türkiye gerçekleriiişaka mı bu?
erkeklerde karısını çocgunu ailesini kimseye muhtaç etmezmiş :) eski türk filmleri geldi aklıma şimdi :)bizim adetlere girersek buradan çıkamayız.bizim adetler hep kadının üstüne yalnız.kadın şunu yapar,kadın bunu yapar,kadın kocasına köle olsun,kurban olsun.peki erkek ne yapar bizim adetlere göre?
erkeklerde karısını çocgunu ailesini kimseye muhtaç etmezmiş :) eski türk filmleri geldi aklıma şimdi :)
Durumu anlatınca eminim babanızda size hak verecektir. Kim evladının huzursuzluğunu ister ki. Allah güzel kapılar açsın size ve kızınıza.hayır yok .. tam olarak kesnlesmeden aileme anlatmak istemedim zaten daha dün gece böyle bi karar aldık .. annem destek cıkacaktırda babamdan süpheliyim .
evet malesefBazen olmayınca olmuyor. Her yolu denersin ama olmayınca olmuyor. İyi bir eş huzurlu hayatın başlangıcıdır derler. Allah hakkınızda hayırlsıını nasip etsin. Aileniz yanınızda mı? Haberi varmı onların tüm bu olanlardan?
amin allah razı olsun .. insallah dediğiniz gibi olur ailemın destegine cok ihtiyacım var cnküDurumu anlatınca eminim babanızda size hak verecektir. Kim evladının huzursuzluğunu ister ki. Allah güzel kapılar açsın size ve kızınıza.
bende öyle düşünüyorum calıstıgım ıcın biraz daha rahatım .. insallah hayrlısıyla bu iş sonuclanır ..şimdi durum değişti o zaman.öğretmensin yani seni ayakların üstünde tutacak bir mesleğin var.
o zaman şöyle düşünüyorum,kavga dövüş olan bir evde çocuk daha kötü etkilenebilir hele bu ortama ikinci bir çocuk gelirse her şey daha da kötü olabilir.
yani bu hayatı çocuk için çekmek zorunda değilsin-eşin de değil.
biz bu kararı aylardır erteliyoruz zaten kontess ben her sefernde dile getrdm daha beterdi anca bukadar düzeldi ama aynı evin icinde iki yabancı gibi yasamaktan kavga etmekten psikolojim bozuldu artık ! keske bebegim olmasaydı ama oldu ona hem anne hem baba olcam bu saatten sonra .. benım ablamın eside boyledı degsti ama onun sorun ailesndeydi bzde esimde bundan dolayı degişmesi zor malesef .. ya ikinci bebegim olursa ne olck ozaman hic ayrılamam inceldiği yerden kopsun artıkEvliliğiniz daha yeni ama bence biraz Zaman verin evet sorunlar var ama halledilmeyecek gibi değil siz her fırsatta rahatsız olduğunuz şeyleri dile getirin belki Zaman'la düzelir ben çok duydum evliliğin ilk seneleri eşim kötüydü sonra iyi olduk diyeni.inşallah sizin eşiniz de hemen bugün düzelir.ama dediğim gibi boşanmayı erteleyin biraz
türkiye gerçekleriii
yahuu askere kurbanlık koyuna bide kadına neden kına yakıyorlar bunları araştırsanaaaBende kendimi türk zannediyordum ama baya fransız kalmışım ülkeme.
İlk kez böyle birşey duydum. Erkeğe kurban olmak.
Miğdem bulandı şuan.
