galiba ölüm artık yakın bana

Evladin varligi ayri yoklugu ayri bir imtihan vesilesi. Etrafindaki insanlarin cogu simdilik bu sinavdan cakmis gibiler. Cok kafana takma olan biteni diyecegim ama biliyorum kolay degil. Yine de etrafinin soylediklerine cok aldiris etmemeye calis. Cocuk sahibi olamayan kadinlar bununla ilgili turlu turlu eziyet goruyor cevresinden yalniz degilsiniz. Moral olsun, size etrafimda gordugum ibretlik dogum hikayelerinden bahsedeyim.

1.Bir aile dostumuzun esi tam 18 sene dile kolay evlat sahibi olamadi. Su an 3 yasinda bir oglu var.

2.Baska bir tanidigim yillarca cesit cesit tedavi gordu ama hicbir tedaviye cevap vermedi vucudu. Doktor hamile kalman imkansiz dedi. Evlat edindiler ve Allah o kadar buyuk ki evlat edinirken hamile kalmisti ama ancak birkac hafta sonra ogrendiler.

3. Baska bir tanidigimiz uzun yillar evlenmedi sonra asik oldu ve 40 yasinda evlenmeye karar verdi tabi kv adayi kiyametler kopardi bu yasli kadinin cocugu olmaz diye ayirmak icin ugrasti. Basaramayinca dugune gelmedi vs. Bu 40 yasindaki bayan da evlendikten bir sure sonra hamile kaldi ve su an 10 yasinda ikizleri var. Bir bile degil iki taneler bicir bicirlar:)

Kisacasi su anki durumun bir imtihan. Kisa da surebilir uzun da bilemeyiz. O gun gelene kadar isyan degil sukurle basla hergune ve kendini bilmez insanlari gormezden gel.

Son düzenleme:
Üzüldüm;bu kadar çok istiyorsan eğer hayırlısıysa inşallah bir çocuğun olur. Evlatlık almayı düşünmez misin? Muhtaç durumda o kadar çok bebek var ki...
genelde bu trz konularin altinda mutlaka bu tarz bir yorum goruyorum. iyi niyetinizden hic suphem yok lakin arkadas aile durumunu okadar icten okadar gercekci anlatmis ki empati yaparak soylediginiz seyin ne kadar da namumkun oldugunu sizin farketmenizi isterdim.
fizyolojik olarak insanoglu uremek ister kendi canindan kendi kanindan olsun ister evet evlat edinmek de bir secenek ama Turkiyede malesef ki bu trz seyler buyuk sorgulamllara neden oluyor. hele hele bu arkadasin geldigi sosyokulturel cevreyi dusunun bir.
bir de bir tup bebek annesi olarak yine iyi niyetinize siginarak bu tarz rahatsizliklari olan insanlara yapilan bu tarz yorumlar en cok can yakanlar oluyor genel olarak. cunku inanin o da ayni seyi defalarca dusunmus oluyor zaten olcmus tartmis oluyor.
anastasya2010 anastasya2010 insallah hamilesindir insallah mutlu hberler verirsin bizlere. ama bukadar sureye ragmen hala dr a gitmedin mi merak ediyorum. tedaviyi denedin mi?

