Garip miyim ben?? :(

nio

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2013
2.542
1.631
198
Geçen hafta eşimin ailesine ziyarete gittik orada eşimin bir sürü akrabası geldi hava sıcak olduğundan erkekler dışarıya çıktılar kadınlar salonda kaldılar doğal olarak gelişti. ben ve eltiler'im çay servisi vs..ile uğraşıyorduk erkekler mısırda gelişen olaylardan . Müslümanların yeterli olmayışından dem vuruyorlar filan ben böyle sohbetlere bayılırım. zevkli akıcı gelir çok bilgili olduğumu iddia edememem ama bu konu hakkında fikir sahibiyimdir kendime ait düşüncelerim filan vardır , bekarken'de böyleydim elişi filan açmazdı beni çok kitap okurdum böyle tv de ceviz kabuğu filan izlerdim tartışma programları sonra kadınlar arasında bu tür sohbetler açmaya çabalardım kadınlar genelde başka tür şeyler konuşuyorlar ben hep fransız kalıyorum , havuza işenmesi çocuğun pipisi eltinin görümcenin koltuk takımı , bende katılmak istiyorum aklıma tek kelime gelmiyor bir şey söylemek için söyleyince de bocalıyorum bariz saçma sapan birşey oluyor. İlla kadınlar böyledir denemez illa ki ama ben bir iki kez dışında bunlardan farklı sohbete şahit olamadım Gerçekten bir adam eşini eşinin kızkardeşiyle aldatmış bir kız kocaya kaçmış bir kız erkek olmuş 11 aydı aynı muhabbet (sizi kışkırtmak için söylemiyorum değil gerçekten böyle ) Eltilerime Tolstoy'dan romanlarından bahsetmiştim çoook utanıyorum hala neden böyle birşey yaptım ki eşim açıklamak zorunda kaldı rus roman yazarı diye garip garip baktılar bana çok utandım biliyordum bilemdiklerinide sıkıldım susa susa bir iki laf et diyorlardı ettim ama laf mı bilmiyorum ..geçenlerde stephen hawking tv de çıktı ben tutamadım çenemi bir iki bişey dedim (hastalığı hakkında) gene aynı konuma düştüm en son eşimin arkadaşına gittik okumuş adam devlet dairesindeki adaletsizlikten söz etmeye başladı bende " develetin malı deniz yemeyen keriz" diye bir atasözü olan milletten ne beklersin gibi bişeyler söyledim , adamla uzun uzun muhabbet ettim eşimde katıldı siyasi partilerden söz açıldı felan oğlan hak verdi bana filan neyse eşim bu gün yemekte bana böyle şeylerden bahsetme hava da kalıyor dedi :18: daha önce kayınbabamla da siyasi parti konuşurlarken maydonoz olmuştum ondada aynı bakışları yakaladım... ben çok bilgiliyim demiyorum az çok bilgim var böyle sohbetler çok akıcı hoş geliyor tutamıyorum kendimi... garip miyim ben??? :2:
DİP NOT : eşimin arkadasının eşi bir ev gösterdi netten ev almayı düşünüyorlarmış eşime de danışmak istedi pc yi getirdi evi gösterip yavruuuuuu gibi dedi şimdi bu garip değil benim siyaset konuşmam garip öyle mi??

Garip marip değilsin..bayılıyorum senin gibi hatunlara,benim gibisin dünya görüşü olan insanlara hayranım,boşver onları kendini geliştirmeye devam

Sende bir gariplik göremedim, genel kadın muhabbetleri bana da sıkıcı gelir çoğunlukla .

:))) okurken sende kendimi gördüm bi an :)) bende garip oldugumu cok düsünmüstüm yani daha dogrusu annem öyle syöler sen nie elalemin kizlari gibi degilsin derdi :)) bosver böyle olmaya devam et

Bende sizin gibi olabilmek isterim aslında.
Her şeyden biraz biraz haberdar olacaksın.
Birazcık kadın sohbetlerinden , biraz gündemden, biraz siyasetten, biraz magazinden, biraz spordan vs vs.
Böyle uzar gider bu konu.
Bence sizin gibi kadınlar garip değil, bilgili, kültürlü kadınlardır benim gözümde.
Ve bu çok hoş bir şey.

Garip marip değilsin..bayılıyorum senin gibi hatunlara,benim gibisin dünya görüşü olan insanlara hayranım,boşver onları kendini geliştirmeye devam

