şimdi mune gelecek,
esas soruya cevap verin,
garip mi garip değil mi diyecek
elimizin altında internet var eskiden de meydan larouuseler vardı yani bilgiye erişmek öğrenmek çok da zor değil, kalkıp eltinle rus roman yazarlarını konuşman ( konuşman normal de birden ortaya böyle bir konu atman ) komik olmuş, belki de eltin senin bu kendini bir şekilde öne çıkarma ve ispat çabalarına karşılık Tolstoy' un adını ilk defa duymuş gibi yaparak dalga geçmiştir. herşeyin konuşulacağı zaman, mekan farklıdır akşam sabah siyaset,sinema,edebiyat muhabbeti mi edilecek ?
bencede cincikyaa yanı insan eltisiyle en fazla kayananasını çekiştirir rus edebıyatını tartışmazki
banada tuhaf geldi bence engin bilgilerinizi daha farklı yerlı yerınde ortamlarda konuşturun
şimdi ben kayanaama gidip -geldin mi olric?
+geldim efendimiz.
-gene başbaşayız, gene yalnız.
desem olurmu olmaz
dünya klasiklerini okumak ne kazandırıyor bize biri bana anlatsın ne olur.. cevap vereyim; aynen sizin gibi "okudum" demekten başka birşeye yaramıyor.. artık ortaokullarda okutuluyor onlar, çok bir işe yaradığı da söylenemez.. benim üstümde pek bir etkileri olmadı en azından.. kaldı ki siyasetin olduğu yerde tartışma olur.. o yüzden ben arkadaşlarımla toplandığımda birisi bana klasiklerden bahsetse, çok klasik bir şekilde gruptan atarızherşeyi konuşmanın bir sırası vardır, yeri vardır.. eğitimli insanlar (eğitimden kastım üniversite değil)bunun sırasını kestirebilir, ne kadar çok bildiklerini göstermek yerine nerede ne konuşulacağını bilirler.. ha garip misiniz? sorusuna cevap vereyim, evet garipsiniz.. kendinizi kimseyle "kültür" yarışına sokmamanızı öneririm..
rus edebiyatı eltilerle iletişim kurmaya,
ingiliz edebiyatı görümcelerle,
uzak doğu edebiyatı kayınvalidelerle iletişim kurmaya yarıyor olabilir mi?
Geçen hafta eşimin ailesine ziyarete gittik orada eşimin bir sürü akrabası geldi hava sıcak olduğundan erkekler dışarıya çıktılar kadınlar salonda kaldılar doğal olarak gelişti. ben ve eltiler'im çay servisi vs..ile uğraşıyorduk erkekler mısırda gelişen olaylardan . Müslümanların yeterli olmayışından dem vuruyorlar filan ben böyle sohbetlere bayılırım. zevkli akıcı gelir çok bilgili olduğumu iddia edememem ama bu konu hakkında fikir sahibiyimdir kendime ait düşüncelerim filan vardır , bekarken'de böyleydim elişi filan açmazdı beni çok kitap okurdum böyle tv de ceviz kabuğu filan izlerdim tartışma programları sonra kadınlar arasında bu tür sohbetler açmaya çabalardımkadınlar genelde başka tür şeyler konuşuyorlar ben hep fransız kalıyorum , havuza işenmesi çocuğun pipisi eltinin görümcenin koltuk takımı , bende katılmak istiyorum aklıma tek kelime gelmiyor bir şey söylemek için söyleyince de bocalıyorum bariz saçma sapan birşey oluyor. İlla kadınlar böyledir denemez illa ki ama ben bir iki kez dışında bunlardan farklı sohbete şahit olamadım Gerçekten bir adam eşini eşinin kızkardeşiyle aldatmış bir kız kocaya kaçmış bir kız erkek olmuş 11 aydı aynı muhabbet (sizi kışkırtmak için söylemiyorum değil gerçekten böyle ) Eltilerime Tolstoy'dan romanlarından bahsetmiştim çoook utanıyorum hala neden böyle birşey yaptım ki eşim açıklamak zorunda kaldı rus roman yazarı diye garip garip baktılar bana çok utandım biliyordum bilemdiklerinide sıkıldım susa susa bir iki laf et diyorlardı ettim ama laf mı bilmiyorum ..geçenlerde stephen hawking tv de çıktı ben tutamadım çenemi bir iki bişey dedim (hastalığı hakkında) gene aynı konuma düştüm en son eşimin arkadaşına gittik okumuş adam devlet dairesindeki adaletsizlikten söz etmeye başladı bende " develetin malı deniz yemeyen keriz" diye bir atasözü olan milletten ne beklersin gibi bişeyler söyledim , adamla uzun uzun muhabbet ettim eşimde katıldı siyasi partilerden söz açıldı felan oğlan hak verdi bana filan neyse eşim bu gün yemekte bana böyle şeylerden bahsetme hava da kalıyor dedi :18: daha önce kayınbabamla da siyasi parti konuşurlarken maydonoz olmuştum ondada aynı bakışları yakaladım... ben çok bilgiliyim demiyorum az çok bilgim var böyle sohbetler çok akıcı hoş geliyor tutamıyorum kendimi... garip miyim ben??? :2:
DİP NOT : eşimin arkadasının eşi bir ev gösterdi netten ev almayı düşünüyorlarmış eşime de danışmak istedi pc yi getirdi evi gösterip yavruuuuuu gibi dedi şimdi bu garip değil benim siyaset konuşmam garip öyle mi??
istediğin konuda konuşursun tabi sıkıntı yok..
garip değil normal..
