Garip miyim ben?? :(

elimizin altında internet var eskiden de meydan larouuseler vardı yani bilgiye erişmek öğrenmek çok da zor değil, kalkıp eltinle rus roman yazarlarını konuşman ( konuşman normal de birden ortaya böyle bir konu atman ) komik olmuş, belki de eltin senin bu kendini bir şekilde öne çıkarma ve ispat çabalarına karşılık Tolstoy' un adını ilk defa duymuş gibi yaparak dalga geçmiştir. herşeyin konuşulacağı zaman, mekan farklıdır akşam sabah siyaset,sinema,edebiyat muhabbeti mi edilecek ?

şimdi mune gelecek,

esas soruya cevap verin,

garip mi garip değil mi diyecek

Mune gelir hoş gelir ley ley limi limi ley. Banları ne hoş gelir tey tey tey çocukları pistten alın.

Yok yahu neden bir şey desin ki mune. Tam olarak garip mi değil mi o mevzuyu irdeliyoruz zaten. Hakaret edilmediği, kavgaya dönüştürülmediği sürece neden müdahale edilsin? Hanımefendi mevcut bir sorundan bahsetmiş. Bizler de o sorunu irdeleyerek kendimizce kaynağındaki asıl sorunu belirtiyoruz. Yani biri tırnağına sürdüğü oje resmini paylaşıp "güzel durmuş mu durmamış mı?" diye sorarsa, "güzel durmamış çünkü tırnağınızda bir sağlık problemi var" demek, konudan sapmak değildir. Neden güzel durmadığını açıklamaktır.

Haydi hep beraber mune gelir hoş gelir ley ley limi limi ley.

bencede cincikyaa yanı insan eltisiyle en fazla kayananasını çekiştirir rus edebıyatını tartışmazki

banada tuhaf geldi bence engin bilgilerinizi daha farklı yerlı yerınde ortamlarda konuşturun

şimdi ben kayanaama gidip -geldin mi olric?
+geldim efendimiz.
-gene başbaşayız, gene yalnız.
desem olurmu olmaz

Son düzenleme:
bilmem o klasiklerin hepsini okudunuz mu? rus yazarları kadar edebiyatı katleden kimseyi görmedim, berbattır, felsefesi '' ne kadar karmaşık, o kadar elit '' tir.. yani arkadaşım bunlar sana hiç bir şey vermez, onları okuyarak hiç zamanını kaybetme...

doğan cüceloğlu, ceviz kabuğu -ki bu program sanırım artık yok- bunlarda sana pek bir katkı sağlamaz üstelik kitapla çocuk büyütülmez, bunu çocuğun olduğunda daha iyi anlayacaksın, her çocuk farklıdır ve her çocuğa aynı şekilde davransan aynı sonucu değil, bambaşka sonuçlar alırsın...

sana tavsiyem; her görüşü dinle, her görüşten kitabı, dergiyi oku ancak o zaman eğriyi doğruyu görebilir ve kendi fikrini oluşturabilirsin..

birde Tolstoy hakkında ne konuştun, valla merak ettim

Son düzenleme:

süpersin ya çok güldüm

dünya klasiklerini okumak ne kazandırıyor bize biri bana anlatsın ne olur.. cevap vereyim; aynen sizin gibi "okudum" demekten başka birşeye yaramıyor.. artık ortaokullarda okutuluyor onlar, çok bir işe yaradığı da söylenemez.. benim üstümde pek bir etkileri olmadı en azından.. kaldı ki siyasetin olduğu yerde tartışma olur.. o yüzden ben arkadaşlarımla toplandığımda birisi bana klasiklerden bahsetse, çok klasik bir şekilde gruptan atarız herşeyi konuşmanın bir sırası vardır, yeri vardır.. eğitimli insanlar (eğitimden kastım üniversite değil)bunun sırasını kestirebilir, ne kadar çok bildiklerini göstermek yerine nerede ne konuşulacağını bilirler.. ha garip misiniz? sorusuna cevap vereyim, evet garipsiniz.. kendinizi kimseyle "kültür" yarışına sokmamanızı öneririm..

rus edebiyatı eltilerle iletişim kurmaya,

ingiliz edebiyatı görümcelerle,

uzak doğu edebiyatı kayınvalidelerle iletişim kurmaya yarıyor olabilir mi?

uzak doğu edebıyatından kastın karete teknıkleri judo hatta sumo bile olabılır benım aklıma bunlar geldi

Son düzenleme:
atgözlüğü takmış insanlara dünya ne kadar büyük diyemezsin.. anlamazlar,anlatamazsın.