Esim bahsetme oyle seylerden havada kaliyor dedi cok uzuldum hemde utandim yanlis yapmadigimi biliyorum namaz niyaz tamam da milletin acigini ortaya serip didik didik ediyoruz kendimi tutuyorum ama kulak kabartmadan gecemiyorum bazen eslik ediyorum :2: ne olmus kimmis diye benim ailemide cok kinamislardi ( daha once konu acmistim bununla ilgili ) hep o kinayanlara giybet edenlere Allah sizede versin derdim belki o insanlarda oyle diyordur giybet edenlere, tum bunlar normal ben bir iki siyaset yada bilim konu edince dik dik bakiyorlar

dipnotla anlattıklarınız arasında ilgi kurduğunuza göre utandığınız konu; nerde ne diyeceğini bilmemekten mi kaynaklanıyor? tam dipnotu anlayamadım sanırım. arkadaşınızın eşi nerde ne diyeceğini bilmiyor aslında ama o duruma asıl düşen siz oluyorsunuz daha kültürlü konular konuşmak istediğiniz için. şimdi burası kadınlar kulübü bir derdim var formu e biz de hergün burada atom parçalayıp 6. elementi keşfetmeye çalışmıyoruz ki. konular malum sevgililer nişanlılar kocalar yıkanmayan çamaşırlar bazen hastalıklar bazen çocuklar bunlar hayatın içinden konular. siz de burda olduğunuza göre bittabi bunlardan bahsedebiliyorsunuz demek ki. ama şöyle bir durum var ki kendinizi çevrenizdeki kadınlardan farklı hissediyorsunuz. onları içten içe küçümsemek mi desem nasıl bir isim koysam bilemedim neyse. şimdi bütün kadınlar kültürü kıt edebiyatı zayıf siyasetten anlamayan vasıfsız ve sadece elti görümce kayınvalide olmak için dünyaya gelmiş insanlar değildir. anlattığınız kadarıyla sizin çevreniz böyle. keyif aldıkları konular ilgi alanları sizinle uyuşmuyor. çevrenizi değiştirmek gibi bir çözümünüz yoksa eğer çevrenize en azından onların arasındayken uyum sağlamalısınız diye düşünüyorum. benim de şuan yaşadığım şehire geldiğimde böyle kalabalık bir arkadaş çevrem olmuştu. ben konuşulan konuların verilen tepkilerin bana uymamasına dayanamayıp çevreyle ilişkimi kestim gibi birşey. sürekli görüşmüyorum ama davetler de karşılaşınca da uyum sağlamaya çalışıyorum. kendinizi garip hissetmenize gerek yok. herkesin ilgi alanı farklı olabilir.

Sende onlara dik dik bak,gül geç canım..onların yanında onlar gibi takıl anladıkları dilden yani"o bunu giymiş,onun kocası şöyle vs.." Onlarda o kadar yapacak bişey yok

Sende bir gariplik göremedim, genel kadın muhabbetleri bana da sıkıcı gelir çoğunlukla .

:))) okurken sende kendimi gördüm bi an :)) bende garip oldugumu cok düsünmüstüm yani daha dogrusu annem öyle syöler sen nie elalemin kizlari gibi degilsin derdi :)) bosver böyle olmaya devam et

Garip olan sen değilsin diğerleri...

Esim benden utaniyor sanki onlar ne anlasin sen soyleme diyor tamam ama abileriyle siyaset tartisiyoruz randiman aliyorum dediklerimi anliyorlar bazen hak veriyor bazen karsi gorus savunuyorlar esim neden uyariyor beni esim okumus adam benden cok bilgili ama beni oldugumdan kucuk goruyor, bayagi oldu bir adamdan bahsederken ^ cok varsil biri ^ dedim .. varsil degil zengin demek mi istedin dedi yoo varsil dedim oyle bir kelime yok dedi... yillar yili bildigim kelime erinmedim actim neti buldum sozluk anlamini hiii dedi ama cok kullanilmayan bir kelime sen yinede zengini kullan dedi cok ofkelendim cok

Tum bunlari anlamak icin bayagi caba sarfetmis olmalisin, bende dertliyim bazi konularda burada defalarca paylastim, dert alip dert vermek derler ya, insan insanin zehrini alirmis dert dinlerim hos sohbet insanlardan, hor gormek degil bayagi dert edinmisim fark ettiysen uzgunum care ariyorum, daha once belirttim cok bilgili oldugumu idda edemem ve tum kadinlar boyle degildir elbet tekrar okursaniz ama icinizden cevap hazirlamadan evvel ilk once okuyun emi ? Atmu parcalamak bu kadar uc bir noktaya nasil geldin ? Ben bunun konusulmasindan mi bahsediyorum ? En azindan yapici sohbet edebilirler (!) Degil mi?

Eşin senden utanmıyor bence,aksine onlar anlamıyor ve kendilerini kötü hissetmesinler diye sana sus demiş..bence sohbet etmek istiyorsan eşinle edebilirsin..

Eşin senden utanmıyor bence,aksine onlar anlamıyor ve kendilerini kötü hissetmesinler diye sana sus demiş..bence sohbet etmek istiyorsan eşinle edebilirsin..

Cnm sagol eksik olma , anlasilamamak hem bu sitede hem gercek hayatta cok zor cok sikintili , esim de oyle diyor sen karisma bos ver sanirim cenemi tutucam ama aforaz edilmek beni incitti ... psikologlar gercek kimliginizi saklamakla mutlu olamazsiniz diyorlar bak bu sartlarda saklamassam ne olacak (?) Atomu parcalamassinlar onu parcalayan insanligin basinda kabagi patlatti zaten ( offff yine yaptim gordum m saka gibi , yine iste tutamiyorum kendimi ) onbir aydir kacan kizin , baldizini kaciran adamin muhabbeti bitsin bu giybeti yapan namaz kilmiyorum diye beni tenkit ediyor

Garip değilsin elbette ben de böyleyim ve tutamam çenemi :)

Ancak o insanlar değil de eşinin tavrı dikkatimi çekti.
Sana müdahale etmesi vs.

