- 16 Aralık 2011
- 13.790
- 13.669
- 498
- Konu Sahibi holdmetight
-
ben nede desem sevgilime gore o, annesi ve babasi haklilar.
Artik pes ediyorum, ozur dileyecegim haksiz oldugumu ayip ettigimi beni affetmesini ve bundan sonra bu tarz bir tartismaya girmeyecegimi soyleyecegim yani kendimi aptal ve enayi yerine koyduracagim ama ses etmeyecegim kendimi ezdirecegim.. boyle oldugunda herkes mutlu olacak herhalde boyle anliyorum, boyle bir karar aldim bu yuzden
bir kiz olarak hic onurum, gururum olmamali herhalde, ailesi nezaman ne isterse yapmakta ozgur olmamalilar ozaman bende iyi bir insan olarak tanimlanacagim, cunku boyle gercekleri soyledigimde kotu biri oluyorum.
Herkese yorumlari icin tesekkur ederim iyi ki varsiniz KK uyeleri
Bunu mu anladın gerçekten?
Haksız değilsin ama affedilecek bir durumun yok.
Kendini aptal ve enayi yerine koydurmak değildir özür dilemek, kendini de ezdirmek değildir.
Kız olarak onur gurur kaybettirecek bir şey değil bu olay, ailesi ne yaparsa yapsın özgür falan değiller, iyi bir insan olmak konusunda da sorun var düşüncelerinde.
Kol koparmak vs. benzetmelerin de çok abes, söz yarası vs. arabeskliklerine gerek yok, gerçekten kaza veya başka bir sebep ile kolu kopanı düşün empati duygunu geliştir, dünyanın sonu gelmiş gibi davranacağına.
düzeltilecek o kadar çok yer var ki sıkıldım artık .....
gerçek bir meselle anlatayım,
Görümcemlerin düğünlerinden bir hafta önce söz nişan yaptık, kendi düğününün hazırlıklarıyla uğraştığından gelemedi, özür diledim; olayı açıkladım kendi sebeplerimi, sonra rahat rahat rahat düğününe katılabildim. Hiç de düşman falan değiliz. O beni anladı, ben onu anladım, ikimiz de makul insanlarız. Ne o kötü bir insan, ne ben kötü bir insanım. Bir sene sonra benim düğün oldu, o kadar yardımcı oldu ki hakkını ödeyemem, benden en ufak bir ricasını bile emir kabul ederim bundan sonra.
en basindan beri benimle ugrastigin icin gercekten cok tesekkur ederim:) bunu iyi anlamda soyluyorum cunku ben olsam kalin kafalinin biri ne dil dokecegim derdim ama sen ve digger arkadaslar yardim etmek icin ugrastiniz Allah razi olsun :)
keske herkes sizin gibi iyi niyetli olsa ben dahil
ben iyi kalpli bir insan olmayi cok isterdim, bu olan durumlari iyi karsilamak, onlarin nisanlanacagi icin sevinmek vs ama icimden boyle kotu hisler geliyor elimde degil yoksa umrumda olmamasini cok isterdim ama olmuyor iste
her istediğin istediğin an olmayacak bu hayatta önce bunu kabullen.. bazıları için aylarca, bazıları için yıllarca, bazıları için de bir ömür beklemen gerekecek.. bazıları gerçekleşecek, bazıları hiç gerçekleşmeyecek, bazıları da tam ümidi kestiğin anda kucağına düşecek :) bu gerçeği kabul ederek başlayabilirsin hayata..
geleceğiz deyip gelmemeleri ayıp olabilir ama insanız, çok acil ve can sıkıcı durumlar da olmuş olabilir.. sonuçta aile içlerini bilemezsiniz.. ne güzel aileniz sizin kadar sıkıntı çıkarmamış ki böyle durumlarda en büyük pürüz aileden çıkar.. bekleyin gelsinler, kimsenin gölgesinde falan olmazsınız herkesin hayatı farklı olacak.. kendinizi bir ömür eltinizle kıyaslamayın çok ama çok mutsuz olursunuz..
hayat ne yazık ki siyah ya da beyaz değil, milyonlarca renk var.. ayrıca kimse de vazgeçilmez değil :) ama siz kendinizi vazgeçilmez yapın sevgilinize.. kaprisle, triple değil de azıcık anlayış göstererek yapın.. :)
Uff, soyle ufacik meseleleri, ki bunlar problem bile degil, kan davasina cevirmiyor musunuz...
Yahu siz kac yasindasiniz? Hakkatten de elinden sekeri alinmis cocuklar gibisiniz, azicik evlenecek olgunlukta bir kadin gibi davranin. Aileniz bile sorun etmemis, siz mizmizlaniyorsunuz hala. Yok hayalinizi mahvetmisler, yok mutlulugunuzu calmislar. Amma abartmissiniz, duyan da otekini gelin ettiler de, sizi kuma filan aldilar sanir. Ne alaka yani, bu kadar arabeske niye bagliyorsunuz?
Ayrilin bence. En guzel intikam. Eminim arkanizdan kan aglayacaktir adam.
Bu kadar agir geldiyse ve ciddi ciddi sorun ettiyseniz ayrilin. Omur boyu isitip isitip onune koyarsaniz er ya da gec o ayrilir zaten sizden. Ayrica simdiden ailesiyle aranizi bozarsaniz ilerisinde yasayacaginiz sorunlar icin saglam bir zemin hazirlamis olursunuz.
kisacasi henuz ortada ne nisan ne evlilik var ya bu deveyi gudersiniz ya bu diyardan gidersiniz.
Yaa niye aynı konuyu tekrar açıyorsunuz hayret birşey. Siz bu insanı sevmiyorsunuz belli yani sevseniz böyle küçük şeyleri sorun etmezsiniz bir kere tarih vermemişlerdi ki istemeye gelicez demişler ama ağabeyin daha uzun süredir çıktığı kız varmış onlar zaten düşünüyorlarmış pürüz çıkmış o pürüz kalkınca kalkışmışlar ve zaten birkaç haftaya da sana gelecekler sanki seni istemiyoruz, bu iş bitti diyen varmış gibi bu tavır nedir ya o çocuğun yerinde olsam sizi gerçekten bırakırdım bir de kıza sinir oluyorum demiştiniz kızın suçu ne? aynı konuları tekrar açmak sitede yasak ayrıca ya ne aceleniz var sanki ayrıldı da ortada bıraktı sizi gibi kaçıyor mu yani aileniz bile sorun etmemiş bunu öncelik onlarda olsa ne olur benim için önemli olan birşeylerin sırası değil sevdiğin insanla mutlu olmak anlaşmak olurdu. Vayy benden önce o kızın istemesi oluyor olmazdı. Madem isteme olmayacak diyorsunuz şansı olmayacak ayrılın neden ayrılmıyorsunuz haa ayrılamıyorsanız da bu sözlerin anlamı yok ayrılmaya cesaretiniz yoksa susacaksınız gerçi ayrılacak mesele değil yaa.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?