Garip bir aile

cgdm16

30.06.2012
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2010
1.973
5
66
kızlar oncelıkle bunu buraya neden yazdıgımı ınanın kı bılmıyorum sanırım anlatıp yuregımı bıraz olsun hafıfletmek ıstedım.konuya söle baslıyım ben suan sozluyum 3.5 yıllık bı ılıskım var zaman zaman ufak tartısmalarımız olsada genel anlamda sozlumle kafa dengı oldugumuz soylenebılır.
onumuzdekı yaz yanı 2012 de dugunum olucak.allaha sukur evımız var fakat bazen keske kıracı olsaydık demekten kendımı alamıyorum. kayınvalıdemler 2 sokak arkada oturucaklar. mahalle cok nezıh degıl.oturacagım bına 3 katlı en ust kat benım 2.kat eltımın ve en alt katta gorumcemın.aıleye bu kadar yakın olmak benı ccok endıselendırıyordu zamanla bunu kendı kendıme yendım.tam kafam rahatladı dıodum kı gonlum yıne allak bullak oldu. eltım yıllar once gorumcem ve kayınpederımle kavga edıp evden cıkıp gıtmıs kırada oturuyor.zaten anlasması cok zor bırıdır butun dengesızlıkler uzerınde toplanmıs sankı bıgun yuzune guler bı gun selam vermez.ayrıca cok kıskanctır sımdı bana ne yapılsa gozu kalıyo yuzu dusuyo konusmuyo bıle benımle.onun alt katımda olmaması azda olsa gonul rahatlıgı yasatıyordu bana ve ogrendım kı ramazandan sonra gerı gelıyormus ve gelme sebebıde cocugunu ozel okula yazdırmıs.bız sozlumle buna cok bozulduk cunku sozlumun abısı babasının ısınde calısıyo ve ordan fazlasıyla parayı goturuyo. yanı okul taksıtlerını bı nevı kayınpederım odemıs olucak. nısan ve dugun ustu bır suru masraf cıkarıyorlar.sımdıdenplan yapmıslar terasa yanı benım ustume kopek alıcaklarmıs. butun gun kopek gezıcek tepemde havlıcak falan.eltım sımdı benım evım duzulurken herseyde surat yapıcak.evlendıkten sonra sureklı kavga cıkarıcak cunku zamanında gorumceme yapmıs aynılarını sureklı gıdıp herseyı kayınpederıme sıkayet etmıs cırkeflık yapıp agız kavgası etmıs.ınanın suanda cok tedırgınım.hem maddı hem manevı benı darmadagın etmeye basladı sımdıden.bu bırıncı sıkıntımdı
bıde kayınpederım cok cıns bırıdır bunu sozlum bıle her fırsatta soyler.sıze bı kac kucuk replık yazayım anlarsınız.baba banyoda prız varmı-hayır banyoda prız olmaz-ee camasır makınası nolcak-camasır makınasının banyoya kondugu nerde gorulmus.... sekıl 1 salonda gızlı aydınlatma olsun kartonpıyer ıcınde--o ne öle birane gibi...sekıl2 evı yaptırırken hersey kalıtelı olsun sonra cabuk bozulmasın.(butceye gore begenıp goturuyoruz) vılla mı yaptırıyoruz sankı...sekıl3 nısanda takılan altınları bız alalım sana kostek takalım dedıler kabul etmedım. ama dugunde takılan altınlarla borc odemeyı planlıyorlar.. sekıl 4 evlerıne gıderım babası karsılamaz yanı o hangı odada oturuyosa ayagına gıder ben geldım dersın gıderkende hangı odadaysa ayagına gıder gıdıyorum dersın ne karsılamak ne gecırmek yok... babasıyla karsılasılan yerın hıc onemı yok ıster sokak ortası ıster market ıcı ıster ev ıster carsı hıc fark etmez ılla elını opuceksın....o ne derse hep dogrudur fıkrını asla degıstıremezsın... haftada bıgun gezerız yada bır kac gun benım babam cok gezıyosun demez onun babası cok gezıyosunuz babanla da konusucam sıkayet edıcem der... ev yapılır yada ceyız ıcın bısıler alınır hemen tarıhı eser fıkırler atarlar ortaya bız oyle ozenıyoruz derler sankı bızım ozendıgımız hıc bır sey yok... öle olsun böle olsun dıe bır suru sey söleyıp sonra yınede sız bılırsınız cunlesını cok sık kurarlar.. o kadar laftan sonra sız bılırsınızın manası kalmıyo zaten.... eltım zamanında suratlarına domuzlar ıstemıyorum sızı defolun evımden tarzı bır suru sey sölemıs ama hala onlardan kıymetlısı yok. eve gerı donuyorlar dıe kaynanam ve kayınpederım cok mutlu ne derlerse tamam dıyorlar....

