Garip miyim ben?? :(

Allah size OLGUNLUK AKIL FİKİR VERSİN HANIMEFENDİ....
NE DİYE KENDİ KENDİNİZE ALINGANLIK GÖSTERİP MAŞALLAH SATIRLAR BOYU YAZIP DURMUŞSSUNUZ DA...,
BEN ANLAMADIM SİZİ NE BU ŞİDDET BU CELAL!
ÖTEKİLEŞTİRME FALAN NE ALAKA YA!
BEN ARKADAŞA BENDE SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYORUM FALAN DİYORUM MUHATTABIM KONU SAHİBİ
SİZE NOLUYO PARDON DA!
SABAH SABAH ASABIMI BOZMAYA NE HAKKINIZ VAR!
MAŞŞALLAH NERDEN BİLİYOSUNUZ BENİM SİYASETTEN HOŞLANIP DÜNYA KLASİKLERİ OKUDUĞUMU?
ÖNYARGINIZA VE HAKSIZCA ELEŞTİRİLERİNİZE BAYILDIM DOĞRUSU.....
LÜTFEN YA BEN BU FORUMDA ELEŞTİRMEYİ HAKARET ETMEK ZANNEDENLERDEN BIKTIM LÜTFEN,
BEN KONU SAHİBİNE DİYECEĞİMİ DEDİM BENİM YAZDIKLARIMI ALINTILAYARAK LÜTFEN BENİ DE KENDİNİZİ DE YORMAYIN.
SELAMETLE!

Kendine yediremiyordur. Bazı erkekler eşlerinin bilgili, kendi görüşü olmasını istemez. Kendilerini ezilmiş hissediyorlar. Eşini okumuş görmüş bilgili olması bu hissi değiştirmez. Bazı erkeklerde güçlü bilgili bir çok konuda görüşü olan kadınlara bayılırlar. Fark buradan kaynaklı canım. Yinede sen sakin ol olduğun gibi ol. Sonradan böyle olmadın herhalde ?

bi gariplik yok tabiki..
herkesin kendi çapında görüşleri düşünceleri vardır..
ama bunları anlatmak için ortamın ve karşındaki insanlarında bu konulara ilgisi olması gerekir..
dolayısıyla ortam ve insanlar müsait değilse düşüncelerini kendine sakla....
açacak daha uygun ortamlar bulana kadar enazından..

dünyada çevrende olan bitenle ilgilenmen-okuman -kendini yetiştirmeye çalışman çok güzel.bilgili kadın iyidir:))
ancak bir de şu var.her konu her ortamda ve herkesle konuşulmaz.
biraraya geldiğin insanların kültürel,yetiştirilme tarzları farklı olabilir-dünyaya farklı gözlerle bakabilir,ne bileyim eğitimi çok kısıtlıdır.onlardan seninle mısır hakkında tolstoy hakkında konuşmalarını beklemek yerinde bir davranış değil hatta abartılı bir beklenti.
sohbeti tartarsın ,genel konuşma ne yöndeyse sen de ona göre katılırsın.bunda büyütülecek bişey yok.sonuçta bir araya geldiklerin ya akrabaların-ya arkadaşların- ya komşuların.
bir tartışma programındaymış gibi uzun ve ağır konuşmaların yeri değil bence bu tür birlikelikler.
o insanları da garip diye yargılama.bence sen farklı ortamlarda nasıl davranabilrim,nasıl uyum sağlayabilirim diye düşün ve kendini gelirtir.
eşinin kötü niyetle seni uyardığını düşünmüyorum.genelde sohbetlerde senin yaptığın gibi konuşmaları havada kalan -genelden farklı konuşan insanlar garipseniyor.o toplulukta seninle iletişime geçip hoş sohbet yapacak insanlar bile uzaklaşır senden ister istemez.
herkesi tartıp ona göre sohbetine yön ver.her ortamda bilgini yarıştırmak gibi şartlanmşlıktan kurtar kendini.
çoğu yerde sivrilmek yerine susar geçerim ben eğer ortam bunu gerektiriyorsa.anında genel sohbete dalarım.havaysa hava-çocuksa çocuk-yemekse yemek.kötü bişey değil bu tür paylaşımlar.hatta zihnim boşalıyor iyi geliyor bana:))
bazen bakarım benim konuşmam ortamı gerecek yine sukut geçerim.bence bu bir çeşit olgunluk göstergesidir.yerli yerinde davranabilmek ve konuşabilmek.
eşinin uyarılarını önemse bence.sen de bilgini yerli yerinde konuşturmak üzere biraz kendini frenlemeye bak.yersiz davranışlar her zaman garipsenir senin deyiminle:))