yazdın kaçtın olmasın ağlamaktan yazamadım ekrana bile bakamıyordum biraz sakinleşmem gerekiyordu... şimdi biraz daha sakinim ve iyiyim ağlamaktan çatlayan başımı saymasak sorun bir erkek değil tabiki evliyim haklısınız o lanet olası teröristler bu canım ülkeyi kana buluyor hayatları karartıyor bizim derdimiz orda kolu bacağı ve en mühimi canı giden insanların yanında hiç birşey..evet derdim evladımın olmaması şimdi burda neler yaşayıp neler çektiğimi anlatmaya bir başlarsam sonu gelmez 6 senelik bir evlilik olmasına bakmayın ben 60 sene yaşadım..6 senedir hiç vazgeçmeden rabbime yalvardım evlat için 3 kere nasip etti bana doğurmayı nasip etmedi eşimin aileside bu 'eksiği' sürekli olarak söylerlerdi ben üç yıllık evliyken kaynım evlendi eltim gelir gelmez hamile kaldı hatta daha bir ayı olmadan kusmaya başladı tabi kaynanamın yüzündeki gurur ifadesi anlatılamaz tövbe haşa sanki kendi lutfetti o çocuğu gurur dememde şundan sebebli benim eltim kayınvalidemin yeğeni bende kayınpederimin yeğeniyim kayınvalidemde kayınpederimin akrabalarını sevmez ondan dedim onu..eltimin hamilelik süreci benim için işkence gibiydi zira eltim eşi ben eşim kayın valide kayınpeder iki kayın birde görümce aynı evde yaşıyorduk kaynanam yeğenine kıyamazdı o hamile o yapmasın sen yaplar o hamile o gitmesin sen gitler beni yıprattı sürekli olarak benim yanımda eltimin karnına dokunup bebeğe hasret kaldık hadi gel artık demeler...eltim doğum yaptı bir süre sonra biz evimizi ayırdık her oraya gittiğimde eltim benim yanımda kızına 'kızım sana kardeş getirimmi zaten rüyamda gördüm bir oğlum oluyor 'falan diyordu sürekli o korku vardı içimde acaba hamilemi ya hamileyse beni herkes anlarmı bilmiyorum ama çok acı çektim dün akşam eşim kayınvalidemlere gitmiş eltimde orda ben hastayım beni acile götürün demiş görümcemde eşime gel beraber götürelim demiş eşim demiş neyin va oda demiş ban sağlık ocağında test yaptım hamileyim şimdide sancım var demiş görümcem düşük korkusuyla koşa koşa acil tabi...akşm olmuş 10:30 eşim yok diyorum nerdesin bana diyoki zeynep hamile düşük yapmasın diye onu acile getirdik şimdi kapat işim var. bende çok kötüoldum baya ağladım size anlatmak dertleşmek istedimm annem hasta benim ona ağlayamam ağladığımı anlasa kahrolur zaten ağlamaktan burayada dönemedim..inanın öyle boş bir alanda bağıra bağıra ağlamak istiyordumki ahh.. bide biliyormusunuz benim reglim 12 gündür geçiyordu ben çok korktum test yapmaya tam kendimi ikna ettim bugün sağlık ocağına gittim kan verdim akşamına eltimin hamile haberi geldi ya eltimde öyle iyi niyetli biri değil herzamn en zayıf yerimden yaralar beni..sonuç komik gelecek acilde doktora ben hamileyim çok sancım var galiba düşük yapıyorum demiş..doktorda bir test yapalım demiş sonra ultrasona alırız demiş sonuçlar çıkınca doktor ultrasona gerek yok hamile eğilsin demiş tabi bana bunları eşim anlattı size yemin ederim eşim bena eltin hamile galiba düşük yapıyor dediğinde ben kendime sakın bu duruma sevinme onun için dua at ALLAH korusun inşALLAH düşük yapmaz ben ona beddua edemem onun acısına sevinemem deyip durdum ama yaptığı şey hem komik hem gereksiz hamile değilsin sırf ilgi çekmek uğruna herkesi ayağa kaldırdı düşünün doktor bir iğne bile yapmamış...bilmiyorum herşeyin hayırlıısı olsun belkide o hamile benimdir ne olur bana dua edin
rabbim inşaallah kucağınızı boş bırakmasın ama duanızı eksik etmeyin lütfen...hayırlısı ise bir evlat nasip etsin...Hayırlısı ise.

