Allah size OLGUNLUK AKIL FİKİR VERSİN HANIMEFENDİ....Gözüm seğirdi, yerli yersiz bir gülümseme hasıl oldu sıfatımın en ulvi noktasında...
Biz? Onlar? Ötekileştirmenin moda olduğu bir zamanda bu tür farklılık hezeyanlarına alışkınım da, bu algının değişmesi umudunu taşıyorum yine de. Bir kadın olarak çekemiyorum evet bu tür fikirlere sahip olan hemcinslerimi. Lakin, sizlerin (Ötekileştiren siz olduğunuz için sizler demekte beis görmüyorum) farklı ya da ulvi olmanızdan ötürü değil çekememe halim. Kökünün neye dayandığına anlam veremediğim özgüven patlamasını ve kendince farklı olduğunu iddia ederek sonuçlanan ayrıştırma-ötekileştirme hallerini çekemiyorum...
"bizim gibiler" derken, ağaçtan düşen elmanın akabinde "aha da yer çekimini buldum" diye nara atılmasına vesile olan bir farkındalık söz konusu sanki. Atomu on eşit parçaya böldükten sonra edison'u arayıp "panpaaa sen de bir şey mi yaptın sanki atom kan ağlıyor kan tey tey" denildi de, çocukların pipilerinin konusu çok önemsiz kaldı sanki... İnanın yazdığınızı görmeden önce böyle bir üslup kullanmayı hiç düşünmüyordum. Ancak olması gereken bir algı değişimi için "dank" sesinin zihnin ücra köşelerinden duyulması gerekiyor ne yazık ki.
Sakinim... Bayılıyorum böyle hatunlara. Dünya klasiklerini okumanın ne ayrıcalığı vardır ki? Hoş böyle düşünen insanlar için "dünya klasikleri" en muhteşem kitap serisidir. Halbuki onların arasında da okunmaya değmeyecek yığınla eser mevcuttur. Asırlar sonrasında irdelenir ve "eleştirilebilir" hale gelmiştir nihayet. 90 döneminde dünya klasiklerini "anlamadıkları" halde öven tiplerle dolup taşmıştı canım ülkem. Neden? Çünkü "aydın" kesim neyi kaliteli buluyorsa, muhteşemdir o dönemin insanlarının nazarında. Algıları kapalıydı, zira ezberlerinin bozulmasından pek ürküyorlardı. Çok şükür ki bu dönemin gençleri klasikleri de eleştirip anlayabilecek niteliğe sahip de, sorgusuz itaat söz konusu değil o eserlere.
Kitap okuyan, siyasetle ilgilenen kişi yalnızca kendi ilgi alanı ile muhatap olan kişidir. Daha fazlası değil. Henüz dibi görünen bir havuzda kulaç atıyorken, okyanusta ilerlediğini sanmak sadece yanılgıdan ibaret bir olgunluk eksikliğidir.
Sizi çekemediğini iddia ettiğiniz o kadınlar var ya İşte o kadınların hallerine tahammül gösterebiliyorum ben. Ne olduklarını, ne olmak istediklerini ve nerede durmaları gerektiğini biliyor onlar. Kanepenin renginden bahsederken, bu konuyla ilgilenmeyen hemcinsini aşağılamıyor onlar. Kendi dünyalarının derinliğinin farkındalar onlar. Kendilerinden çok daha bilgili kişilerin var olduğunun farkındalar. Mütevazı hayatlarına, boylarından büyük kelamlar yerleştirmiyor onlar.
Ancak ben bu ötekileştirme haline tahammül edemiyorum işte. O ilgilendiğiniz siyaset var ya. Dünya siyasetindeki tüm kaosların, tüm zulümlerin, tüm baskıların bu ötekileştirme hali ile başladığını anlamanız dileğiyle. Allah olgunluk versin ne diyeyim...
