Galiba tukendim...Kizima vurdum .

Anlamadim? Ben yardimci olmak istedim?! Yerden yere vurmadim ki? Profesyonel bir pedagogun kitabindan alinti yaptim? O alintidada yerden yere kimse vurulmadi. Özür dilenmesi lazim bu durumda. O yaziyor. Okudunuz mu?

Her ne kadar bu pedagogu cok sevmesem ve tasvip etmesem de paylasiminiz cok dogru ve yerinde.

Arkadaşım çok da üzülme birçok anne yapıyor.
Dünyanın sonu değil, sadece alışkanlık etme.

Vurmayan anne anormal ne demek ya? Çocuk döverek eğitilmez, siz eğittiğinizi zannedersiniz sadece. Sonra sizin çocuklarınız düzgün çocuk yetiştiren insanların çocuklarına okulu da hayatı da zindan ediyor.

"Herkes döver" diye ne dayağını yediğiniz annenizi aklayın ne kendinizi. Ben hiç dayak yemedim. Gayet normal bir insanım. Gücümün yettiğini döverek eğitebileceğimi düşünmeyecek kadar normalim en azından.

Yarın bir gün o çocuklar büyüyünce ya sizin gibi "şiddet bir çözüm yöntemidir" deyip Allah ne verdiyse eşlerini, çocuklarını ve hatta sizi dövecekler ya da çocuğunu dövmeyen insanlar da olduğunu fark edip sizin anneliğinizi sorgulayacaklar.

Dogru bildigini soylemenin dogru yollari oldugunu dusunuyorum.Bir insani silkelemenin yolu onu en hassas yerinden anneliginden vurmak degildir diyorum.
Annelik zor annelik ustalık işi. Herkes anne olmasın bakabilecegi kadar çocuk yapsın. Dayagi mesrulastirmayalim biz de çocukken yedik ne var demeyelim. Çocuguma vurdum diyene 'üstüne gitmeyelim"demeyelim. Bu kadin kreş öğretmeni az önce de yazdim çocukları karıştırıp kendi çocuğu yerine baskasinin cocuguna vursa kimse bu kadar anlayışlı davranmaz demek ki kendi çocuğumuza vurunca annelik bilmem nesi başkasınin çocuğuna vurunca ooo olmuyormus.

İyi bu senin için daha iyi bir seçenek
Gidip çocuk dövmeyi normalleştiren yazılarını başka yerde yaz
Gereksiz
Normalleştirmiyorum kadın zaten pişman. Siz üstüne gidince noluyor yaşanan olay mı değişiyor? Adam akıllı tavsiye verseniz daha çok işe yarar ama anca eleştirin işte buradan dolayı gereksiz olan siz oluyosunuz.

Ha 18 aylık bebeğin suratına beş parmak izi çıkmasına ne var bunda diyen sizin gibiler insancıl
Eleştirenler insancıl olmayanlar
Çok gerekli olduğunuz buradan belli oluyor

Millet olarak üslup problemimiz var, bunu bu konuda iyi anladım. Dehşete kapılıyorum bazı cevapları okuyunca. Konu sahibini ben de eleştirdim hatta içinde bulunduğu ruh hali ve öfke problemi yüzünden mesleğini yapmaması gerektiğini belirttim nacizane.

Kusura bakmayın ama şiddet gören bir çocuğa ne kadar üzülüyorsam, fikrini belirtirken sınırını ve haddini bilmeyen, kaba ve bayağı bir üslup kullanan kadınların çocuklarına da aynı derecede üzülüyorum. Şiddet görmüyorlar lakin böyle annelerin çocukları oldukları için muhtemeldir ki iletişim problemi yaşayan yetişkinler olacaklar. Nerede nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen çocuklar olacaklar. Daha da bu konuya bakmıyorum. Sinirim bozuluyor yorumları okudukça.

Bu konudan sıkıldım kimsenin sabit fikri değişmiyor adam çocuğu taciz etmiş ama pişman. Oturup ona Tavsiye vericem çünkü yaşanan olay değişmiyor. Adam akıllı yapıcı çözüm üretecegim ki adam bir daha yapmasin. Ya da bakıcı geldi Çocuguma vurdu ama pişman ona adam akıllı tavsiye vereyim ki pismanligini yüzüne vurmiyim bu ne güzel hayat ya. Suçlu üzülmesin diye olan çocuğa olsun

Ben de ogretmenim 10.senemi devirecegim martta insallah.Degil vurmak,tokat en ufak bir kotu soz soylememisimdir bir ogrencime ama cocukken yedigim bir terlik icin ben de lafi gecerken annem de bana bir terlik saplatmistir derim ve kizilca kiyamet koparmam.Bu dayagi mesrulastigim anlamina gelmiyor.Benim su baslikta bu kadar yazmamin tek sebebi gordugum ve bana bu kadari da soylenmez dedirten yorumlar.

18 aylıkken kimin bebeği (altını çiziyorum çocuk değil bebek) söz dinleyip yapma denen şeyi yapmamıştır?

"Yapma oğlum" Yaptı
"Oraya çıkma oğlum" Çıktı ve düştü
"Koşma oğlum" Koştu ve düştü
"Atma oğlum" Attı
"Ye oğlum" Tükürdü..
"Yırtma oğlum" Bir güzel yırttı..

Ve bu gün içinde defalarca tekrarlanan şeyler..

İnsanın gerçekten bazen cinnet anları vardır. Ben yeri döverim, yastıklara kapanırım o an, ama çocuğuma vurmamak için üstün çaba gösteririm.
Sesimi yükseltiyorum tabi ki melek değilim.
O anlarda "gel tekrar değiştirelim" diyecek sakinlikte olamayabilirsiniz. Birikmiştir işte. Ama mümkün mertebe tepki göstermeden önce o ortamı terk edip derin nefes alıp vermelisiniz.
Bu olay sizi direk kötü anne yapmaz. Ama devamı gelirse yapar..

18 aylık bebeğin ince motor becerileri daha yeni yeni gelişiyordur. Üstüne su dökmesi onun değil sizin dikkatsizliğinizdir.

Eşiniz siz bu hengame içindeyken ne yapıyor?

Bu kadın annesi. Verdiğin örneklerle bir ilgisi yok. Neyse yazma cevap artık

neden dört dörtlük olmaya çalışıyorsunz ki. ayrıca neden kızınız sizin sınıfınızda. oğlumda öyle çok zor bir çocuk. kreşe gidiyor öğretmenini dinliyor ama ben girsem öğretmeni falan sallamıyor. bence sınıf değişin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…