yazdın kaçtın olmasın ağlamaktan yazamadım ekrana bile bakamıyordum biraz sakinleşmem gerekiyordu... şimdi biraz daha sakinim ve iyiyim ağlamaktan çatlayan başımı saymasak sorun bir erkek değil tabiki evliyim haklısınız o lanet olası teröristler bu canım ülkeyi kana buluyor hayatları karartıyor bizim derdimiz orda kolu bacağı ve en mühimi canı giden insanların yanında hiç birşey..evet derdim evladımın olmaması şimdi burda neler yaşayıp neler çektiğimi anlatmaya bir başlarsam sonu gelmez 6 senelik bir evlilik olmasına bakmayın ben 60 sene yaşadım..6 senedir hiç vazgeçmeden rabbime yalvardım evlat için 3 kere nasip etti bana doğurmayı nasip etmedi eşimin aileside bu 'eksiği' sürekli olarak söylerlerdi ben üç yıllık evliyken kaynım evlendi eltim gelir gelmez hamile kaldı hatta daha bir ayı olmadan kusmaya başladı tabi kaynanamın yüzündeki gurur ifadesi anlatılamaz tövbe haşa sanki kendi lutfetti o çocuğu gurur dememde şundan sebebli benim eltim kayınvalidemin yeğeni bende kayınpederimin yeğeniyim kayınvalidemde kayınpederimin akrabalarını sevmez ondan dedim onu..eltimin hamilelik süreci benim için işkence gibiydi zira eltim eşi ben eşim kayın valide kayınpeder iki kayın birde görümce aynı evde yaşıyorduk kaynanam yeğenine kıyamazdı o hamile o yapmasın sen yaplar o hamile o gitmesin sen gitler beni yıprattı sürekli olarak benim yanımda eltimin karnına dokunup bebeğe hasret kaldık hadi gel artık demeler...eltim doğum yaptı bir süre sonra biz evimizi ayırdık her oraya gittiğimde eltim benim yanımda kızına 'kızım sana kardeş getirimmi zaten rüyamda gördüm bir oğlum oluyor 'falan diyordu sürekli o korku vardı içimde acaba hamilemi ya hamileyse beni herkes anlarmı bilmiyorum ama çok acı çektim dün akşam eşim kayınvalidemlere gitmiş eltimde orda ben hastayım beni acile götürün demiş görümcemde eşime gel beraber götürelim demiş eşim demiş neyin va oda demiş ban sağlık ocağında test yaptım hamileyim şimdide sancım var demiş görümcem düşük korkusuyla koşa koşa acil tabi...akşm olmuş 10:30 eşim yok diyorum nerdesin bana diyoki zeynep hamile düşük yapmasın diye onu acile getirdik şimdi kapat işim var. bende çok kötüoldum baya ağladım size anlatmak dertleşmek istedimm annem hasta benim ona ağlayamam ağladığımı anlasa kahrolur zaten ağlamaktan burayada dönemedim..inanın öyle boş bir alanda bağıra bağıra ağlamak istiyordumki ahh.. bide biliyormusunuz benim reglim 12 gündür geçiyordu ben çok korktum test yapmaya tam kendimi ikna ettim bugün sağlık ocağına gittim kan verdim akşamına eltimin hamile haberi geldi ya eltimde öyle iyi niyetli biri değil herzamn en zayıf yerimden yaralar beni..sonuç komik gelecek acilde doktora ben hamileyim çok sancım var galiba düşük yapıyorum demiş..doktorda bir test yapalım demiş sonra ultrasona alırız demiş sonuçlar çıkınca doktor ultrasona gerek yok hamile eğilsin demiş tabi bana bunları eşim anlattı size yemin ederim eşim bena eltin hamile galiba düşük yapıyor dediğinde ben kendime sakın bu duruma sevinme onun için dua at ALLAH korusun inşALLAH düşük yapmaz ben ona beddua edemem onun acısına sevinemem deyip durdum ama yaptığı şey hem komik hem gereksiz hamile değilsin sırf ilgi çekmek uğruna herkesi ayağa kaldırdı düşünün doktor bir iğne bile yapmamış...bilmiyorum herşeyin hayırlıısı olsun belkide o hamile benimdir ne olur bana dua edin

Eltiniz ve kayinvalidenize cok sinirlendim yanimda olsalar ben verecegim agizlarinin paylarini neden size boyle davranmalarina musade ediyorsunuz ? Elini eltinin karninami koydu k.valide size bakarak anne ince dokundurdurmni anlamadigimi sanma ya da elti imalarda bulundugunda ,bos bos yuzune bakin ne yapiyorsun ne alaka gibilerinden gulun gecin kale.almayin ki rahatsiz olurlar bir muddet sonra geri cekilirler az disli olun yanu...