Yoo hiç garip değilsin
Bende öyleyim
Benim içinde kadınlar 'senin gelin pek konuşmuyo' der
Ne konuşayım yani kaynanamın komşularının ne yapıp ne ettiğini mi
Muhabbet sararsa konuşurum, sarmazsa 'iyiyim teşekkürler siz ? ' den öteye gitmem
Kim ne düşünüyorsa da düşünsün

annem beni kadın muhabbetleri hiç açmaz dedi geçenlerde
bana karşımdaki pozitif konussun gündemden konuşsun kültürlü olsun ben ondan bişiler alayım fikrimi söyliyim
bu sohbetlere bayılıyorum dedi
ben de annem gibiyimdir
daha 2 gün önce eşim annem ben gündemden konu açıldı
siyaset+din diyim
eşimi susturdum fikirlerimle
annem bana sonradan diyo ki aferin kıs sana her konuda az çok bilgin var ve her türlü muhabbete katılabiliyosun
çok takdir ettim seni dedi
yani çok çok benzeşiyoruz senle
ben kayınpederimle falan da girerim siyaset konuşup tartışmaya
her daim kendimi geliştirmeliyim
kimsenin yanında susup oturmamalıyım

parmakla gösterilebilecek kesimdesin sıkıntı yok

bana da ne biçim kızsın falan diyorlar, memlekette bu kadar problem var gidip de ayy kıvançın yeni reklamıı çok güzel vs diyen kızları anlamıyorum. gelecek nesili inşa edecekler bir de. düşünüyorum öyleyse varım sözünü utandıracak cinsten.

Bence bu konularda sohbet etmek istemende bir sorun yok sorun bu sohbeti kimlerle yaptığın senin zihniyetinde senin düşüncende olmayan insanlarla bunu konuşmak duvara anlatmaktan farksızdır iyi bilirim ya cevap vermezler yada öle saçma sapan cevaplar verirlerki konuyu açtığına pişman olursun.Senin düşüncende olduklarını düşünmeyen insanların yanında bu konuyu açma onlara kadın muhabbetleri daha cazip geliyordur belki bilemezsin.

Eğerki cok siyasetten konuşmayı cok seviyorsan bu konuda bilgilenmek çalışmak istiyorsan.Sana önerim hangi partinin fikirlerini savunuyorsan gidip o partiye üye olup aktif rol oynayabilirsin o parti için çalışmalar yaparsın seninle aynı düşüncede olan insanlarla tanışırsın onlarla bu sohbetleri edersin bence senin için iyi olur.

Son düzenleme:
ben de senin gibiyim o bakışları biliyorum ama erkekler henüz hazır değil. özellikle aile içinde

