garibanlık

Allahim yardimcilari olsun..

İnsanlık çoktan öldü. İnsanların daha komşusundan haberi yok. Tok görünenlerin borçlarının da çoğu eften püften şeyler için yapılmış borçlar bu arada. Yok akıllı telefonun borcu, yok evine aldığı salon takımının borcu, yok kredi kartı borcu, yok ev kredisi borcu... Üç günlük dünyaya borç ödemek için gelmiş herkes. O yüzden ben çok kızıyorum buraya gelip de "aylık bakım masrafım 1000 TL", "para biriktiremiyorum, 2000 TL maaş alıyorum ama bir kuruş bile tasarruf edemiyorum", "deli gibi para harcıyorum, gördüğüm her şeyi alıyorum" şeklinde konu açanlara. Bu kadar yoksullaşmanın bir sebebi de kontrolsüz nüfus artışı. Kadın borçtan burnunun ucunu göremiyor ama çocuk yapmış ya da kocası hayırsızın önde gideni ama hamile kalmış falan. Sen baştakinin en az 3 çocuk lafına ne bakıyorsun? Onun öylesi işine geliyor. Doğuda şehit olacak adam lazım ona, o yüzden. Herkes hesabını, kitabını bilse ve insanlık ölmemiş olsaydı dışarıda giyecek montu bile olmayan insan sayısı daha az olurdu.

aaaa ama olur mu anne olmak herkesin hakkı, fakir diye çocuk da mı yapmasın... sonra çöpten mi besler, aç mı bırakır onu düşünen yok. çok acaip bir şekilde orta sınıf gelecek kaygısıyla çocuk sayısını en fazla 2 de bırakırken düşük gelir grubunun 3-5 çocuk yapmasına ben de anlam veremiyorum, ama yine bu da iğrenç eğitim sistemimizin sonucu, halkın büyük çoğunluğu cehalete ve fakirliğe mahkum olmalı ki harcanacak kafa sayısı azalmasın.

İnsanlık öleli çok oldu bence.
Çocuğu şehit olan polis babası oğlum iş bulamadı polis oldu, oğlum garibanlıktan öldü diye oturdu ağladı TV karşısında.
Ben bu dünyanın çarkına tüküreyim.

Çok üzülüyorum çok içim kaldırmıyor bu gibi durumları
Araba ile giderken bende ışıklarda durduğum vakit 2,5-3 yaşındaki çocuğu salıvermişler oralara bazıları topkek bazıları mendil ve su ,bazıları ise el açıp para ver diyor o soğuk havada yağmur çamur demeden üzüyorlar yavruları
kendi yavrularımda o yaşta eve gittim ağladım yolda ağladım ne yapabilir ne yapılabilir diye ama ne yaparsan yap ertesi gün gene aynı orada aynı şekilde
Yanıma geldi camı açtım yavrum sen üşümüyormusun dedim çok soğuk üzerinde birşey yok üşüyor kıpkırmızı yanakları offff kim yolluyor dedim babam dedi git para kazan .Gene kötü oldum işte.Keşke elimde olsada herkese birşeyler yapıp özellikle bu yaş grubundakileri koruyabilsem......

İnsanoğlu çok doyumsuz işte, halimize şükretmeyi bilmiyoruz
Başkalarını düşünmüyoruz, tüü bana

Ben anlayamiyorum insanlari bu sogukta ayaginda bez konvers ayakkabi var gencin elinde iphone bizim aptmanin hemen hepsi kira kapimizin onu son model arabalarla dolu bizim bi komsu vardi esiyle birlikte emekliler kirada evleri 2 tane var bide kocasi calisiyor hobi olarak kadin aksamustu pazardan cuvalla sebze topluyor akar cesmeden evine su cekiyo bu sogukta ac gozlu kadin tabi gercekten cok kotu durumda olanlar var onlara bende aciyorum yardim etmeye calisiyorum ama boyle insanlarda var malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…