cok canım sıkkın sadece yazıp rahatlamak ıstedım.. ınsallah evlenınce huzurumu kacırmazlar

canım her ailenin görgüsü yapısı farklıdır...
eğer durumun el veriyorsa en baştan çık ayrı bir eve kira olsun ama kafan rahat olur..durum en başından bu şartlardaysa senin kafan çok yorulur o evde..en başından al çözümünü..

O evde oturmadan kimim haklı kimin haksız oldugunu bilemezsin,dolduruşa gelme!

O evde oturmadan kimim haklı kimin haksız oldugunu bilemezsin,dolduruşa gelme!

tabıkı anlayamam olayları dınleyınce bazen eltıme yapılan haksızlar oldugunu gormuyo degılım fakat eltım baslı basına bı dengesız cok kıskanc ve bencıl bı ınsan . gecen gece boynumda bı kolye gordu butun gece meraba harıcı sohbet etmedı buun gece bı karıs suratla oturdu.duymaktan zıyade yasadıklarım tedırgın edıyor

malesef kıraya cıkmaya durum pek el vermıcek maddı acıdan. bız bu evın ıcını yaptımadan satın uzerıne borca gırıp kendımız ev alalım dedık fakat kabul edılmedı fıkrımız.. sozlumle ıkımızın kafası sımdıden yorulmaya basladı bıle

Şimdi birkaç konu var değinmek istediğim.
Öncelikle eşinizin yeğeninin okulu konusunda haklı değilsiniz. Eşinizin abisi kayınpederinizle çalışıyor diye çocuğunu özel okula göndermesin mi? Diyelim ki abi yerine bir başkası çalışıyor o işyerinde ve kayınpederinizden zam istedi. Gene "bir sürü masraf" diye düşünecek miydiniz? Üstelik bu eğitim için harcanacak para, kutsaldır. Sizin evinize takılan dolabın markasından daha önemli. Üstelik bunu karşılayabilmek için çocuğun anne babası da fedakarlık ediyor. Çocukları özel okula gidebilsin diye kavga dövüş çıktıkları eve dönüyorlar kiradan tasarruf etmek için. Az fedakarlık mı? Hiç bu açıdan düşündünüz mü?
Kayınpederinize gelince, eski adamlar öyledir biraz. Severler gelinler etrafta dolansın, el öpsün, baba desin dursun. Eğer bir fesatlık, bir ayrımcılık yoksa; siz eve gidince bulunduğu odaya gidip elini öptüğünüzde size aynı sıcaklıkla karşılık veriyorsa bunun da bir sakıncasını göremedim ben.
İstediklerinizin alınmasına gelince, eğer ailelerden yardım alıyorsanız bir noktada seçimlerinize karışmalarına engel olmanız imkansız. Keşke olmasa ama bizim toplumumuda böyle. Parayı verenin beğenisine göre hareket ediliyor. Üstelik siz onların evinde oturacaksınız. Evlerine yapılacka şeye müdahil olmaları olağan birşey. Tabi ki sizin açınızdan hoş değil ama normal.
Sadece "çok geziyorsunuz babana söylerim" lafını ben yadırgadım, o konuda rahatsız olmakta haklısınız.
Bir de minik tavsiye, eltiniz ve eşinizin ailesi ile ilgili olayları size anlatırlarsa ya da bir şekilde dahil etmeye çalışırlarsa kesinlikle dahil olmayın. Size anlatan olursa "Olmuştur, ben bilemem, herkes kendince haklıdır, bana anlatmayın" deyin ve çekilin. Kimsenin lafını kimseye ettirmeyin. Buna uygun oalrka tavrınız da eşit mesafede olsun. Eltinizle de gidin gelin samimi olmayın, aile ile de. Yoksa bir süre sonra bir bakmışsınız kendi söyledikleri laflar sizin tarafınızdan söylenmiş gibi anlatılıyor. Onu da geçtim, kim haklı kim haksız bilemezsiniz; mesafeli durursanız yanılıp da kimseye haksızlık etmemiş olursunuz.

