Derleyememisim mesajı sildigim yerler olmuştu yanlış anlamaman için. Ama yanlis anlamissin bile. Ben vicdansiz olduğunu düşünmedimVicdansız bir insan değilim hatayı da ilk kendimde ararım. Saygıda hiç bir zaman kusur etmedim ama anlatmadığım o kadar çok şey var ki eminim siz bile bana hak verirsiniz
kardesim var ama önemsemezler bu konuyuYanında gelecek kimse yok mu arkadaş, kardeş vb. Ayrıca ailen neden götürmüyor?
Açıktan okuyorum son sınavım olacak liseBak bende öğretmenin sayilirim. Sonuçta kendi kararlarini alabileceğin bir umudun var. Sinava gireceksin galiba. Üniversite sınavını kazanmaya çalışıyorsun değil mi
bunlar sadece örnekti. Yani o an ne diyorsa tersini içimden geçiriyorum. Herşeyi içime atıyorum uzun zamandır. Odamdayken bile mesela sevgilimle bişey konuşuyorum ağlıyorum diyelim, ağlamaya başladığımda hemen gözyaşımı siliyorum ki annem gelirse neyden dolayı ağlıyorsun demesin diye. Çok bunaldım.Gitmez ol
Yapmaz ol ne demek
Sizi neden bakkala bile tek gonderMiyolar
Ne zor bi hayat ya
Ne bicim aileler var
Yoo gerçekten kızarak demedim. Benı tanımadığınız için söyledim sadece.Derleyememisim mesajı sildigim yerler olmuştu yanlış anlamaman için. Ama yanlis anlamissin bile. Ben vicdansiz olduğunu düşünmedim
En azından beni anladığın için teşekkür ederim. Ben olayları dışa vurmak istiyorum ama ailem anlamaz. Baskı da evlenene kadar geçmez. Küçüklükten beri böyleydi. Kapalıyım ama kendimde istiyorum artık. Öte yandan, Hep bastırdılar beni. Ben bakkala gidemezken erkek kardeşim şehir şehir dolaştı. Okutmadılar beni. Bende açıktan istedim bir çare. Sınavlarımı da hep full e yakın ve full çekerek verdim. Bitti sayılır son sınavım kaldı. Şu anda tek kurtuluş evlenmek. İnşallah sevgilimle olur. O o kadar baskıcı bir insan değildir . Birlikte üni okumayı falan düşünüyoruz . Rabbim gönlümüze göre versinBaskı altında büyümüşsün, bu durum hala devam ediyor. Böyle yaşamak insanda hasar bırakmaz mı, elbette bırakır. Neden böyle oluyor bilmiyorum diyorsun ya, kolay değil ki şu anlattığın koşullarda yaşamak. Kardeşin olmadan bakkala bile gidememek nedir ya... Çok üzüldüm gerçekten. O iç sesin bu şartlar neticesinde oluşmuş bir tepki sesi, bir savunma mekanizması belli ki. Ben de böyle bir baskı ortamında büyüdüm, şükür ki yıllar oldu geride kalalı, ama içimde bıraktığı huzursuzluk, tedirginlik tamamen geçti diyemem hala.
Psikologa gitme imkanın var mı? Bu saatten sonra aileni değiştirebilme, o evden biran önce uzaklaşma imkanın yoktur herhalde. Bu durumda en azından bir psikologla görüşsen, duygularını anlamlandırmanda, dışa vurmanda, bazı olaylara dışarıdan bakıp, kendini nasıl koruyacağını öğrenmende sana çok yardımı olur inan.
Belki duzeltebilirim ama kafam hiç rahat değil ki. Bu aralar iyice sıkıntıdayım zaten. Ailem onaylamıyor sevgilimi. Tanımadıkları için. Tanımak da istemiyorlar. Bana babam da annem de vermeyiz kaçacaksın dediler. Bi cahile böyle denir mi kaç denir mi. Çok sıkıntılarım var. Uzun zamandan beri de kalbim de ağrı var nefes alamıyorumÖfkeni dışa vuramama var sende. aynı babannem gibi kadına şuraya gidiyorum derdik ıçinden ne işi varsa napacaksa diye söylenirdi sessizce kötü bi huy senin elinde yani düzeltmek.
ailenin seni bu kadar sıkmasına biraz dolmuşun herhalde canımArkadaşlar merhaba.