Buradan gorunen Onun hamile kalmasiyla sizin sorununuz yok size yasattiklari cirkin, onun icin aninda tepkinizi koyun gayriresmi sekilde gulerek dikkate almayarak ki ileri gitmesin

cocuk olamamasi zayif noktami oluyorki dokunduruyor ya ,hem siz niye saldiniz kendinizi ?Niye hayattan vazgeciyorsunuz Siz.bilmiyormusunuzki Allah teala sevdiklerini bazen cocuksuzlukla.imtihan eder Allah tealanin bir insani sevmesinden razi.olmasinda daha onemli ne olabilir ....bunu onlara soyleyin imtihandasiniz sabirli olun neyin hayirli oldugunu biz bilemeyiz bekleyin 20 sene sonra cocuk sahibi olanlar var,

konu sahibesi sizi uzdukleri icin uzuldum

lutfen kendinizi ezdirmeyin bu bir eksiklik degil imtihan ediyor Allah teala.sizi her isi hikmetlidir ama biz her hikmeti anlayamayiz lutfen kendinizi salmayin uzuntunuzu belli etmeyin caniniz yansada guler yuzlu olun onemsemiyor gibi davranin takin bir maske o ortamlarda gulun eglenin zamanla sizde takmamayi ogrenirsiniz ve cocuk icin tevvekul edin asla uzuleceginiz bir durum yok bakis aciniz yanlis

Kaynanalar boyle malesef hepsi degil tabi bir cogu fesat sevgisiz cahil degistirebilirmiyiz?esimizden bosanmadigimiz surece hayir! Eltine gelince bir evlat vermis Allah on tanede verebilir bu onun imtihani gun gelirki Allahin sopasi yok sana nisbet yaptigi yavrusuna keske olmasaydin bile diyebilir kimse bunu bilemez. Sana gelince cnm hamile kalabiliyorsun ama sonu gelmiyor en azindan hamile kalabiliyorsun bebeklerini neden kaybettigini arastir ki arastirmissindir zaten ve ustune git mutlaka pes etme sakın 15 yildir bebek bekleyen bir aile taniyorum ve su anda ikizleri var biri kiz biri erkek:)) En kisa zamanda Rabbim kucagina almayi nasip etsin insallah.

o kadar üzüldüm ki tüylerim diken diken oldu yazdıklarınıza..

bizde deniyoruz ama daha yeni. ona rağmen hastalandığımda dünya başıma yıkılıyor çok üzülüyorum..

dilerim hamilesinizdir inşallah Allah hayırlı sağlıklı bebekler verir size lütfen üzülmeyin daha fazla..
size bile isteye acı çektirenleri de Allaha havale edin..

İnşallah hamilesinizdir..
Değilseniz de sakın yıkılmayın, Allah mübarek günler vesilesiyle size hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah..

Kadının kadına yaptığı en acı şeylerden biri de bu işte, doğurganlıktan vurmak!
Diyecek söz çok bu insanlara ama bir yerde de Allaha havale etmek lazım..

Önce Allahın takdiri sonra tıbbın imkanları ile muhakkak evlat sahibi olacaksınızdır.
Lütfen üzülmeyin....

