sen garip değilsin tabiki ama o insanlarda garip değil sadece biraz eksik kalıyorlar
belki de onlara sorsan onlar da seni eksik bulur
kadınlarımız malesef hala müge anlıyı izlemeyi aydınlanma sanıyor
hala cok cahil bırakmısız kadınlarımızı
ama onları cahil bırakan eksik bırakan gene onları büyüten analar yani gene kadınlar
ve elbette erkekler
sadece biraz daha zaman lazım
kolay seyler değil ki birden herkesin genel kültür sahibi olmasını beklemek
yanlız şu da var bence siz de kendi cevrenizi bir sorgulayın
benim arkadas cevremde siyasetten edebiyattan sanattan konusamayacağım nerdeyse kimse yok
kendi ailemde öyledir hele ki babambir derya denizdir, ansiklopedi gibidir
annem x bir parti de kendimi bildim bileli çok faal olarak çalışır
aileyi secemeyiz ama arkadaslarımızı secebilirz
siz de sohbetinden keyif alacağınız insanları secebilirsiniz diye düşünüyorum
Cnm zaten cevrwm olsa bir iki tecrube edinirdim yukarida bir arkadasa kisaca bahsettim insan iliskilerim zayif..
kaç yasındasın....
Cnm ayni seyi sezinliyorum cok aci ama galiba kulturumu yeterli bulmuyor ummuyor daha dogrusu, cnm egitim farki var ben liseyi aciktan bitiriyorum esim lisans... ailem sorunluydu arkadasim hic olnadi cevremde olmadi ondan bu denli zorlaniyorum ya (!) Bizim kimimiz kimsemiz yoktu cuval cuval kitaplarimiz vardi kitap okurdum tv de tartisma programi izlerdim sindi cevreye ayak uyduramiyorum , ne desem nasil desem onlarin konularina katilamiyorum... birde disaridan lise demisken derslerim cok iyi yuksek notlarla geciyorum
anladımo zaman bence sen önce dışarıdan liseyi bitir sonra üniversiteyi düşün kendini geliştirmeye devam et.
çalışmayı düşünmüyor musun? o zaman iş arkadaşların yeni bir çevren olur.
Esim benden utaniyor sankionlar ne anlasin sen soyleme diyor tamam ama abileriyle siyaset tartisiyoruz randiman aliyorum dediklerimi anliyorlar bazen hak veriyor bazen karsi gorus savunuyorlar esim neden uyariyor beni esim okumus adam benden cok bilgili ama beni oldugumdan kucuk goruyor, bayagi oldu bir adamdan bahsederken ^ cok varsil biri ^ dedim .. varsil degil zengin demek mi istedin dedi yoo varsil dedim oyle bir kelime yok dedi... yillar yili bildigim kelime erinmedim actim neti buldum sozluk anlamini hiii dedi ama cok kullanilmayan bir kelime sen yinede zengini kullan dedi cok ofkelendim cok
bence etrafınızdakileri küçük görüyor, size denk olmadıklarını düşünüyor ve buraya yazarak da hava atıyorsunuz..
kimse kimseden üstün değildir, herkesin ilgi alanları farklıdır, o kadınlarla konuşamıyor, sohbet edemiyorsanız kendinizi bi sorgulayın.. sürekli etrafınızdakilerden üstün olduğunuzu vurgulamak için siyaset+bilim+sanat konuşmayın, ne gerek var bunlara, neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz??
belki çevrenizdekiler okuyamamış, imkanı olmayan kişilerdir ama bu onları 2.sınıf yapmaz ve emin olun onlarda sizin için '' bak yemek yapmayı bilmiyor, hiç becerikli değil, dantel öremiyor vs.'' diyorlardır kim bilir...
hem güldüm yani yazdıklarınıza, şu rus yazarlarını, yabancı adamları yada şu an kullanılmayan eski sözleri biliyor olmanız sizin çok kültürlü, farklı, üstün olduğunuzu göstermez...
tevazu en büyük erdemdir, bunu unutmayın
eş çok kültürlü,konu sahibine sürekli ,konuşma böyle gülünç oluyorsun dediğine göre gerçekten konu sahibi bazı şeyleri yalnış biliyor,ve gerçekten ortamda küçük düşebilecek duruma geliyor ,fakat kendi bildiklerinin doğru olduğunu düşündüğü için kendini kültürlü görüyorda olabilir,belki eşi haklı utanç duymamak içln susturmaya çalışıyorda olabilir.konuşmuş olmak için konuşmak yalnış,mesela ben norveçin tatil bölgesi olduğunu düşünüp bir ortamda norveç sahilleri ne güzeldir şimdi desem ,eşim beni susturur,ne yaptın hanım komik olma kutupta ne işi var sahilin demezmi ,o misal bu da belki.
