Galiba anneliği beceremiyorum (!)

öcü vs.kavramı ile korkutulan çocuklar, öcü ve diğerlerinin gerçekten var olduğunu sanırlar.Çocuklar anlayamadıkları olayları hayal güçü ile açıklarlar.acaba anne hic ocu gormus mu merak ettim.olmayan seyin varligindan bahsetmekte yalana basvurmaktir.
İnsan ruhunda kök salmış en güçlü duyguların başında korku gelir
Bu duyguyu belirleyerek, gelişmesine dal budak sarıp ruhu karanlıklara boğmasına asla fırsat vermemeli cocukta.
Normal sakin bir hava içinde büyümelidir
Ancak bu şekilde sinirleri sağlam olur, her olayın karşısında kolaylıkla paniğe kapılmaz
.
Ondan bundan korkutarak tehditler ederek paranoyak bir nesil olusturuyoruz.

Dürüstlük anlayışımız farklı demek ki ya da anne değilsin...
Bak konu sahibi diyorki uyumadigi icin sabirli olamiyorum kiziyorum korkutuyorum.sonra vicdanen rahatsizlik duyuyorum.mesela ben korku filmi izledigimde ruyamda goruyorum korkuyorum.cocukta korkutularak uyuyor beynine isliyor ruyasinda yavrucak korkuyor belki.evladina kotuluk yapiyor..varsin yarim saat bir saat sonra uyusun.belki direk kotu annesin demem hos ve yerinde olmamis olabilir ama evladina kotuluk yapiyor.hem bunun anne olup olmamayla da alakasi da yok.anne olmayan cogu bayanda burda bilincli anne adaylari ve bende anneyim.

Insanlara kotu annesin demek ne kadar kolay bunu diyenlerin ya cocugu yok ya cocugu cok sakin yada cocuklari huysuzsa bile kendileri cok rahat olursa olur olmazsa napiyim diyenlerdir kimse melek degil herkesin bi dayanma gucu var tabiki yeri gelince cocuklarimiza kizicaz tamam korkutmak hata ama hemende kotu annesin diye yargilamak daha kotu bence konu sahibi arkadasim evet uykusuzluk yorgunluk cok zor 4 aydir bende ayni durumdayim kendini rahatlatmaya sakinlesmeye calis cocugunu birakicak birileri varsa en azindan gunduzleri birak kendine zaman ayir kafani bosalt iyi gelecektir ve gercekten korkutma cocugu sen uyumayinca uzuluyorum de hasta olursun vs. De gerekirse ikimiz uyuyalim de ama korkutma lutfen

Y
Yanlış olduğunu söyleyebilirsin aynen şu an olduğu gibi doğrudan kötüsün demek hoş olmamış hele bi annenin demesi mesela bende ev kazalarında çoğu zaman anneyi suçlarım bu kazalar kötü anne olduğunu göstermez ama önlem almadığı için kötü yapar
Edit: hiç bi anne kötü değildir bunı sorgulama hakkına asla kendimde bulmuyorm hayırlısıyla büyütün çocuklarınızı:)

Sabir tasincada olabilir bunlar sabaha karsi uyumus baksaniza ama tabiki korkutmayin. Cocuk korkarsa kekeme filanda olur Allah korusun bi yakinim olmuştu

Evet kotu anne olunuyor korkutunca.vicdan yapmanin faydasi yok.acin interneti cocuklara uyku egitimi nasil verilir okuyun.buyuk de anlar daha kolay.bir rutin belirlegin uyku oncesi rituel gibi.ve bu kadar gec yatirmayin asla.erken kaldirin gec yatsa da 1 haftada alisir.

Dusuncenize saygi duyarim ancak konu sahibini uzduysem ozur de dilerim.insallah kirmamisimdir kendisini.

Lütfen çocuğunuza öyle şeyler söylemeyin. Küçükken "Öcü'den" çok korkan biri olarak sizden rica ediyorum. Psikolojiyi çok bozan bi durum...

degilsiniz tabii ki..
ama bazi davranislariniz yanlis sizde biliyorsunuz..
cocuklarin hayal dunyasi cok genis..
kafasinda canlandirip ona inanmaya baslar..
beni boceklerle korkuturdu abim kucukken..
simdi bocek gorsem haftalarca kendime gelemiyorum..
halisinasyonlar goruyorum.. duvarlarda yurudugunu goruyorum..
bayilacak gibi oluyorum..
normal bocek fobisinden cok daha ileri..
psikolojimde buyuk hasarlar birakti..
basit bir korku degil inanin..
30 yasindayim hala etkisinden kurtulamadim..
ki siz gorunmeyen bir varlikla korkutuyorsunuz..
benim 10 aylik bebegim var karanlik odaya gidecegi zaman donup bakiyor..
git orada bisey yok korkma diyorum...
korkuyu kazanmasi cok kolaydir ama unutmasi cok cok zor..
bende uykusuz kaldigimda sinirleniyorum anliyorum sizi ama korkutmak cok yanlis.
daha dikkatli davranmalisiniz

birde oglen uyutmayin gece yorulsun demek cok yanlis..
oglen uyku ihtiyacini alamazsa gece cok daha zor daliyor
uykusuzluga alisiyor..
gunduz uykusunu alirsa daha saglikli bir uyku duzeni olusur..

bol bol uyutun gunduz.. acik havaya cikarin mutlaka.. soguk bile olsa..
oksijende iyi gelir..
birde saat 7 de tv yi kapatin odasina goturun.. oyuncaklarini toplayin..
hatta butun isiklari sondurun..
sizin yatmadiginizi bilirse tabi ki uyumak istemez..
ben 7de tv yi kapatirim..
1 saat direnir ama uyur..
boyle bir duzen olusturun..

Hiç birimiz dört dörtlük değiliz.
Ama bazi şeyleri öğrenmek uygulamak elimizde.
Çocuklarin bizden daha çok enerjisi var.
Yatafa girince hala o enerji atamamiş vücut dinç oluyor haliyle onlarda uykuya direniyorlar.
Uyumadan once birlikte zıplayın kovalayın gıdıklayın yani onu yorun.
Sonra yanında yatin.Hikaye anlatin sarılın ocu bocu demeyin belki korkusundan uyumuyor
Hergun aynı saatte yatırın zamanla alişir

sakın ama sakın öcü diye korkutarak uyutmayın çocuğu,masal okuyun. başlarda etkisini göstermez ama zamanla masalla uyumaya alışır. hem kitap sevgisi aşılarsınız çocuğa.

Çok saolun söyledikleriniz biraz moral oldu

Cocuk yorulmadan uyumaz.net

Gun ıcınde yorucaksınız cıkın dısarıya pusetsız dolasın dag bayır eve gelın. Ve bellı bır uyuma saatı olsun ılk once sız sabırlı ve sakın olun bunu yapabılırsınız. Yanına yatın bacagını oksayın hafıf sekılde degıl bastırarak canını yakmadan oksayın nınnı soyleyın yada telefondan acın.

Öğle uykusunu hiç atlatmam Benim zorumla yatağına yatıyor ama yarım saatte de uyuyor. Acaba öğlen uyutmasam mı ?

Devam etmicem tabiki o Benim canım ona daha fazla kötülük yapamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…