O evde oturmadan kimim haklı kimin haksız oldugunu bilemezsin,dolduruşa gelme!
canım her ailenin görgüsü yapısı farklıdır...
eğer durumun el veriyorsa en baştan çık ayrı bir eve kira olsun ama kafan rahat olur..durum en başından bu şartlardaysa senin kafan çok yorulur o evde..en başından al çözümünü..
tabıkı anlayamam olayları dınleyınce bazen eltıme yapılan haksızlar oldugunu gormuyo degılım fakat eltım baslı basına bı dengesız cok kıskanc ve bencıl bı ınsan . gecen gece boynumda bı kolye gordu butun gece meraba harıcı sohbet etmedı buun gece bı karıs suratla oturdu.duymaktan zıyade yasadıklarım tedırgın edıyor
Bir de minik tavsiye, eltiniz ve eşinizin ailesi ile ilgili olayları size anlatırlarsa ya da bir şekilde dahil etmeye çalışırlarsa kesinlikle dahil olmayın. Size anlatan olursa "Olmuştur, ben bilemem, herkes kendince haklıdır, bana anlatmayın" deyin ve çekilin. Kimsenin lafını kimseye ettirmeyin. Buna uygun oalrka tavrınız da eşit mesafede olsun. Eltinizle de gidin gelin samimi olmayın, aile ile de. Yoksa bir süre sonra bir bakmışsınız kendi söyledikleri laflar sizin tarafınızdan söylenmiş gibi anlatılıyor. Onu da geçtim, kim haklı kim haksız bilemezsiniz; mesafeli durursanız yanılıp da kimseye haksızlık etmemiş olursunuz.
Şimdi birkaç konu var değinmek istediğim.
Öncelikle eşinizin yeğeninin okulu konusunda haklı değilsiniz. Eşinizin abisi kayınpederinizle çalışıyor diye çocuğunu özel okula göndermesin mi? Diyelim ki abi yerine bir başkası çalışıyor o işyerinde ve kayınpederinizden zam istedi. Gene "bir sürü masraf" diye düşünecek miydiniz? Üstelik bu eğitim için harcanacak para, kutsaldır. Sizin evinize takılan dolabın markasından daha önemli. Üstelik bunu karşılayabilmek için çocuğun anne babası da fedakarlık ediyor. Çocukları özel okula gidebilsin diye kavga dövüş çıktıkları eve dönüyorlar kiradan tasarruf etmek için. Az fedakarlık mı? Hiç bu açıdan düşündünüz mü?
Kayınpederinize gelince, eski adamlar öyledir biraz. Severler gelinler etrafta dolansın, el öpsün, baba desin dursun. Eğer bir fesatlık, bir ayrımcılık yoksa; siz eve gidince bulunduğu odaya gidip elini öptüğünüzde size aynı sıcaklıkla karşılık veriyorsa bunun da bir sakıncasını göremedim ben.
İstediklerinizin alınmasına gelince, eğer ailelerden yardım alıyorsanız bir noktada seçimlerinize karışmalarına engel olmanız imkansız. Keşke olmasa ama bizim toplumumuda böyle. Parayı verenin beğenisine göre hareket ediliyor. Üstelik siz onların evinde oturacaksınız. Evlerine yapılacka şeye müdahil olmaları olağan birşey. Tabi ki sizin açınızdan hoş değil ama normal.
Sadece "çok geziyorsunuz babana söylerim" lafını ben yadırgadım, o konuda rahatsız olmakta haklısınız.
Bir de minik tavsiye, eltiniz ve eşinizin ailesi ile ilgili olayları size anlatırlarsa ya da bir şekilde dahil etmeye çalışırlarsa kesinlikle dahil olmayın. Size anlatan olursa "Olmuştur, ben bilemem, herkes kendince haklıdır, bana anlatmayın" deyin ve çekilin. Kimsenin lafını kimseye ettirmeyin. Buna uygun oalrka tavrınız da eşit mesafede olsun. Eltinizle de gidin gelin samimi olmayın, aile ile de. Yoksa bir süre sonra bir bakmışsınız kendi söyledikleri laflar sizin tarafınızdan söylenmiş gibi anlatılıyor. Onu da geçtim, kim haklı kim haksız bilemezsiniz; mesafeli durursanız yanılıp da kimseye haksızlık etmemiş olursunuz.
tabıkı anlayamam olayları dınleyınce bazen eltıme yapılan haksızlar oldugunu gormuyo degılım fakat eltım baslı basına bı dengesız cok kıskanc ve bencıl bı ınsan . gecen gece boynumda bı kolye gordu butun gece meraba harıcı sohbet etmedı buun gece bı karıs suratla oturdu.duymaktan zıyade yasadıklarım tedırgın edıyor
Eltin,o kolyeyi kayınvaldenler taktı sanıp bozulmuş olabilir.