Bazı sıkıntılar yaşıyorum konularımı biraz bilen bilir. Asker yolu bekliyorum bir yandan babam annem biliyor sevgilimi onaylamıyorlar tanımadıkları için, bunalsam da evden çıkamıyorum. Tek çıkamıyorum güven meselesi değil küçüklüğümden beri kardeşim olmadan bakkala gidemedim. Galiba bu sıkıntılar birikti ve şöyle bir sorunum var uzun zamandır . İçimden çok konuşuyorum, Ama kötü olarak . Mesela annem şuraya gideceğim diyor ben içimden gitmez ol falan diyorum ama elimde olan bişey değil aslında gittiği yeri onayladığım halde. Biri şunu yapacam dese yapmaz ol falan diyorum. Sonra üzülüyrum neden böyle şeyler geliyor içime diye . İmanıma zarar verecek şeyler de geçiyor hemen üzülüyorum tövbe ediyorum . Özünde Allah içimi biliyor ama yıne de üzülüyorum. Kötü düşünceli bir insan değilim. Neden oluyor böyle. Hani aileme ben böyleyim psikiyatriye falan gidelim desem götürmezler net. Neden oluyor ve napıcam ben?
Fazlasıyla doldum canım.ailenin seni bu kadar sıkmasına biraz dolmuşun herhalde canım
Okb nasıl bişey kiBu psikiyatrik bir bozukluk sanırım. okb türü bir şey.
Ben çabalıyorum ama anneme babama karşı gelmek istemiyorum . Bu Saydıklarını yapmaya çalıştığımda evde çatışma çıkarO zaman başka bölüme gidiyorum de, nasıl evlenip nasıl hayat kuracaksın ?
KAbuğunu kırmalısın, çarşı market pazar tek gitmelisin. Herzaman yanında biri olmayacak.
Doktora da tek gidebilirsin bu böyle sürmez çünkü
Yarın birgün çocuğun olacak yani bunun gibi bir sürü örnek var
Biraz çabalaman lazım
Takıntılı düşünceler vs. senin elinde olmadan yapma ihtiyacı duyuyorsun tedavi gerektiren bir şey.Okb nasıl bişey ki
Arkadaşlar merhaba.
Bazı sıkıntılar yaşıyorum konularımı biraz bilen bilir. Asker yolu bekliyorum bir yandan babam annem biliyor sevgilimi onaylamıyorlar tanımadıkları için, bunalsam da evden çıkamıyorum. Tek çıkamıyorum güven meselesi değil küçüklüğümden beri kardeşim olmadan bakkala gidemedim. Galiba bu sıkıntılar birikti ve şöyle bir sorunum var uzun zamandır . İçimden çok konuşuyorum, Ama kötü olarak . Mesela annem şuraya gideceğim diyor ben içimden gitmez ol falan diyorum ama elimde olan bişey değil aslında gittiği yeri onayladığım halde. Biri şunu yapacam dese yapmaz ol falan diyorum. Sonra üzülüyrum neden böyle şeyler geliyor içime diye . İmanıma zarar verecek şeyler de geçiyor hemen üzülüyorum tövbe ediyorum . Özünde Allah içimi biliyor ama yıne de üzülüyorum. Kötü düşünceli bir insan değilim. Neden oluyor böyle. Hani aileme ben böyleyim psikiyatriye falan gidelim desem götürmezler net. Neden oluyor ve napıcam ben?
Yok yanlış anlaşılacak bi durum yok. Sıkıntı yapmayın. 20 ye girecegim açık lise okuyorum göndermediler okula . Kapalı bir ev kızıyım. Üni okumak istiyorum sevgilimle okumayı düşünüyoruz. Evlenince ama. Ailem üni okumama sadece diplomam olsun diye izin veriyor. Çalışmama asla müsade etmezler. Anlayacağnız kendi ayaklarım üstünde durmak gibi bir durum yok. Sevgilim le evlenip ikimizde üni okumak istiyoruz. Zaten başka çözüm de yok. Böyle yetiştirildiğim için bende istiyorum yaniSizi kardeşiniz olmadan bakkala bile göndermemeleri tabiki güvensizlik problemi..başka hiçbir açıklaması yok..Kaç yaşındasınız bilmiyorum ancak resmen sizi kafese tıkıp,özgürlüğünüzü elinizden almışlar.Psikolojik sorunların başgöstermesi çok normal böyle bir ailede..Delirmediğinize(şimdilik) şükredin..Bu devirde hayvanların(aman yanlış anlamayın sadece örnek) bile eve hapsedilmesine karşıyız ne demek sizin yaşadığınız? Kaç yaşındasınız, eğitim durumunuz ne bilmiyorum ancak yetişkinseniz ilk işiniz o aileden kurtulmak olsun çünkü size zarar veriyorlar..yalnız evlenerek kurtulup bu seferde koca boyundurluğuna girmekten bahsetmiyorum.Kendi ayaklarınız üzerinde durmaktan bahsediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?