyıce anlamak ıcın....

bana bir tane kendisine atayiz diyen ateist birey göster. özür dileyim senden. ama yapamazsın. hiçbir ateist kendini bu biçimde tanımlamaz. ateistlerle dalga geçme mahiyetinde olan müslümanlar yapıyor bunu. birileri sana kalkıp dindoş bu ayol dese ortalığı ayağa kaldırırsın islama hakaretttttttt diye. zaten tek bir taktiğiniz var. siz islama hakaret edenlere sustunuz mu biz niye susalım kafasındasınız. biri hakaret edince siz de edin ondan aşağı yanınız kalmadığını gösterin. herkes karakterini ortaya koyuyor ben bir şey demiyorum daha da.

Kafirleri öldürün neden diyor?

Savaş, arbede adı herneyse üç şekilde vuku bulur diyebiliriz. 1.Kendisine saldırana pasif kalarak 2.kendisine saldırmayana saldırarak 3.kendisine saldırana saldırarak

İslam 3. maddedeki hallerde öldürmeyi emreder. Asla diğer kitaplarla aynı kefeye konamayacak hükümler. Yoksa siz gül mü uzatırdınız?

Bak kelımeyı yazan benım dolayısıyla ne amacla yazdığımı en ıyı ben bılılrım ve acıklamamı da yaptım hala hakaret diyorsan buyur kıb le
Ben kendine Atayız diyen ateıst gosterebılılrım
Konu veya sorun bu degıl
Burada sayfalarca ıslama musluman à hakaret edildi sen tepkı verdin mı hayr ama konu bu olunca saniye olmadı geldin oysa ustune basa basa bu hakaret degıl diyorum tepkı verme vermeme olayı Ise
Sayet su yazdığım hakaret olsa onu haklı cıkarmak ıcın degıl sızın cıfte standart olayınız ıcın.
O yuzden meseleyi asagı kalma olayın getirme

mervecik01 çıkalım dinden islamdan, en basit örnek kurtuluş savaşına gidelim..Yunanlıları öldürdük, ingilizleri öldürdük, fransızları öldürdük..Savaş halindeydik zira. Vatan gaspedilmişti.
İnsanlıkta öldürmek var mı? Farklı milletten ya da ırktan insanlar birbirlerini öldürüyorlar mı? Hayır..Ama savaş hali başka.

Kuran kafirlerin zulm ve baskısından bahseder..Hatta der ki onlar sizle savaşmadığı sürece siz de savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa savaşın ve onları öldürün..Kuran en mantıklı hükmü vermiştir burada.

Biraz ilkokulvari bir mesaj oldu ama başka örnek bulamadım :)
Bunun mantığını anlamak çok zor değil.
Kuranda yazılandan, bazı güruhlar "inanmayanları yakaladığınız yerde öldürün" anlamı çıkarıyorsa bu islamın sorunu değil.

Son düzenleme:
tepki verdim. konulari tekrar acip okuma zahmetine girisirsen gorursun. ha okuyamam ugrasamam dersen de bilmeden ahkam kesemezsin bana.

Ben seninle niye ugrasmak icin and iceyim ki? Kisacik bir cevap yazmistim sadece, gene kisa olacak bu cevabim da, iki saat Kurandan ayet getirmeyecegim, Muhammad suresi, Bakara suresinde cevaplarini bulursun. Islam dininde muslumanligin sartlari ve islamin sartlari belli, Sahadet getirmis bir insan Kuran ayetlerinden senin anladiginin tersini anliyor diye dinden cikmaz Islamda.. Islam dininde afaroz yoktur. Islamin kafir dedigi Allahin varligini ve birligini inkar edendir, Allaha sirk kosandir, insanlari Allahin yolundan ayirip seytanin yoluna itmek isteyendir, adam olduren degil... Hele ki cihat icin, Allah yoluna adam oldurdugunu soyleyen, peygamber hakkina Allah hakkina adam oldurdugunu soyleyen hasa kafir degildir..
Fransada Hz. Muhammedin karikaturunu yaptigi icin o karikaturistleri olduren teroristler bugun senin musluman olarak kabul etmedigin milyonlarca kisinin Islam kahramani olmuslardir, onlar da oldukleri icin sehit sayilmislar, hatta Turkiyede bile taninmis bazi Islami tarikatlar tarafindan giyabinda cenaze namazlari bile kilinmistir, Maalesef... Kim musluman degilmis?

Bu konuda saraylıma katılıyorum..
Kurana göre "ben müslümanım" diyen herkes müslümandır..Adam öldürdü diye, katliam yaptı diye, küçük çocuklara ve kadınlara tecavüz etti diye kimse kafir olmuyor..O adam müslümanım diyorsa yine müslümandır.
Hele ki yine saraylimin dediği gibi tüm bunları "Allah adına" yaptığını söylüyorsa taçlandırılıyorlar bile..

Konuyla alakası yok ama, aklıma "Allahuekber" diye sivasta insanları diri diri yakanlar, ya da "Allahuekber diye kubilayın kafasını kör testereyle kesenler geldi..Maalesef onlar müslümandı..

Bunların islamda yeri yoktur..Bu ayrı bir mevzu.

Son düzenleme:
Yani.. Ben de onu neden demedim diyordum, sen benden fazla yasican.. Adamlar yakaladiginin boynunu keserken bosuna mi "Allahu Ekber!" diye bagiriyor.. Boylece oldurme eyleminin Allah yoluna cihattan niyetle oldugunu ilan ediyor, yaptigini akliyor kendince..

Maalesef saraylım..Kuran ayetlerinde öldürme hükmü çok açıktır..Bunların islamda yeri yok ..
Ama bunları yapanlar müslüman işte..Kafir diyemeyiz.

şöyle bır konu varkı mısal ben katlıam yapıyorum veya kuran dıyelım bır konuda yasak veya gunah dyor ben gunah oldugunu bıle bıle yapıyorsam dinden cıkmam cunku ayetı kabul edıyorum ama gunah ıslıyorum ama dersemkı hayır ben bunu yapıyorum kuranda yasak degıl yanı kuranı kerımde yask olarak gunah oalark soylenen bıseyı mısal ben yapıyorsam dınden cıkmam ama egerkı ben yaptıgımı gunah olarak adlandırmayım hayır gunah degıl boyle bır ayet yok dıyorsam musluman olmam cunku ayetı red edmıs olurum kuaranı kerım açık ve nettır ınkar edılmez bı musluman tarafından ayetler analat bıldımmı bılmıyorum

meryem,
ablacım bazen burda sesler yükselir, tartışılırda ve evet her iki taraftanda ( dini ve siyasi yönden) uç noktalarda olanlarda vardır fakat bazen öyle bir konu yakalanır ki herkesçe, genelleme içersine koyduğun insanlarla aynı görüşte buluştuğunu fark edersin, aslında sırfta bu yüzden hani polemik falan bir yana ama keskin ve incitici yorumlar yapılmasa keşke.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…