Galiba anneliği beceremiyorum (!)

Her anne bu tip tepkiler vermiyor.Konu sahibi en azından hatasının farkında bence siz de her anne böyle deyip içinizi rahatlatmayın.

Lütfen öcü vs diye korkutmayin çocuğunuzu, gündüz uyuyor mu ? Mesela benim oğlumda 2.5 yaşında gündüz uyursa aksam 12 yi geciyor uyumasi, ama uyumazsa en erken 7 de başlıyor uyku demeye 8 de yatıyor bazen bu uzuyor... mesela şuanda 00.20 de yatti artik ayakta duramıyordu ama hala yatmayacam diyor yataga koyunca uyudu hemen...
Günde kac saat uyuyor sabah kacta kalkiyor ona göre uyku saatleriyle oynayın

28 yasindayim. Akrabalara gittigimizde sokakta oynamayim diye, merdiven altinda munganga diye bi öcü var derlerdi
Nasil bir korkuysa hala unutmamisim. Yapmayin
Kotu annesiniz diyemem ama hala daha bu sekil uyutursaniz malesef kotu anne olacaksiniz

Sevdigi peluş oyuncagı varsa veya ayagında degil yanında uzan öyle uyutun.. Zaman cok cabuk geciyor, baktın evden gitmisler.. Tadını cıkar bebişinle..

Oğlunuza kızmayı sinirlerinizin yıpranmasına verebilirim ancak korkutmayı kabul edemem...
6 aylık oğlum gece 12 buçuktan önce uyumaz, siz 11 için delleniyorsunuz.
Ayrıca bebeğinize aşıladığınız bu korku, hayatın her alanında baş gösterecektir.
Odasında, evde yalnız kalamayacak, sürekli bir şeylerden saklanacak, bireyselliği olmayıp size bağımlı yaşayacak, sosyal becerileri gelişmeyecektir.
Siz öcü geliyor diye uyuttuğunuzda, 1 sene sonra öcü var diye hiç uyumadığını görünce ne denli bir hata yaptığınızı anlayacaksınız.

O öyle uyuduğunda sizde huzur kalıyor mu? Zannetmiyorum. Oğlum da bazen inatlaşıyor uyumak istemiyor ağlıyor. Öyle zamanlarda mutlaka onu mutlu edip öyle uykuya dalsın diye uğraşıyorum. Uyku önemli. İkimizin de huzurlu olması lazım.
Benimki de 2 yaşında. Ne kadar zor olduğunu biliyorum. Mutlaka zaman zaman sinir boşalmaları olacaktır ama korkutmayın.

Her gece aynı saatte yatağına yatırın siz de yanında olun uyuyana kadar başlarda zor olur ama o saati alışkanlık haline getirince hemen uykusu gelmeye başlar. Kararlı ve sabırlı olmalısınız sonra rahat edersiniz.

Çocuğunuzu korkutmayin korku sonraki bir çok problemin başlangıcı olabilir gün içinde dahafazla yorun akşamları çok tatlı ve çikolata Yedirmeyin onlarda çocuklarda hareketlilik yapıyor aşırı kuralci olmayın bazı çocuklar evde hareket varken uyumak istemez mümkünse yatirdiginiz zaman evde ışık ve ses olmasın bu günler geçiyor çocuğunuzun her anın keyfini çıkarın

Kuru kuru ninni ne yapsın çocuk iki buçuk yaşında basit hikayeleri sever dinler. Bu akşam hatta yiğenimı hikayeler anlata anlata uyuttum dinlesen dersin bu ne, pembe bir kilic uydurdum daha da anlatsam dinlerdi herhalde uykuya daldı.

kesinlikle katılıyorum... kimbilir siz öcü gelıyor dediğinde zavallı beyni neler kuruyordur ki çocukların hayal dunyasını tahmin edersiniz. öcü gelıyor yerine telefonunuzdan ninni açın yada siz ninni söyleyin masal anlatın falan filan

Evet zor ama yapma arkadaşım beterin beteri var benim kızım iki yaşında saat 10 de yatsa 12 de kalkar 12 de yatsa 2de kAlkar uyuma saati sabah 5-6 benim uyuduktan bir iki saat sonra da altı aylık oğlum uyanır kafam patlıyor bütün gün genede şükürler olsun verene ya sağlık sorunu olsaydı varsın uykusuz kalalım hep böyle olacak değil ya annelik emek ister sabır et demesi kolay diyebilirsin ama benim durumum daha beter ailemden ve eşimin ailesinde uzağz yardım edecek kimsem yok eşimden başka ay ne dolmusum ne dokuldum

Ben kucukken cok korkutuldugum icin biliyorum, cocugunuzu azicik dusunuyorsaniz yapmayin! Hem uyumamasi mi yoksa korkmasi mi daha zararli sizce? Uyumazsa en fazla ne olabilir ki? Hem belki zorlamazsaniz zamanla kendi de oturtabilir uykusunu. Ama korkutarak cocugunuzun psikolojisini bozuyorsunuz. Koskocaman kerli felli adam olupta hala karanliktan korkan birini taniyorum ben. Annem de ayni sekilde asla karanlikta uyuyamaz. Bunlar hep kucukken korkutulmus cocuklar.