ALLAH hepinizden razı olsun..çok iyi insanlarsınız bunu bilin. iknci yazdığım yazıyı küçük yazıp sizi zorladım hakkınızı helel edin.test sonucum negatif ama ne hikmettirki yıkılmadım ağlamadım inanıyorumki sizin dualarınız sayesinde ALLAH hepinizden razı olsun..gebeliklerim 3üncü ayına gelmeden düştü doktorlar kan uyuşmazlığı diyor. tedevi çok gördüm evet ama şuan çok yorulduğum için tedaviye ara verdim. arakdaşlardan biri evlatlık al demiş düşündüm evet eşimlede konuştum bu konuyu kendimi buna hazırlamam biraz uzun sürdü ama hazırladım..ilk başlarde evlatlık alırsam acaba bir süre sonra kendi kanımdan olmadığı için bıkabilirmiyim zira bıkarsam hayat banada onada işkence olur.. evet bunları düşünüp aştım..lakin bir sorun daha var ben bugünde olsa evlatlık alırım 10 tane çocuğum olsada evlatlık alırım çünkü benim evlat hasretimin son bulmasından ziyade daha mühim olan anne hasretiyle yanan minicik yürekler var onlara kıyamam ben..eşime açtım konuyu bir kere evlatlık alırmıyız diye oda niye olmasın bir gün alırız bende niye birgün beklememizdeki sebeb nedir almamız gereken gün bugün değilmi dedim bana ne dedi biliyormusunuz paramız olunca alırız dedi.. eşim olsada kınadım düşüncesi çok yanlıştı neden dedim ben şuan hamile olsaydım sevihmezmiydin ona yapacağın masraflar olacak neden kendi kanından olan bir evlada yapacağın masraf gözüne gelmezde kanından olmayan ama sana baba diyebilecek bir miniğe bir bebeğe yapacağın masraf gözüne gelir..tamam konuyu kapat evlatlık almak yok dedi..ben çok iyi anladımki o bebeği sadece ben sevicem ona sadece ben hazırım..birde tek eşim değil o evlatlık alacağım bebek büyüyecek eşimin ailesine dede nene dicek hala amca diyecek onların ne olduğunu bilmeden ama onları çok iyi taanıyorum sevmiyecekler evladımı dışlıyacaklar sırf kendi kanlarından olmadıkları için ..böyle şeymi olur demeyin maalesef oluyor..şimdi bile olsa yanımda olsun isterim kendi kanımdan olmasına gerek yok bana anne desin beni sevsin yeter bana..ama dediğim gibi yavrum büyüdüğünde dedesi nenesi halası amcası bildiği kişiler dışlasa onu sevmediklerini alenen gösterseler yavruma düşünsenize o nun ne kadar üzüle bileceğini bu beni öldürür canlı canlı cehennem ateşlerinde yakar beni onun bir damla göz yaşı kendim için demiyorum ya o üzülürse ya bana beni niye kimse sevmiyor madem sevmiyecektiniz niye beni evlatlık aldınız derse ben ona ne derim dedesi nenesi diyorumda eşimdende emin değilim ben ya arkadaşlar addım gibi eminimki dışlarlar bebeğimi ben ona ben seni seviyorum canım senindir desemde o can ne kadar anlar onu öok zor evlatlık meselesi sırf bu yüzden uzağım o konuya
dediğiniz gibi ben onları ve davamı ALLAHa havale ettim ..bu benim imtihanım biliyorum ALLAH dayanacak sabır versin her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ALLAH hepinizden razı olsun.. bu mübarek günde dilerimki rabbim dualarınızı isteklerinizi en hayırlı şekilde sizlere nasip etsin inşALLAH

Arkadasım sende biliyorsun herkesin bu dünyada bir çok imtihanı var evladının olmaması, kvgilin tutumu senin imtihanın, onlar bilmiyor bilselerdi konuşmazlardı böyle.
Daha önce hamile kalmışsın, düşük sebebin araştırıldı mı sebebi bulundu mu, bunun için tedbir alındı mı önemli olan bu zira hamile kalamıyor değilsin.

Rabbim bu mübarek ayda evlat hasreti çeken layıkıyla bakabilecek herkese evlat nasip etsin , içinde de sana.