Eltin,o kolyeyi kayınvaldenler taktı sanıp bozulmuş olabilir.
Burada bazen okuyoruz,"bana birşey takmadılar,eltime herşeyi aldılar" gibi kıyaslar yapılıyor.Belki öyle sanmıştır.
Eltinin de nihayetinde gelin olduğunu unutma:)

O evde oturmaman en iyisi olurdu ama madem başka çaren yok,elinden geldiği kadar iyi geçinmeye ve suya sabuna dokunmamaya gayret et.
Fazla içli dışlı olma,sır paylaşma,dedikodu dinleme,onların aile ile sorunlarına bulaşma falan filan...Anlamışsındır işte:)

Son düzenleme:
senın şimdi mutluluktan uçmuş olman gerekıyo.
ne kadar güzel herşeyi önceden (sözlüyken) görebilmişsin.
hıçbısey için geç değil.
olaylı bi aile, karışan bı kayınbaba, aynı apartman, geri gelen kavgalı elti, kıskançlık, tavandaki köpek, alt kattakı gorumcen ayyyyyy
dediğin gibi şimdiden başlamışsın bile kayınbabya takmaya ilerde nolur bılmıyorum.
sakın sakın çıkma o eve...

o evde oturmak zorundamısın üst kat soğuk olur ulaşımı zor ıvırdı zıvırdı bişiler bulun oturmayın orda...

Aynen katılıyorum."Beğen" butonuna bastım,yetinmeyip alıntı yaptım.
Şu yukarıda yazan tavsiye,altın değerinde,benden söylemesi...

Bu arada,sözlün babasıyla çalışmıyor umarım ?
Babasıyla çalışıyorsa,işin zor.

soyledıklerınıze gercekten hak verıyorum fakat abısı babasının ısınde calısarak 3 4 mılyar parayı kımseye soylemeden cebıne atıyo fakat ben evlendıgımde 1 mılyarla gecınmek zorunda kalıcam abısının calıstıgı cebıne attıgı herseyde sozlumunde hakkı var gorumcemınde herkez suanda tepkılı ozel okul olayından eltımın cocuguyla yasıt gorumcemın cocugu var onuda gondersınler o zaman dıye dusunuyoruz yanı kaynım aylık 3 lıra cebıne atarken sımdı 4 lıra atıcak yanı para kendı cebınden cıkmıcak onun ıcın fedakarlık yapıp eve gerı donduklerı yok. amacları sadece bızım evın ıcı yapılırken kendı evınıde yaptırmak ayrıca bızım harcamalarımızdan kestırıp kendıne bı sekılde almak... kendı kardesını annesını dusunmeyen sadece ben dıyen bı ınsan bu cıkarı olmasa gıttıgı eve gerı donmez.
babasına gelıncede benım babamla cok zıt ınsanlar aslında aralarında cok yas farkı yok ama daha modern goruslu bı aıleye sahıbım babasının yaptıkları o yuzden bana garıp gelıyo benım babam cok gerkmedıkce elını bıle opturmez sozlume ama onun babası nefes almadan elını opsunler ıstıo..bende daha sındıden herseyde fedakarlık yapmak ıstemıyorum tavrımı koyayım kı seneler öle devam etsın.. eltım aman kusmesın aman gıtmesın dıe herseye tamam dıyolar demekkı surat yapmak gerek kı sana duzgun dawransınlar... ama orta yolu bı sekılde bulmaya calısıyorum...ama evlenınce huzursuz olmaktan cok korkuyorum

ay ne eltiymiş yaa peki eltin kaynanlarlamı yaşıyacak onların evine döndü yani
bu nası bişey yaa domuzlar diye hakaret etmiş ondan iyisi yok
canım sende çok haklısın yaa ama yinede ayrı kapın olması güzel napıcan olmadı kiraya çıkarsın o ev eşininse satarsınız

Eltinizin o gece merhaba dışında,konuşmadığını söylüyorsunuz....peki nasıl emin oldunuz ki kolyenizi kıskandığına???

İnsan..kavga dövüş terkettiği yere...güle oynaya gidebilir mi...zorunlu olarak katlandığı ve daha da

katlanacaklarını düşünüp morali bozulmuş olamaz mı?
.