Bende bunu gönülden diliyorum. Öğretmen olduğunuzu okudum. Bu durumda kendi ayaklarınız üstünde durmanız kızınız için büyük adım olacaktır. Siz ne yaşarsanız yaşayın artık güçlü durmak zorundasınız annesiniz çünkü. Ki eğer boşanırsanız evet hayat belki zor olacaktır ama eminim şu durumdan daha yaşanılır olacaktır. Maddi boşluk bi şekilde dolar ama manevi boşluk hakaretlerle vs ile dolmaz.amin allah razı olsun .. insallah dediğiniz gibi olur ailemın destegine cok ihtiyacım var cnkü
ben cok savastım gercekten ve ben bu savası kendi içimde yıldır veriyorm benim esim evlendiğimz anda degişti verdiği sözleri unuttu o peşimden kosan adam gitti yerine bambaska biri geldi .. benim esim biraz yobaz dır oyle evlilik uzmanına felan gtmez yani .. ayrı kalmaksa biz her küslügmzde aynı evn icinde günlerce ayrı kalıyoruz zaten .. evliliği gectm hayattan sogudum inanın !Kızın için ve kendin için son bir kez savaşmak ister misin diye kendine sor önce...
Eğer istiyorsan denemeyi senin üzerine eşinin üzerine çok iş düşecek.
Öncelikle kocana karşı davranışlarını değiştirmen lazım
Eşini söylememe gerek yok zaten o belki de her şeyini değiştirmeli...
Evlilik uzmanından yardım alabilirsiniz.
Biraz ayrı kalarak deneyebilirsiniz...
Allah yardımcınız olsun sabredin ya onunla ya da onsuz mutlaka düzelecektir.
oyle haklısınız ki .. sevgi ye kendimi degerli hissetmeye öyle ihtiycm var ki ! kendimi cdden beyinsiz bi işe yaramayan asagılık biri gibi hissediyorum ! elhamdulillah insallah hersey daha güzel olcak bu saatten sonraBende bunu gönülden diliyorum. Öğretmen olduğunuzu okudum. Bu durumda kendi ayaklarınız üstünde durmanız kızınız için büyük adım olacaktır. Siz ne yaşarsanız yaşayın artık güçlü durmak zorundasınız annesiniz çünkü. Ki eğer boşanırsanız evet hayat belki zor olacaktır ama eminim şu durumdan daha yaşanılır olacaktır. Maddi boşluk bi şekilde dolar ama manevi boşluk hakaretlerle vs ile dolmaz.
yahuu askere kurbanlık koyuna bide kadına neden kına yakıyorlar bunları araştırsanaaa
derken neden kaydedeym ? bilmiyorum normalde gözü dısarıda biri değildir ama .. haklısınz ama bi defa felan yıkamısımdır hani ben orda fedakarlıgımı belirttm aslında ama bi işe yaramamısO hakaretleri kaydet. Belki de aklı başka birinde. Kız evladın varmış o evde yetişmesin sonra o da kocasının ayaklarını yıkamaya kalkar. Ne güzel mesleğin varmış. Çok şanslısın.
yani kına gecesinin amacını temasını öğrendin sayemdeKına gecesini oldum olası saçma bulmuşumdur.
Bilmeden de olsa yaratılışım red ediyormuş da farkında degilmişim.
Artık hiç bir kına gecesine katılmayacagımdan eminim.
ya benim esimle konusmak pek mümkün değildir cnü sinirlenir ve konusma baska boyuttlara ulasır cok defa denedim yani yetmedi mektup yazdım ama olmadı olmadı biz sorunlarımızzı küs kalarak 3 5 gün sonra hic o konuyu acmayarak cözüyoruz ıkı medeni yetskin ınsan gibi değil yanieşinizle kavga etmediğiniz bir zamanda konuşun.
kırıldığınızı saygısını kaybetmemesi gerektiğini söyleyin.
bir şans daha verin birbirinize.
ve asla kölesi gibi davranmayın. ayak yıkmak, tırnak kesmek, çorap giydirmek ! gibi saçma hareketlerde bulunmayın.
eli ayağı tutuyorsa, bir engeli yoksa bu sizin göreviniz değil! ben 2 yaşındaki oğluma bile öğretiyorum al çoraplarını kendin giy diye..
tabi bunları hiç konuşmadıysanız, konuşup bekleyin.
hala aynıysa asla tartışmadan yıpranmadan bitirin evliliğinizi.
zira aldatma, dayak yok.. bunlar en son çizgilerdir. psikolojik şiddet var ama belki aşılabilir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?