ALLAH hepinizden razı olsun..çok iyi insanlarsınız bunu bilin. iknci yazdığım yazıyı küçük yazıp sizi zorladım hakkınızı helel edin.test sonucum negatif ama ne hikmettirki yıkılmadım ağlamadım inanıyorumki sizin dualarınız sayesinde ALLAH hepinizden razı olsun..gebeliklerim 3üncü ayına gelmeden düştü doktorlar kan uyuşmazlığı diyor. tedevi çok gördüm evet ama şuan çok yorulduğum için tedaviye ara verdim. arakdaşlardan biri evlatlık al demiş düşündüm evet eşimlede konuştum bu konuyu kendimi buna hazırlamam biraz uzun sürdü ama hazırladım..ilk başlarde evlatlık alırsam acaba bir süre sonra kendi kanımdan olmadığı için bıkabilirmiyim zira bıkarsam hayat banada onada işkence olur.. evet bunları düşünüp aştım..lakin bir sorun daha var ben bugünde olsa evlatlık alırım 10 tane çocuğum olsada evlatlık alırım çünkü benim evlat hasretimin son bulmasından ziyade daha mühim olan anne hasretiyle yanan minicik yürekler var onlara kıyamam ben..eşime açtım konuyu bir kere evlatlık alırmıyız diye oda niye olmasın bir gün alırız bende niye birgün beklememizdeki sebeb nedir almamız gereken gün bugün değilmi dedim bana ne dedi biliyormusunuz paramız olunca alırız dedi.. eşim olsada kınadım düşüncesi çok yanlıştı neden dedim ben şuan hamile olsaydım sevihmezmiydin ona yapacağın masraflar olacak neden kendi kanından olan bir evlada yapacağın masraf gözüne gelmezde kanından olmayan ama sana baba diyebilecek bir miniğe bir bebeğe yapacağın masraf gözüne gelir..tamam konuyu kapat evlatlık almak yok dedi..ben çok iyi anladımki o bebeği sadece ben sevicem ona sadece ben hazırım..birde tek eşim değil o evlatlık alacağım bebek büyüyecek eşimin ailesine dede nene dicek hala amca diyecek onların ne olduğunu bilmeden ama onları çok iyi taanıyorum sevmiyecekler evladımı dışlıyacaklar sırf kendi kanlarından olmadıkları için ..böyle şeymi olur demeyin maalesef oluyor..şimdi bile olsa yanımda olsun isterim kendi kanımdan olmasına gerek yok bana anne desin beni sevsin yeter bana..ama dediğim gibi yavrum büyüdüğünde dedesi nenesi halası amcası bildiği kişiler dışlasa onu sevmediklerini alenen gösterseler yavruma düşünsenize o nun ne kadar üzüle bileceğini bu beni öldürür canlı canlı cehennem ateşlerinde yakar beni onun bir damla göz yaşı kendim için demiyorum ya o üzülürse ya bana beni niye kimse sevmiyor madem sevmiyecektiniz niye beni evlatlık aldınız derse ben ona ne derim dedesi nenesi diyorumda eşimdende emin değilim ben ya arkadaşlar addım gibi eminimki dışlarlar bebeğimi ben ona ben seni seviyorum canım senindir desemde o can ne kadar anlar onu öok zor evlatlık meselesi sırf bu yüzden uzağım o konuya
dediğiniz gibi ben onları ve davamı ALLAHa havale ettim ..bu benim imtihanım biliyorum ALLAH dayanacak sabır versin her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ALLAH hepinizden razı olsun.. bu mübarek günde dilerimki rabbim dualarınızı isteklerinizi en hayırlı şekilde sizlere nasip etsin inşALLAH
Bu şartlarda evlat edinmeniz olmaz çok haklısınız, eşiniz sever emin olun ama çevre çok önemli, ailesinden etkilenir.
Ablam evlat edindi herkes biliyor ve hep destek gördü maddi manevi, öyle rızkı bol ki yeğenimin. Destek görmese çok farklı olurdu tabi ki , çocuk içinde aile içinde yıpratıcı olurdu.

Bu şartlarda evlat edinmeniz olmaz çok haklısınız, eşiniz sever emin olun ama çevre çok önemli, ailesinden etkilenir.
Ablam evlat edindi herkes biliyor ve hep destek gördü maddi manevi, öyle rızkı bol ki yeğenimin. Destek görmese çok farklı olurdu tabi ki , çocuk içinde aile içinde yıpratıcı olurdu.
onun bereketide ablanızın yaptığı hayrın rabbim tarafından olan karşılığıdır ablanızın destekçisi var ne güzel benimde böyle destekçim olsa bu gün almaya uğraşırdım ama dediğim gibi benim evlat hasretimin bitmesinden daha önemli olan avladımın mutlu olması çok teşekkür ederim

