Garip marip değilsin..bayılıyorum senin gibi hatunlara,benim gibisindünya görüşü olan insanlara hayranım,boşver onları kendini geliştirmeye devam
Esim bahsetme oyle seylerden havada kaliyor dedi cok uzuldum hemde utandimyanlis yapmadigimi biliyorum namaz niyaz tamam da milletin acigini ortaya serip didik didik ediyoruz kendimi tutuyorum ama kulak kabartmadan gecemiyorum bazen eslik ediyorum :2: ne olmus kimmis diye benim ailemide cok kinamislardi ( daha once konu acmistim bununla ilgili ) hep o kinayanlara giybet edenlere Allah sizede versin derdim belki o insanlarda oyle diyordur giybet edenlere, tum bunlar normal ben bir iki siyaset yada bilim konu edince dik dik bakiyorlar
Sende bir gariplik göremedim, genel kadın muhabbetleri bana da sıkıcı gelir çoğunlukla .
:))) okurken sende kendimi gördüm bi an :)) bende garip oldugumu cok düsünmüstüm yani daha dogrusu annem öyle syöler sen nie elalemin kizlari gibi degilsin derdi :)) bosver böyle olmaya devam et
Bende sizin gibi olabilmek isterim aslında.
Her şeyden biraz biraz haberdar olacaksın.
Birazcık kadın sohbetlerinden , biraz gündemden, biraz siyasetten, biraz magazinden, biraz spordan vs vs.
Böyle uzar gider bu konu.
Bence sizin gibi kadınlar garip değil, bilgili, kültürlü kadınlardır benim gözümde.
Ve bu çok hoş bir şey.
Garip olan sen değilsin diğerleri...
dipnotla anlattıklarınız arasında ilgi kurduğunuza göre utandığınız konu; nerde ne diyeceğini bilmemekten mi kaynaklanıyor? tam dipnotu anlayamadım sanırım. arkadaşınızın eşi nerde ne diyeceğini bilmiyor aslında ama o duruma asıl düşen siz oluyorsunuz daha kültürlü konular konuşmak istediğiniz için. şimdi burası kadınlar kulübü bir derdim var formu e biz de hergün burada atom parçalayıp 6. elementi keşfetmeye çalışmıyoruz ki. konular malum sevgililer nişanlılar kocalar yıkanmayan çamaşırlar bazen hastalıklar bazen çocuklar bunlar hayatın içinden konular. siz de burda olduğunuza göre bittabi bunlardan bahsedebiliyorsunuz demek ki. ama şöyle bir durum var ki kendinizi çevrenizdeki kadınlardan farklı hissediyorsunuz. onları içten içe küçümsemek mi desem nasıl bir isim koysam bilemedim neyse. şimdi bütün kadınlar kültürü kıt edebiyatı zayıf siyasetten anlamayan vasıfsız ve sadece elti görümce kayınvalide olmak için dünyaya gelmiş insanlar değildir. anlattığınız kadarıyla sizin çevreniz böyle. keyif aldıkları konular ilgi alanları sizinle uyuşmuyor. çevrenizi değiştirmek gibi bir çözümünüz yoksa eğer çevrenize en azından onların arasındayken uyum sağlamalısınız diye düşünüyorum. benim de şuan yaşadığım şehire geldiğimde böyle kalabalık bir arkadaş çevrem olmuştu. ben konuşulan konuların verilen tepkilerin bana uymamasına dayanamayıp çevreyle ilişkimi kestim gibi birşey. sürekli görüşmüyorum ama davetler de karşılaşınca da uyum sağlamaya çalışıyorum. kendinizi garip hissetmenize gerek yok. herkesin ilgi alanı farklı olabilir.
Eşin senden utanmıyor bence,aksine onlar anlamıyor ve kendilerini kötü hissetmesinler diye sana sus demiş..bence sohbet etmek istiyorsan eşinle edebilirsin..
Garip değilsin elbette ben de böyleyim ve tutamam çenemi :)
Ancak o insanlar değil de eşinin tavrı dikkatimi çekti.
Sana müdahale etmesi vs.
Bence bu sorun üzerine eğilmelisin.
Tamam belki eşin de bir nebze haklı olabilir her doğru her yerde söylenmez,
ama bana sanki seninle bir rekabet içindeymiş gibi
ya da ''kadın kısmı bu konuları konuşmaz zihniyetinde'' gibi geldi.
Yazını okurken güldüm, çok sempatik buldum:)
Yazık ki genel itibariyle insanlar kitaplar-genel kültür-dünya gündemi takip etmek yerine dizi takip ediyorlar.
Eğitimli kişiler bile böyle olunca siyasi sohbetler bile 'ya nolcak bu hükümetin hali, yediler yediler bitiremediler' den öteye geçemiyor.
Hele kadınlarınki daha vahim. Ev çoluk çocuk.
Ben şahsen şöyle bir çözüm buldum, kimseyle ilgi alanlarımla ilgili konuşmuyorum, çünkü bahsedince insanların gözünde 'manyak la bu'bakısını yakalıyorum.
Bence illa ortamdan soyutlanmış olmamak istiyorsan muhabbet mevzuları ilgini çekiyormuş gibi dinle, arada bir 3. sayfa haberlerinden bahsettin mi ,gittiğin ziyarette sunulan menuyu falan anlattın mı tamamdır bence>)
bence sende bir gariplik yok.
bir tolstoyu bilmemeleri ya da stephen hawking ve hastalığı hakkında bilgi sahibi olmamaları bana da garip gelir. ama bu değil ki onlar garip. hayır herkesin bir yaşam tarzı eğitimi kültürü var.
sen kendi okuldan arkadaşlarınla ve iş arkadaşlarınla konuş bu konuları. onların yanında da onlara uymaya çalış.
ama tabi herkesin normal konuşmaları daha çok magazinden sevgililerden makyaj malzemelerinden elbiselerden falan olur ama bir tolstoyu da bilmeyen eğitimli insan yoktur diye düşünüyorum.
eşinse yanlış anlama ama bana seni biraz küçük görüyor gibi geldi aranızda eğitim ya da meslek olarak bir fark var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?