Oglum daha 7 aylik. Gecenlerde uyutmaya calisirken disarida bi gurultu oldu. Esim bak uyumazsan gurgur baba gelir dedi (kendisini o sekilde korkutmuslar). Bi cemkirdim. Anlamaz diye oyle dedim dedi. Ben de tavrimi koydum (annemler de vardi), bu cocugu ocuyle bilmemneyle korkutursaniz saglam ariza cikaririm ona gore dedim. Ne kadar kotu bir sey oldugunu biliyorum cunku.

korkutmaya devam edin,ilerde kendi basinda odasinda yatamayan tuvalete dahi giderken butun isiklari sadrivan gibi yakan bi cocuk olsun,bravo!

Sizin cocugunuz yine erken yatiyor ben 3te yatsa raziyim su an benimkisi hala ayakta ve 6-7 saatlik uykuyla duruyor hemde gunduz uykusu nedir bilmeden. Ben uykusuzluktan ölüyorum şu an. O nasil dayaniyor gercekten bilmiyorum.

korkutma kı candır o can sinirleniyorsun biliyorum ama bir evlada sahip olmak ıcın herseyini vercek ınsanlar var biri ben ve acıklamalarda var korkutularak buyuyen cocugun ozguveni cok zayıf olurmus

Oğlum 3 yaşında.doğduğu günün ertesi günü uyumamaya başladı.düşünsenize 17saat hiç uyumayan yenidoğan bir bebek.doktor doktor gezdim,bir sürü şey denedim,uyku eğitimini ustaca reddediyor.pedagoglar uykuyu reddediyor beyni dedi,Maşallah zihinsel ve bedensel gelişimi önde,o yüzden uykuyla bir koordinasyon sorunu yaşıyormuş.büyüdükçe zamanla düzelecek İnşaallah.gündüz 13-14 civarı uyanıyor,18civarı uyuyor,gece 12-1gibi yatağa zorla koyuyorum,kolumu çimdiklemeye başlıyor sabaha karşı 4-5civarı uyuyor ancak.ben şuan hafif bir sakinleştirici kullanıyorum oğluma karşı sabırlı olabilmek için.Allah nasip ederse bir sene sonra kreşe gidecek,ozaman mecburen adapte olur diye umuyorum.demem o ki ben çareyi sakinleştiricide buldum.sizde kendinize göre şahsınıza bir çözüm bulup çocuğunuza karşı daha mülayim olabilirsiniz.çocuğunuza verdiğiniz zararı arkadaşlar yeterince anlatmış bende onlara katılıyorum.
Saygılar sunarım,sevgi, hoşgörü ve sabırlar dilerim...

Uyku düzeni oluşturmak istemeniz normal ama bunun yolu inanın korkutmak,kızmak vs değil.
Yazık günah daha minicik,siz öcü derken o kimbilir ne korkular,kaygılar yaşıyor içinde. Bakın kızım 4 yaşında şu an.2-2.5 yaşlarındayken bir minibüs üzerine yapıştırılmış bir resim gördü,alarm sistemi satan bir firmanın reklamıydı,simsiyah kar maskeli kocaman bir kafa ve sadece gözleri görünen bir adam düşünün ve minibüsün bir tarafını komple kaplıyor bu resim. O gün kızım ciddi anlamda korktu,gece uyurken anne gitme hırsız gelebilir desi,karanlık istemedi karanlıkta gayet uyuyan çocuk,ki oturdum konuştum anlattım güzelce gerçek olmadığını ,ona rağmen etkilendi. Üzerinden bunca zaman geçti hala hırsızdan korkuyor.
Yani anlayacağınız,onlar minicik dünyalarında inanın bizim tahminimizin kat be kat üzerinde etkileniyorlar. Yapmayın.
Gece uyutmakta güçlük çekiyorsanız gündüz uykusuna yatırmayın,gündüz uyumuyorsa sabah uyanma saatini 1 saat erkene çekin. Her akşam rutin olarak,önce banyo,sonra kremle güzel bir masaj,sonra birazcık masal yada loş ışıkta,sessizliği sağlanmış odasında biraz sohbet,uyutursunuz inanın. Işıklar,televizyon kapanınca,uyku saati geldiğini anlayacak zamanla. Biraz televizyon vs fedakarlık yapın yapacak birşey yok. Bir anda mucize olmaz ama zaman içinde oturan bir düzeniniz olur.

Bu konularla ilgili yazılıp çizilen o kadar kitap varken . Hala öcü demek neden ?

Youtubede bile bu konularla alakalı video var. Kitap okumuyorsanız en azından onu izleyin .

Yatağa uyutmak istediğiniz saatten yarım saat önce girin . Seninle biraz sohbet edeceğiz ve telefonum un alarmı çalınca ışığı kapatıp hiç ses çıkarmadan uyuyacağız deyin. Ve ben ses çıkartırsam beni uyarmalasın deyin. Şişt desin mesela. Kısa sürede çözüyorsunuz inşallah

Bu arada kötü değilsiniz her anne hata yapar iyi bir anne siniz ki farketmişsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…