ama insanın çok bilmediği bir konuya da ( sen demişsin) maydanoz olması,
kişiyi komik duruma düşürür..
bazen susmak en büyük erdemdir...
ayrıca Rus yazarları bilmeyen birilerinin yanında Rus yazarlarından söz etmek bana biraz abes geldi..
neyi kanıtlamaya çalışıyorsunuz ki...
hayatta en önemli meziyetlerden biri bulunduğun ortama ayak uydurmayı bilmektir..
ev hanımı komşunla apartmandan söz edebiliyor, iş yerindeki güvenlikle havadan söz ediyorsan,
görümcelerinler kayınvalidenle yemek tarifinden söz edebiliyorsan sosyal bir insandır.
onlara hawking den söz etmen tam olarak DAM ÜSTÜNDE SAKSAĞAN olmuş...
mesela bu forumda da,
ne kadar eğitimli yada donanımlı kadınlar var.
gelip Quantum fiziğinden, kimyasal reaksiyonlardan söz etmiyorlar ama değil mi?
ne kadar yersiz olurdu...
biraz halk insanı olmak lazım..
bu kişiyi avam yapmaz...
tam tersi davranış , nerde ne diyeceğini bilememe kişiyi Burhan Altıntop misali, sonradan görme yapar
Te allam. Yazdıklarımda fikir beyanı vardı sadece. Öfke patlaması, birikmiş kinin kusulması nereden çıktı :) Eleştiriye açık olmak da bir meziyettir efenim... Hadi benim biraz sivri bir çıkışım olduğu doğrudur da, size çok nazik bir dille cevap veren bir hanıma da tepki vermişsiniz. Ki o hanım kendini övmek için bahsetmemiş yaptıklarından. Sadece örneklemede bulunmuş. Tamam tepki vermeyeceğiniz şekilde, birçok kadının yazdığını yazayım rahatlayacaksanız.
Ben de çok severim kitap okumayı. Ay aynı benden bahsetmişsin valla. Dünyanın barış dolu bir yer olmasını istiyorum ben de. Kaynımgil de aynı böyle. Fok balıkları ölmesin. Kelaynak kuşlarının kökü kurumasın. Kadınlar da esra erol'u izlemek yerine kelaynak kuşlarına üzülsün istiyorum. Niye bizim gibi değiller kiHep buralar değişsin istiyorum. Çok şey istiyorum ben de. Ayrımcılık bitsin istiyorum. İnsanlar birbirini dinlesin istiyorum. Öfke kusmadan evvel konu içeriğini anlasınlar istiyorum. Genel geçer toplum yaralarına barnaaahhh basılsın istiyorum. Bunlar hep güzel şeyler mesela. Ufff toplum gelişmeli falan yani taam mıaa.
Oldu mu? Bunlar bir kesim insan tarafından sürekli tekrarlanan cümleler zaten. Aha ben de yazdım ne fark oluşturacaksa. Size gelen tepkiler ve şahsım adına verdiğim tepki, yaşınız küçük olmadığı halde doğru zamanda doğru konuyu konuşamıyor oluşunuza idi. İlk yazınızdaki yer yer gülümseten, ancak "ötekileştirme" halinin fazlasıyla bulunduğu cümlelere idi.
Yazısından alıntı yaptığım bir arkadaş vardı ki, selam eder geçerim sadece.
dünya klasiklerini okumak ne kazandırıyor bize biri bana anlatsın ne olur.. cevap vereyim; aynen sizin gibi "okudum" demekten başka birşeye yaramıyor.. artık ortaokullarda okutuluyor onlar, çok bir işe yaradığı da söylenemez.. benim üstümde pek bir etkileri olmadı en azından.. kaldı ki siyasetin olduğu yerde tartışma olur.. o yüzden ben arkadaşlarımla toplandığımda birisi bana klasiklerden bahsetse, çok klasik bir şekilde gruptan atarızherşeyi konuşmanın bir sırası vardır, yeri vardır.. eğitimli insanlar (eğitimden kastım üniversite değil)bunun sırasını kestirebilir, ne kadar çok bildiklerini göstermek yerine nerede ne konuşulacağını bilirler.. ha garip misiniz? sorusuna cevap vereyim, evet garipsiniz.. kendinizi kimseyle "kültür" yarışına sokmamanızı öneririm..
rus edebiyatı eltilerle iletişim kurmaya,
ingiliz edebiyatı görümcelerle,
uzak doğu edebiyatı kayınvalidelerle iletişim kurmaya yarıyor olabilir mi?
w. shakespera nin eserlerini ingiltere gençliği ezbere biliyormuş,
bir ingiliz arkadaşım bahsetmişti
edebiyat tutkunuydu
biz???
biz kendi değerlerimize sahip çıkıyormuyuz??? sonra vay avrupa şöyle yok böyle,
adamlar gelişmeyi önemseyip destekliyor
aslında siz en büyük hakareti yapıyorsunuz kadınlara nerden bilsinler??bilsinler nedemek bilmezler
bal gibi de bilirler,çok zekidir Türk kadınları
araştıran öğrenen bilir ama yoooo çemkiririz dimi daha kolay daha zevkli eğlendirici
ben hatamı kabul ettim , sizde evet herkes elinden geldiğince öğrenmeli demelisiniz benim için değil kendi özbenliklerinizde bunu demelisiniz herkes elinden geleni yapmalı...
Birnine Atatürk'ten bahsetmişti 18 li yaşlardaydım demiştiki Atayı yok etmek istiyorlar o öldü ama ona siz sahipçıkın
wayyyyyy okuma yazma bilmeyen yaşlı eli titrek nineme bak
şimdi bu kadınlar mı nereden bilsin????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?