Gamsız olmak için ?

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
919
1.057
313
Diğer konularımı okuyan bilir. Her şeyi kafama takan bir yapım var. Çok düşünmekten mi oluyor bilmiyorum. Eminim ki aranızda benim gibi olanlar ay biraz da ben rahat olsam diyenler vardır. Biliyorum karakter ve kişilik meselesi ama ben az da olsa bu durumu değiştirebileceğime inanıyorum. İçinizde rahat olanlar şöyle düşünüyorum böyle yapıyorum diyenler var mı ? Ya da önceki halinden daha rahat olanlar var mı ? Varsa nasıl başardınız ? Hep birlikte aşalım şu her şeyi kafamıza takmam durumumuzu..

varsa takmamanın yöntemi bende öğreneyim..zira okadar takarım ki kanser olabilirim bi gün

Canım benim inan bende sendenim.. Herşeyi o kadar çok kafama takıyorum ki.. Özellikle hayvanlara karşı çok hassasım. Bir yerde araba çarpmış, ölmüş, hasta olmuş, bir yerine birşey olmuş hayvan gördüğümde günlerce kendime gelemiyorum. Yemek yiyemiyorum, ağlayıp duruyorum kendime engel olamıyorum. Sanki ona o zararı ben vermişim gibi vicdan azabı çekiyorum resmen. Aynı şekilde haberlerde duyduğum kötü olaylara, öldürülenlere, kötü muamele görenlere kafamı çok takıyorum. Kendi yakınımmış gibi harap oluyorum.. Kendimle alakalı meselelerde var tabi.. Bu yüzden sürekli bir depresyon halindeyim. Gece uyku uyuyamıyorum. Bu sorunun tek çözümü bir psikolog yardımı bence. İlk fırsatta bir destek almayı düşünüyorum sana da tavsiye ederim..

Çalışırken kafama hiçbişey takmam çünkü takıcak vakit olmuyo.
2 aydır çalışmıyorum bütün dünya kazanı kafamın içinde.
Çözüm boş vakiti doldurmak

Olabilir bu evet.

varsa takmamanın yöntemi bende öğreneyim..zira okadar takarım ki kanser olabilirim bi gün

Bulacağız inşallah du bakalım.

Bir ara antidepresan kullandım. O da uyuşturuyor uyutuyor ama işte. Düşünmemi engelliyor. Ben bunu artık ilaçsız yapmak istiyorum.

Çözüm varsa beri gelsin. .
aşırı kafaya takıyorum bende..
çok takıntılıyım. .

Bende öyleyim ama şu şekilde aşıyorum, kafama taktığım o konu nedir neden takıyorum.Yani sonucunda ne olucağını düşünerek takıyorum önce bunu düşünüyorum.Sonra sonucunda ne olmasından korktuğumu bulup peki başıma bu sonuç gelse hayatımdan çok mu şey eksilir başıma gelse ne kadar zarar görürümki diye düşünüyorum.Sonra bi bakıyorumki aslında çokta beni etkilicek bişey değil.Üzsede ne kadar sürerki bunu düşününce kafamda kurmalarım takmalarım küçülüyor.Yani en fazla ne olabilirki ve olsa ne kadar zarar görücemki.Bunu düşünüp farkındalığım arttığı zaman anaaa bi bakıyorum olsa kaç yazar diye düşünmeye başlıyorum.Ucunda ölüm yoksa gerçekten insanın içi ferahlıyor.

keşke burdan bi piskolog bize yardımcı olsa..toplu terapi yapsak

gzddmrll ben en kötü sonucu düşünüyorum hep bide

eses07, kendimi7m valla napıcaz ya

Rahat olan biri de niye bu başlığa girsin ki yanlış mı yazdım acaba

HAYATTA TEK DEĞERLİ OLAN BENİM.. KİMSE BENİMLE O ÇUKURA GÖMÜLMEYECEK...

İSTEYEN SİNİR ETMEYE ÇALIŞSIN İSTEYEN KÖTÜLESİN İSTEYEN LAF ETSİN

TEK GELİP TEK GİDECEĞİM BU DÜNYADAN HİÇ KİMSE İÇİN ÜZEMEM.KAFAMA TAKAMAM. TAKINCA NE DEĞİŞİYOR.KENDİMİZİ YIPRATIYORUZ.

EŞİM HEP DER.. KENDİNİ BAŞKALARI İÇİN YAŞLANDIRMA DİYE

takibe alıyorum bu konuyu.

ama ben daha çok makale okuyorum hayada dair metinler okuyorum. şimdilik geçici bi çözüm gibi.. kalıcıları bulana kadar devam

ha bi de kafamızda bişey varsa beyni ondan bıktırana kadar düşünmek lazımmıs sanırım öyle bişey de okumustum

Günümüzde gamsız olmak pek mümkün değil ve de bana göre gamsız olmak hiç iyi bir şey değil, tabiki de kötü bir şey oldugunda aman banane demiyceksin hiç sevmem gamsız insanları ben her şeyi kafama takarım çözüm ararım, gamsız insanlar olmasaydı hayat daha güzel olurdu diye düşünüyorum .

Bol bol uyku diyorum :)
uyuyunca herşeyi unutuyorsun en azından kendim için bulduğum çözüm bu :)

Yok onu denedim uyanınca daha kötü oluyor :)

Vallahi ne güzel demiş. İnsanın merkezine kendisini koyması gerekiyor galiba.
Benim ailem vardır hep onlara en ufak bir şey olsa bütün hayat enerjim gidiyor işte.
Ama kimse kimseyle gömülmeyecek gerçekten. Düşününce de bir şey değişmiyor ki.
İyi oldu bu :)

Çok düşününce midem bulanıyor benim artık :) Beyin bıkınca zaten ben de bıkmış oluyorum.
Bakalım daha öneriler gelir herhalde :)

Kimse benden değerli değil ve hayat çok kısa sadece bunu düşünüyorum

Onun da ölçülüsü tabii ki ama bence insanın biraz gamsız olması lazım. Bende gamsız insanlardan pek haz etmiyordum ama baktım onları kendime uyduramıyorum ben onlara uymam lazım.

Kimse benden değerli değil ve hayat çok kısa sadece bunu düşünüyorum

Mantıklı

Ben gamsiz olan gruptayim. Daha dogrusu A tipi kisilik vardir bu gruba siz giriyirsunuz. Ben B tipi kisilik ozelliklerini tasiyorum.
A tipi kisilerde mide ve kalp rahatsizligi yasadiklari stresten dolayi daha fazla gorulur.
Oncelikle kendi kendinizi telkin etmeyi sakinlestirmeyi ogrenmelisiniz.
Olayin en kotu ihtimalini dusunme olayindan vazgecmelisiniz.
Eger bu gune kadar yasadigimiz olaylarda en kotu secenekler basimiza gelseydi suan hayatta dahi olmazdik diye dusunuyorum.

Sanırım bu durum zamanla aşılıyor... Olgunlaştıkça insan ister istemez takmamaya başlıyor çünkü gereksiz buluyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…