dimi yani ?
sanki konu sahibi kendini ispatlama peşinde, kadınlar kendi aralarında çoluk çocuktan konuşurken ne alaka Tolstoy, stephen hawking falan, banada tuhaf geldi açıkçası... hem biliyormusun bu stephen denen adam hakkında benimde en ufak bir fikrim yok, sanırım bende çok cahil ve çok kültürsüzüm..
bir söz vardır çok severim, sözün sahibini unuttum ama belki konu sahibimiz bilir
'' tek bildiğim, hiç bir şey bilmediğimdir!!! ''
google amca dan alır cevabı yazar belki,bugün bir yarışma vardı,kapanmadan kazan adlı atv de ,soru şuydu nobel ödülü ile adından sıkça söz ettiren yazarımız diye ,ben orhan pamuk diye atladım seçenekler çıkmadan ,aa bi baktım seçenekler ,kemal tahir,yaşar kemal,yahya kemal filan ,bizlm orhan yok :) :) kendi kendime gülünç duruma düştüm,eşimde bana baktı sırıttı pis pis ,iyiki eltimler yoktu.
bende senin gibiyim arkadaşım
yalnız değilsin..
eşim çok kıskançtır o yüzden ben eşimin yanında bu tarz konuları pek erkeklerle konuşmaktan haz etmem.
ama kadınlar genelde çekemiyolar biliyomusun bizim gibileri ne yazık ki
boşveeer... takma kafana
Geçen hafta eşimin ailesine ziyarete gittik orada eşimin bir sürü akrabası geldi hava sıcak olduğundan erkekler dışarıya çıktılar kadınlar salonda kaldılar doğal olarak gelişti. ben ve eltiler'im çay servisi vs..ile uğraşıyorduk erkekler mısırda gelişen olaylardan . Müslümanların yeterli olmayışından dem vuruyorlar filan ben böyle sohbetlere bayılırım. zevkli akıcı gelir çok bilgili olduğumu iddia edememem ama bu konu hakkında fikir sahibiyimdir kendime ait düşüncelerim filan vardır , bekarken'de böyleydim elişi filan açmazdı beni çok kitap okurdum böyle tv de ceviz kabuğu filan izlerdim tartışma programları sonra kadınlar arasında bu tür sohbetler açmaya çabalardımkadınlar genelde başka tür şeyler konuşuyorlar ben hep fransız kalıyorum , havuza işenmesi çocuğun pipisi eltinin görümcenin koltuk takımı , bende katılmak istiyorum aklıma tek kelime gelmiyor bir şey söylemek için söyleyince de bocalıyorum bariz saçma sapan birşey oluyor. İlla kadınlar böyledir denemez illa ki ama ben bir iki kez dışında bunlardan farklı sohbete şahit olamadım Gerçekten bir adam eşini eşinin kızkardeşiyle aldatmış bir kız kocaya kaçmış bir kız erkek olmuş 11 aydı aynı muhabbet (sizi kışkırtmak için söylemiyorum değil gerçekten böyle ) Eltilerime Tolstoy'dan romanlarından bahsetmiştim çoook utanıyorum hala neden böyle birşey yaptım ki eşim açıklamak zorunda kaldı rus roman yazarı diye garip garip baktılar bana çok utandım biliyordum bilemdiklerinide sıkıldım susa susa bir iki laf et diyorlardı ettim ama laf mı bilmiyorum ..geçenlerde stephen hawking tv de çıktı ben tutamadım çenemi bir iki bişey dedim (hastalığı hakkında) gene aynı konuma düştüm en son eşimin arkadaşına gittik okumuş adam devlet dairesindeki adaletsizlikten söz etmeye başladı bende " develetin malı deniz yemeyen keriz" diye bir atasözü olan milletten ne beklersin gibi bişeyler söyledim , adamla uzun uzun muhabbet ettim eşimde katıldı siyasi partilerden söz açıldı felan oğlan hak verdi bana filan neyse eşim bu gün yemekte bana böyle şeylerden bahsetme hava da kalıyor dedi :18: daha önce kayınbabamla da siyasi parti konuşurlarken maydonoz olmuştum ondada aynı bakışları yakaladım... ben çok bilgiliyim demiyorum az çok bilgim var böyle sohbetler çok akıcı hoş geliyor tutamıyorum kendimi... garip miyim ben??? :2:
DİP NOT : eşimin arkadasının eşi bir ev gösterdi netten ev almayı düşünüyorlarmış eşime de danışmak istedi pc yi getirdi evi gösterip yavruuuuuu gibi dedi şimdi bu garip değil benim siyaset konuşmam garip öyle mi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?