Bence bu sorun üzerine eğilmelisin.

Tamam belki eşin de bir nebze haklı olabilir her doğru her yerde söylenmez,
ama bana sanki seninle bir rekabet içindeymiş gibi
ya da ''kadın kısmı bu konuları konuşmaz zihniyetinde'' gibi geldi.

Yazını okurken güldüm, çok sempatik buldum:)
Yazık ki genel itibariyle insanlar kitaplar-genel kültür-dünya gündemi takip etmek yerine dizi takip ediyorlar.
Eğitimli kişiler bile böyle olunca siyasi sohbetler bile 'ya nolcak bu hükümetin hali, yediler yediler bitiremediler' den öteye geçemiyor.
Hele kadınlarınki daha vahim. Ev çoluk çocuk.
Ben şahsen şöyle bir çözüm buldum, kimseyle ilgi alanlarımla ilgili konuşmuyorum, çünkü bahsedince insanların gözünde 'manyak la bu' bakısını yakalıyorum.
Bence illa ortamdan soyutlanmış olmamak istiyorsan muhabbet mevzuları ilgini çekiyormuş gibi dinle, arada bir 3. sayfa haberlerinden bahsettin mi ,gittiğin ziyarette sunulan menuyu falan anlattın mı tamamdır bence>)

Cnm esim benden bilgili ne zaman birseyden bahsetsem benim bilmediklerimle beraber sohbete dahil oluyor ... ben zaten anladim onun ailesinin yaninda birdaha biseyden sohbet etmiycem bi alt komsum var bari onu cekistiriyim saka bir yana esim sen insanlardan cok sey bekliyorsun diyor , esimin kuzenlerine herkesden iyi davraniyorum dikkat ozen ilgi sevgi gosteriyorum su isteseler tesekkur etmiyorlar ben ediyorum cocuklar beni adam yerine koymuyor :44: bu iste bir yanlislik var , aslinda ustunde dusunulmesi gerekiyor annelerinin olmadigi yerde cok iyi davraniyorum ( cocuklar bunu sezermis ) inadina kaba davranyolar bana sus , kalk , su getir yapiyorum saygi goruyorum :44:

Hahaha harikasin manyak bu bakislari evet tam yerinde bir ifade aynen bu

bence sende bir gariplik yok.

bir tolstoyu bilmemeleri ya da stephen hawking ve hastalığı hakkında bilgi sahibi olmamaları bana da garip gelir. ama bu değil ki onlar garip. hayır herkesin bir yaşam tarzı eğitimi kültürü var.

sen kendi okuldan arkadaşlarınla ve iş arkadaşlarınla konuş bu konuları. onların yanında da onlara uymaya çalış.

ama tabi herkesin normal konuşmaları daha çok magazinden sevgililerden makyaj malzemelerinden elbiselerden falan olur ama bir tolstoyu da bilmeyen eğitimli insan yoktur diye düşünüyorum.

eşinse yanlış anlama ama bana seni biraz küçük görüyor gibi geldi aranızda eğitim ya da meslek olarak bir fark var mı?

sen garip değilsin tabiki ama o insanlarda garip değil sadece biraz eksik kalıyorlar
belki de onlara sorsan onlar da seni eksik bulur

kadınlarımız malesef hala müge anlıyı izlemeyi aydınlanma sanıyor
hala cok cahil bırakmısız kadınlarımızı
ama onları cahil bırakan eksik bırakan gene onları büyüten analar yani gene kadınlar
ve elbette erkekler

sadece biraz daha zaman lazım
kolay seyler değil ki birden herkesin genel kültür sahibi olmasını beklemek

yanlız şu da var bence siz de kendi cevrenizi bir sorgulayın
benim arkadas cevremde siyasetten edebiyattan sanattan konusamayacağım nerdeyse kimse yok
kendi ailemde öyledir hele ki babam bir derya denizdir, ansiklopedi gibidir
annem x bir parti de kendimi bildim bileli çok faal olarak çalışır
aileyi secemeyiz ama arkadaslarımızı secebilirz
siz de sohbetinden keyif alacağınız insanları secebilirsiniz diye düşünüyorum

Cnm ayni seyi sezinliyorum cok aci ama galiba kulturumu yeterli bulmuyor ummuyor daha dogrusu, cnm egitim farki var ben liseyi aciktan bitiriyorum esim lisans... ailem sorunluydu arkadasim hic olnadi cevremde olmadi ondan bu denli zorlaniyorum ya (!) Bizim kimimiz kimsemiz yoktu cuval cuval kitaplarimiz vardi kitap okurdum tv de tartisma programi izlerdim sindi cevreye ayak uyduramiyorum , ne desem nasil desem onlarin konularina katilamiyorum... birde disaridan lise demisken derslerim cok iyi yuksek notlarla geciyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…