Esim benden utaniyor sankionlar ne anlasin sen soyleme diyor tamam ama abileriyle siyaset tartisiyoruz randiman aliyorum dediklerimi anliyorlar bazen hak veriyor bazen karsi gorus savunuyorlar esim neden uyariyor beni esim okumus adam benden cok bilgili ama beni oldugumdan kucuk goruyor, bayagi oldu bir adamdan bahsederken ^ cok varsil biri ^ dedim .. varsil degil zengin demek mi istedin dedi yoo varsil dedim oyle bir kelime yok dedi... yillar yili bildigim kelime erinmedim actim neti buldum sozluk anlamini hiii dedi ama cok kullanilmayan bir kelime sen yinede zengini kullan dedi cok ofkelendim cok
Geçen hafta eşimin ailesine ziyarete gittik orada eşimin bir sürü akrabası geldi hava sıcak olduğundan erkekler dışarıya çıktılar kadınlar salonda kaldılar doğal olarak gelişti. ben ve eltiler'im çay servisi vs..ile uğraşıyorduk erkekler mısırda gelişen olaylardan . Müslümanların yeterli olmayışından dem vuruyorlar filan ben böyle sohbetlere bayılırım. zevkli akıcı gelir çok bilgili olduğumu iddia edememem ama bu konu hakkında fikir sahibiyimdir kendime ait düşüncelerim filan vardır , bekarken'de böyleydim elişi filan açmazdı beni çok kitap okurdum böyle tv de ceviz kabuğu filan izlerdim tartışma programları sonra kadınlar arasında bu tür sohbetler açmaya çabalardımkadınlar genelde başka tür şeyler konuşuyorlar ben hep fransız kalıyorum , havuza işenmesi çocuğun pipisi eltinin görümcenin koltuk takımı , bende katılmak istiyorum aklıma tek kelime gelmiyor bir şey söylemek için söyleyince de bocalıyorum bariz saçma sapan birşey oluyor. İlla kadınlar böyledir denemez illa ki ama ben bir iki kez dışında bunlardan farklı sohbete şahit olamadım Gerçekten bir adam eşini eşinin kızkardeşiyle aldatmış bir kız kocaya kaçmış bir kız erkek olmuş 11 aydı aynı muhabbet (sizi kışkırtmak için söylemiyorum değil gerçekten böyle ) Eltilerime Tolstoy'dan romanlarından bahsetmiştim çoook utanıyorum hala neden böyle birşey yaptım ki eşim açıklamak zorunda kaldı rus roman yazarı diye garip garip baktılar bana çok utandım biliyordum bilemdiklerinide sıkıldım susa susa bir iki laf et diyorlardı ettim ama laf mı bilmiyorum ..geçenlerde stephen hawking tv de çıktı ben tutamadım çenemi bir iki bişey dedim (hastalığı hakkında) gene aynı konuma düştüm en son eşimin arkadaşına gittik okumuş adam devlet dairesindeki adaletsizlikten söz etmeye başladı bende " develetin malı deniz yemeyen keriz" diye bir atasözü olan milletten ne beklersin gibi bişeyler söyledim , adamla uzun uzun muhabbet ettim eşimde katıldı siyasi partilerden söz açıldı felan oğlan hak verdi bana filan neyse eşim bu gün yemekte bana böyle şeylerden bahsetme hava da kalıyor dedi :18: daha önce kayınbabamla da siyasi parti konuşurlarken maydonoz olmuştum ondada aynı bakışları yakaladım... ben çok bilgiliyim demiyorum az çok bilgim var böyle sohbetler çok akıcı hoş geliyor tutamıyorum kendimi... garip miyim ben??? :2:
DİP NOT : eşimin arkadasının eşi bir ev gösterdi netten ev almayı düşünüyorlarmış eşime de danışmak istedi pc yi getirdi evi gösterip yavruuuuuu gibi dedi şimdi bu garip değil benim siyaset konuşmam garip öyle mi??