Burada bazen okuyoruz,"bana birşey takmadılar,eltime herşeyi aldılar" gibi kıyaslar yapılıyor.Belki öyle sanmıştır.
Eltinin de nihayetinde gelin olduğunu unutma:)
O evde oturmaman en iyisi olurdu ama madem başka çaren yok,elinden geldiği kadar iyi geçinmeye ve suya sabuna dokunmamaya gayret et.
Fazla içli dışlı olma,sır paylaşma,dedikodu dinleme,onların aile ile sorunlarına bulaşma falan filan...Anlamışsındır işte:)
senın şimdi mutluluktan uçmuş olman gerekıyo.
ne kadar güzel herşeyi önceden (sözlüyken) görebilmişsin.
hıçbısey için geç değil.
olaylı bi aile, karışan bı kayınbaba, aynı apartman, geri gelen kavgalı elti, kıskançlık, tavandaki köpek, alt kattakı gorumcen ayyyyyy
dediğin gibi şimdiden başlamışsın bile kayınbabya takmaya ilerde nolur bılmıyorum.
sakın sakın çıkma o eve...
o evde oturmak zorundamısın üst kat soğuk olur ulaşımı zor ıvırdı zıvırdı bişiler bulun oturmayın orda...
soyledıklerınıze gercekten hak verıyorum fakat abısı babasının ısınde calısarak 3 4 mılyar parayı kımseye soylemeden cebıne atıyo fakat ben evlendıgımde 1 mılyarla gecınmek zorunda kalıcam abısının calıstıgı cebıne attıgı herseyde sozlumunde hakkı var gorumcemınde herkez suanda tepkılı ozel okul olayından eltımın cocuguyla yasıt gorumcemın cocugu var onuda gondersınler o zaman dıye dusunuyoruz yanı kaynım aylık 3 lıra cebıne atarken sımdı 4 lıra atıcak yanı para kendı cebınden cıkmıcak onun ıcın fedakarlık yapıp eve gerı donduklerı yok. amacları sadece bızım evın ıcı yapılırken kendı evınıde yaptırmak ayrıca bızım harcamalarımızdan kestırıp kendıne bı sekılde almak... kendı kardesını annesını dusunmeyen sadece ben dıyen bı ınsan bu cıkarı olmasa gıttıgı eve gerı donmez.
babasına gelıncede benım babamla cok zıt ınsanlar aslında aralarında cok yas farkı yok ama daha modern goruslu bı aıleye sahıbım babasının yaptıkları o yuzden bana garıp gelıyo benım babam cok gerkmedıkce elını bıle opturmez sozlume ama onun babası nefes almadan elını opsunler ıstıo..bende daha sındıden herseyde fedakarlık yapmak ıstemıyorum tavrımı koyayım kı seneler öle devam etsın.. eltım aman kusmesın aman gıtmesın dıe herseye tamam dıyolar demekkı surat yapmak gerek kı sana duzgun dawransınlar... ama orta yolu bı sekılde bulmaya calısıyorum...ama evlenınce huzursuz olmaktan cok korkuyorum
Eltinizin o gece merhaba dışında,konuşmadığını söylüyorsunuz....peki nasıl emin oldunuz ki kolyenizi kıskandığına???
İnsan..kavga dövüş terkettiği yere...güle oynaya gidebilir mi...zorunlu olarak katlandığı ve daha da
katlanacaklarını düşünüp morali bozulmuş olamaz mı?
.
doğru tesbit kayınbaba oğlunu ikna etmiştir gel diye işin ucunda para var eltinde ev hanımsa mecbur uymak zorunda kalmıştır, zaten çoğu erkeğin sözü geçiyor ,eltinede acıdım ,onun için daha zor olacakEltinizin o gece merhaba dışında,konuşmadığını söylüyorsunuz....peki nasıl emin oldunuz ki kolyenizi kıskandığına???
İnsan..kavga dövüş terkettiği yere...güle oynaya gidebilir mi...zorunlu olarak katlandığı ve daha da
.
Eltinizin o gece merhaba dışında,konuşmadığını söylüyorsunuz....peki nasıl emin oldunuz ki kolyenizi kıskandığına???
.
doğru tesbit kayınbaba oğlunu ikna etmiştir gel diye işin ucunda para var eltinde ev hanımsa mecbur uymak zorunda kalmıştır, zaten çoğu erkeğin sözü geçiyor ,eltinede acıdım ,onun için daha zor olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?