öle sanmıs olabılecegını bende dusundum ama bu bana surat yapmasını gerktırmıyo sorsun bana yada kaynanama hersey konusarak cozulebılır surat yapmak care olsa keske.... ucu bana dokunmayan hıc bır seye karısmayı dusunmuyorum zaten bu olaylardan sonra elımı etegımı cektım onlardan gayet mesafelıyım...

keske cıkmama ımkanım olsa... o yuzden dugunde takılan altınları onlara vermeme carelerı arıyoruz kı sonra ev almaya paramız olsun bıran once cıkalım

o evde oturmak zorundamısın üst kat soğuk olur ulaşımı zor ıvırdı zıvırdı bişiler bulun oturmayın orda...

malesef usumeyelım dıe kopuk falan yaptılar eve bahanemız kalmadı keske benımde hıc ıcımden gelmıo

Eşiniz ve görümceniz o işyerinde çalışmıyorsa onların bir söz söylemeye hakkı yok maalesef. O işyerinde kazanılanın nasıl bölüşüleceği o işyerinde çalışanları ilgilendirir. Eşinizin ve görümcenizin hakkı sadece kayınpederinizin işyeri dışındaki kişisel serveti üzerinde var.
Bakın şimdiden söylenenlere göre yargılıyorsunuz. Hİç olayı eltinizden dinlediniz mi? Herkes rahatsız okul konusundan, peki. Herkes eltiniz evini yaptırmak için geri döndü diyor, peki. Ama bakalım eltiniz neler yaşadı.
El öpme vs konularına gelince, hem maalesef hem de iyi ki evlilik böyle birşey. Bambaşka bir aile ile aile oluyorsunuz. Aynı dünya görüşünde aynı yaşam tarzında insanlarla karşılaşma olasılığınız çok düşük zaten. Dediğim gibi fitne fesat yoksa ve sizin özel hayatınıza saygısızlık yoksa biraz fazla el öpmekten birşey çıkmaz. Ha size zorla kapan derler ya da ne bileyim anlattığınız gibi gezmenize yemenize laf ederler ya da sürekli onlarla birlikte vakit geçirmeniz için baskı yaparlar, tamam haklısınız.
Bir de surat yaparak birşeyleri yaptırma olayına sakın girmeyin. O şekilde verilenler (size anlatılanların doğru olduğu varsayımıyla söylüyorum) eltinizin olayında olduğu gibi bütün ailenin arkadan konuşarak verdikleri olur. Evinize filanca tadilatı yaptırırsınız ama arkanızdan "Suratı bir salladı istediğini kopardı" derler. Ne kıymeti var?

ama insan kıskanıldığını daima anlar

doğru tesbit kayınbaba oğlunu ikna etmiştir gel diye işin ucunda para var eltinde ev hanımsa mecbur uymak zorunda kalmıştır, zaten çoğu erkeğin sözü geçiyor ,eltinede acıdım ,onun için daha zor olacak

bunu suna dayanarak soyluyorum ben eve gıtmeden once hersey normalmıs. hıc bı sorun yokmus..

burda durum farklı malesef eltım ne derse kaynım fıno kopegı gıbı kafasını sallıo...ev hanımı deıl calısmaya basladı 8 9 ay once....kaynım karısından baska kımsenın dedıgını takmaz ve yapmaz .geleceklerını duyunca kayınpederım herkezden cok sasırıp bakalım altından ne cıkıcak dedı

bence siz çook ama çoook önyargılı yaklaşıyorsunuz.

etraftan duyduklarınızla hareket etmeyin.

belki o aile de en iyi geçineceğiniz kişi olabilir. bir gün görümceniz ve kayınvalidenizle ters düşerseniz belki sizi destekleyecek anlayacak kişi eltiniz olabilir.

şimdiden burnu büyüklük yapmayın.

bence alınan eşyaları kıskanmamamıştır. siz kapris yaparcasına davrandıysanız size bozulmuştur.

ayrıca üst katınıza köpek alsalar ne olur ki?

çatı da kalan hayvanlar çevreyi pek göremediğinden havlamaz.
ve koca gün yalnız başına ne diye koştursun ki köpek. benim evimde de köpeklerim var ne sürekli hareket halindeler ne de havlıyorlar.

bahçe köpeği belki havlayabilir ama ev ve teras köpekleri biraz daha farklıdır.

siz oradakilerle dost olmaya çalışın.
kimseyle uğraşmayın da takmayın da. ufak tefek şeyleri aile arasında söz dahi ettirmeyin.
eşiniz halletsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…