Galiba anneliği beceremiyorum (!)

Öcü ne ya ? Allah akıl versin. Sorunlarınız olduğu açık yardım alın. Kötü anne değilsiniz belki ama çocuğa zarar vermeye başladığınızda bu geçerli olmayacak..

benim ikiz kizlarim o donemlerde tam yaramaz denilen cocuklardi .iki cocugumada hic bagirmadim.of bile demedim.dusun iki tane aglatmadimda korkutma cocugunu ileride bi sefer onaramadigin seyler olur .sabirli ol.

kötü bir anne misin bilemiyorum ama hata yaptığını bile bile hiç araştırmadan hele ki şu teknoloji çağında,hala öcülü yaratıklı çocuğunu korkutmaya devam ediyorsan bu pek de iyi bir davranış değil.

bin tane uzman var bunların bin tane önerisi var aç oku araştır bak.çocuğun uyumuyor diye korkutmaya çalışmak ne kadar çağ dışı bir yaklaşım.

bak her anne böyle değil,eğer amaç burada vicdan rahatlatmaksa maalesef yanlış bir düşünce.hatanın farkındasın o yüzden bu geceden itibaren yöntemini değiştir.

ayrıca gün içinde çocuğunuzla aranızda ne gibi sorunlar yaşanırsa yaşansın mutlaka mutlu uyumalı çocuklar,bak bunu da uzmanlar diyor.

bence sen biraz oku,biraz araştır.

hatta benim kizlar 1.5 yas civari karanlikta koridorlari gezerdiler ben seslenmezdim arkalarindan bagirirsam korkarlar diye

Kızım 27 aylık gece 12 ye doğru uyuyor. Onun için sağlıksız olduğunu biliyorum. Benim için de zor oluyor kendime hiç zaman ayıramıyorum çözüm de bulamıyorum. Ama sabrediyorum. Henüz çok küçük olduğunu hayattaki her zorlu süreç gibi bunun da geçici olduğunu düşünün. Annelik kolay değil.

Benim 3 yaşına yakalasan kizimda beni cok yoruyor.bizim sorunumuz uyku degil ama bildigin 3 yas ergenliginde.
2 yas sendromunda yerleri supurmeyi birakti simdi de yogun inatlar kendi isimi kendim yaparimlar.ya daha bu sabah corabimi kendim giyecegim diye tam 40 dk ugrasti.bi yandan aglamakli bi yandan ben giycem ben kendim giycem diye sayikliyor.
Herseyde boyleyiz.cogunlukla tesvik ve takdir etsemde bazen zaman kısıtlı olunca sinirleniyorum...esimle bile bu yüzden tartışıyoruz.

Konu sahibi burayi aglama duvarina cevirdim kusura bakma.
Sana yorum yapacak olursam ocuymus bocekmis bunlarla çocuğu uyutabilirsiniz belki ama emin olun daha buyuk zararlar olarak donecek yavrunuza.bunun yerine mayismasini saglayan ortamlar yaratın. Sessiz ortam los ışık rahat pijamlar hafif masaj miriltilarla ninni veya masal.
Zamanla ise yarayacaktir

canım kötü bi anne değilsin. tabi ama yapmamalısın

ilk çocuğum çok hareketliydi.
uyumazdı
istediğin kadar kız istediğin kadar kendini parala uyumuyordu.
yani boşa herşey.
sen de kendini rahat bırak . cocuğu da rahat bırak.
2.5 yaşına gelmiş bak.
mümkünse sabah erken kaldır. saat 7. buçuk en geç 8 de uyanmış olsun
öğlen uykusuna da yatıyorsa erken yatır .
saat 12. buçuk gibi yatsa iyi olur .
akşam da yine uykusu erken gelecektir.
öğlen uykusunun 2 saati geçmesine izin verme.
gün içinde evde etkinlik yaptır
adım atmaca. yürümece . koşmaca. zıplamaca gibi. eğer alt komşun yoksa . rahatsız olmayacaksa

ne kadar zor olduğunu ben de biliyorum aynı şekilde zorluğunu yaşadım.
kesinlikle öcü diye korkutmadım ama o ilk çocuğum aşırı derece korkuyor .
yani bebekliğinden beri aslında korkuları sebebiyle uyuyamadığını farkettim.
algıları çok açık. bebek iken çocuk korkuyu nereden bilecek demi.
büyüdükçe anladım ki korkuyor
2.5 ya da 2 yaşlarındayken yattığı zaman kapıyı gösterrir yüzünü saklardı. ya da pencereyi gösterir korktuğunu söylerdi.
ben çok üzülürdüm. bak ben korkutmadığım halde çocuğum böyle yaptı. sen korkutursan ileride acısını yaşarsın.
bu ilk çocuğum şu an 10 yaşında ve korkuları hala devam ediyor .
hala daha her çocuktan farklı şeyleri düşünüyor .
o nedenle ilerisi için daha zorluk yaşayacağın şeyleri yapma. ya da üzüleceğin şeyleri

uyumasın ne olur yani?
fazladan yarım saat uyanık kalması, ömür boyu saçma sapan şeylerden korkmasından daha mı kötü sanki...