ben ölüyorum yüreğim kalbim ruhum yavaş yavaş ölüyor...neden hayat böyle acımasız senin sahip olmak için yırtındığına bir başkası canı istediğinde sahip oluyor...çok çok yoruldum artık ölümün gelmesini bekleyebilirmiyimki çok zor..
Bak tatlım insan ister evet evladı olsun.Öpsün koklasın büyütsün.Fakat bu hayatta herşey Allah tan.Herkesin çocuğu olacak diye bir şart yok.Eltinmiş şuymuş buymuş,yok hamile yok düşürdü yok şunu dedi.....boşver yaaaa boşver.Allah tan iste.Dua et ama yoluna bak.Verirse lütfuvermezse takdiridir.
Bir de kadınlar,milletin ağzına laf vermemk için hamile kalmak istiyorlar.BU kadar önemsemeyin ya kaynanayı eltiyi o onu demiş o böyle yapmış.
Hayatta en büyük şey şükretmektir.Bak etrafına,interneti araştır yavrusunun amansız hastalığıyla,veya yavrusunu kaybedenlerin acısıyla dolu nice örnek var.Ya hayt çocuk doğurmak üzerine de kurulmadı.Nice olmayan insan ÖLÜMÜMÜ düşünmeli.Bu kadar ölümcül mesele yapmayın bu durumu.

Bak tatlım insan ister evet evladı olsun.Öpsün koklasın büyütsün.Fakat bu hayatta herşey Allah tan.Herkesin çocuğu olacak diye bir şart yok.Eltinmiş şuymuş buymuş,yok hamile yok düşürdü yok şunu dedi.....boşver yaaaa boşver.Allah tan iste.Dua et ama yoluna bak.Verirse lütfuvermezse takdiridir.
Bir de kadınlar,milletin ağzına laf vermemk için hamile kalmak istiyorlar.BU kadar önemsemeyin ya kaynanayı eltiyi o onu demiş o böyle yapmış.
Hayatta en büyük şey şükretmektir.Bak etrafına,interneti araştır yavrusunun amansız hastalığıyla,veya yavrusunu kaybedenlerin acısıyla dolu nice örnek var.Ya hayt çocuk doğurmak üzerine de kurulmadı.Nice olmayan insan ÖLÜMÜMÜ düşünmeli.Bu kadar ölümcül mesele yapmayın bu durumu.
söylediklerinizde ve düşündüklerinizzde çok haklısınız ama daha öncede dediğim gibi insanların bazen patlama ve kopma noktaları olabiliyor dünki düşüncelerim ondan dolayıdır iyi niyetin için sonsuz teşekkür canım ALLAH razı olsun senden

anastasya2010 anastasya2010 Çok üzüldüm umarım Rabbim sana hayırlı evlatlar nasip eder canım.
inanın üzülmeniz için anlatmıyorum üzüldüğüm için anlatıyorum o güzel yüreğinizden çıkan dua için ve düşünce için çok teşekkür ederim sizin gibi iyi niyetli insanların duaları sayesinde ben bugün böyle iyiyim ALLAH gönlünüze göre versin rabbim sizden razı olsun inşALLAH

Ben seni cok iyi anliyorum.Rabbim isteyen herkese hayirli evlatlar versin. Sekiz yil oldu bizede bizden sonra evlenenlerin iki uc cocugu oldu. Kendim icin uzulmeyi birakali uzun zaman oldu ama esim icin bir bebegimiz olsun cok istiyorum. Onu cocuklara caktirmadan bakarken gorunce icimden bir sey kopuyor. allahin takdiri tabi rabbim bizi sonradan gulen kullarindan etsin
inşALLAH rabbim sizide nasiplendirir inşALLAH

Su mübarek günler hurmetine Rabbim inşallah size de nasip etsin canı gönülden yazdim bol bol okuyun üzerinize kötü kalpli insanlardan sizide yuvanizida korusun Allah...
amin canım benim inşALLAH sende senin gibi bebek bekleyen herkeste sağlıkla hayırlı bir şekilde yavrunuzu kucağınıza alın inşALLAH

Çevremde cocuk sahıbı olamayan bende dahıl baskalarıda vardı
Halam gecen gun bu kısılerden bır kısı harıcı hepımız cocuk sahıbı olduk neyse halam gecen gun dedıkı
kendı kızımında senelerce olmadı ama ben cute gıbısını gormedım, o nasıl ıstek o nasıl bır ınattı savasan kazanır demıstı.

3 tüp bebekte oldu 3 sene surdu tedavıler, ölmek derken bence yaşama asılmalısınız cunku gıdısat bundan sonra degısecek
ya savasmayıp cocugunuz olmayacak, ya da savacaksınız ama evlatlık ama tüp bebek ama baska yollarla cocugunuz olacak sız belırleyeceksınız

Back
X