Diger bir kac arkadas adeta ofke kusmuslar. Hakli olduklarini dusunseler bile gercektende somalide recm ediliyorum hissi yaratti bende. Daha once soyledim hala soyluyorum hatamin farkina vardim , birdaha konusmadim bayanlarla , erkeklerle konusuyorum sacmalayip rezil oldugumu dusunen arkadasim rezil olsam babadan x partili adam haklisin ama ... tamam ama ... oyle ama deyip deyip durmaz. Cami hocasina din adami kavramini itiraf ettirmis adamin ben yazilarinin basini okudum hakaret etmeye calismissiniz , icinizdeki kini k smus kendi gezdiginiz gordugunuz seyleri anlatmissiniz, hic birsey okuyamazsiniz siz ustteki yazimi okusaniz eltimin uni gorumcelerimin uni mezunu oldugunu okurdun z siz boyle mi kulturlu oldugunuzu idda ediyorsunuz ? Siz okuldaki kitaplari boyle mi okudunz ? Yazik size... kadinlar eskisi gibi degil televizyon var telefon var pc var, onlar gelecegi yetistiriyor anam ben ne anlarim diyemezler sizde bu dusunceyi var gucunuzle desdeklemeyin, az kulak kabartsinlar cocuklarina birlk olmayi ogretsinler, siz suraya gittim buraya gittim diyeceginize o bayanlari aydinlatin, ilk once kendiniz aydinlanin.. sen ben bunlari bilsek cocuklarimiz daha iyi gelisirler yahu birakin rus yazari orneginde yogunlasmayin o bir ornek kemal tahirden aziz nesinden dem vuruyum onlari okusak bir fikur edinirmyiz ? Ben yeni evliyim cocugum olacak belki diye dort tane dogan cucel oglu kitabi okudum anam ben nasil yetistirdiyse demedim (!) Bende bunu bekliyorum insanlardan simdi ustun d. Kitabi okuyorum neden bebegim guclu olsun Allah beni takdir etsin verdigi emaneti iyice yogurayim.Haksizmyim ?
KULTURLU KULTURSUZ FARKETMİYOR OKUMUS CAHİLİ DE OFKE KUSMAKTAN, LİNC ETMEKTEN ,YERDEN YERE VURMAKTAN VAZ GECİN, İNSANCA ONURLU ANLAYİSLİ BİREYLER OLUNDA DERDİNİ DİYENE DERMANİNİ DEMEK SOYLE DURSUN DERDİNİ AGZİNA TİKİVERMEYİN MUBAREKLER

Siyaset hakkinda konusmayi cok severim, kitap okumayi yeni seyler ogrenmeyi cok severim.. yeri gelir misafirlerimle cok hararetli bir sekilde siyaset tartirisim yeri gelir orgu ornegi alir, komsumun ergen oglu hakkimda sorunlarini dinlerim.. demek istedigim ortamina gore sohbet muhabbet ederim.. sanirim bu yuzden kendimi.garip hissetmiyorum...

Arkadasim, ya ortama ayak.uyduracaksin, ki eglenceli ve iyi olan o, yada sadece 'senin gibi' olanlarla goruseceksin... ben okuma yazmayi bilmeyen ve belkide mahallesinden baska bi yer gormeyen ablalarla oturup muhabbet etmeyi cok severim.. onlarin hayata bakisi ve hayatta gordukleri cok farkli.. onlar tolstoyu ve dunya tarihini bilmiyor ama.oturup sana ne sekilde evlenmis genc kizligi nasil gecmis diye bi anlatsin, inan tolstoydan cok daha eglenceli ve bilgi verici...

Cnm actigim konuya inan pismanim , ya yanlis anlattim kendimi yada ne oldu bilmiyorum, YAPİCİ elestirilerine cok tesekkur ederim, kimseyi kucuk gordugum yok ,toplumun zihniyetini elestiriyorum genel anlamda kisilerini degil, herkes zir cahil bi ben dahiyim gibi bir iddam yok basta belirttim bendn daha cok okuyan daha cok bilen milyonlarca insan var, eltilerim gorumcelerim ve kzlari universite okumuslar ve okuyorlar, ben kulturlu oldugumu idda edemem dedim bastada, hatami kabullendim butun kadinlar boyledir demedim , ne biliyim uzuldum kendim icin degilde fikrimin hic anlasilamasina , hani tv de dizi takip edin azda olsa cocuk geisimi , turkiyenin gelisimini izlensiz istedim , komsu kizinin uckuru konusulmasin, yanlis mi dedim acaba

Arkadaşım ben kadın muhabbetinden sıkılan, dünya görüşü olan bir insandan ziyade nerde ne konuşacağını bilmeyen bir insan olduğunu düşünüyorum. Gerçekten içi dolu bir insansan kiminle ne muhabbeti yapacağını bilir ona göre dengeyi kurarsın. Çok zor bir şey değil yerine göre muhabbet kısaca adamına göre muamele. Kayınpederinle parti muhabbeti yapınca, Kayınvalidenle eltinle hawkingi konuşunca saçma bir duruma düşmen normal. Garip değilsin sadece kiminle ne konuşacağını bilmiyorsun.