benim oğlum öcüü diye beni korkutuyor iyi mi öcünün korkutmak amaçlı yalandan söylendiğini anlamış. 37 aylık kendisi. uyku özürlüydü. ama zamanla aştık.
eşiniz size yardımcı olacak bu kesin şart yani. çocuğu sabah 6.30 da kaldırın. bırakın enerjisini atsın. zaten kız çocuklarını tam bilemem ama hareketsiz erkek çocuğuna pek denk gelmedim. popoları yer görmüyor. yorulduklarını anlamıyorlar.
siz erken yatırıp güzelce beslerseniz uyur. şayet öğlen uykusunu uzun tutuyorsanız tutmayın. ha az uyuyorsa da kesin öğlen uykusunu. bu şartlarda gene kendiliğinden uyumayabilir. benim oğlan öyle çünkü. alıp yatağa götürüyorum kucağımda. bu aşamada saçımı çekiyor, vuruyor, kucağımdan atlamak istiyor, debeleniyor, böğüre böğüre ağlıyor bazen falan. ama ben pes etmiyorum. uyuyacağız sabah kalkınca devam edeceğiz diyorum. sevdiği şeylerden bahsediyorum. biraz konuşalım falan diyorum. hani tam konuşamıyor ama bana eşlik ediyor. sonra sarıl anneye diyorum sarılıyor. o sırada okşuyorum, seviyorum sessizce bekliyorum. bazen 1 saat bazen 2dakika ama uyuyor. sonra da yatağına bırakıyorum. bu bizde çok işe yarıyor.

ne güzel uyarmışsınız. kadın zaten vicdan yapıyor belli ki sorgulayan bir anne resmen yerden yere vurmuşlar. yönlendirme yerine daha da kötüye davetiye çıkarmışlar. ama sizin yorum baya yapıcı +1

Benim kızım da 2,5 yaşında. O da 11,30 dan önce uyumuyor. 10 da yatağa yatırıyorum. 1,5 saatte ancak uyuyor.

Ama biz de şu oluyor. Çalıştığım için özlüyoruz birbirimizi. Yatağa yatıyoruz. Kitap okuyorum, sonra o bana okuyor, masal anlatıyorum, kendim uyduruyorum tabi, oyun oynuyor yatakta benimle. Hopluyor-zıplıyor. Bir saat kadar böyle vakit geçiyor. Sonra uyuma moduna giriyor.

Benim de sabrımın bittiği durumlar oluyor, ama korkutmuyorum asla. Sen de kitap okumayı dene, masal filan. Ki bu yaşardaki bildiğim bütün çocuklar geç yatıyorlar. Kreş zamanı belki değişir diye umuyorum.

Her ne olursa olsun korkutma. Böyle uyu uyu diye baskı yapınca da ters tepki yaratır. İnat eder uyumamak için. Biraz sabır. Kolaylıklar dilerim.

3-4 yaşlarındaymışım galiba,uyku sorunu çok olan aşırı hareketli bir çocukmuşum bir de çok çeneliymişim annem 1 yaşında büyük adam gibi konuşuyordun der o günden beri susturabilen yok zaten

uyumadığım geceler annem öcü geliyor kızım öcü uyumazsan seni alır götürü dermiş,bir gün dayanamayıp anne o öcü gelse beni alıp götürse de ikimiz de rahat etsek demişim

o günden sonra beni korkutmayı bırakmış ama hala uyku sorunu olan bir insanım

Çocuğa kötü yaklasinca ileride sorunlu oluyor ve yine sen çekiyorsun. Çok dikkatli olmalıyız.

Hayatınızdan fazlalıkları atın. Gereksiz, fesat akraba/arkadaş falan varsa onları atın hayatınızdan. Kafanız rahatlar ve sabır eşiğiniz artar.

Lütfen ama lütfen çocuğu korkutma.
Küçükken benzer şekilde korkutulduğum için kaç yaşına geldim hala korkuyorum.
Yapmayın Allahaşkına.
Geleceğini etkilemeyin.

2 çocuk annesi olarak sadece kendi uyutma tarzımı söyleyebilirim..biri 4.5 yaşında diğeri 15 aylık 2 oğlum var. birincisi çocuklar sabah 8 de kalkıyor,büyük olan okula,küçüğü de anneme bırakıyorum işe gidiyorum.gün için de küçük olanın uykusu geç saatlere sarkarsa akşam kabus olur o nedenle ne olursa olsun akşam en geç 3 -4 gibi uyanmalı ki akşam istediğim saatte uyusun. akşam uyku rutini oluşturabilirsin.tuvalete gitmek,belki biraz diş fırçalamak,pijama giyilmesi,kitap okunması. sonra ben evde en geç 21:30 da bütün ışıkları söndürüyorum.büyük olan yatağında yatıyor zaten.küçük olanla salonda yer yatağı yaptım peteğin önünde ikimizde yatıyoruz.o biraz karanlıkta geziniyor vs sonra pes edip uyuyor :) bence gün için de çocuğun yaptıkları ve uyku durumu önemli.akşam uyuturken de korkutmak yerine uyuyana kadar kararlı konuşmadan durmak lazım.umarım işine yarar bu bilgiler.

hatanın farkındasın aslında
bebeğin sinirli yapıyamı sahip yoksa hiper aktif mi
her ikisi masaj ve sıvazlama uyur deneyebilirsin
sırtını sıvazla saçlarıyla oyna başına masaj yap hafif hafi dokunur gibi
yeğenime sırtını sıvazlatmazsa saçlarıyla oynarım başına masaj yaparım
ben uyuyamazsam eşimden rica ederim sırtımı masaj yaparsa sakinleşir uyurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…