Son düzenleme:

ahhh bosver gıtsın sen kendını geliştirmeye bak. Lisedeyken sosyoloji hocamız vardı kendini geliştirmeyen hep hazırdan yıyen işte sabıt fikirli öğrencılerıne otluk danası gıbı olmayın derdı senın anlattıgında o misal ama şu açıdan da bakmak lazım hanı belki bilmiyor olabılırler ama bu gelışmıceklerı hıc bı zaman bılmıceklerı anlamına da gelmez sen yardımcı olmaya baslaya bılırsın. sıyası partı olayına gelıncede cok severım sıyaset konusmayı sonucta bir ulkede yasıyoruz neler oluyor ne bıtıyor ne baslıyor gundemıde bılmek gerek madem eşin ve kayınpederin sana öyle demiş sende siyaset ustunde daha cok bilgi edin ve bilginin değicegi kişilerle düşüncelerini özgurce paylasabılcegın bırılerle paylaş he yoksa gel burda konu ac zaten bır suru kişi konuya dahıll olur cok da guzel olur :)

o kadar sığsınız ki cevaplarınızın başından itibaren okumadım...benim de derdim sizin gibi insanlar işte..durup dururken tolstoy şöyle demiş dedim , kafanız bu kadar mı çalışıyor ha evet o kadar çalışıyor ,
dedim Tolstoya takılı kalmayın bir Aziz Nesinden bahsedelim ama yooook eğer konuyu doğru anlarsanız nasıl çemkireceksiniz??? konuyu dallanırın budaklandırın ki sizin gibi insanlar haklı çıkarın dimi?? sizin canınız yanmış belli demk ki bir iki kelam edemiyorsunuz...
evet derdim sizin gibilerle ulan okuyun kültürünüz gelişsin çoluğunuzun çocuğunuzun geleceğiyle oynamayın ,
dünya neden böyle?
azıcık düşünün zor geliyor değil mi???çemkirmek size göre bak nasılda çemkiriyorsunuz alt komşuya üst komşuya geline eltiye çemkirir gibi???
ohhhh ne iyi oldu rahatladınız..
çalıştıramıyorsanız koparın o kafaları taşımayın...
eltim bana yeterince kıyafet almıyorsun dedi (nişanımız olmuştu ,salondan çıktık bir sürü kıyafet aldırmamı tembihledi ona yeterince alınmamış, ses etmezsem bana da alınmazmış filan anlattı da anlattı. bende ben sevgiye inanıyorum , Tolstoy kendi ayakkabılarını bile kendi dikerdi halbuki müthiş bir üstattır, bana göre gerçek sevgi varsa maddiyat önemli değil dedim eşimde tolstoy rus yazar filan diye açıkladı )
hadi çemkirin ona neden üst baş alınmamış tam sizin konunuz....

tebrik ediyorum

çok güldüm sen çok yaşa emi

bende katılıyorum bu söyledikelrinize ,günlük hayatta kasaba gidip tolstoya ait olan '' Biz hem kurtların doymasını, hem de koyunların sağ kalmasını istiyoruz''
yada manava gidip ''Hareket etmezsen zincirlerini farkedemezsin'' diyormuyuz
yada arkadaş ortamında öyle ordan burdan ,yeni çıkan filmlerden ,hafta sonu denize gidelimmi planlarını konuşurken ''Öyle horozlar vardır ki, öttükleri için, güneşin doğduğunu sanırlar.'' diyormuyuz ,yani bunalrın günlük hayatta bir anlamı yok..

ayy ne komiksin gül gül öldü millet sana

pırlanta yüzük almış görümceme kocası bana da pırlantayı övüyor , bende onlar için nece savaşlar olduğunu onun aslında sadace bir taş olduğunu , ona bu denli değer verenin insanoğlu olduğunu hiç bir mücevherin insan hayatından daha önemli olamayacağını söyledim..paraları yok herhalde demiş...işte örnekler...
benim dikkatimi çeken hiç yapıcı eleştiri yok bende hatamı fark ettim şimdi hı hı deyip geçiyorum eskiden olan bişeyi anlattım ne kadar seviyorsunuz alay etmeyi...
sadece bana değil çoğu insanlara çemkiriyorsunuz yazık size beee...

bazı arkadaşlarda bak bizde şunu bunu biliyoruz yaaa dercesine cevaplar yazmışlar aferin ne iyi daha çok okuyun ben de okuyorum

w. shakespera nin eserlerini ingiltere gençliği ezbere biliyormuş,
bir ingiliz arkadaşım bahsetmişti
edebiyat tutkunuydu
biz???
biz kendi değerlerimize sahip çıkıyormuyuz??? sonra vay avrupa şöyle yok böyle,
adamlar gelişmeyi önemseyip destekliyor
aslında siz en büyük hakareti yapıyorsunuz kadınlara nerden bilsinler??bilsinler nedemek bilmezler
bal gibi de bilirler,çok zekidir Türk kadınları
araştıran öğrenen bilir ama yoooo çemkiririz dimi daha kolay daha zevkli eğlendirici
ben hatamı kabul ettim , sizde evet herkes elinden geldiğince öğrenmeli demelisiniz benim için değil kendi özbenliklerinizde bunu demelisiniz herkes elinden geleni yapmalı...
Birnine Atatürk'ten bahsetmişti 18 li yaşlardaydım demiştiki Atayı yok etmek istiyorlar o öldü ama ona siz sahipçıkın
wayyyyyy okuma yazma bilmeyen yaşlı eli titrek nineme bak
şimdi bu kadınlar mı nereden bilsin????