istediğin konuda konuşursun tabi sıkıntı yok..

garip değil normal..

ama insanın çok bilmediği bir konuya da ( sen demişsin) maydanoz olması,

kişiyi komik duruma düşürür..

bazen susmak en büyük erdemdir...

ayrıca Rus yazarları bilmeyen birilerinin yanında Rus yazarlarından söz etmek bana biraz abes geldi..

neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz ki...

hayatta en önemli meziyetlerden biri bulunduğun ortama ayak uydurmayı bilmektir..

ev hanımı komşunla apartmandan söz edebiliyor, iş yerindeki güvenlikle havadan söz ediyorsan,
görümcelerinler kayınvalidenle yemek tarifinden söz edebiliyorsan sosyal bir insandır.

onlara hawking den söz etmen tam olarak DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞAN olmuş...

mesela bu forumda da,

ne kadar eğitimli yada donanımlı kadınlar var.

gelip Quantum fiziğinden, kimyasal reaksiyonlardan söz etmiyorlar ama değil mi?

ne kadar yersiz olurdu...

biraz halk insanı olmak lazım..

bu kişiyi avam yapmaz...

tam tersi davranış , nerde ne diyeceğini bilememe kişiyi Burhan Altıntop misali, sonradan görme yapar

Asla garip değilsiniz hatta keşke ülkemde herkes kitap okusa bol bol.Araştırıp öğrense merak ettiklerini olması gereken bu çünkü.İnanın benim çevremde de buna benzer muhabbetler olduğunda hala ne yapacağımı şaşırırım,sıkılırım.Herkesin dünya görüşü zevkleri düşünceleri farklı elbette buna saygı duymakta önemli size de saygı duymak zorundalar garip garip bakmaktansa.

Te allam. Yazdıklarımda fikir beyanı vardı sadece. Öfke patlaması, birikmiş kinin kusulması nereden çıktı :) Eleştiriye açık olmak da bir meziyettir efenim... Hadi benim biraz sivri bir çıkışım olduğu doğrudur da, size çok nazik bir dille cevap veren bir hanıma da tepki vermişsiniz. Ki o hanım kendini övmek için bahsetmemiş yaptıklarından. Sadece örneklemede bulunmuş. Tamam tepki vermeyeceğiniz şekilde, birçok kadının yazdığını yazayım rahatlayacaksanız.

Ben de çok severim kitap okumayı. Ay aynı benden bahsetmişsin valla. Dünyanın barış dolu bir yer olmasını istiyorum ben de. Kaynımgil de aynı böyle. Fok balıkları ölmesin. Kelaynak kuşlarının kökü kurumasın. Kadınlar da esra erol'u izlemek yerine kelaynak kuşlarına üzülsün istiyorum. Niye bizim gibi değiller ki Hep buralar değişsin istiyorum. Çok şey istiyorum ben de. Ayrımcılık bitsin istiyorum. İnsanlar birbirini dinlesin istiyorum. Öfke kusmadan evvel konu içeriğini anlasınlar istiyorum. Genel geçer toplum yaralarına barnaaahhh basılsın istiyorum. Bunlar hep güzel şeyler mesela. Ufff toplum gelişmeli falan yani taam mıaa.

Oldu mu? Bunlar bir kesim insan tarafından sürekli tekrarlanan cümleler zaten. Aha ben de yazdım ne fark oluşturacaksa. Size gelen tepkiler ve şahsım adına verdiğim tepki, yaşınız küçük olmadığı halde doğru zamanda doğru konuyu konuşamıyor oluşunuza idi. İlk yazınızdaki yer yer gülümseten, ancak "ötekileştirme" halinin fazlasıyla bulunduğu cümlelere idi.

Yazısından alıntı yaptığım bir arkadaş vardı ki, selam eder geçerim sadece.

Son düzenleme:
Sayfalari okudukca fikrim degisti nedense...

