Freedom06'nın Diyet Günlüğü

3 fındık, 3 badem, ve 2 ceviz olarak değiştirdim kuru yemişleri. cevremede sordum çok mu diye, onlarda çok dedi. 2şer 3 er yemeliymişim :1::1::1: sabah kahvaltısı fix zaten, yumurta, peynir, süt + 2 dilim ekmek=1poğaça=1 simit (diyetisyenimin önerisi). hamilelikte daha çok kaloriye ihtiyaç duyduğumuzdan ben istesemde doktor çıkarttırmıyor çoğu besini. bana verilen menülerden oluşuyor zaten liste.

Normalde olsa ne yumurta yerim ne süt içerim. akşamlarıda bir çeşit yemekle kalkarım. 173 boyunda 68 kilo bi hatundum, normal yeme düzenim bile değil bunlar. sabah kahve sigara, öğlen 1 meyve, akşam azcık bişi gece bisküvi çekirdek. düzenli yemek yeme bozdu beni :P su yerine kolaaaaa :)))

2 lt su mecburi içiyorum, bebek için çok lazımmış. bu haftayı kilo alıp tamamlıycam sanırım. ama almamda lazım çünkü haftaya 7. ayım dolucak ve bu ay 1 kilo almam lazım. 7-8 arası ve 8-9 arası 1 er kilo alsam süper. yarın için az kalorili bi menü yapmam lazım :)

Kalkınca (10:00) : 3 kuru kayısı (suda beklemiş) + 1 bardak su

Sabah (12:00) : 1 su bardagı ülker K+1 çay bardağı yulaf+2 ceviz+3 badem+3 fındık+kuru üzüm+1 bardak süt

Ara (15:00) : 2 kaşık yoğurt

Akşam (18:00) : 2-3 parça tavuk + salata + 1 dilim ekmek

Ara (22:30-23:00) : 2 kaşık yoğurt + 1 meyve (canım ne çekerse)

Gece : yarım portakal

bi kaç menü oluştur istersen, süper olur :16::16::16:
tatlım aslında menün güzel sen bana diyetisyenin verdiği menüyü yaz buraya, ona göre çeşitlendirelim ne dersin???
şimdi bebişin de sağlığı önemli, ihtiyacın olan besinlerden de kısmayalım ki onun gelişimini etkilemeyelim değil mi???:34:

kız diyeti bıraktın mı? dr.a gitcektin noldu nasıl bebiş???
merak ettim kzı seni:44:

Menün çok güzelde acıkmıyormusun ben doymam ki bunlarla ama :56::56:
benim içinde bir diyet listesi yapsak yardımcı olurmusunuz bana da
tabii ki oluruz...
sen bana özelden boyunu kilonu ve neyi seversin, neyi yemezsin vs yazarsan hakkında bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım
tek bir liste değil de genel alternatif oluşturabiliriz...

kız diyeti bıraktın mı? dr.a gitcektin noldu nasıl bebiş???
merak ettim kzı seni:44:

ya ben kilo aldım, hafta sonu kaçamağıyla. kan hapına geri başladım, perşembe günü gideyim diyorum doktora tam 7 ay olucak benim kız :emir_bebek: onun kilosunada baktırıcam, hemde kan hapını değiştiricem. oooofffff yaaa bıktım valla kilo almaktan. psikolojim bozuldu :2:

neyse diyete davam sonuçta ben son aya kadar dikkat etmek zorundayım. bakalım ne olucak. bu hafta değilde haftaya yazarım kilomu. baktıkca canım sıkılıyor.

sabah (12:00) : 1 su bardağı ülker K+1 çaybardağı yulaf+1 fincan kuru üzüm+5 badem+5fındık+3ceviz+1bardak süt

Akşam (18:30) : 1 tabak tavuklu keşkek + 1 dilim ekmek

Ara (22:00) : 1 meyve + 2 kaşık yoğurt

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

suyu 3 lt çıkartmam lazım bu gün. inşallah akşam yemeğinden sonra kaçamak yapmam 2-3 gündür gece kaçamakları yapıyorum. inanılmaz şeker krizim var :9::9::9:

Menün çok güzelde acıkmıyormusun ben doymam ki bunlarla ama :56::56:
benim içinde bir diyet listesi yapsak yardımcı olurmusunuz bana da

canım kelin merhemi olsa başına sürer valla :1::1::1: 68 kilo hatundum 7 ayda 90 a yaklaştım. daha 2.5 ayım var. bunlar güzel zamanlar, tadını çıkaralım. bu aradada sağlıklı, akıllı, uslu bebekler içinde yediklerimize dikkat edelim :1:

anladımki bu kilo alıp başını gidiyo, elimden gelen hiç bişi yok. 30 yaşındayım hayal sandığım bu kilolar şimdi gerçeğim oldu. doymam diyorsan ben 3 saatte bir besleniyorum sen 2 saatte bir beslen. bebeği çok uzun süre aç bırakmamak lazımmış (gün içersinde tabi). en fazla uykuda 7-8 aç kalabilirsin onun dışında ara ara beslemeliyiz bebişimizi.

biliyosunki artık bebişlerimizin küçük bir miğdesi ve mesanesi var. onları doldurmak için yemek yiyip bol bol su içmeliyiz :16::16::16:

canım kelin merhemi olsa başına sürer valla :1::1::1: 68 kilo hatundum 7 ayda 90 a yaklaştım. daha 2.5 ayım var. bunlar güzel zamanlar, tadını çıkaralım. bu aradada sağlıklı, akıllı, uslu bebekler içinde yediklerimize dikkat edelim :1:

anladımki bu kilo alıp başını gidiyo, elimden gelen hiç bişi yok. 30 yaşındayım hayal sandığım bu kilolar şimdi gerçeğim oldu. doymam diyorsan ben 3 saatte bir besleniyorum sen 2 saatte bir beslen. bebeği çok uzun süre aç bırakmamak lazımmış (gün içersinde tabi). en fazla uykuda 7-8 aç kalabilirsin onun dışında ara ara beslemeliyiz bebişimizi.

biliyosunki artık bebişlerimizin küçük bir miğdesi ve mesanesi var. onları doldurmak için yemek yiyip bol bol su içmeliyiz :16::16::16:

Aynen canım ya aslında çok aşırı yemekte yemiyorum ama nasıl alıyorum bu kiloları anlamıyorum kan hapını 2 defa alıyorum ben 1 tanede vitamin onların etkisi oluyor sanırım

Aynen canım ya aslında çok aşırı yemekte yemiyorum ama nasıl alıyorum bu kiloları anlamıyorum kan hapını 2 defa alıyorum ben 1 tanede vitamin onların etkisi oluyor sanırım

ben vitamin hapı elevit kullandım inanılmaz iştah açtı. kan hapıda aynı etkiyi yarattı. değiştiriyorum ama sonuç aynı. bazı bünyelerde etki etmiyor, ne iştah ne kilo. benimkinde maşşallah direk kilo. çok iştahın varsa 2 saatte bir azar azar beslen ama 2 lt su muhakkak iç. bebek için olmazsa olmaz.

günlük 1 yumurta, 1 yemek kaşığı pekmez, 1 dilim beyaz peynir, 1 bardak süt, 2 tam ceviz, 4-8 kaşık yoğurt, 1 meyve, et/balık/tavuktan biri, yarım veya 1 kase çorba (benim tercihim mercimek veya tarhan), salata menünde muhakkak olsun

ben exteradan bebek kilo alsın diye badem, fındık, kaşar peynir, ıhlamur, bitter çikolata da yiyorum. hanmur işi baklava yok.

sabah 2 dilim ekmek = 1 simit = ev yapımı poğaça

bunları günlük olarak saatlerini belirleyip al. extradan canın çektiği şeyler olursada ye. ama yukarıda yazanlar günlük bebeğin ihtiyacı bunları eksik etme :)

Son düzenleme:
ben vitamin hapı elevit kullandım inanılmaz iştah açtı. kan hapıda aynı etkiyi yarattı. değiştiriyorum ama sonuç aynı. bazı bünyelerde etki etmiyor, ne iştah ne kilo. benimkinde maşşallah direk kilo. çok iştahın varsa 2 saatte bir azar azar beslen ama 2 lt su muhakkak iç. bebek için olmazsa olmaz.

günlük 1 yumurta, 1 yemek kaşığı pekmez, 1 dilim beyaz peynir, 1 bardak süt, 2 tam ceviz, 4-8 kaşık yoğurt, 1 meyve, et/balık/tavuktan biri, yarım veya 1 kase çorba (benim tercihim mercimek veya tarhan), salata menünde muhakkak olsun

ben exteradan bebek kilo alsın diye badem, fındık, kaşar peynir, ıhlamur, bitter çikolata da yiyorum. hanmur işi baklava yok.