özür dilerim canım ,bu kadar çok okuyan ,bu kadar kültürlü birinin ağzına çemkirmek lafı yakışıyormu hiç ,bak kaç kere kullanmışsın ,bari cevap verirken üslübunuzu bozmayın ki ,haklıyken haksız konuma düşmeyin ..burada insanlar size yardımcı olmaya çalıştı ,ama siz onlara çemkirme diye cevap verdiniz ,olmaz kuzum yakışmaz ,sen boşver onu bunu şimdi ,bence o sizin anlamadığınız dilden konuşan ,pırlanta hakkında açıklama yaptığınız görümcenizin''paraları yok heralde'' cümlesine filan takılmayın ,hatta siz onlarla takılmayın ,üzülüyorsunuz işte böyle bakın..

yoknaz,katiee,eylül166,office hunharca güldüm ya

Konu sahibesi arkadaş,bence olumlu-olumsuz her türlü eleştiriye kulak vermelisin,verebilmelisin.Çünkü kitaplar sadece okunmak için değil öğrenmek içindir de.Doğan c,üstün d vb bahsederler.
Sosyal yanım pek yok,çok arkadaşım yok demişsin biraz ondan kaynaklanıyor olabilir.Gerçek ve faydalı arkadaşlar insanı ilerletebilen arkadaşlardır.
Ben yazıların hiçbirinde öfke görmedim.Ama sana öyle yansımış.Eşinin tepkilerini de yanlış değerlendirdiğini düşünüyorum.Gülünç duruma düşebilirdin,kendini beğenmiş görünüyor olabilirdin..Eşin seni muhafaza etmeye çalışmış.
Kendine 3.gözle bakabilmelisin,bakanları dinleyebilmelisin..
eylül166 ve yoknaz ın yazdıklarını biraz daha pozitif bakışla okursan faydalı olabilecektir..

Evet biraz garip.Bir fikri,bir konuyu tartışmak,bir şeyle ilgili ilgi alanının gelişmiş olması,İngiliz edebiyatına Türk edebiyatına veya herhangi romanın türüne ilgi duymak,bilgi edinmek bunları paylaşmak garip değil de,böyle davrandığın için kendini ayrıcalıklı görmen garip.Bunlar olağan,her an tartışılabilen şeyler.Bence çevre yapını değiştirirsen,ne garipsenir,ne garipsersin.Yorumlara çok fazla bakmadım ama,sanırım tahsilini yarım bıraktın bunun da yoksunlğunu hissediyor olabilirsin.Herkesin ilgi alanı,dünya görüşü,hayattan anladığı farklı farklıdır.Her savunduğun fikri,her ilgi duyduğun konuyu her ortamda herkesle tartışmaya çalışırsan garipsenirsin.Bu insanlar açısından bilgili olarak algılanmaz,kendini kanıtlama derdinde olarak algılanır.Sen hayatında siyasete ilgi duymamış bir insanla,ya da kitap okumaya ilgi duymamış bir insanla bunları tartışma derdine girersen ve herkesin anladığı dilde değil de,az bilinen veya bilinmedik kelimelerle süslersen,insanların gözünde demogoji yapmaktan ileri gidemezsin.

Yeri gelir bir kitabın ana fikri de tartışılır,yeri gelir ülke ekonomisindeki değerler de tartışılır yeri gelir taze fasülyenin soğanı,komşunun çocuğu,kıyafetin rengi..... de tartışılır.Kiminle neyi tartıştığın ve ne ölçüde ne sıklıkta tartıştığın önemli.

ilk yazdığın mesajla son yazdıkların içerik olarak farklı bilmem farkındamısın.
ilk mesajında konuşmalarından ötürü garipsendiğinden bahsederken şimdi gelişmişlikten-avrupa dan -bahsediyorsun.
çemkiren bir mesaj gözüme çarpmadı.tamamına bakamadım gerçi.
şimdi böyle konuşmuyorum artık diyorsun ama burada herkes ilk mesajına ve konu başlığına bakarak cevap yazdı iyi kötü.
hatalarını fark ettiysen -yani mesajından çok önce- o zaman içerik ve başlık böyle olmamalıydı.
insan ne yaparsa kendine yapar.sen bilgili bilinçli bir insan ol-iyi bir anne ol ilerde-bunlar en büyük kazançların olacaktır zaten.
yoksa kimseyi sonradan sonraya eğiteceksin diye bişey yok.ne biliyorsan kendine.
pırlantanın acılı serüvenini anlatabilirdin ama zamanlaman yanlış.şahsen ben olsam bozulurdum.eltin di değil mi.o zamanlama uygunmu bi düşün kadın elindeki pırlantayı uzatmış gösteriyor.yersiz olmuş kusura bakma yorumumu yapmadan edemedim.
lütfen benim mesajlarımı da çemkirenler katogorisine sokma.uslubumda hata olmadığını düşünüyorum.
sen de daha sakin ve ılımlı olmayı deneyebilirsin yorumlara karşı.açık bir platdormdasın hakaret dışındaki herçeşit yorumu alabileceğini göz önünde bulundurmalısın.
bilmek kadar bilgini hazmetmek ve bunu hayatının her alanına güzelce dağıtmak asıl en büyük erdem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…