Bir yorumunuzda kendinizin liseyi aciktan okudugunuzu,
esinizin ailesindeki kadinlarin bir cogunun da universite mezunu oldugunu soylemissiniz .

Buna istinaden bence siz bunu kompleks haline getirip
olur olmadik yerde konusarak "sizin kadar okumadim ama ben de bilgiliyim"
mesaji vermek istercesine kendinizi bir ispatlama icerisinde oldugunuzu dusundum...

Boyle yaparak komik duruma dusmussunuz .
Gorumceniz vs de muhtemelen esinize bir seyler soylemisler ,
esiniz de sizin iyiliginiz icin sizi uyarmis .

Konunun ozu bu bence .
Yoksa gercekten bilgili kulturlu insan digerleri bir seyleri bilmiyor diye burun kivirmaz...

Son düzenleme:
Bir de efenim hani demişsiniz ve cümle aralarında sürekli vurguluyorsunuz ya "Onlar zaten üniversite mezunu. Eşim de bilgili. Ben onları küçümsemek için yazmadım ki" diye. Kimse üniversite mezunu olan eltilerinizi küçümsediğinizi iddia etmedi ki? Aksine sizin üstünü örtmeye çabaladığınız bir başka husustan bahsettim ben. Bunu vurguladım...

Bu kişisel fikrimdir. Onaylar ya da reddedersiniz size kalmış. Sorun tam olarak bu aslında. Ailevi ve maddi olanaklar yüzünden üniversite okuyamamış birçok insanda bu davranış biçimi hasıl olabiliyor. Sorunun kökü küçümsemekte değil, sorunun kökü "Ben üniversite okumadım ama kendimi geliştirdim. İşte bakın şimdi size benim boş bir insan olmadığımı kanıtlayacağım" dürtüsünde. Aslında üniversite okumakla da çok bağlantılı değil bu durum. Kendini ortam yahut çeşitli etiketler dolayısıyla toplumda "aşağıda" gören insanlar, dilleri ve davranışları ile "yukarıda" olduğunu kanıtlamaya ihtiyaç duyarlar. Bu herkes için geçerli değildir. Olgunluk ve kompleks terazisinde denge sağlandığında bu durum geçecektir.

Bunun dışında üslup çok önemlidir. Bazen mütevazılığın vurgulandığı cümlelerde dahi "kompleks" ön plandadır. Örneğin;

-Ayol ben zencileri küçümsemem ki. Benim de zenci arkadaşlarım var. Hem ben çok beyaz değilim ki. Ben de esmer arkadaşlarla dostluk kuruyorum.

Görünüş itibariyle çok insancıl bir cümle değil mi? Ancak "benim de" kısmını irdeleyince meydana çıkar mütevazılığın ardındaki canavar. Ben ve diğerleri. Biz ve onlar...

Belki bana kızacaksınız, belki yine tepki göstereceksiniz. Mühim değil. Ben öfke ile karşılık vermeyeceğim yine de. Lakin yukarıda yazdıklarımı lütfen düşünün. Sorunun kökünde böyle bir durum var bana göre. İspat kaygısı, diğerlerini küçümsediğin zaman meydana çıkmaz. İspat kaygısı zihninin derinliklerinde "Ben okumadım ama sizden daha çok araştırıyor ve öğreniyorum" düşüncesinin bir ürünüdür. Küçümseme halinden ziyade, bastırılmış kompleksin yansımasıdır.

Yazdıklarımda bir hakaret yoktur. Umarım öfkelenmek yerine, kendinizi sorgulamanıza sebep olur yazdıklarım. Amacım inandırıcı olamasam da belki yardımcı olmaktır. Vesselam.

Bir dakika aralıkla aynı şeyi yazmışız konu sahibine. Umarım öfkelenmek yerine "belki" diye düşünür bu kez. Zira bu durumun sonu yok. Bu durum gelişmenin, ilerlemenin önündeki en büyük engeldir. Kişi ne zaman ki kendine dönük yaşamaya başlar, işte o vakit zerre önemi kalmaz esra erol'un titreyen göbeğinin :)

şimdi mune gelecek,

esas soruya cevap verin,

garip mi garip değil mi diyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…