Geçen hafta eşimin ailesine ziyarete gittik orada eşimin bir sürü akrabası geldi hava sıcak olduğundan erkekler dışarıya çıktılar kadınlar salonda kaldılar doğal olarak gelişti. ben ve eltiler'im çay servisi vs..ile uğraşıyorduk erkekler mısırda gelişen olaylardan . Müslümanların yeterli olmayışından dem vuruyorlar filan ben böyle sohbetlere bayılırım. zevkli akıcı gelir çok bilgili olduğumu iddia edememem ama bu konu hakkında fikir sahibiyimdir kendime ait düşüncelerim filan vardır , bekarken'de böyleydim elişi filan açmazdı beni çok kitap okurdum böyle tv de ceviz kabuğu filan izlerdim tartışma programları sonra kadınlar arasında bu tür sohbetler açmaya çabalardımkadınlar genelde başka tür şeyler konuşuyorlar ben hep fransız kalıyorum , havuza işenmesi çocuğun pipisi eltinin görümcenin koltuk takımı , bende katılmak istiyorum aklıma tek kelime gelmiyor bir şey söylemek için söyleyince de bocalıyorum bariz saçma sapan birşey oluyor. İlla kadınlar böyledir denemez illa ki ama ben bir iki kez dışında bunlardan farklı sohbete şahit olamadım Gerçekten bir adam eşini eşinin kızkardeşiyle aldatmış bir kız kocaya kaçmış bir kız erkek olmuş 11 aydı aynı muhabbet (sizi kışkırtmak için söylemiyorum değil gerçekten böyle ) Eltilerime Tolstoy'dan romanlarından bahsetmiştim çoook utanıyorum hala neden böyle birşey yaptım ki eşim açıklamak zorunda kaldı rus roman yazarı diye garip garip baktılar bana çok utandım biliyordum bilemdiklerinide sıkıldım susa susa bir iki laf et diyorlardı ettim ama laf mı bilmiyorum ..geçenlerde stephen hawking tv de çıktı ben tutamadım çenemi bir iki bişey dedim (hastalığı hakkında) gene aynı konuma düştüm en son eşimin arkadaşına gittik okumuş adam devlet dairesindeki adaletsizlikten söz etmeye başladı bende " develetin malı deniz yemeyen keriz" diye bir atasözü olan milletten ne beklersin gibi bişeyler söyledim , adamla uzun uzun muhabbet ettim eşimde katıldı siyasi partilerden söz açıldı felan oğlan hak verdi bana filan neyse eşim bu gün yemekte bana böyle şeylerden bahsetme hava da kalıyor dedi :18: daha önce kayınbabamla da siyasi parti konuşurlarken maydonoz olmuştum ondada aynı bakışları yakaladım... ben çok bilgiliyim demiyorum az çok bilgim var böyle sohbetler çok akıcı hoş geliyor tutamıyorum kendimi... garip miyim ben??? :2:
DİP NOT : eşimin arkadasının eşi bir ev gösterdi netten ev almayı düşünüyorlarmış eşime de danışmak istedi pc yi getirdi evi gösterip yavruuuuuu gibi dedi şimdi bu garip değil benim siyaset konuşmam garip öyle mi??
Siyaset hakkinda konusmayi cok severim, kitap okumayi yeni seyler ogrenmeyi cok severim.. yeri gelir misafirlerimle cok hararetli bir sekilde siyaset tartirisim yeri gelir orgu ornegi alir, komsumun ergen oglu hakkimda sorunlarini dinlerim.. demek istedigim ortamina gore sohbet muhabbet ederim.. sanirim bu yuzden kendimi.garip hissetmiyorum...
Arkadasim, ya ortama ayak.uyduracaksin, ki eglenceli ve iyi olan o, yada sadece 'senin gibi' olanlarla goruseceksin... ben okuma yazmayi bilmeyen ve belkide mahallesinden baska bi yer gormeyen ablalarla oturup muhabbet etmeyi cok severim.. onlarin hayata bakisi ve hayatta gordukleri cok farkli.. onlar tolstoyu ve dunya tarihini bilmiyor ama.oturup sana ne sekilde evlenmis genc kizligi nasil gecmis diye bi anlatsin, inan tolstoydan cok daha eglenceli ve bilgi verici...
Sayfalari okudukca fkrim degisti nedense...
Bir yorumunuzda kendinizin liseyi aciktan okudugunuzu,
esinizin ailesindeki kadinlarin bir cogunun da universite mezunu oldugunu soylemissiniz .
Buna istinaden bence siz bunu kompleks haline getirip
olur olmadik yerde konusarak "sizin kadar okumadim ama ben de bilgiliyim" mesaji vermek istercesine kendinizi bir ispatlama icerisinde oldugunuzu dusundum...
Boyle yaparak komik duruma dusmussunuz .
Gorumceniz vs de muhtemelen esinize bir seyler soylemisler ,
esiniz de sizin iyiliginiz icin sizi uyarmis .
Konunun ozu bu bence .
Yoksa gercekten bilgili kulturlu insan digerleri bir seyleri bilmiyor diye burun kivirmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?