sabah 2 dilim ekmek = 1 simit = ev yapımı poğaça

bunları günlük olarak saatlerini belirleyip al. extradan canın çektiği şeyler olursada ye. ama yukarıda yazanlar günlük bebeğin ihtiyacı bunları eksik etme :)

tamam canım uyguluycam bunları zaten su içiyorum bol bol çoğunu yapmaya çalışıyorum
bende elevit kullanıyorum düzenli kullanmaya başlayınca zaten olan oldu kilolar hızla gelmeye başladı

Kalkınca (10:00) : 1 kaşık pekmez + 1 bardak su

Sabah (12:00) : 1/2 su bardagı ülker K+1/2 çay bardağı yulaf+2 ceviz+3 badem+3 fındık+kuru üzüm+1 bardak süt
1 dilmim beyaz peynir
1 dilim kaşar peynir
1 yumurta
2 bıldırcın yumurtası

Akşam (18:00) : balık + salata + 1 dilim ekmek

Ara (21:00) : 1 meyve

Gece (23:30-01:00) : yoğurt + yarım ekmek

2 lt su + 45dk plates veya yürüyüş

merhaba hanımlar. ben geçtiğimiz temmuz doğum yaptım. 56 ile başladığım hamilelik macerama 76 ile noktayı koydum. aman nasılolsa veririm kiloları die yedim durdum şimdide yapıştı üzerime 61 de duruyorum. çok dert ediyor muyum hayır. ilk aylara çok dikkat etmek gerekiyor. hamilelik lafını duyunca sanki iki kişilik yemek gerekiyor gibi hissediyor insan. büyük hata ilk 5 ay çok kilo aldım deli gibi yedim. işin gerçeği ilk üç dört ay bebek sizden birşey almıyor zaten kendinize yiyorsunuz. doktrun bana dediği şey kızartma tatlı tuzlu hamur işi yenmeyecek bebeğe faydası yok. ama ben ne yaptım yedim. çoğu gitti azı kaldı bu arada diyet yapmıyorum ben ömrüm boyunca da yapmadım. bence çok takılmaayın 15 kiloyu sadece emzirerek verdim. verilir verlmezse de aman manken mi olacaz sağlık olsun. üzmeyin kendinizi siz üzülünce bebişleriniz de üzülür.
size bir tavsiye kilolarınız dahil hiçbir şeyi kafaya takmayın. ben çok rahattım umrumda olmadı. bebek ilk zamanlar annenin karakterinden etkileniyor.rahat ve sakin annelerin bebekleri de öyle oluyor. bebeğinzin ilk zamanlarının tadını çıkarmak istiyorsanız siz de rahat olun. boşverin kiloyu falan. inanın huysuz uyumayan bebek çok zor. normal doğum yapamam diye de korkmayın herşey olacağına varıyor. ben normal doğum diye gittim 12 saatlik sancıdan sonra sezeryan oldum. oluruna bırakın. valla ben öyle yaptım çok mutlu huzurlu gece 10da yatıp sabah 8 de kalkan br oğlum var.
inşallah bebişlerinizi sağlıkla kucaklarınıza alırsınız mutlu huzurlu günler dilerim.:42:

merhaba hanımlar. ben geçtiğimiz temmuz doğum yaptım. 56 ile başladığım hamilelik macerama 76 ile noktayı koydum. aman nasılolsa veririm kiloları die yedim durdum şimdide yapıştı üzerime 61 de duruyorum. çok dert ediyor muyum hayır. ilk aylara çok dikkat etmek gerekiyor. hamilelik lafını duyunca sanki iki kişilik yemek gerekiyor gibi hissediyor insan. büyük hata ilk 5 ay çok kilo aldım deli gibi yedim. işin gerçeği ilk üç dört ay bebek sizden birşey almıyor zaten kendinize yiyorsunuz. doktrun bana dediği şey kızartma tatlı tuzlu hamur işi yenmeyecek bebeğe faydası yok. ama ben ne yaptım yedim. çoğu gitti azı kaldı bu arada diyet yapmıyorum ben ömrüm boyunca da yapmadım. bence çok takılmaayın 15 kiloyu sadece emzirerek verdim. verilir verlmezse de aman manken mi olacaz sağlık olsun. üzmeyin kendinizi siz üzülünce bebişleriniz de üzülür.
size bir tavsiye kilolarınız dahil hiçbir şeyi kafaya takmayın. ben çok rahattım umrumda olmadı. bebek ilk zamanlar annenin karakterinden etkileniyor.rahat ve sakin annelerin bebekleri de öyle oluyor. bebeğinzin ilk zamanlarının tadını çıkarmak istiyorsanız siz de rahat olun. boşverin kiloyu falan. inanın huysuz uyumayan bebek çok zor. normal doğum yapamam diye de korkmayın herşey olacağına varıyor. ben normal doğum diye gittim 12 saatlik sancıdan sonra sezeryan oldum. oluruna bırakın. valla ben öyle yaptım çok mutlu huzurlu gece 10da yatıp sabah 8 de kalkan br oğlum var.
inşallah bebişlerinizi sağlıkla kucaklarınıza alırsınız mutlu huzurlu günler dilerim.:42:

canım çok teşekkür ederim, moral verdin. ilk aylarda aldım kiloları, son aylarda kasıyorum ama tak etti canıma. o yüzden bek yazmak istemiyorum bu aralar yediğimi içtiğimi :1::1::1:
sağlıklı olsunda, verilir kilolar :16:

Doktora gittin mi canım bebişin kaç kilo olmuş

yarın gidicem doktora, tahlillerimide alıcam. kan hapınıda sorucam bakalım kilo yapmayan var mı diye ama elma çayı içiyorum, kabızlığa iyi geldi. belkide değiştirtmem. bence çatlıcam bebeğin kilosu kaç diye, bu aralar kaşar peynir çok yiyorum. bebişe kilo yapıyo diye. bakalım işe yaramışmı onca yenen şey :1::1::1:

kızım tam baş aşşağı durmuş eller çenede uzun uzun düşünüyo. çıkış nerde diye :1::1::1: üzgünüm ufaklık biraz daha sabredeceksin :16:
28. haftada 1050 gr kilosu var. tombiş tombiş değil ama çok ideal. kasıklarım ağrıyo diyodum meyersem baş aşşağı duruyormuş. plates yaparkende çok zorlanmıştım dün. bu aralar yürüyüşle devam etsem iyi olacak :34:

Kalkınca (10:00) : 1 bardak su

Sabah (12:00) : 1 bilim peynir
1 dilim kaşar peynir
3 zeytin
1 domates
1 salatalık
2 dilim ekmek
1 yumurta
1 bardak süt

Ara (16:00) : 1 elma

Akşam (18:30) : et kavurma
2 dilim ekmek + cacık

Ara (21:00/22:00) : 2 kaşık yoğurt + 2 tam ceviz + 3 badem + 3 fındık

2 tl su + yürüyüş + 1 bardak elma çayı

tekrar kilo vermem lazım ama 1 haftada verdiğimi 1 haftada alıyorum. nasıl iş anlamadım :26::26::26:

Kalkınca (10:00) : kan şurubu

Sabah (12:00) : sucuklu yumurta
1 domates
1 salatalık
1 dimim peynir
1 bardak sür
1 dilim ekmek

Ara : (15:00) 1 elma

:49::49::49::49::49:
Akşam (18:30) : 1 dilim somon (çok yağlıydı ve ziyan etmedim cup mideye :1: )
yağsız bol salata
2 dilim ekmek

Ara (22:00) : 1 avuç leblebi + 3 badem + 3 fındık + 2 hurma

2 lt su, bu gün çok miskinim yürüğüş ve plates yok, gece 1 bardak süt içebilirim :49:

ayyyy çıldırıcam, ne çabuk kilo alıyorum anlamadım. neyse biraz daha azim.

Sabah (12:00) : 1 yumurta
1 dilim peynir
1 domates
1 bardak süt
1 dilim ekmek

Ara (15:00) : 1 soda + 2 kaşık yoğurt karışımı ayran

Akşam (18:00) : etli patlıcan + 2 dilim ekmek + cacık

Ara (21:00) : 2 tam ceviz + 3 badem + 3 fındık + 1 elma

Gece (01:00) : 1 portakal

2 lt su + yürüğüş

Son düzenleme:
gece portakaldan sonra, pekmezli badem yedim, canım çok tatlı çekmişti :9::9::9:

Sabah (12:00) : 1 dilim peynir
2 zeytin
1 domates
1 yumurta
1 bardak süt
2 dilim ekmek

Ara (15:00) : 1 soda + 2 kaşık yoğurt karışımı ayran

Akşam (18:00) : 1 tabak havuçlu prasa yemeği
1 turp
2 dilim ekmek

Ara (21:00) : 1 elma + 2 ceviz + 3 badem + 3 fındık

Gece (01:00) : 1 portakal